16 مدل غذا با مرغ و هویج؛ ایرانی و فرنگی

هویج و مرغ، دو ماده ساده و در دسترس هستند که می‌توانند پایه بسیاری از غذاهای خوشمزه و مغذی باشند. اما آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که این دو ماده ساده می‌توانند دنیای بی‌کرانی از دستورپخت را خلق کنند؟

احتمالاً الان که دنبال غذاهایی هستید که با هویج و مرغ درست می شوند، این دو ماده را در خانه موجود دارید و تصمیم دارید برای نهار یا شام چیزی دست و پا کنید. جای درستی هستید؛ در این مقاله قرار است رسپی 16 غذا که با این دو ماده مغذی درست می شوند را آموزش بدهیم. از غذا‌های سنتی ایرانی که عطر و طعم اصیل را در خانه تان زنده می کنند؛ تا غذاهای فرنگی مدرن و سالم که در فر و با کمترین روغن تهیه می‌شوند، تنوع غذاهایی که در این مقاله معرفی کرده ایم، زیاد است.

مرغ و هویج چه خواصی دارند؟

مرغ یکی از پرطرفدارترین منابع پروتئین در سراسر جهان است که ویتامین های گروه B را هم در خودش دارد. نسبت به گوشت قرمز، مرغ دارای چربی و کالری کمتری است.

درمورد هویج هم باید بدانید که این سبزی سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که برای سلامتی بدن بسیار مفید هستند. فیبر موجود در هویج به بهبود هضم غذا، کاهش کلسترول خون و کنترل قند خون کمک می‌کند.

ممکن است این سوال برای خیلی‌ها پیش بیاید، که هویج میوه است یا سبزی؟ اما پاسخ آن ساده است. اگرچه هویج طعمی شیرین دارد و گاهی در دسرها استفاده می‌شود، اما از نظر گیاه‌شناسی، به دلیل اینکه بخش خوراکی آن ریشه گیاه است، در دسته سبزیجات قرار می‌گیرد.

معرفی غذاهایی که با مرغ و هویج درست می شوند

در این مقاله 16 غذای متفاوت آموزش داده ام؛ 5 رسپی از سایت های خارجی جمع آوری کرده ایم که طرز تهیه آنها را هم نوشته ایم. بعد از آن 11 غذای ایرانی را هم لیست وار معرفی کرده ایم که اگر به دنبال یک ایده برای درست کردن غذا هستید، به دردتان میخورند.

1. مرغ سوخاری سیر با هویج

در این دستور پخت پیشنهاد می کنیم که از سینه مرغ استفاده کنید و پوست آنها را جدا نکنید. آب مرغ و چربی پوست، طعم فوق‌العاده‌ای به سبزیجات می‌دهند، در حالی که عطر سیر هم کاملاً با باقی مواد تلفیق می شود. این دستورپخت آسان است و زمان زیادی از شما نمی گیرد.

دستورپخت: فر را تا حدود 200 درجه سانتی‌گراد گرم کنید. یک سینی پخت را با فویل آلومینیومی بپوشانید و مرغ به همراه هویج، زردک و حبه‌های سیر را بر روی آن بچینید. روی همه مواد روغن زیتون بریزید، سپس نمک، فلفل و آویشن بپاشید. می توانید تکه های مرغ را با سیر خردشده ماساژ دهید تا بهتر طعم بگیرند.

سینی را به فر منتقل کرده و بپزید تا زمانیکه داخل مرغ و سبزیجات نرم شوند، حدود 40 دقیقه. در طول پخت سبزیجات را یک یا دو بار برعکس کنید تا روی دیگر هم بخوبی بپزد. زمان دقیق پخت ممکن است بسته به اندازه سینه‌های مرغ متفاوت باشد.

زردک همان هویج زرد است که اگر در دسترس نبود می توانید آنرا از دستورپخت حذف کنید.

