ته چین لبو
موارد اولیه
- ماست یک لیوان
- تخم مرغ 3 عدد
- لبو 4 الی 5 عدد بدون رگ و ریشه و پر رتگ ارغوانی رنده شده
- آب لبو نصف پیمانه
- روغن وکره به میزان لازم
- زعفران دم شده
- برنج 5 پیمانه
- مرغ فیله به تعداد
- پیاز و پیاز داغ فراوان
دستور پخت
- اول با کمی روغن پیاز داغ کردم و فیله مرغ و با زعفرون و نمک و کمی کره پختم .
- بعد برنج رو آبکش کردم .کمی زنده تر برداشتم . بعد 3 تا تخم مرغ کامل و یک لیوان ماست و آب غلیظ لبو و کمی روغن و نمک با هم مخلوط کردم و کمی برنج توش ریختم برای ته دیگ اماده شد ( تو این ردیف زعفرون نزدم .)
- بعد توی ماهیتابه روغن و کره داغ کردم و کمی از اون رو باقی گذاشتم و بقیه رو تولوبان برداشتم برای آخرکار و روی ظرف درمرحله انتهایی .
- حالا یک ردیف از مایه سرخابی ( لبو رنده شده و ماست و تخم مرغ و نمک و روغن ) ریختم ته ظرف و صاف کردم .
- لبوهام آماده و یحته شده بودن .رنده درشت کردم . و یک ردیف روی برنج سرخابی ها صاف کردم .
- ردیف بعدی یک ردیف برنج سفید ساده برای اینکه ترکیب رنگی قشنگی رو داشته باشیم .
- بعد فیله های مرغها رو با پیاز داغ و کمی آب باقیمانده مرغ ( خیلی کم حدود 4 – 5 قاشق ...به شرطی که برنج زنده باشه ) روی ظرف ریختم و فشار دادم و صاف کردم.
- حالا کمی دیگه برنج داشتم بهش زعفرون زدم و کمی روی ظرف ریختم و کمی دیگه از همون رو برای تزیین نگه داشتم .
- باقی روغن و کره رو روش دادم و
- درش رو با کاغذ قوبل پئشماندم ولی دو تا سوراخ کوچک دو طرف تعبیه کردم که بخار اضافی بیرون بره و پلو با ترکیب بخار حاصل خمیر نشه ...
- شعله زیر ته چین رو خاموش کردم و فویل رو برداشتم تا کمی برنج خنک بشه و ماهیتابه رو از بالا به پایین تکوندم !! یعنی کمی تکان دادم تا بفهمم که کفش کنده شده تا قالبی در بیاد یا نه . یادتون باشه اگه تا خاموش کردین و نذاشتین حنک بشه ....ته چین امکان داره تهش به ظرف بچسبه و قالبی در نیاد . اگه فکر کردین ممکنه چسبیده باشه ...تهش رو توی آب سرد بذارین کمی بمونه و بعد تو دیس گرد دمر کنین .
نکته:قابلمه را کمی تکان دادم تا بفهمم که کفش کنده شده تا قالبی در بیاد یا نه . یادتون باشه اگه تا خاموش کردین و نذاشتین خنک بشه ….ته چین امکان داره تهش به ظرف بچسبه و قالبی در نیاد . اگه فکر کردین ممکنه چسبیده باشه …تهش رو توی آب سرد بذارین کمی بمونه و بعد تو دیس گرد دمر کنین .
منبع:vazeh.com
ته چین لبو؟؟!!
بسیار خوشمزه بود. خدا خیرتان دهد.
من الله توفیق
نظرم رو گفتم
عزیزم الان خوندمش جالب بود ممنون