دیشلیق – آش دندونی تبریز

موارد اولیه

  • گندم: یک کیلو
  • نخود آبگوشتی : نیم کیلو
  • شیر : یک لیتر
  • مغز گردو: نیم کیلو
  • خلال پسته: نصف لیوان
  • خلال بادام: نصف لیوان
  • کشمش پلوئی: نیم کیلو
  • پیازداغ : مقداری
  • کره یا روغن حیوانی: 300 گرم

دستور پخت

  1. گندم رو بشورید و سه روز خیس کنید تو این مدت چند باری آبش رو عوض کنید تا زمانی که آبش تقریبا بی رنگ بشه بعد از سه روز، یه روز هم بزارید با شیر خیس بخوره بعدش شیر رو بریزید دور ( البته من میریزم تو خاک باغچه !) بعد گندم رو بزارید بپزه تا حسابی لعاب بندازه ( نباید آبکی بشه )
  2. نخود رو که قبلا پختید بهش اضافه کنید بزارید بجوشه وخوب لعابدار بشه کره رو اضافه کنید و ازرو گاز بردارید ، کشمش رو ازچند ساعت قبل خیس کنید وبه موادتون اضافه کنید ( درصورت تمایل میتونید کشمش رو کمی تفت بدید )تو ظرف مورد نظر بکشید و روش رو با مغزها ئی که تو مواد لازم نوشته شده و پیاز داغ بپوشونید.

نکته:بعضی ها این خوراک رو آبکی درست میکنند که تقریبا مثل آش میشه ، بستگی به سلیقه هرخونواده داره …تو خونواده ما روشش این طوریه که ته ظرف کمی لعاب و روغن جمع بشه کافیه

منبع:vszf.persianblog.ir

50 نظر برای دیشلیق – آش دندونی تبریز

  1. این غذا رو آذری ها وقتی بچشون دندون در میاره درست می کنن و بین فامیل پخش می کنن

    پاسخ
    1. آذری دَدَن دی. من ترکم

      پاسخ
      1. سلام و احترام
        با عرض پوزش جسارتا باید یک نکته تاریخی رو توضیح بدم و فارسی می نویسم که بقیه هم متوجه بشن. آذربایجان بسیار بسیار قدیمی است و از زمان کوروش هم یکی از ساتراپ (استان) های ایران بوده با نام آذرآبادگان و نژاد مردمانش آریایی است ولی ترک ها بعد از اسلام و بعد از حمله مغول ها به منطقه آمدند. زبان مردم آذربایجان ترکی و البته با لهجه آذری(در مقابل ترکی استانبولی)است و نه نژادشان. در زمان قاجار و جداشدن بخش هایی از ایران روس ها عمدا آن مناطق جداشده را آذربایجان (کشور کنونی آذربایجان) نامیدند که با حیله سایر مناطق آذربایجان ایران را هم تصاحب کنند. این نامگذاری در آن زمان با شکایت های متعدد از جمله از طرف دولت آلمان هم مواجه شد. ترک های عثمانی با تبلیغ و هزاران دسیسه قصد تجزیه ایران را دارند و باید به این نکته دقت کنیم که فرهنگ و هویت آذربایجان ایران بسیار غنی تر و کهن تر از ترکیه و عثمانی هاست. یاشاسین آذربایجان و یاشاسین ایران

        پاسخ
        1. کاملا موافقم. من بعنوان یک آذری از اهالی تبریز. همواره معتقدم تبریز و آذربایجان با ایران زنده هست. و ایران با آذربایجان نفرین بر هرچه پان بازی. پرچم ما ایران و مشور نا ایران هست

          پاسخ
  2. سلام
    من تازه با سایت تون آشنا شدم
    خیلی عالیه
    من آذری هستم و تو خونواده ما دیشلیق حتما باید سیرابی داشته باشه!

