بریان (اصفهان)

موارد اولیه

  • گوشت سر دست و دنده 1 کیلوگرم
  • پیاز درشت 1 عدد
  • دارچین به مقدار لازم
  • زعفران به مقدار لازم
  • نعناع خشک شده مقداری
  • نمک و زردچوبه به مقدار لازم
  • فلفل به مقدار لازم
  • خلال بادام مقداری برای تزیین

دستور پخت

  1. آب را روی حرارت جوش آورده، گوشت را خرد کرده و درون آن می ریزیم. پیاز ، نمک و زردچوبه را اضافه کرده پس از جوش آمدن به مدت 30 دقیقه می پزیم .
  2. پس از نیم پز شدن گوشت را از آب جدا کرده و دو دور به همراه نعناع چرخ می کنیم.
  3. گوشت را همراه با یکی دو قاشق آب آن خوب مخلوط می کنیم ( با دست مخلوط شود)
  4. نمک و مزه آن را امتحان می کنیم، وقتی خوب و آماده بود قالب های بریان را روی حرارت کمی داغ کرده و مقدار یک قاشق از روغن روی آبگوشت را گرفته و ته قالب می ریزیم .
  5. سپس رویش دارچین،زعفران و فلفل می پاشیم و یک لقمه از گوشت بریان را قرار داده با دست رویش را صاف می کنیم و چند لحظه روی حرارت قرار می دهیم .
  6. سپس روی نان آماده شده بر می گردانیم .
  7. سطح روی بریان را با خلال بادام آغشته به زعفران تزیین می کنیم.

نکته:  این غذا به اسم بریونی هم مشهوره ولی بریونی به مغازه ای گفته میشه که بریون یا بریان طبخ می کند.

با تشکر از ریحانه خانم که این غذای خوشمزه رو از طریق فرم ارسال غذا برای ما فرستادند.

31 نظر برای بریان (اصفهان)

  1. من شنیده بودم در بریانی جگر سفید گوسفند می ریزند.

    پاسخ
    1. نه عزیزم..داخلش نمی‌ریزن..کنارش جگرسفید چرخ‌کرده سِرو می‌کنن.که اونم به لذیذتر شدنش کمک می‌کنه

      پاسخ
      1. من اصفهانیم جگر سفید و داخلش میریزن به نسبتی شاید بیشتر از گوشت با کمی دنبه گوسفند که چربیشم بیشتر میکنه.

        پاسخ
  2. من تواصفهان خوردم خیلی خوشمزه بود

    پاسخ
  3. من خیلی دوست داشتم دستورشو یاد بگیرم ممنون

    پاسخ
  4. ممنون

    پاسخ
  5. خییییییییییییلی خوش مزه است. حتما بیایید اصفهان و امتحان کنید. وباید این غذا را با دوغ ترش محلی بخورید. چی میشه؟

    پاسخ
  6. بدون جگر سفید که نمیشه
    باید جگر سفید را هم در آب جوش همراه با گوشت نیم پز و چرخ کرد و …

    پاسخ
  7. اصفهان رفتن بدون بریونی مزه نداره

    پاسخ
  8. نمیشه با گوشت مرغ درست کرد

    پاسخ
    1. خیر چون چربی ندارد و خشک میشود

      پاسخ
  9. ما یه بار تو اصفهان خوردیم

    تا آخر عمرمون دیگه نمی خوریم

    وحشتناک چرب بود با دو تا لیوان چای تونستیم هضمش کنیم

    پاسخ
    1. حتما از بریانی نامرغوب خوردی چونکه خیلی هم چرب نیست حتی میتونی آبگوشت رو نونت نریزی چون برای خوشمزه تر شدنش کمی ازآبگوشتشو روی نون سنگک میریزند وبعد بریان رو برمیگردونند روش.که اینکار باعث چربتر شدنش میشه.ضمن اینکه نباید ازمغازه ای که کباب وبریان باهم میفروشند بریان خورد

      پاسخ
    2. امکان نداره دیگه بخووورممممممممممم وحشتناک چربه وحشتناککککک

      پاسخ
  10. من خیلی دلم میخواد اینو درست کنم اما چرخ گوشت ندارم هیچ راه دیگه ای نداره