مرغ سوخاری سیر با هویج و زردک
مواد مورد نیاز: ·         سینه مرغ خرد شده (4 تکه)

·         هویج (7 عدد)

·         زردک یا همان هویج زرد (7 عدد)

·         سیر (1 سر کامل)

·         روغن زیتون (2/3 فنجان)

·         آویشن (1 قاشق غذاخوری)

·         فلفل سیاه (1 قاشق چایخوری)

·         نمک (2 قاشق چایخوری)

نوع پخت: فر
زمان آماده سازی: 10 دقیقه
زمان پخت: 40 دقیقه
مناسب برای: 4 نفر
ارزش غذایی: کالری 722 کیلوکالری

چربی 48 گرم

کربوهیدرات 29 گرم

پروتئین 45 گرم

 

2. مرغ و هویج برشته با عسل و ادویه

برای درست کردن این غذا، سه ماده اصلی (سینه مرغ، برش‌های پیاز و تکه های هویج) در سینی فر ریخته می شوند. سپس همه چیز با یک سس ساده (درست شده از کره، سس خردل دیژون، شربت افرا و عسل و چاشنی پودر چیلی) مرینت و طعم دار می‌شود. درمورد اضافه کردن عسل شک نکنید، هم مرغ را ترد می کند و هم طعم دومزه ملس و جذابی به غذا می دهد، اگر تا الان گوشت را با عسل ترکیب نکرده اید، حتماً امتحان کنید. طعم کاراملی شدن هویج و پیاز و مرغ در کنار کمی طعم شیرین و تند با کمی ادویه با هم ترکیب می‌شوند!

دستور پخت: فر را با دمای220 درجه سانتی‌گراد گرم کنید. در سینی فر، مرغ، برش‌های پیاز و هویج را بچینید. در یک کاسه کوچک، عسل، سس خردل، کره ذوب‌شده و شیره افرا را با هم مخلوط کنید؛ سپس این ترکیب را روی مرغ و سبزیجات تان بریزید. پودر چیلی، نمک و فلفل بپاشید. سپس سینی را به مدت 20-25 دقیقه در فر قرار دهید تا مرغ کاملاً پخته شود. برای یک دقیقه آخر می توانید از گریل فر استفاده کنید، با روشن کردن گریل، سس روی مرغ و هویج کاراملی می شود. در آخر غذا را با پیازچه تازه خردشده تزئین کرده و گرم سرو کنید.

مرغ و هویج برشته با عسل و ادویه
مواد لازم: ·         فیله سینه مرغ (به مقدار دلخواه)

·         پیاز ورقه‌شده (1 عدد)

·         هویج (1 پیمانه)

·         عسل (1  قاشق غذاخوری)

·         سس خردل (1 قاشق غذاخوری)

·         کره (1 قاشق غذاخوری)

·         شیره افرا (1 قاشق غذاخوری / اختیاری)

·         پودر چیلی (1 قاشق چای‌خوری)

·         نمک و فلفل (به مقدار دلخواه)

·         پیازچه تازه (برای تزئین)

نوع پخت: فر
زمان آماده سازی: 5 دقیقه
زمان پخت: 25 دقیقه
مناسب برای: 3 تا 4 نفر

 

3. مرغ برشته با روغن زیتون و هویج کاراملی

در اینجا یک رسپی دیگر با مرغ و هویج داریم. این یکی را به عنوان یک کنفیت (Confit) مرغ تصور کنید که به آرامی در روغن زیتون فراوان همراه با هویج شیرین و برش های لیمو ترش پخته می شود. طعم ترکیبی و خاصی دارد، حتماً باید آنرا امتحان کنید. آن روغن باقیمانده را نگه دارید و از آن برای پخت سبزیجات، سرخ کردن تخم مرغ، سس پاستا یا حتی پخت مرغ استفاده کنید.

