ته چین گوشت (گرمساری)

موارد اولیه

  • گوشت تازه بره نیم کیلو
  • برنج 6 پیمانه
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • گرد لیمو 1 قاشق غذا خوری
  • پیاز متوسط 1 عدد
  • کشمش 100گرم
  • زعفران 1 قاشق غذا خوری برای تزیین
  • روغن به میزان لازم

دستور پخت

  1. برنج را به مدت 2 ساعت در آب و نمک میگذاریم تا خیس بخورد.
  2. سپس برنج را میجوشانیم تا نیم پز شود.
  3. گوشت را به صورت ورقه های نازک برش میدهیم و فلفل و نمک و گرد لیمو را لا به لای ورقه های گوشت میریزیم و پیاز را هم به صورت نگینی خورد میکنیم و لابه لای گوشت میریزیم.
  4. کشمش را به مدت نیم ساعت خیس میکنیم.
  5. ته قابلمه رابا روغن چرب میکنیم و مقداری از برنج (4-5 کفگیر)را در کف قابلمه میریزیم و گوشتی که از قبل آماده کردیم (به صورت خام) روی برنج میگذاریم و بقیه برنج را روی گوشت ها میریزیم.گوشه ای از قابلمه کشمش ها را روی برنج میریزیم تا همراه برنج دم بکشد.
  6. یک فنجان آب درون قابلمه برنج میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا بپزد.

با تشکر از مژگان خانم که این غذای خوشمزه رو از طریق فرم ارسال غذا برای ما فرستادند.

غذایی مشابه همین غذا با عنوان ته چین گوشت و لبوی فیروزکوهی نیز در سایت موجود است

توسط: چی بپزم؟

41 نظر برای ته چین گوشت (گرمساری)

  1. ته چین گرمساری روی گوشت ادویه مخصوص که شامل زیره و گرد غوره و ادویه پلویی و … است می ریزند.در عکس ضمیمه شما ته چین شاهرودیه که دور قابلامه اسفناج و بادمجان آغشته گرد غوره و ته دیگ سیب زمینی یا کدو حلوایی می گذارند. در گرمسار در مراسم محرم گوسفند را درسته در پارچه توری ژیچیده و لای برنج در دیگ می گذارند.

    پاسخ
    1. عالی و جامع بود نظرتان،..

      پاسخ
  2. ما شیرازیا گوشت مرغ رو سرخ مینیم میذاریم لای برنج..کشمش و گردو هم میریزیم روش..واقعا خشمزه میشه..لای پلویی

    پاسخ
  3. این یه غذای ایوانکی هست نه گرمساری

    پاسخ
    1. گرمسار و ایوانکی و ارادان قبلا همه جز گرمسار محسوب میشدند الان 2 ساله که جدا شدند و در نقشه با اسم خودشون شناخته شدن اصل این غذا به ته چین گرمساری معروفه در همه جای ایران به این اسم میشناسنش

      پاسخ
      1. واقعا چرا یادمون می ره اصالتمون کجاییه؟ ایوانکی هنوز هم کامل از گرمسار جدا نشده اون وقت میگی ته چین یه غذای ایوانکی ؟
        هرکسی کو دور ماند از اصل خویش …

        پاسخ
  4. من که عاشقشم ^__^

    پاسخ
  5. این غدا یه غذای اصیل گرمساریه و ایوانکی هم بخشی از گرمسار و طبق گفته دوستان تو کل ایران به همین اسم میشناسنش خیلی مضحکه که بگیم تهچین ایوانکیی

    پاسخ
    1. واقعا

      پاسخ
  6. ممنون

    پاسخ
  7. خیلی عالبه ممنونم

    پاسخ
  8. ما هم همینطوری درست میکنیم. اما ادویه اصلیش زیره و ادویه پلویی هست و سیر همراه
    پیاز رو گوشت ریخته میشه.واقعا خوشمزس.مرسی

