بهترین غذاهای سنتی شیراز
شیراز با فضای دلنشین، آب و هوای معتدل و جاذبههای تاریخی و فرهنگی مانند بازار سنتی وکیل، مسجد صورتی و باغهای سرسبز فراوان، یکی از توریستیترین شهرهای ایران است. جدای از جاذبههای دیدنی آن، آنچه این شهر را جذابتر میکند غذاهای متنوع شیراز است. بسیاری از غذاهای ایرانی که در سراسر این کشور طرفدار دارند، در واقع اولین بار در شیراز پخته شدهاند. از تمام جهان، گردشگران زیادی برای چشیدن بهترین غذاهای سنتی شیراز به این شهر سفر میکنند.
کلم پلو
کلم پلو از بهترین غذاهای سنتی شیراز است که باید هنگام سفر به این شهر امتحان کنید. این غذا، اولین غذایی است که تمام شیرازیها توصیه میکنند در این شهر میل کنید. کلام پلو شیرازی با کلم پیچ، گوشت چرخ کرده بره، برنج و سبزیجات معطر مانند پیازچه و ترخون درست میشود. برای تهیه این غذا گوشت چرخ کرده گوسفند را با پیاز رنده شده و ادویه مخلوط کرده و به صورت کوفته سرخ میکنند. سپس با برنج آبپز و کلم سرخشده به مدت 2 تا 3 ساعت پخته میشود.
کلم پلو معمولا با سالاد خوش طعم شیرازی سرو میشود که برای تهیه آن خیار، گوجه فرنگی، پیاز ریز خرد شده را با آبغوره مخلوط میکنند؛ البته میتوانید کلم پلو را با ترشی خانگی هم سرو کنید. نکته کلیدی برای تهیه یک کلم پلوی خوشمزه این است که بعد از سرخ کردن کوفتهها مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید. این غذا را می توانید در رستوران سنتی شرزه شیراز نوش جان کنید. این رستوران با قرار گیری در نزدیکی هتل های 5 ستاره شیراز همچون هتل زندیه، این امکان را فراهم کرده است که بتوانید با اقامت در آن ها، برای هر وعده غذایی که می خواهید در زمان کمی به این رستوران مراجعه کنید. حال برای رزرو این هتل های 5 ستاره، می توانید بر روی این صفحه کلیک کنید.
قنبرپلو
قنبرپلو شاید به اندازه کلم پلو محبوب نباشد، اما یکی از غذاهای قدیمی در تاریخ شیراز است. شیرازیها این غذا را در مهمانیها و مراسم خاص خود طبخ و سرو میکردند و میتوان آن را از لاکچریترین و بهترین غذاهای سنتی شیراز به حساب آورد. قنبرپلو با کوفته (با گوشت چرخ کرده، ادویه، پیاز رنده شده، آرد لوبیا)، برنج، گردو و بادام خرد شده، کشمش و زعفران درست میشود و طعم ترش و شیرینی دارد. قنبرپلو بهتر است با سالاد شیرازی یا سس انار ترش سرو شود. این غذا خوشمزه و مقوی است و در شهرهای دیگر ایران به نام مرصع پلو نیز شناخته میشود.
دو پیازه آلو
اگر گیاهخوار هستید، دو پیازه انتخابی عالی در بین تمام غذاهای شیراز خواهد بود. دو پیازه آلو را میتوان در تمام وعدهها سرو کرد؛ اما معمولا به عنوان شام صرف میشود. گمان میرود این غذا هندی بوده و از طریق بوشهر، به شیراز منتقل گشته و به یکی از بهترین غذاهای سنتی شیراز تبدیل شده است. مواد تشکیل دهنده این غذای ساده شامل پیاز سرخ شده، سیب زمینی خرد شده، ادویههای معطر و رب گوجه فرنگی است و اگر می خواهید آن را به روشی سالمتر طبخ کنید، میتوانید به جای رب از گوجه فرنگی تازه استفاده کنید. امروزه این غذا به عنوان میان وعده در منوی کافههای مدرن جای خود را باز کرده است.
آش کارده
یکی دیگر از غذاهای گیاهی و سالمی که در شیراز باید امتحان کنید، آش کارده است. کارده گیاهی وحشی با فوایدی مانند کاهش فشار خون و قند خون و دارای طعم ترش است که در دامنههای رشته کوه زاگرس در استان کهگیلویه و بویراحمد و در غرب استان فارس میروید. آش کارده در فصل زمستان در مناطق مختلف استان فارس و شیراز طبخ میشود. این آش مخصوص را با کارده، برنج، پیاز، شنبلیله، آبغوره یا ماست ترش (با هم توصیه نمی شود)، آرد جو و ادویه درست میکنند. در زمستان و پاییز می توانید این آش خوشمزه را به عنوان غذای خیابانی در کنار خیابانهای شیراز پیدا کرده و امتحان کنید.