    پاسخ
  11. مرسی عزیزم
    فکر کنم باید جگر سفید هم با گوشت چرخ بشه.
    من عاشق این غذام. بهترینش هم تو اصفهان بریونی سبزه میدونه. عید اونجا بریونی خوردم. عالی بود

    پاسخ
    1. خیر با گوشت چرخ نمیشود ولی جدا با کمی دنبه پخته چرخ میکنند بنام شش و دنبه در کنار بریان روی نان مصرف میکنند

      پاسخ
  12. سلان من خودم اصفهانی هستم .بریان خونگی از مغازه بهتر میشه .فقط من قالب بریانی ندارم بجاش از قابلمه که برای شیر داغ کن استفاده میکنم که وقتی گوشت پخته شده رو تو ماهیتابه تفت دادم در این قابلمه میندازم و بعد برمیگردونم توی نان.از شش ودنبه کنارشم استفاده نمیکنم.

    پاسخ
  13. سلام. من خارج از ایران زندگی می کنم. اکثر دوستام ازم خواهش کردند که یک بار بریان درست کنم. مشکل اینجاست که ما گوشت مرغوب نداریم. اکثرا گوشت ها گوشت گاوِ. بد بو و سفت هستند. به نظر شما با این اوصاف براشون درست کنم یا نه؟

    پاسخ
  14. من درست کردم خیلی بدمزس

    پاسخ
    1. دست پختت حتما بده
      بیرونی اصفهان خیلی خیلی خوشمزس
      اگه اهل غذا چرب خوردن نیستین میتونین ابگوشتش رو استفاده نکنین و نون ساده کنارش تیلیت کنین که از چربیش بگیره
      خونگی درست کردنش کار هر کسی نیست
      گوشت باید تازه و خوب باشه
      وگرنه خوب نمیشه

      پاسخ
  15. واقعا معرکه سسسسسست

    پاسخ
  16. این غذا عاااااااااااالیه
    البته اگه بتونیم توی خونه هم مثل خود بریونی‌های اصفهان درست کنیم
    لذیذترین غذایی که تو تمام عمرم چشیدم

    پاسخ
  17. جگرسفیدوچربی افتضاح چربش میکنه کخ من دوست ندارم،ولی خیلی هارودیدم که عاشق این غذاهستن

    پاسخ
  18. سلام
    اوناییکه میگن بدمزه س ، حتما جای اصلی نرفتن
    من اصفهانی نیستم اما خیلی از بریونی اصفهان خوشم میاد
    بهترین جا : بریونی اعظم شعبه ی مطهری (نزدیک سی و سه پل میشه)

    پاسخ
  19. باسلام.من خودم اصفهانی هستم.حتی حاضر نیستم لب به این غذا بزنم بس که چرب هست.دلیلشو میگند برای اینکه به سیخ نچسبه.

    پاسخ
  20. من از همونجا خریدم اصلا دوست نداشتم .چرب و طعم جگر سفید به نظرم افتضاح بود .ولی غذاها سلیقه ایه. خودم تو خونه بدون جگرشو امتحان میکنم

    پاسخ
  21. باید خوشمزه باشه حتما واسه اقام درست میکنم

    پاسخ
  22. سلام من با خود قالب مسی که از اصفهان خریدم درست می کنم با اینکه کف قالب رو چرب میکنم و دارچین فلفل میزنم بیشتر وقت ها، به قالب میچسبه و وقتی برمیگردونم روی نون روش خام هستش،،،
    سوال بعد هم اینکه با گوشت گوساله میشه درست کرد؟

    پاسخ
  23. آفرین که اسم این غذای خوشمزه را درست نوشتید.
    بریان= اسم غذا
    بریانی= اسم مکانی که در آن بریان تهیه/ سرو می شود.

    پاسخ
  24. عالیی عالیی من خودم اصفهانیم بهتریم بریانی بریانی اعظم در اصفهان حتما اونجا برید خیلی عالیه 😋

    پاسخ

نظرت چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.