ته چین گوشت
موارد اولیه
- گوشت گوسفندی به اندازه لازم
- برنج 4پیمانه
- پیاز ریز خورد شده 1 عدد متوسط
- کشمش به دلخواه
- مواد لازم برای ادویه:گرد غوره 2قاشق
- پودر زیره سبز 1قاشق
- زرد چوبه نصف قاشق
- نمک و فلفل به میزان لازم
- سماغ نصف قاشق
- پودر پیاز نصف قاشق
دستور پخت
- ابتدا برنج را در آب میپزیم و کمی زود تر برنج را آبکش میکنیم.
- سپس مواد ادویه را مخلوط میکنیم.
- پس از گذاشتن ته دیگ در قابلمه 1دوم برنج را در قابلمه ریخته و روی آن نصف پیاز ریز شده را پهن میکنیم.
- سپس کمی ادویه روی پیاز میپاشیم.
- گوشت های خرد شده را ادویه میزنیم تا رنگ گوشت دیده نشود و سپس آنرا روی برنج و پیاز میچینیم.
- باقی مانده پیاز را روی گوشت ریخته و برنج را روی گوشت میریزیم تا روی گوشت را کاملا بپوشاند.
- بعد برنج را دم میکنیم بعد از بالا آمدن دم برنج میگذاریم به مدت 5 ساعت با حرارت کم بپزد.
- کشمش را شسته 1 پیاز کوچک را نگینی خورد کرده سرخ میکنیم به همراه زردچوبه و کشمش هارا به همراه پیاز سرخ کرده کنار برنج درون قابلمه میزاریم تا غذا حاضر شود.
نکته ها:
1.گوشت حتما باید خام باشد آنرا نپزید.همه چربی گوشت را نگیرید کمی بماند.
2.در زمستان میتوانید چغندر ها به قطر 1 سانت برش زده کنار گوشت زیر برنج بگذارید.توجه داشته باشید به چغندر ادویه و نمک نزنید
3.گوشت نباید زیاد ضخیم باشد.برای سرو غذا کشمش روی برنج را با زعفران و کمی برنج مخلوط کرده و روی برنج را با آن تزیین میکنیم و گوشت را کنار برنج یا در ظرفی جدا سرو میکنیم
با تشکر از خانم زهرا آبادی که این غذای خوشمزه رو از طریق فرم ارسال غذا برای ما فرستادند.
در سایت، غذای دیگری به نام تهچین گوشت و لبوی فیرزوکوهی نیز مشابه این غذا قرار دارد که مشاهده آن خالی از لطف نیست.
باسلام
این ته چین زردچوبه نداره برعکس مقدار بیشتری باید گرد غوره و زیره داشته باشه در مورد گوشت هم بهتره که خرد شده نباشه و کمی هم چربی داشته باشد که غذا رو چرب تر کند و خوشمزه تر کند.
این غذای مخصوص شاهرودی هاس.حتما به گوشتتون گردغوره بزنین .چون گوشت گوسفندی جزو گوشتهای گرمه،لذازیره نیاز نداره.توجه داشته باشید که این غذاکمی شفته میشه امابسیارمقوی وخوشمزه اس.حدودا3ساعت وقت میبره.اب وروغن نیازنداره.شمامیتونین دررشته پلو،سبزی پلو،تک پلو(برگ مو)،شویدپلو و…همین نوع گوشت رو کار بزارین گوشت این ته چین بایدازدست گوسفندباشد.باگوشت خوروشتی اصلالذیذ نمیشه.
ببخشید ولی چقدر توضیحاتتون ناقص
توضیح ناقص
ببخشیدبرنج چه طوری 5ساعت دم بکشه اخه دیگه میسوزه
این غذارو با مرغ هم میشه درست کرد خیلی خوشمزه میشه من درست کردم
این غذا به ته چین گرمساری معروف است و گاهی لپه تبریزی پخته شده را با پیاز وکشمش تفت داده به اسم اوج در کنار برنج میگذارند تا دم بکشد و بسیار لذیذ می باشد این غذای رسمی گرمساریها در کلیه مراسم است
بله فرشته خانم. گرمساریها هم یک تهچین دارند که این غذا رو با نام ته چین گوشت گرمساری در سایت گذاشتیم
همچنین شبیه همین ته چین نیز فیروزکوهیها دارند که دیدن تهچین گوشت و لبوی فیروزکوهی هم خالی از لطف نیست.
یادم یه همسایه داشتیم گوشت گوسفند رو خام با بسیار زیاد پودر سیر میزد زرد چوبه زیر برنج دم میومد چقدر هم خوشمزه بود