خوراک باقلا بادمجان (یونانی)
موارد اولیه
- باقالی 250 گرم
- کنسرو گوجه فرنگی 840 گرم
- سیب زمینی 1 عدد
- برنج دانه بلند 2 پیمانه
- کدو سبز 1 عدد
- بادمجان 1 عدد
- فلفل قرمز 1 عدد
- پیاز قرمز 2 عدد بزرگ
- پنیر فتا 120 گرم
- زیتون سیاه بدون هسته 24 عدد
- روغن زیتون بودار 5 قاشق غذاخوری
- سیرریز شده (یا له شده) 6 حبه
- جعفری برگ پهن تازه ریز خرد شده 4 قاشق غذاخوری
- عصاره مرغ یا سبزیجات 2 پیمانه
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه آسیاب شده نصف قاشق چایخوری
دستور پخت
- پیاز قرمز، فلفل قرمز و کدوسبز را نگینی خرد کنید؛ بادمجان و سیب زمینی را به مکعبهای کوچکی خرد کنیدو باقالی را پخته با آب سرد آب بکشید و پوستش را جدا کنید.
- سه قاشق غذا خوری از روغن را در تابهای بزرگ گرم کنید. پیازها را به مدت 10 دقیقه با حرارت نسبتا کم تفت دهید. هر از گاهی هم بزنید.
- فلفل قرمز، بادمجان و کدو سبزخرد شده را اضافه کرده و 5 دقیقه تفت دهید.
- سپس سیب زمینی، سیر و آویشن را در صورت تمایل اضافه کرده و 1 دقیقه بپزید.
- کنسرو گوجه فرنگی ( یا گوجه فرنگی پویت گرفته)، عصاره مرغ یا سبزیجات و نمک و فلفل را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا ترکیب شوند. آن را به نقطه جوش رسانده و شعله را کم کنید. به مدت 20 دقیقه بدون در بگذارید بپزد.
- در حالی که خوروش آهسته میجوشد، برنج را دم کنید.
- باقلاهای پخته شده و پوست کنده، جعفری و زیتون را بعد از 20 دقیقه به خورش اضافه کرده، در آن را گذاشته و 10 دقیقه بپزید.
- آن را از روی حرارت برداشته و 2 قاشق غذا خوری روغن زیتون را به آن اضافه کنید.
- خورش را روی برنج ریخته، روی آن پنیر فتا خرد شده قرار داده و سرو کنید.
- این غذا را میتوانید با برنج ، بلغور یا نان سرو کنید.
با تشکر از فلورا خانم که این غذای خوشمزه رو از طریق فرم ارسال غذا برای ما فرستادند.
از اینجا میتونید غذاهای دیگه ای که ایشون برای ما فرستادند رو مشاهده کنید.
عالی بود،همسری خیلی خوشش اومد!
نوش جان،
دستورهای بیشتری با بادمجان خواهم گذاشت….
غذای عالی هست ، من اکثر اوقات درست می کنم.
می شود از زیتون سبز استفاده کرد فلورا جان؟
تبحرت در غذا پختن حرف ندارد و همینطور اطلاعاتت از
پیشینه ی غذاها.
منتظر دستورهای غذاییت هستیم.
نوش جان،
دستورهای بیشتری با بادمجان خواهم گذاشت….
آشپزی یعنی خلاقیت،چرا که نه!
من در این زمینه خیلی مطالعات داشته ام و تجربی هم دیده ام.
انشاالله غذاهای سنتی فراموش شده را به سفره ها برمیگردونیم،با همت خودمان