    پاسخ
    1. آذری یوخ تورک

      پاسخ
      1. آی ساغول

        پاسخ
    2. دلش باشوا آذری یوخ تورک هامال

      پاسخ
      1. نقدر بیتربیت و بی فرهنگسیز.ادبیز اولسون.متاسیفم سیزه

        پاسخ
    3. باسلام دیشلیق ما سیرابی توش داره و فوق العاده خوشمزه میشه تکه های کوچک شکم گوسفندی لابلای حبوبات و پودر نعنا هم میزنن بهش طعمش عالی میشه😋

      پاسخ
    4. دیشلیق ما سیرابی توش داره و فوق العاده خوشمزه میشه تکه های کوچک شکم گوسفندی لابلای حبوبات و پودر نعنا هم میزنن بهش طعمش عالی میشه😋

      پاسخ
  3. خیلی عالی بود واقعا ازسایت شما استفاده کردیم بویژه اینکه من هم آذری هستم اولین نوه ام دندون دراورده بود چون ازشهرخودم دور بودم بالاخره چرخیدم و شمارو یافتم خوشحال شدم انچه میخواستم همان شد بازهم ممنونم

    پاسخ
  4. ســـــــــــــــــــــــــــــلام به بلندایایران وتبریز عزیز ازهمراهی شم ممنون وسپاسگزار

    پاسخ
  5. عالی بود ممنونم انشالله برای پسرم خواهم پخت
    از شما ممنونم

    پاسخ
  6. مرسی فقط لطفا بیشتر تزیینشو بذارید میخام واسه دخترم بپزم

    پاسخ
  7. البته طرفای ما هدیک یا هدیح می گیم

    پاسخ
  8. ممنون از همکاری مامانای گلا

    پاسخ
  9. مرسی واسه دختر برادرم پختم خیلی خوشمزه بود

    پاسخ
  10. دندونی تبریز خیلی خوشمزه تر از جاهای دیگه هس جاهای دیگه حبوبات زیاد میریزن با شیر هم درست نمیکنن مرسی

    پاسخ
  11. با سلام…واقعأ دندونی آذری ها حرف نداره،پسر من الان سیزده ماهشه،چهارتا دندون و یه جا در آورد،منم باخوشحالی براش درست کردم.

    پاسخ
  12. خیلی خیلی خوبه

    پاسخ
    1. ممنونم از دستور پخت اتون منتها اگه پیاز داغ استفاده نشه و مثل حلیم دارچین وروغن داغ کنیم تو دستورش چه اتفاقی می افته

      پاسخ
  13. ممنون ازسایتتون اونی که میخواستم بود جزاینکه اب قلم هم بزنیم بهتر میشه

    پاسخ
  14. البته ما توی آش دندونی از ۷ نوع حبوبات استفاده میکنیم وبا گوشت میپزیم

    پاسخ
  15. سلام من آذری هستم خیلی ممنونم از آموزش عالیتون من برای هردوپسرام ازاین سایت طرزتهیه دیشلیق رابرداشتم همه هم خیلی خوششون اومده بود.به نظرمن این دیشلیق باآش دنونی که همه میگنفرق داره توصیه میکنم شماهم امتحان کنید
    .

    پاسخ
  16. ممنون ازسایتتون واقعا عالیه من آب قلم نمیزنم تارنگ گندمهاسفیدبمونه

    پاسخ
  17. سلام ساغ اولون چوخ یملییدی منده پیشیردیم

    پاسخ
  18. سلام من با آب قلم درست کردم به جای شیر خیلی خوشمزه شده بود تجربه اولم بود

    پاسخ
  19. سلام ممنونم من می خوام برا نوه عزیزتراز جونم آوینا درست کنم

    پاسخ
  20. خوب بود

    پاسخ
  21. ترکها تو هرمنطقه یه جور درست میکنن این خوراوی خوشمزه رو خونواده ما به این گردو هم داخل مواد با کشمش تفت داده شده اضافه میکنن و همچنین سیرابی پخته شده 😍 چوخ یملیده 😊