کنفیت (Confit) یک روش پخت سنتی است که در آن مواد غذایی مثل گوشت یا غاز را در چربی خودشان یا چربی دیگری مانند روغن زیتون با حرارت کم می‌پزند. این روش پخت بصورت آهسته و زمان پخت زیاد باعث می‌شود که گوشت به طور کامل پخته شده، بسیار نرم و آبدار شود و طعم خیلی خوبی پیدا کند.

دستورپخت: فر را با دمای 165 درجه سانتی‌گراد روشن کنید. تکه های مرغ را با نمک و فلفل مزه‌دار کنید. هویج‌ها را خرد کنید. مرغ را در یک ظرف بزرگ و کم‌عمق یا قابلمه کم‌عمق بچینید، به‌طوری‌که ران‌ها به‌طور افقی قرار بگیرند. سیرها را نصف کنید. سیرها، هویج‌ها، برش‌های لیمو و شاخه‌های رزماری را در میان تکه‌های مرغ پخش کنید. (اگر هویج‌ها کمی بیرون بزنند، اشکالی ندارد). روغن زیتون را روی مرغ و سبزیجات بریزید. دوباره با نمک و فلفل مزه‌دار کنید.

ظرف را در فر قرار دهید و به مدت 55 تا 65 دقیقه بپزید تا مرغ به قدری نرم شود که تقریباً از استخوان جدا شود و هویج‌ها و لیموها به‌خوبی کاراملی شوند.

در آخر از فر خارج کنید و بگذارید کمی خنک شود. سپس سرو کنید. روغن زیتون چرب باقی‌مانده را در ظرف پخت برای مصارف دیگر نگه دارید.

مرغ برشته با روغن زیتون و هویج کاراملی
مواد لازم: ·         ران مرغ (1 کیلو)

·         هویج کوچک و نازک (1 دسته)

·         سیر (2 سر)

·         لیمو (1 عدد، به صورت نازک برش خورده)

·         رزماری یا اورگانو تازه (½ دسته)

·         روغن زیتون (1 پیمانه)

·         نمک و فلفل سیاه (به مقدار دلخواه)

نوع پخت: فر (پخت کُنفیت)
زمان آماده سازی: 10 دقیقه
زمان پخت: 1 ساعت و 10 دقیقه
مناسب برای: 4 نفر

 

4. ران‌های مرغ تابه‌ای با هویج و سیب‌زمینی

برای درست کردن این غذا فقط یک ماهیتابه لازم دارید و از جمله غذاهایی است که ظرف زیادی برای پختن آن کثیف نمی شود. هویج‌، سیب‌زمینی‌ و پیازها را اضافه می کنیم تا یک وعده غذایی مغذی داشته باشیم. می‌توانید این غذا را با برنج یا نان سرو کنید.

دستور پخت: ران‌های مرغ را با پاپریکا، نمک و فلفل مزه‌دار کنید. روغن را در یک تابه روی حرارت متوسط به بالا گرم کنید. ران‌های مرغ را در تابه قرار دهید و بدون حرکت دادن آن‌ها، به مدت 7 تا 9 دقیقه بپزید تا طلایی شوند. سپس ران‌ها را برگردانده و 3 تا 5 دقیقه دیگر بپزید. از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.

سیب‌زمینی‌ها را از وسط نصف کنید. با طرف بریده شده رو به پایین در ماهیتابه بگذارید و روی حرارت متوسط به بالا سرخ کنید تا طلایی شوند، حدود 3 تا 5 دقیقه. هویج‌ها و پیازها را اضافه کنید و بپزید تا پیازها نرم و شفاف شوند، حدود 8 تا 10 دقیقه.

سپس ¾ پیمانه عصاره مرغ را اضافه کنید و تمام تکه های سوخته و قهوه‌ای را از ته تابه جدا کنید. نشاسته ذرت را در ¼ پیمانه عصاره مرغ حل کنید و داخل تابه بریزید. هم بزنید تا مواد خوب ترکیب شوند.

