ته چین گوشت و لبو (فیروزکوهی)

موارد اولیه

  • برنج: 5 پیمانه
  • گوشت: 350 گرم
  • سیب زمینی: دو عدد بزرگ و پنج عدد ریز
  • چغندر: 3 عدد متوسط
  • زیره: به مقدار کم و لازم
  • زعفران
  • ترشی: مثل آلو قیسی یا لواشک ترش

دستور پخت

  1. برنج را شسته و خیس میکنیم و در قابلمه ریخته تا بجوشد. سپس آن را آبکش میکنیم. (برنج را دو قسمت میکنیم)
  2. سیب زمینی های بزرگ را به صورت لایه لایه می بریم (اسلایس میکنیم) و ته قابلمه را می چینیم. تا ته دیگ خوشمزه ای به ما بدهد.
  3. یک لایه برنج روی سیب زمینی می ریزیم و کمی زیره روی آن می پاشیم (مصف برنج را در این مرحله می ریزیم.)
  4. گوشت خام را که قبلا با نمک و زعفران و زیره طعم دار کردیم. روی برنج می گذاریم. اگر دوست داشتید کمی هم دنبه در کنار آن قرار دهید
  5. برای طعم بهتر غذا کمی ماده ترش مانند لواشک یا آلو در کنار گوشت قرار می دهیم.
  6. نصف دیگر برنج را نیز در این مرحله روی گوشت می ریزیم و کمی زیره می‌پاشیم.
  7. برای اینکه برنج به دیواره های قابلمه نچسبد و اسراف نشود آن را صورت تپه‌ای در می آوریم.
  8. روی برنج و زیره، سیب زمینی های کوچک لایه های لبو می‌گذاریم.
  9. شعله زیر قابلمه را کم می کنیم و در قابلمه را به مدت ده دقیقه بدون دم‌کنی می گذاریم.
  10. بعد برای آن دم کنی می گذاریم و روی در قابلمه چیزی شبیه پتوی کوچک یا مشابه آن میگذاریم تا باعث گرم نگه داشتن فضای روی قابلمه شود.
  11. پلو باید حدود 2 ساعت روی شعله خیلی کم باشد تا گوشت و لبو آرام آرام بپزد. (اگر نیاز بود باید از شعله پخش کن نیز استفاده شود.)
  • این ته‌چین در فیروزکوه، دماوند و شهرهای غربی استان سمنان همچون گرمسار طبخ می‌شود.
  • در این مناطق به علت سردی هوا در زمستان‌ها از این غذا استفاده می‌شود و از لحاظ انرژی و کالری در سطح مطلوب و بالایی برخوردار است.
  • معمولا این پلو را با عدس یا تخم گشنیز یا سبزی کوهی نیز درست میکنند.

این هم تصویری دیگر از این غذا

P_۲۰۱۴۱۲۰۴_۲۱۳۸۵۰_LL

ته چین گوشت و لبو فیروزکوهی

9 نظر برای ته چین گوشت و لبو (فیروزکوهی)

  1. سلام ما این غذا رو درست میکنیم پیشنهاد میکنم شما هم درست کنید و از طعم بی نظیر اون لذت ببرید
    روش تهیه سنتی این غذا همینه و تایید شده است
    فقط تو بعضی مناطق از تخم شنبلیله به عنوان ادویه استفاده میشه….

    پاسخ
  2. جالب بود

    پاسخ
  3. سایتتون خیلی جلب و کاربردیه.
    فقط مرحله 8 رو واضح توضیح ندادید که سیب زمینی ها باید چطور باشند؟

    پاسخ
    1. شما میتوانید سیب زمینی های استامبولی ریز را خوب بشورید با پوست لابهلای برنج بریزید. نتیجه اش را در تصویر می توانید ببینید.

      پاسخ
      1. مرسی که جوابگویه سوالات هستید.
        سایتتون محشره. امیدوارم همیشه موفق باشید.

        پاسخ
  4. فوق العاده است این غذا وبسیار سالم سرشار از پروتیین و از دنبه گوسفند به جای روغن نباتی استفاده میشه کلش پختنی هست و سرخ کردنی هم نداره. با لوبیا چیتی و سبزی پلو وسیبزمینی پلو مخصوصا سیب زمینی استانبولی که شما گذاشتید ورشته پلو عالیه غیر از منطقعه دماوند وسمنان جایی ندیدم ولی به نظر من خوشمزه ترین غذاست

    پاسخ
  5. این غذا در منطقه ما فیروزکوه زیادطبخ میشود البته ته چین فیروزکوهیها وسنگسریها کمی قرق میکند ته چین سنگسریها کمی خوشمزه تراست

    پاسخ
  6. این غذا در منطقه ما فیروزکوه زیادطبخ میشود البته ته چین فیروزکوهیها وسنگسریها کمی قرق میکند ته چین سنگسریها کمی خوشمزه تراست

    پاسخ
  7. گوشتش راسته باشه ؟

    پاسخ

نظرت چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.