    پاسخ
  22. گندم داخل شیر ترشیده نمیشد

    پاسخ
  23. من سالهاست ارزو دارمبرای یگانه فرزندم این غذا را درست کنم افسوس که خدا نوه ای به ما نداده تر خدا دعا کنید نصیب ما هم بشه

    پاسخ
  24. عالیه من همین روش درست میکنم تبریز به همین روش میپزن

    پاسخ
  25. نمک هم میریزین واسه دیشلیق؟

    پاسخ
  26. ممنونم از دستور پخت اتون عالی بود منتها من به جای پیاز داغ از دارچین در روغن داغ شده استفاده خواهم کرد

    پاسخ
  27. خیلی عالیه البته بهتره بهش اب قلم هم بزنین که خوشمزه تر بشه امروز منم برا دخترم میخام درس کنم میزارم تو پیج اینستام می تونین اونجا تزیین و دستورشو ببینین من چجور درس کردم shokoliksweetاین پیج منه اموزش انواع شیرینی و کیک کافه ای باقلوا داره

    پاسخ
  28. سلام
    یه سوال ؟
    یک کیلو گندم چند پیمانه میشه

    پاسخ
  29. سلام این برای چند نفر کافیه؟

    پاسخ
    1. 4پیمانه

      پاسخ
  30. استفاده کردم عالیه مرسیی

    پاسخ
  31. سلام من برای پسرم میخوام درست کنم، آخه نی نی م دندون درآورده. با تعریفهای بقیه حتما که خوشمزه س

    پاسخ
  32. خیلی ممنون از سایت شما بلد نبودم بپزم الان یادگرفتم خیلی دوست دارم دیشلیق روواقعاخوشمزست.ممنون از شما..

    پاسخ
  33. خیلی عالی بود

    پاسخ
  34. ممنون از ریسپت عالی آزربایجانی تون من عاشق تبریزم ولی مطلب تاریخی خیلی مبتذل بود کمی ذهن تاریخیتونو سرو سامان بفرمایید این مطالب که فرمودید مربوط به ساخته ها و پرداخته های قدرتهای بزرگه تاریخه مثل انگلیس و عمالان داخلیشون فروغیها و افشارها و… ست بهتره بگم اینا اراجیفی بیش نیست. باز هم ممنون بخاطر ریسپتتون ولی خواهشا درس تاریخ ندین.

    پاسخ
    1. بسیار ممنونم ،
      من ترک م .
      و این متن ها ودر س های تاریخی نابه جایه ایشون اراجیفی بیش نیس ،
      من برای دستور پخت … سر زده بودم سایتشون
      که پشیمون شدم

      پاسخ
  35. من خودم آذری هستم دیشلیق رو دوست داریم بدون بهانهتو روزای سرد سال درست میکنم بچه هام دوست دارن

    پاسخ
  36. درود جناب دادرس اصلانی،
    هرچند که این صفحه جای درس تاریخ نیست ولی لزوما وخواهشا اگر اطلاعات کامل در مورد آذری ویا ترک بودن مادارید درج فرمائید ،سپاسگزار میشوم
    ضمنا من هم پس از پنجاه سال که آرزوی یادگرفتن دیشلیق را داشتم به آرزوم رسیدم وبا دیدن دستورالعمل برای خانواده پختم ،عالی بود، عالی و خوشمزه

    پاسخ
  37. من ازیک پدرومادرترک بدنیااموم وتازه فهمیدم اصلا ازاین گروه وطایفه خوشم نمیاد.

    پاسخ
  38. باسلام دیشلیق ما سیرابی توش داره و فوق العاده خوشمزه میشه تکه های کوچک شکم گوسفندی لابلای حبوبات و پودر نعنا هم میزنن بهش طعمش عالی میشه😋

    پاسخ

نظرت چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.