ران‌های مرغ را روی سبزیجات قرار دهید، درب تابه را بگذارید و بپزید تا هویج‌ها نرم شوند و مرغ دیگر صورتی نباشد و آب مرغ شفاف شود، حدود 25 تا 30 دقیقه.

ران مرغ تابه‌ای با هویج و سیب‌زمینی
مواد لازم: ·         ران مرغ با استخوان (1 کیلو)

·         هویج‌های ریز خرد شده (¾ پیمانه)

·         سیب‌زمینی ریز (½ پیمانه / از وسط نصف شده)

·         پیاز (نصف / خرد شده)

·         روغن گیاهی (2 قاشق غذاخوری)

·         فلفل پاپریکا (1 قاشق چای‌خوری)

·         عصاره مرغ (1 پیمانه)

·         فلفل سیاه آسیاب‌شده (1 قاشق چای‌خوری)

·         نشاسته ذرت (1 قاشق غذاخوری)

·         نمک (1 قاشق چای‌خوری)

نوع پخت: پختن در روغن
زمان آماده سازی: 15 دقیقه
زمان پخت: 50 دقیقه
مناسب برای: 4 نفر
ارزش تغذیه: 350 کیلوکالری انرژی

19 گرم چربی

22 گرم کربوهیدرات

22    گرم پروتئین

 

5. کابلی پلو با مرغ

کابلی یا قابلی پلو یک غذای افغانی است که با مرغ، برنج، هویج و کشمش درست می شود. همچنین مقداری شکر کاراملی شده روی این غذا می ریزند که طعم فوق العاده ای به آن می دهد. نگران شیرین شدن این غذا نباشید، چون شکر بعد از کاراملی شدن خیلی شیرین نیست. درست است که هویج، کشمش و شکر دارد و کمی شیرین است؛ اما طعم شکر کاراملی در کنار نمک غذا کاملاً متعادل و فوق العاده است. ذائقه ما ایرانی ها کاملاً جور در می آید پیشنهاد میکنم حتماً این مدل کابلی پلو را تست کنید.

دستور پخت: برنج را بخیسانید. 1 قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. هویج ها را بصورت رشته ای و نازک خرد کنید.

حالا یک تابه بردارید و به آن روغن اضافه کنید. سپس پیاز خرد شده را اضافه کرده و کمی تفت دهید. حالا تکه‌های مرغ را به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا قهوه‌ای شوند. ادویه‌ها (شامل هل، زیره، دارچین، گرام ماسالا و فلفل سیاه) را روی مرغ بریزید. آب جوش اضافه کنید و بگذارید تکه های مرغ به مدت 30 دقیقه بپزند.کشمش‌ها را در یک تابه سرخ کنید تا پف کنند. هویج‌های خرد شده را سرخ کنید.

شکر را داخل یک تابه تمیز بریزید. روغن روی آن بریزید و بگذارید تا حرارت ببیند و شکر آب شود. کم کم رنگ قهوه ای می گیرد، نگذارید بسوزد.

برگردیم به سراغ برنج؛ یک قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و آب و نمک داخلش بریزید. صبر کنید تا به جوش بیاید. برنج را به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا نیم پز شود. برنج را آبکش کنید، کمی روغن در کف قابلمه بریزید و برنج آبکش شده را بریزید.

هویج‌های خرد شده، کشمش‌ها، شکر کاراملی شده و تکه‌های مرغ را روی برنج بریزید و بگذارید دم بکشد. کابلی پلو شما بعد از 40 دقیقه آماده است.

پیشنهاد می کنیم در پخت کابلی پلو از ترکیبی از ادویه‌های آسیاب‌شده استفاده کنید تا بوی خوبی به وجود بیاید. ادویه‌های رایج شامل چوب دارچین، هل، میخک و زیره بهترین گزینه ها در درست کردن این غذا هستند. همچنین می‌توانید زنجبیل را برای عطر بیشتر اضافه کنید. اگر اینها را در دسترس ندارید، می توانید با ادویه هایی که در دسترس دارید این غذا را درست کنید؛ کابلی پلو در هر صورت خوشمزه است.

