کلانه (کردی)

موارد اولیه

  • آرد گندم 1 کیلو
  • پیچک 1کیلو
  • روغن حیوانی 150 گرم
  • نمک به مقدار لازم
  • شکر

دستور پخت

  1. ابتدا آرد گندم و آب را باهم مخلوط میکنیم تا تبدیل به خمیر شود
  2. حال خمیر را به تکه های مساوی تقسیم میکنیم و با هرکدام از تکه ها یک لایه ی نازک درست میکنیم
  3. وسط لایه های نازک خمیری یک مشت پیچک میریزیم بعد همانند دلمه آن را میپیچیم
  4. بعد برروی ساج میگذاریم تا بپزد
  5. حال مانند تیلیت آن را خرد میکنیم و در روغن حیوانی داغ میکنیم و روی نان ها میریزیم
  6. در صورت دلخواه میتوانیم دراین غذا شکر بریزیم

نکته:

  • پیچک نوعی گیاه است که کوه های کرمانشاه می روید
  • ساج وسیله ی دایره شکل است که جهت پختن نان استفاده میشود و باید برروی آتش گذاشت. (تصویر)

با تشکر از خانم پونه منهویی از کرمانشاه که این غذای خوشمزه رو از طریق فرم ارسال غذا برای ما فرستادند.

36 نظر برای کلانه (کردی)

  1. طرز تهیه ش خیلی سخته ولی واقعاً خوشمزه ست در ضمن تو منطقه ما به جای پیچک از پنیر محلی و پیازچه هم استفاده می کنند. یکبار امتحان کنید

    پاسخ
    1. بله. دستور تهیه‌اش با پیازچه رو هم دیده بودم.

      پاسخ
  2. خیلی خیلی این نان کردی خوشمزه اس

    پاسخ
  3. ?
    chio khoord mikonim sorkh mikonim rooye nanha mirizim?
    man nageregftam?

    پاسخ
    1. منظور تو روغن غلطاندن است.

      پاسخ
      1. روغن مالی

        پاسخ
  4. واقعا خوشمزس ….

    پاسخ
  5. ساج همون تابه ست دیگه؟

    پاسخ
    1. سلام. اگر متن را خوب خونید ساج را تعریف کردیم و لینک تصویر آن را نیز گذاشته ایم.

      پاسخ
    2. ساج یه چیزی مثل دیش ماهواره است

      پاسخ
  6. با ذوغ مخلی بهترین عصرونه هست.با پیازچه خوشمزه تره

    پاسخ
  7. دیده نشده کسی کلانه بخوره و به شدت دوس نداشته باشه! فوق العاده ست

    پاسخ
    1. نوش جانتون

      پاسخ
  8. یه بار برای دیدن دوستان رفتیم سنندج، از یه مغازه ای کلانه خریدیم… ینی عجیب خوشمزه بودا ! بازم از این غذاهای کردی بذارین لطفا. یه نون دیگه هم داشت که شیرینه شبیه فطیره، یه چیزی هم بود که تخم مرغ داشت اونم خیلی خوب بود

    پاسخ
    1. غذایی که میگید با تخم مرغ هست اسمش شلکینه است و شبیه پنکیکه

      پاسخ
  9. البته این غذا چون توش پیچک استفاده میشه،ایجاد باد شکم میکنه!

    پاسخ
  10. وای کلانه چه خوشمزه س هوس کردم دیدم

    پاسخ
  11. همسرمن که هم عاشق شهرسنندجه هم شیفته خوراکی هاش مخصوصاکلاته ومردم خونگرمش /خسته نباشیدهموطن/

    پاسخ
  12. بسیار عالی و واضح توضیح دادید ولی یک اشکالی که داشتید این بود که به جای پیچک توش پیازچه میریزن.البته درسته که خیلی جاها پیچک می ریزن و من دیدم ولی خوب اصلش پیازچه هست.این نون محلی واقعا خوشمزه است و به بقیه توصیه می کنم که امتحان کنن.از سایت فوق العاده تون هم ممنونم.

    پاسخ
  13. پیچک بیشتر در کوههای استان ایلام می روید.

