شولی کرمانی
موارد اولیه
- نخود کوبیده 1 استکان
- پیاز متوسط 1 عدد
- عدس 1 استکان
- چغندر 1 عدد متوسط
- جو پرک 1 استکان
- آرد گندم یا سفید 1 استکان
- سیب زمینی 1 عدد متوسط
- نمک فلفل به مقدار لازم
- آب 4لیوان
- سیر 10حبه
- روغن به مقدار لازم
- نعنا،ترخون و شوید خشک به مقدار لازم
- زردچوبه ا قاشق غذاخوری
دستور پخت
- ابتدا آب را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط می گذاریم زمانیکه آب جوش امد نخود خیس شده و کوبیده پیازخورد شده و چغندر رنده شده را اضافه میکنیم حرارت را کم کرده و نیم ساعت زمان میدهیم تا بپزد
- بعد عدس را اضافه کرده و 10 دقیقه صبر میکنیم حالا سیب زمینی خورد شده و جو پرک را اضافه کرده و بعد از 10 دقیقه ارد را در اب حل کرده و به مواد اضافه میکنیم .
- 1 قاشق مرباخوری نمک و مقداری فلفل را اضافه میکنیم.
- سیر داغ را هم اماده کرده به مواد اضافه میکنیم اجازه میدهیم مواد با حرارت ملایم حدود 20دقیقه دم بیاورد.
- طرز تهیه سیر داغ :ابتدا سیر را خورد کرده در روغن سرخ میکنیم بعد زردچوبه را اضافه کرده و حرارت را خاموش میکنیم حالا سبزیجات خشک شده را میریزیم.
غذای ما اماده است میتوان این شولی را با چاشنی کشک یا رب انار میل کرد.نووش جان
با تشکر از عطیه که این غذای خوشمزه رو از طریق فرم ارسال غذا برای ما فرستادند.
خیلی به نظرم بدمزه است اه اه
بی ادب
به نظر من که خیلی خوشمزه میاد
شولی کرمان اینجوری نیست در ضمن خیلی هم خوشمزه است
این اصلا شولی کرمانی نیست
لطفا این پست را پاک کنید یا اصلاح نمایید
ضمنا شولی های مختلفی هم در استان کرمان طبخ میشه که تو هیچ کدومش نه سیب زمینی داره و نه جو پرک
اکثر شولی ها عدس دارن
و نخود هم به صورت درسته در شولی استفاده میشه نه کوبیده
دستور دقیقش اینه
لطفا تصحیح کنید
مواد لازم
سبزی آش : گشنیز ، شوید ، جعفری ، شنبلیله ، تره ، اسفناج جمعاً 1 کیلو
(شنبلیله کمتر و اسفناج بیشتر)
آرد گندم 1 لیوان
چغندر رنده شده 1 کیلو
عدس 2 پیمانه
زردچوبه و نعنا خشک مقداری
نمک مقداری
ادویه : زیره سیاه ، تخم شوید ، گل پر، زنیان ، سیاه دانه جمعا 50 گرم
آب مقداری
طرز تهیه
مقداری آب را جوش آورده و سبزی ها و چغندر رنده شده را اضافه کرده می گذاریم تا بپزد، عدس را چند ساعت قبل خیس کنید و آرد را در مقداری آب با همزن کاملا مخلوط می کنیم پس از پخت سبزی آب و آرد را کم کم اضافه می کنیم و مرتب هم میزنیم تا گلوله نشده و ته نگیرد در همین زمان نمک را نیز اضافه می کنیم سپس عدس را اضافه کرده و اجازه دهید تا عدس ها بپزد و شولی کم کم جا بیفتد در اواخر پخت ادویه (آسیاب نشده) را داخل آن بریزید و در آخر هم زردچوبه و نعنا داغ آماده کرده و آن را به شولی آماده شده اضافه و تزئین می کنیم در زمان مصرف به دلخواه کمی تلف(قرقروت) اضافه و میل کنید
دوستان ایین غذا بسیار برای افرادی که دیگه از گوش قرمز نمیتونند استفاده کنند بسیار مناسبه
این دستور اصل نیست!
اصلاح هم نکردید،کیفیت سایت رو با ازژش گذاشتن به کامنت ها بالا ببرید،
جو پرک ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
شولی اصلا جو پرک نداره
جالب به نظر میاد
اصلا شولی کرمانی این جوری نیست خیلی هم غذای خوشمزه ای است توی زمستون خیلی مزه میده
سرکه هم بریزی تر شش مزه میده به به به
من مشهدی هستم و تعریف این شولی را از دوستم شنیده بودم دوس داشتم درس کنم واقعا گیج شدم هر کس یه چیزی میگه
ما کرمانی ها میگیم این اصلا شولی ما نیست و تا حالا هم نخوردم چنین چیزیو
من کرمانی هستم و شولی که مامانم درست میکنه زبون زد خاص و عامه ولی این دستوری که گذاشتین اصلا درست نیست.لطفا اصلاح کنید.