سوتی پلو اردبیل ( پلو شیرپز )
موارد اولیه
- شیر 4 پیمانه
- برنج خیس کرده 4 پیمانه
- روغن حیوانی یا کره به میزان لازم
- گلاب و عرق هل دو قاشق
دستور پخت
- شیر رو داخل قابلمه بریزین تا داغ بشه و هنگام جوشیدن برنج رو داخلش بریزین و بذارین بجوشه . وقتی جوشید روغن و یا کره رو اضافه کنین . وقتی برنج دیگه خشک شد و آب یا سیری داخلش نبود ، دم کنین .
- اگه هنوز برنج نپخته بود میتوین کمی دیگه بهش شیر و در این هنگام عرق هل رو اضافه کنین . پس از دم کردن برنج مراقب باشین که بیش از بیست دقیقه نمونه . این کته زود ته دیگ میبنده و ته دیگ خوشرنگی هم میشه . پس از کشیدن در دیس ، با خلال پسته تزیین وسرو کنین .
نکات : این پلو برای چهارشنبه سوری همراه با خرما و روغن حیوانی و کشمش سرو میشود .
در صورت مصرف هل و گلاب .. خورش مصرفی میتونه مثل فسنجان یا خورش هویج و خلال بادام و خلال پسته و بطور کل خورش هایی باشه که بیشتر به صورت شیرین مصرف میشه .
منبع:sofrehkhune.com
عالی بود !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
این غذا مخصوص یکی از شهرهای اردبیل به نام نمین هست
و فوق العاده خوشمزه حتما امتحان کنید
سلام میشه این قسمت و واضح تر توضیح بدید ؟؟؟؟
{وقتی برنج دیگه خشک شد و آب یا سیری داخلش نبود ، دم کنین }
وقتی روی برنجای توی قابلمه سوراخ سوراخ ایجاد شد.
اینو وقتی دوم دبستان بودم یاد گرفتم. شما نمیدونی یعنی؟
سلام فکر کنم اشتباه تایپی باشه و منظور از سیری همون شیری هست
مثل کته هستش بجای آب شیر مى ریزى و کره و زعفران و نمک
کشمش و خرما رو جدا تفت مى دیم موقع سرو مى ریزیم روش تن ماهى هم خوب میشه با سوتى پلو
خیلی خوشمزه و آسونه حتما امتحان کنین
ما این غذا رو خیلی دوست داریم ، امشب درست میکنم
با تن ماهی یا ماهی دودی عالی میشه
به به
عالی بعدهیجده سال دوست دارم دوباره درستش کنم یاد روزهایی که اردبیل بودیم
عالی بود ممنونم .