    پاسخ
  14. بد بود

    پاسخ
  15. سلام…بجای روغن کره باشه خیلی بهتره…بالاخره ما کردیم و بهتر میدونیم…مامانم درستش میکنه فوق العادس

    پاسخ
  16. پیچک رو تو تهران هم داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ به جاش چی میشه ریخت

    پاسخ
    1. از پیازچه استفاده کن
      من با اینکه کوردم تا حالا با پیچک نخوردم!!

      پاسخ
  17. خیلی خیلی خوشمزست.درود به هموطنان کرد

    پاسخ
  18. وای من و شوهرم جون میدیم واسه کلانه. هیچوقت باهم شریک نمیشیم

    پاسخ
  19. سلام امسال عید تو جاده اورمان ما کلانه خوردیم پلو کردای مهربون جاتون خالی بود

    پاسخ
  20. شاید تو کردستان و ایلام و مناطق کمی از کرمانشاه با پیازچه و یا حتی تره باشه اما ورژن اصلی کرمانشاهیش با پیچک هستش.هم کل فامیل ما و هم اطرافیانمون تو کرمانشاه با پیچک درست میکنن.اتفاقا من تا الان با پیازچه نخوردم

    پاسخ
  21. ما داخلش سیرموک یا جیکه یا تره میریزیم و میگگیم مشتک
    استان بوشهر

    پاسخ
  22. با سلام به تمام طرفداران کلانه( یکی از غذاهای محلی کردستان)
    در ماه های فروردین و اردیبهشت در کوهستانهای کردستان لابلای برفها، دو نوع سبزی بهاری محلی از زیر برفها سر در می آورند که بسیار خوش خوراک و خوش طعم هستند به نامهای پیچکه و کنیوال (کنیوال گیاهی است که در دشت ها و کوهستان می روید. ازتیره Liliaceae بوده و همانند پیچک و طعمی شبیه پیاز دارد. بصورت خام و پخته شده خورده می شود. برای درمان اکثر بیماری های گوارشی ( روده ) مورد استفاده قرار می گیرد.) و آنهای که این گیاه را می شناسند می گویند بسیار مفید است و خاصیت طبی دارد.با این سبزی ها در کردستان غذاهای متنوعی درست می کنند که یکی از آنها کلانه است که خیلی مورد علاقه آنها می باشد. >هموطنانی که برای تجارت وخرید و یا برای سیاحت به شهرستان بانه آمده اند کم و بیش با این نوع غذای محلی آشنایی دارند در مسیر سقز – بانه درمیان کوههای و رودخانه های زیبا می توانید این نوع غذا(کلانه) را با دوغ های محلی صرف نمود

    پاسخ
    1. سلام ببخشید میشه بگید بجای پیچک از چی استفاده کنم ما اینجا پیچک نداریم وداخل فر میشه درست کرد با چه دمای خوب میشه

      پاسخ
  23. سلام ببخشید بجای پیچک چی میشه استفاده کرد شهرما پیچک نداره واینکه داخل فرمیشه پخت خوب میشه یانه ممنون میشم پاسخ دهید

    پاسخ
    1. عالیه عالی😊

      پاسخ
  24. سلام من می خواهم دستور پخت یک غذای محلی می خواستم وعکس که مال شهرستان بانه باشه لطفا زود به فرستین

    پاسخ
  25. سلام دوستان اصلش پیچک هستش اما بدلیل نبود در تمام فصل ها از تره هم استفاده میشه ولی من هر سال با پیچک میخورم و لحظه شماری میکنم تا بهار بعد بیاد ودوبارهههههههههههههههههه…..نگم بهترههه

    پاسخ
  26. درود به دوستان گلم.باافتخار کورد کلهر کرمانشاهم.آفرین برشمابه این زیبایی دستور پخت کلانه رونوشتید.کلانه با کره کرمانشاهی بهتراز روغنه!کره بخاطردوغش گرمی پیچک رومعتدل میکنه.ماگیاه پیچک روداخل قوطی دربسته درفریزر میذاریم برای زمستان.هرچندبه فصل خودش(بهار)عطردیگه داره.

    پاسخ

نظرت چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.