خورشت باقالا
موارد اولیه
- باقلای بدون پوست=یک کیلوگرم
- گوشت لخم=نیم کیلوگرم
- پیاز =یک عدد
- شوید تازه خردشده= 300 گرم
- سیر =4 حبه
- نمک و فلفل= به میزان لازم
- زردچوبه=یک قاشق چایخوری
- پودر زعفران=یک چهارم قاشق چایخوری
دستور پخت
- ابتدا شوید را پاک کرده، خوب بشویید. سپس داخل سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. بعد آن را ریز خرد کنید.
- در یک تابه، مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا داغ شود. سپس شوید خردشده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. در این فاصله، سیرها را نیز پوست کنده و ریز خرد کنید. سپس به همراه شوید سرخ کنید. در پایان، شعله اجاقگاز را خاموش کنید و مواد تفت داده شده را کنار بگذارید.
- پیاز را به صورت خلالی خرد کنید. در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن بریزید و بگذارید داغ شود. سپس پیاز را اضافه کنید و به طور کامل تفت دهید. البته هنگام سرخ شدن پیاز، نمک و فلفل و زردچوبه را هم به آن اضافه کنید.
- از طرف دیگر، گوشت را پاک کرده و بعد از شستن به صورت قیمهای خرد کنید. سپس به قابلمه حاوی پیاز داغ بیفزایید. حالا به مخلوط گوشت و پیاز حدود 2 تا 3 لیوان آبجوش اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا گوشت بهطور کامل بپزد.
- باقلا را به همراه شوید، سیر خرد شده و کمی نمک به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. سپس حرارت را کم کنید تا خورش جا بیفتد که معمولا حدود 45 دقیقه زمان میبرد.
- بعد از جا افتادن خورش می توانید کمی محلول زعفران(یک چهارم قاشق چایخوری پودر زعفران را در یک استکان آب جوش حل کنید) به آن اضافه کنید.
منبع:www.ashpazonline.com
هنوز درست نکردم ولی فکر کنم خوش طعم بشه ممنون
دارم امروز درستش میکنم ببینم چطوری میشه
منم میخوام امروز درست کنم
همون باقالی پلوی خودمونه که به شکل خورشت در اومده.
mikham emshab dorost konam bayad khob bashe tanks
نه مثل باقالا قاتوق می مونه ولی به جای تخم مرغ از گوشت استفاده شده. خوشمزه است
سلام ممنون از سایت خوبتون واقعا عالیه کمک حالم شده یه غذای مازندرانی (ماسوله)هست به نام (سیر شوید) سیر و شوید گوشت گوسفندی با استخوان و تخم مرغ داره واقعا خوشمزه میشه و تقریبا مشابه همین غذاییه که شما گفتید دوست داشتید من دستورشو میگم
سلام. بله مطمئنا دوست داریم.
چند روز پیش آشپزی کردم خورشت باقلا پختم .خودم و خانمم دوست داشتیم و خوشمان آمد ولی بچه ها نه.با اینکه سیر و پیاز و چاشنی زیاد ریختم ولی باز هم کمی بی مزه بود شاید به علت خود باقلا باشه. دوستان بدونید اگر بچه دارید فکر غذای دوم سر سفره باشید