قیمه ریزه نخودچی (اصفهانی)

موارد اولیه

  • یک پیاز بزرگ به اندازه یک مشت
  • گوشت چرخ کرده 300 گرم
  • آرد نخودچی 2 یا 3 قاشق غذا خوری
  • آب گوجه دو سوم لیوان
  • رب گوجه یک قاشق غذا خوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه
  • روغن 2 قاشق غذا خوری
  • سیب زمینی (در صورت تمایل) یک عدد متوسط

دستور پخت

  1. اول از همه کتری تون رو پر آب کنین و بذارین آبش جوش بیاد.
  2. پیاز رو نصف کنین. نصفه ش رو به صورت پیاز داغ خورد کنین و نصف دیگه رو بذارین کنار.
  3. یه قابلمه ی مناسب که جای 4 لیوان آب داشته باشه انتخاب کنین و روغن رو داخلش بریزین و پیازها رو بریزین داخل روغن و با شعله ی ملایم پیازها رو تفت بدین. وقتی پیازها طلایی شدن شعله رو کم کنین و فلفل و زرد چوبه رو به هر میزانی که سلیقه تون هست بریزین داخل قابلمه و هی پیازها رو هم بزنین تا ادویه هم حرارت بهش بخوره و هم نسوزه. وقتی حس کردین که بوی فلفل و زردچوبه به صورت مخلوط بلند شده و پیازها تقریبا سرخ شدن، رب رو اضافه کنین و تفت بدین و بعد از اون آب گوجه رو به غذا اضافه کنین. شعله رو کم کنین و در قابلمه رو بذارین و برین سراغ گوشت.
  4. نصفه ی باقی مانده ی پیاز رو رنده کنید و با گوشت مخلوط کنین. به مخلوط به دست اومده مقداری نمک، فلفل و زرد چوبه بزنین و در نهایت آرد نخودچی رو کم کم اضافه کنین. آرد نخودچی باید به میزانی زده بشه که گوشت قابل فرم دادن بشه و حالت چسبناک نداشته باشه و البته نباید خشک بشه.
  5. مخلوط گوشت که آماده شد، حتما آب کتری هم جوش اومده. 2 لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزین و هم بزنین تا مواد یک دست بشه. سیب زمینی رو پوست کنده و قطعه قطعه کنین و بریزین داخل قابلمه. قطعه ها میتونن اندازه ی دلخواه داشته باشن ولی یک بند انگشت اندازه ی مناسبی هست. حالا گوشت ها رو به اندازه ی یه گردو بردارین و گردشون کنین و یکی یکی آروم بندازین داخل قابلمه. بهتره که از یه سمت قابلمه شروع کنین و به صورت منظم پیش برین تا گوشت ها روی هم نیوفتن و مجبور نشین غذا رو هم بزنین.
  6. حالا شعله رو ملایم کنین و در قابلمه رو بذارین تا گوشت ها خودشون رو بگیرن. غذای شما بعد از 45 دقیقه آماده ست ولی در صورتی که دوست دارین اب غذا غلیظ تر بشه، میتونین غذا رو دیرتر از رو اجاق بردارین. 5 الی 10 دقیقه قبل از سرو کردن غذا، به میزان دلخواه نمک داخل غذا بریزین و خیلی آروم هم بزنین تا گوشت ها تکه تکه نشن.

سرو کردن این غذا به این صورت هست که میتونین آب و گوشت ها رو داخل یک ظرف و یا جدا جدا سرو کنید.
در صورتی که دوست داشته باشید هم میتونین نان رو تکه تکه کرده و داخل آب غذا تلیت کنین.
در نهایت گوشت ها رو میتونین با سبزی جات مختلف تزئین کنین.

15 نظر برای قیمه ریزه نخودچی (اصفهانی)

  1. سلام.الان درست کردم.فردا نظر میذارم. سریع حاضر شد.

    پاسخ
  2. خیلی خوشمزه شد.ممنون

    پاسخ
  3. سلام با برنج میشه خورد این غذا رو

    پاسخ
  4. عالی بود . من این غذا رو به همراه مادرم پختم و واقعا راضی بودیم. متشکرم

    پاسخ
  5. اول قابلمه ای که جایه 4 لیوان آب داشته باشه انتخاب کنیم؟؟!! بعد 2 لیوان آب بریزیم؟؟!!

    پاسخ
    1. چون وقتی گوشتهای فرم داده شده را توی قابلمه میریزیم سطح آب به اندازه چهار لیوان بالا میاد

      پاسخ
  6. وخیزیند عامو بریند پی کاردون!! بیخودکی اعصابی ما را پر مرغی نکوننید! حالی معده و روده ما را چمچمال نکونیند سری جددون! مناوا…بچه نافی اصفانم…بچه چاررا وفای… از سری دروازه دولت تا تهی چهارسوق، از چاررا شیکرشیکن تا تهی رباط، از حبباد تا شاپور میدونند که قیمه ریزه را ربی گوجه نیمیزنند. قیمه ریزه رنگش زردس! نه قرمز! قیمه ریزه را فقط نمک آ فلفل آ زرچوبه میزنند….یا ظری با نونی سنگک آ ترشی کلم آ ترشی بادنجون میخورند سینه آفتاب لبی ایوون. البته ریحونی تازه وا دوغی روده بر هم نباید فراموش کرد.

