باقالی خورش (گیلانی)

موارد اولیه

  • باقلی کشاورزی.........250 گرم (3 مشت!!)( از اونجایی که کمتر کسی میزان موادش رو وزن میکنه و کلا شمالی های اصیل با دست کار میکنن منم میگم که میزان این مواد رو بادست پیمونه کنین)
  • نمک فلفل زردجوبه .........به میزان لازم (زردجوبه کمی بیشتر از مقدار عرف چون تاثیر رنگش تو غذاهای شمالی مهمه)
  • سیر رنده شده .........3عدد
  • تخم مرغ .........2 عدد
  • شوید خشک شده .........100 گرم (اما همون یک مشت خودمون کافیه)
  • روغن مایع ......... 4 قاشق غذاخوری

دستور پخت

  1. اول باقالی ها رو پوست کنده و بعد کمی آب میزنیم .توی کمج ریخته و روی شعله میذاریم
  2. روغن و سیر رنده شده . نمک . فلفل .زردجوبه. شوید رو اضافه میکنیم و میذاریم کمی تفت بخوره
  3. کمی که تفت خورد 2 لیوان اب بهش اضافه می کنیم و سر کمج رو میذاریم و شله رو کم میکنیم تا جا بیفته
  4. بعد حدود نیم ساعت( زمانش بستگی به نوع باقالی داره ) وقتی که باقالی ها پخته بود تخم مرغ رو از بالا پوستش رو میکنید(یه سوراخ یه سانتی درست میکنید)بعد تخم مرغ رو بالای کمج کج می کنید و تکون میدید تا تخم مرغ کم کم تو کمج بریزه(برا اینه که تخم مرغ یه جا جمع نشه و اگه بخواین با قاشق هم، هم بزنید تخم مرغ ها له میشن و دیگه مزه ندارن)
  5. تخم مرغ که خودش رو گرفت خورشت آماده است با ترشی و اشبل و مخلفات دیگه نوش جان کنید

با تشکر از ناهید خانم  که این غذای خوشمزه رو از طریق فرم ارسال غذا برای ما فرستادند.

منبع تصویر بالا: hanichef.blogfa.com

تصویر زیر رو هم سرکار خانم ندا باقری لطف کردند و ارسال کردند

 

10 نظر برای باقالی خورش (گیلانی)

  1. فقط یه اشتباهی شد تخم مرغ 1 عدد هستش
    ببخشید از اشتباهم
    امیدوارم از غذا خوشتون بیاد

    پاسخ
  2. سلام،
    یه سوال این باقالی که گفتین از این سبزاس؟ یا همون باقالی سفیدا که شمالیا می ریزن تو باقالی قاتق؟!
    الان که باقالی سبز نیس!

    پاسخ
    1. سلام باقالی سبز مد نظر است. می‌توانید از باقالی‌های موجود در فریزر استفاده کنید.

      پاسخ
      1. سلام باقالی کشاورزی باید باشه .اگه نداشتید لئبیا قرمز رو یک شب تو آب خیس کنید بعد پوستش رو جدا کنید و دولپه کنید اونم خوشمزه می شه تو رشت این طوری درست می کنن. مراقب باشید سیرداغ درست نکنید که بدمزه می شه. سیر رو خرد کنید 30 ثانیه توروغن بچرخونید . شوید خشک رو اضافه کنید 30 ثانیه دیگه بچرخونید. بعد باقالی رئ اضافه کنید هم بزنید . یک کم اب بریزید . زود زود سر بزنید که باقالی له نشه . اخرش هم که تخم مرغ. با برنج خوشمزه تره

        پاسخ
        1. خیلی متشکرم حمیرا خانم

          پاسخ
  3. آخجون باقالی قاتوق خودمون

    پاسخ
  4. fohgolade khosh mazast man tu ramsar khordam har vaght mirim hatman bayad bokhoraaaaaaam

    پاسخ
  5. نمیشه باقالی عادی توش ریخت به جای اون باقالی های چیتی شکل؟

    پاسخ
    1. من باقالی عادی استفاده کردم و خیلی خوشمزه شد.

      پاسخ
  6. باقالی خورشت اصلش با باقالی محلی رشت با اسم پاچ باقالا درست میشه .

    پاسخ

نظرت چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.