شکرپلو
شکرپلو یکی از معروفترین غذاهای شیرازی است که به خاطر طعم متفاوت خود، ممکن است باب سلیقه بعضی افراد غیر شیرازی نباشد؛ اما در این شهر جزء بهترین غذاهای سنتی شیراز محسوب میشود. این غذا را با برنج زعفرانی به همراه شربت قندی می پزند تا شیرین شود و روی آن را بادام و پسته خرد شده و زرشک و پوست پرتقال میریزند. شکرپلو معمولا در مراسم رسمی مانند مجالس عروسی و مراسم مذهبی مانند محرم و با مرغ یا بره سرو میشود. پرطرفدارترین خورشت در کنار این غذا، خورشت قیمه است که با لپه، گوشت چرخ کرده، رب گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی تازه، پیاز و ادویه طبخ میشود.
هویج پلو
هویج پلو یکیاز بهترین غذاهای سنتی شیراز است، اما در شهرهای دیگر ایران نیز طبخ میشود. اینغذا با هویج، برنج شیرین شده، گوشت گوسفند چرخ کرده یا مرغ سوخاری تند و ادویههای معطر مانند دارچین و زعفران درست میشود که هر غذای ایرانی را بسیار خوشمزهتر میکنند. قبل از سرو هویج پلو میتوانید روی غذای خود مقداری زرشک یا پسته و بادام خرد شده اضافه کنید. تمام غذاهایی که در شیراز باید امتحان کنید بسیار مقوی هستند و مطمئناً هویج پلو یکی از آنهاست.
کوفته هلو
کوفته هلو یک غذای سنتی فوق العاده خوشمزه است که در شیراز میتوانید آن را امتحان کنید. اینکوفته که بزرگتر از کوفتههای کلم پلو و به اندازه یک هلو درست میشود، یکی از بهترین غذاهای سنتی شیراز است که بیشتر آنرا برای شام سرو میکنند. کوفته هلو با گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، هویج، تخم مرغ، ادویه و پیاز درست می شود و با آلو، زرشک، گردو و پیاز سرخ شده پر میشود. سپس توپ گوشت به آرامی در سسی که با رب گوجه فرنگی، ادویهجات، ترشیجات و سبزیجات معطر آماده شده است پخته میشود. دقت کنید که اسم اینغذا به خاطر اندازه کوفته نامگذاری شده و در دستور پخت آن هلو وجود ندارد.
رنگینک
رنگینک دسری است که در شیراز و شهرهای جنوبی ایران طبخ میشود و جزء جدا نشدنی سفره ناهارخوری شیراز است. این دسر مقویترین دسری است که در شیراز میتوانید امتحان کنید. برای تهیه رنگینک ابتدا خرما را با گردو پر میکنند؛ سپس خرماها را در ظرفی میریزند و روی هر لایه را با سسی که با آرد تفت داده شده، کره آبشده، پودر دارچین و پودر هل سبز درست میشود، میپوشانند. بلافاصله پساز خوردن غذاهای شیرازی، خوردن رنگینک برای هضم آسانتر بسیار مفید است.
هتل های فولبرد شیراز با غذای سنتی
در شیراز تعداد هتل های فولبرد بسیار زیاد است که رستورانهایی با منویی متنوع از انواع غذاهای ایرانی و سنتی که در بالا به آنها اشاره شد، را دارا هستند یکیاز برجسته ترین هتل های فولبرد در شیراز، هتل بزرگ شیراز است. اینهتل با داشتن چندین رستوران، این امکان را فراهم کرده تا انواع غذاهای سنتی شیرازی مانند کلم پلو، هویج پلو، آش کارده و غیره را سفارش داده و از طعم لذیذ آنها لذت ببرید. در صورتیکه انتخاب شما از بین هتلهای نام برده شده، هتل بزرگ است، برای رزرو کلیک کنید.
از اینرو، اگر به دنبال این هتل های فولبرد هستید، می توانید به این سایت، های هتل، ایران هتل آنلاین و دیگر سایتهای معتبر نیز مراجعه کنید. هتل های زندیه، هتل پارک شیراز، هتل پارس شیراز از جمله هتل های فولبرد شیراز به شمار میروند که می توانید انواع غذاهای سنتی را در آنها نوش جان کنید.
دیدگاهتان را بنویسید