    ننه بردگی من از بچگی، برام میپختس! اووختا که این قرتیگیریا نبود. یه حاون سنگی داشت قایده قابلمه بزرگ قطری سنگش 10 سانت بود. با یه گوشکوبی سنگی دسته بلند که مثی گرزی رستم بود. یه پهلان میخواست گوشت بکوبد این تو! این گوشکوبآ همچی بلند میکرد میکوفیم تو سری این گوشت که تو حاوی بود که دیگه نا به حالی این گوشت نیمیموند. با پیاز . انقققققدر میزد که آردی نخودچی پیاز و گوشت میشد مثی یه گوله گنده که با گوشکوبا هاون با هم از کفی زیمین بلند میشد!!!! آب تو دیگش کله هم قل میخورد. یه مایتآبه روحی داشت که همچین که توش روغن از تویی مشک قاشوق میزد آ میریخت کفی ماهیتابه انگار سوختی هسته ی دارد توو رآکتور قل میزند! پیاز آ را سرخ میکرد توش با یخده دمبه گوسفند توی روغنی ددددااااغ با پیاز سرخ میشد همچین که یخده حال میومد زردچوبه وا نمک فلفل میریخت. …تفت که خورد میریخت توو دیگ مسی که آب کله هم قل میخورد. عینی رآکتور… این اجاقش میلرزید!!! جنگی گوشتها را که کوفته بود با پیاز و ادویه و آرد نخودچی آ تنظیفی تمیزآ پاکیزه گذاشته بود روش، جلد جلد گوله میکرد آ میریخت تو آبی پیاز آ دمبه وا زردچوبه …. بعد هم زیرشآ کم میکرد آ میرفت بازار سبزی خوردن میسوند آ نکنی سنگک! بعد میرف مچچد نماز آ میخوند آ میومد و یه لشگر گشنه را سیر میکرد.

    خدا حفظش کوند. هنو زنده س. آ او روزآ شدس خاطره ی محالی ما…

    امرو بش گفتم ننه، گفت ها؟ گفتم قیمه ریزه میخوام گفت ننه دردد تو سرم بخوره نیستم که برات درس کونم. گفتم ننه رب میخواست؟؟؟ گفت نخ ننه تهرون رب میزنند. اصفانیا رب نمیزنند به قیمه ریزه. اون که اونها درست میکنند کله گجیشکی س که تازه آردی نخودچی ندارد. کوفته تبریزی هم رب دارد! اما نه قیمه ریزه.

    پاسخ
    1. سلام عزیز اصفهانى،چقدر با لهجه قشنگتان توضیحات کاملى دادین بله….حق با شماست…. باور کنید من در مکانى دور از اصفهان، طبق دستور شما و حتى با مزه هایی که معرفى کردین سبزى و ترشى کلم ….نان سنگک غذا را درست کردم و آرزوى موفقیت و شادکامى براى شما و آرزوى سلامت براى مادر بزرگتان را دارم…..من را بردید به زمانى که مامان بزرگم ننجون خورشیدم کنارم بودند و با دستان پر مهرشان حتى آب خالى هم درست مى کردند صفایی داشت ولى از پیشمان خیلى زود رفت دست مامانى رو ببوسید و سلام مرا به ایشان برسانید و بهشان بگید مامان خورشید من هم سر نمازشان یاد کنند راستى من چند وقت دیگر میام اصفهان ….دلم هواى لهجه و صفاتون را کرده……بریونى هم بخولم با تشکر على اصغر

      پاسخ
    2. خیلی خیلی قشنگ نوشتید

      پاسخ
    3. ووواااای خیلی عالی بودددددمن ک‌مردم دلم هوای اصفهانو کرد

      پاسخ
    4. عالیییی بود

      پاسخ
    5. وای چقدر لذت بردم این متنو خوندم،،انگار یه قیمه ریزه خوشمزه با کلی صفا خوردم با دستپخت ننه بردگی

      پاسخ
  7. سلام
    چه جالب
    ما تهرانی ها هم این غذا رو درست میکنیم و بهش میگیم سر گنجشکی!!!
    واقعا خوشمزه است

    پاسخ
  8. سلام لیمو عمانی نمیخواد ؟

    پاسخ
  9. سلام.منم امشب میخوام درست کنم.به روش اصفهانی.منم اصفهانیم وواقعا دوستمون درست میگن.

    پاسخ

نظرت چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.