کابلی یا قابلی پلو
مواد لازم: ·         مرغ (500 گرم)

·         برنج (3 پیمانه)

·         هویج متوسط  (2 عدد)

·         پیاز (1عدد)

·         کشمش (1 پیمانه)

·         شکر (2 و نیم قاشق غذاخوری / برای کاراملی کردن)

·         ادویه گرام ماسالا (½ قاشق چای‌خوری)

·         دارچین آسیاب‌شده (½ قاشق چای‌خوری)

·         فلفل سیاه (½ قاشق چای‌خوری)

·         زردچوبه (½ قاشق چای‌خوری)

·         زیره آسیاب‌شده یا دانه‌های زیره (½ قاشق چای‌خوری)

·         روغن (کمی)

·         نمک (کمی)

نوع پخت پخت مواد و دم کردن برنج
زمان آماده سازی: 10 دقیقه
زمان پخت: 40 دقیقه پخت مرغ و مواد + 40 دقیقه دم کردن برنج

در ادامه چند غذای دیگر را هم که با مرغ و هویج درست می شوند لیست کرده ایم، این غذاها اکثراً ایرانی هستند:

  1. خوارک مرغ و هویج (در همین سایت چی بپزم آموزش داده شده)
  2. خورش هویج تبریزی (قیمه هویج)
  3. هویج پلو با مرغ و زرشک
  4. سوپ مرغ با هویج
  5. مرغ شکم پر با هویج (شکم مرغ را با مخلوطی از برنج، هویج رنده شده، کشمش، آلو و ادویه پر می‌کنند و سپس در فر یا قابلمه می‌پزند.)
  6. پلو با مرغ و هویج (مرغ ریش ریش در کنار هویج رنده شده با پلو)
  7. سالاد مرغ و هویج (ترکیب مرغ پخته شده، هویج رنده شده، کاهو، خیار، گوجه فرنگی و سس مایونز)
  8. نودل مرغ و هویج (نودل را با مرغ پخته شده، هویج نگینی و سبزیجات دیگر مخلوط کنید و با سس سویا یا سس مخصوص سرو کنید.)
  9. املت مرغ و هویج (این املت با افزودن مرغ ریش ریش شده، هویج رنده شده، تخم مرغ و گوجه درست می شود)
  10. مرغ سسی با هویج های خرد شده
  11. کتلت مرغ و هویج

نتیجه گیری

در این مقاله 16 رسپی با هویج و مرغ را آوردیم که چه عاشق غذاهای ایرانی باشید و چه طرفدار طعم‌های بین‌المللی، این مجموعه دستور پخت‌ها برای شما مناسب است.

از خورش هویج سنتی تبریز تا کتلت ایرانی، کُنفیت و غذاهای فرنگی مدرن که بیشتر در فر درست می شوند، همه و همه در این مقاله گرد هم آمدند. با این دستور پخت‌ها، هر روز می‌توانید یک غذای جدید و خوشمزه را روی سفره خود داشته باشید. غذاهای معرفی شده، مغذی و سالم هستند و اکثراً سریع آماده می‌شوند. برای دیدن دستور کامل و عکس های 5 رسپی اول، می توانید به سایت منبع که معرفی کردیم سر بزنید. امیدواریم که این 16 غذا با هویج و مرغ به دردتان بخورد و ایده های خوبی برای درست کردن غذا به شما بدهند.

منابع:

https://www.seriouseats.com

https://domestikatedlife.com

https://cooking.nytimes.com

https://www.allrecipes.com

https://aloorecipes.com

توسط: چی بپزم؟

نظرت چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.