    پاسخ
  9. خیلی بده که ماانسانهاسرمسایل پیش وپاافتاده باهم بحث میکنیم.حالایاایوانکی یاگرمساری!چه فرقی میکنه مهم اینه که همه جای ایران سرای من است.مزگان جان ممنون ازغذای خوشمزه ات

    پاسخ
  10. سلام
    خیلی عالی توضیح دادی این ته چین گرمساری است و بسیار لذید و خوشمزه.میتوان غذاهای دیگر مثل عدس پلو باقالی پلو رشته پلو و لوبیا پلو (با لوبیا چشم بلبلی)به همین سبک پخت.خیلی خیلی خوشمزه میشه.حتما هم گوشت باید خام باشه .نه بخار پز نه سرخ.خواهشنا تو رسپی دست نبرید.

    پاسخ
  11. من از همه ی تهرانی ها دعوت میکنم روز عاشورا ناهار برن گرمسار در خیلی از خونه ها برای پذیرایی با همین غذای خوشمزه بازه فقط یه ساعت قبل اذان تو شهر تو میدون امام باشید من به عشق ته چین هر سال محرم میرم گرمسار پلو خوری

    پاسخ
    1. خوشمزه ترین غذای گرمساری.
      معرکه ست.
      بی نظیره.
      دوستان عزیزی که تمایل به خوردن غذایی جدید دارند، حتما توصیه می کنم که یکبار ته چین گرمساری رو تست کنند.
      فقط خانم مژگان عزیز در دستور پختی که گذاشتید هیچ اشاره ای به بادمجان و اسفناج نکردید که صد البته کار خوبی کردید، ولی در عکسی که گذاشتید در دورچین ته چین، بادمجان و اسفناج دیده میشود.
      چون در این ته چین فقط از گوشت و کشمش استفاده می کنند، پس لازم بود که عسکی که می گذاشتید فقط شامل گوشت و کشمش میشد.
      اسفناج و بادمجان در کشمش پلو استفاده نمیشه ولی در انواع ته چین های دیگر گرمساری از اسفناج و بادمجان مخصوصا در رشته پلو استفاده می شود که بسیار هم خوشمزه میشه.
      بهرحال ممنون از شما بابت دستور پخت این غذای بی نظیر.

      پاسخ
    2. زری خانم عزیز به نکته خیلی خوبی اشاره کردی
      گرمسارو محرماشو و پلوخوریاش
      ته چیناشون تو محرم فوق العادست
      منهم هر سال محرم میرم گرمسار به عشق ته چین
      مخصوصا ته چین های پخته شده در دهاتهای اطراف گرمسار، مزه هاشون محشره ، چون اکثرا این ته چین ها رو با هیزم می پزند.

      پاسخ
  12. ته چین گرمساری رو هرکس نخوره از دستش رفته چون واقعا عالیه.همگی تشریف بیارند سفره نظری امام حسین همیشه پهنه .

    پاسخ
    1. دقیقا

      پاسخ
  13. دوستان خوبم ممنونم از سایت خوبی که دارید از کار همشهریها لذت بردم تو وبلاگم بنام فند ته چین مرغ گرمساری رو نوشتم اگر دوست داشتید استفاده کنید میتوانید کپی کنید یا ایرادهای انرا بنویسید با تشکر ک.ع.عامری

    پاسخ
  14. سلام عالیه منم هم درست کردم بسیار خوشمزه است

    پاسخ
  15. گوشت با دم برنج پخته نمیشه من این غذا رو خیلی درست میکنم گوشت پخته با اسفناج بادمجان سرخ شده لا به لی برنج نمک فلفل گرد قوره ادویه این غذاست بایث تند وترش باشه من در شاهرود زیاد خوردم

    پاسخ
  16. سلام ببخشید واقعا در فاصله دم کشیدن گوشت پیکره احتیاج نداره از قبل بپزیم

    پاسخ
    1. نه عزیزم گوشت کاملا خام باید باشه

      پاسخ
  17. مرسی عزیزم از اینکه غذای معروف شهرمون رو آموزش دادی این غذا واقعا خوشمزه هست من برای هر کسی درست کردم گفته عالیه با مرغ هم خوشمزه میشه

