فلافل ویژه ماه رمضان(غذای جنوبی)
موارد اولیه
- نخود خام 1 پیمانه (از شب قبل خیس کرده و فردا صبح آسیاب میکنیم)
- جعفری 2 قاشق غذاخوری
- ادویه مخلوط 1 قاشق چایخوری
- بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
- آرد لپه 2 قاشق غذاخوری پر
- سیب زمینی 2 عدد پخته و رنده شده
دستور پخت
- نخود را در ظرف میریزیم سیب زمینی، بکینگ پودر و آرد لپه را در ظرف میریزیم و ورز میدهیم .
- مقدار خیلی کمی آب برای انسجام مواد اضافه میکنیم، نمک و فلفل و ادویه را هم اضافه میکنیم .
- هرچه فلفل بیشتر باشد این غذا خوشمزه تر میشود اما اگر دوست نداشتید میتوانید کمتر استفاده کنید .خوب ورز میدهیم مواد را به هر اندازه و شکلی که دوست داشته باشیم در دست درست میکنیم و در روغنی که داخل ماهی تابه داغ شده سرخ میکنیم بعضیها فلافل را داخل روغن زیاد سرخ میکنند یعنی به حالت شناور اما ما اینجا با روغن کم سرخ کردیم.
*جعفری اگر دوست داشتید میتوانید از گشنیز هم استفاده کنید به همراه جعفری.
**آرد لپه برای اسنجام مواد است و به جای تخم مرغ استفاده میشود.
*** نخود دارای هورمون زیادی است که برای خانمها خیلی مفید است.
منبع:www.forum.98ia.com
اصل فلافل با فلفل قرمز وخیلی تنده
تند تند هم زیاد خوب نیست خصوصا واسه بچه ها
آرد لپه چطوری درست میشه؟
میتونید لپه رو آسیاب کنید و از الک رد کنید
من چند بار فلافل درست کردم اما تُ ماهی تابه از هم جدا می شه نمی دونم چه کارش کنم
من نخود رُ می گذارم خیس می خوره بعد میکس می کنم شاید اینجای کارم اشتباه باشه می گن باید چرخش کرد
بعد بهش پیاز می زنم همین
سیب زمینی تا به حال استفاده نکردم.
حالا شما نظر بدید ببینم چرخ کردن درست تره یا میکس کردن
نخود ها رو باید چرخ کنی
اگه تخم مرغ بریزم ایرادی داره
من با تخم مرغ درست کردم خوب میشه .سیب زمینی نریختم
چندتا تخم مرغ باید بندازی؟
sosesh mohemeee.pas chera tarze tahayasho naneveshtid???
سلام من فلافل درست کردم ولی بوی نخود خامش را دوست نداشتم نخود کاملا خیس خورده بود، ادویه سیر وپیاز هم استفاده کردم ولی خیلی خوشمزه نشد لطغا راهنمایی کنید ممنون
سلام میشه طرزتهیه دسرهارو برامون بزارید. ممنون می شم
سلام
فلافل سیب زمینی نداره و همچنین جعفری خورد شده.
سلام
نخود میکس شده و چرخ شده هیچ فرقی نداره خانمها.تنهاچیزی که باعث میشه فلافل ازهم جدانشه تخم مرغه.من معمولابرای سه نفردرست میکنم یه تخم مرغ میزنم.پیاز وسیر هم اضافه میکنم.سسب زمینی هم نمیریزم.برای ازبین رفتن بوی نخودهم یکی اینکه حتماسیر و پیاز زیاداضافه کنید و دوم ادویه جات و خصوصا فلفل.بعدهم حرارت روغن را کم کنید تاخوب مغزپخت بشه غذا و بوی خامی ندهد.
درضمن جعفری هم فلافل را خیلی خوشمزه میکنه یا هر سبزی دیگری که دارید.من خشک شده سبزیجات را میریزم تو فلافل.خیلی هم فلافل هام خوشمزه میشه.
فلافل خیلی خوشمزه است به عنوان شام
فلافلو با این مواد به علاوه یک تخم مرغ و پیاز کوچک درست کردم خیلی خوشمزه شد . ممنون از دستور پخت
سیب زمینی جز مواد فلافل نیست.ضمنا از زردچوبه و ادویه مخصوص هم باید استفاده کرد و همینطور پودر خمیر ترش و البته کمی سیر.
سلام اولا سایتتون خیلی خوبه مرسی….دوما میخواستم بگم که من فلافل هایی که درست میکنم هیچکس نمیتونه تشخیص بده خونگیه روش درست کردنمم اینه:
نخود رو سه روز خیس میکنم وبعد از سه روز چرخش میکنم بعد ازچرخ کردن هم یکبار توی هاون میریزم اینجوری کاملا یکدست میشه تخم مرغم نمیزنم چون مزش زیاد جالب درنمیاد عوضش یه سیب زمینی بزرگ رو تقریبا نیمه پز میکنم که حالت چسبندگی داشته باشه واونو هم با یه پیاز چرخ میکنم وبه نخودهای چرخ شده اضافه میکنم….فلفل و پودر سیر هم باعث عالی شدن طعمش میشه البته من زردچوبه هم استفاده میکنم وبعدم داخل روغن سرخ میکنم …هم رنگ وهم طعمش عین فلافل های بیرون میشه
راسی یه تجربه ای که داشتم همیشه نخود رو بعد از خیس خوردن استفاده کنید من یکبار بعد از خیس کردن اونو گذاشتم داخل فریزر وچند روز بعد چرخشون کردم واستفاده کردم ولی فلافل ها همش داخل روغن از هم میپاشید…مادرشوهرمم همین کارو کرده بود وبه همین مشکل برخورده بود
دوستای خوبم اگه نصف نخودتون پخته باشه و نصفش خام و بعدچرخ کنید( البته بعداز خیس خوردن) خیلی خوب میشه و وانمی ره روغنم کمتر مصرف میشه..من کتلتامم نصف سیب زمینیاشو می پزم و بقیه شو خام و بعدباهم مخلوط می کنم عالی میشه
دوستای خوبم نخود را یک شبانه روز خیس کنید البته در این مدت ابش را چند بار عوض کنید و جای خنک باشه بعد با سیب زمینی خام یا پخته و سیر پیاز فلفل دلمه ای دو با چرخ کنید و بعد بهش سبزی و ادویه مخصوص فلافل ( بندر عباس در عطاری هست ) خیلی خوش طعم وتنده نمک یه کم زردچوبه و یه دونه تخم مرغ خوب ورز بدید و با قالب مخصوص فلافل در روغن سرخ کنید عالی میشه من هر ماه دو بار برای بچه هام درست میکنم خیلی خوب میشه .نوش جان