    پاسخ
  18. مرسی از سایت بسیار خوبتون
    عالییییییییییییییییییییییییی بود

    پاسخ
    1. این ته چین گرمسار است دوستان پیاز داغ کنید وکشمش روتف داده وهمان ادویه گوشت غوره خشک زیره وادویه کاری رو زده وکنار برنج میگذاریم یعنی یه کفگیر مونده به تمام شدن برنج یعنی کشمش رو مگذاریم بعد کفگیر آخر برنج رومیریزیم وغذا رودمکشی میکنیم حرارت کم این غذا دو یا سه ساعت میپزد

      پاسخ
  19. خوبه

    پاسخ
  20. سلام با تشکرازسایت خوبتون ودوست عزیزمون که طرز رو آموزش دادن،ما بجه ورامینیم هفته اى 3-4 روزهم این غذارودرست میکنیم:-)
    همون طورکه دوستان کفتن اسمش تهجین کرمساریه،باکوشت خام طى2-3 ساعت به راحتى میبزه،،بامرغ سرخ شده هم میشه بخت، والبته1نظردارم،ادویه این غذاروهرکس به طبع خودش کمى تغییرمیده،من به ترتیب نمک،زرد جوبه،کردلیمو میزنم ودر آخر1عدد کوجه فرنکى رنده میکنم،شمامیتونید عدس،نخودفرنکى،شویدباقلا،سبزى بلو،اسفناج،لوبیاجشم بلبلى،رشته وهرجیزى دوست داشتیدبه برنج یاته قابلمه براى ته دیک اضافه کنید.

    پاسخ
  21. سلام سایتتون عالیه واقعا من همیشه این معزل روداشتم چی بپزم…عالیه عالی…هم خرج اضافه نداره هم راحته و هم متنوع و خاص…ممنوووون

    پاسخ
  22. سلام گوشت ته چین گرمساری باید خام باشه

    پاسخ
  23. سلام ممنون از توضیحات عالی که گذاشتین. میشه لطفا بگید که ادویه مخصوص گرمساری دقیقا شامل چه ادویه هایی هست؟ بعضی دوستان نوشتن که ادویه پلویی. ولی من شنیدم ادویه پلویی با ادویه مخصوص گرمساری فرق میکنه. می دونم این سوال خیلی تخصصیه ولی من می خوام ته چین گرمساری درست کنم و دسترسی به گرمسار ندارم که برم ادویه مخصوص بگیرم از اونجا. می خوام دقیقا همون طعم رو بده غذام. آیا هل هم میریزن توش؟

    پاسخ
  24. سلام
    ممنون من درست کردم خوشمزه بود

    پاسخ
  25. من عاشق تهچین گرمسارم
    وای گوشتش انگار تو دهن آب می شه …………..
    فوق العادسسسسسسسسسسسسسسسسس

    پاسخ
  26. من دیروز درستش کردم عالیه?? ممنونم که دستور شو دادین

    پاسخ
  27. ته چین گرمساری بسیارلذیذ

    پاسخ
  28. ته چین گرمساربسیارخوشمزه هست ولی ازگردغوره وزیره وادویه برای گوشت استفاده میکنن

    پاسخ
  29. پدر من گرمسازی. این غذا عالیه و خودشون بسیار خوب می پزند و این غذا رسمی که در ایام عزاداری امام حسین به عنوان نذری میدهند

    پاسخ
  30. تهجین ایوانکی با کرمسار متفاوته. و بسیار خوشمزه

    پاسخ
  31. سلام امروز این غذارو درست کردم خیلی خوشمزه شده بود من خودم روزه بودم شوهرم همشو خورد خییییلی خوشش اومد
    از سایت خوبتون ممنون

    پاسخ
  32. سلام میخواستم بدونم میشه به جای آلوچه از آلو بخارا استفاده کرد؟

    پاسخ

نظرت چیه؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.