دیشلیق – آش دندونی تبریز

موارد اولیه
- گندم: یک کیلو
- نخود آبگوشتی : نیم کیلو
- شیر : یک لیتر
- مغز گردو: نیم کیلو
- خلال پسته: نصف لیوان
- خلال بادام: نصف لیوان
- کشمش پلوئی: نیم کیلو
- پیازداغ : مقداری
- کره یا روغن حیوانی: 300 گرم
دستور پخت
- گندم رو بشورید و سه روز خیس کنید تو این مدت چند باری آبش رو عوض کنید تا زمانی که آبش تقریبا بی رنگ بشه بعد از سه روز، یه روز هم بزارید با شیر خیس بخوره بعدش شیر رو بریزید دور ( البته من میریزم تو خاک باغچه !) بعد گندم رو بزارید بپزه تا حسابی لعاب بندازه ( نباید آبکی بشه )
- نخود رو که قبلا پختید بهش اضافه کنید بزارید بجوشه وخوب لعابدار بشه کره رو اضافه کنید و ازرو گاز بردارید ، کشمش رو ازچند ساعت قبل خیس کنید وبه موادتون اضافه کنید ( درصورت تمایل میتونید کشمش رو کمی تفت بدید )تو ظرف مورد نظر بکشید و روش رو با مغزها ئی که تو مواد لازم نوشته شده و پیاز داغ بپوشونید.
نکته:بعضی ها این خوراک رو آبکی درست میکنند که تقریبا مثل آش میشه ، بستگی به سلیقه هرخونواده داره …تو خونواده ما روشش این طوریه که ته ظرف کمی لعاب و روغن جمع بشه کافیه
منبع:vszf.persianblog.ir
این غذا رو آذری ها وقتی بچشون دندون در میاره درست می کنن و بین فامیل پخش می کنن
آذری دَدَن دی. من ترکم
سلام
من تازه با سایت تون آشنا شدم
خیلی عالیه
من آذری هستم و تو خونواده ما دیشلیق حتما باید سیرابی داشته باشه!
آذری یوخ تورک
دلش باشوا آذری یوخ تورک هامال
خیلی عالی بود واقعا ازسایت شما استفاده کردیم بویژه اینکه من هم آذری هستم اولین نوه ام دندون دراورده بود چون ازشهرخودم دور بودم بالاخره چرخیدم و شمارو یافتم خوشحال شدم انچه میخواستم همان شد بازهم ممنونم
ســـــــــــــــــــــــــــــلام به بلندایایران وتبریز عزیز ازهمراهی شم ممنون وسپاسگزار
عالی بود ممنونم انشالله برای پسرم خواهم پخت
از شما ممنونم
مرسی فقط لطفا بیشتر تزیینشو بذارید میخام واسه دخترم بپزم
البته طرفای ما هدیک یا هدیح می گیم
ممنون از همکاری مامانای گلا
مرسی واسه دختر برادرم پختم خیلی خوشمزه بود
دندونی تبریز خیلی خوشمزه تر از جاهای دیگه هس جاهای دیگه حبوبات زیاد میریزن با شیر هم درست نمیکنن مرسی
با سلام…واقعأ دندونی آذری ها حرف نداره،پسر من الان سیزده ماهشه،چهارتا دندون و یه جا در آورد،منم باخوشحالی براش درست کردم.
خیلی خیلی خوبه
ممنونم از دستور پخت اتون منتها اگه پیاز داغ استفاده نشه و مثل حلیم دارچین وروغن داغ کنیم تو دستورش چه اتفاقی می افته
ممنون ازسایتتون اونی که میخواستم بود جزاینکه اب قلم هم بزنیم بهتر میشه
البته ما توی آش دندونی از ۷ نوع حبوبات استفاده میکنیم وبا گوشت میپزیم
سلام من آذری هستم خیلی ممنونم از آموزش عالیتون من برای هردوپسرام ازاین سایت طرزتهیه دیشلیق رابرداشتم همه هم خیلی خوششون اومده بود.به نظرمن این دیشلیق باآش دنونی که همه میگنفرق داره توصیه میکنم شماهم امتحان کنید
.
ممنون ازسایتتون واقعا عالیه من آب قلم نمیزنم تارنگ گندمهاسفیدبمونه
سلام ساغ اولون چوخ یملییدی منده پیشیردیم
سلام من با آب قلم درست کردم به جای شیر خیلی خوشمزه شده بود تجربه اولم بود
سلام ممنونم من می خوام برا نوه عزیزتراز جونم آوینا درست کنم
خوب بود
ترکها تو هرمنطقه یه جور درست میکنن این خوراوی خوشمزه رو خونواده ما به این گردو هم داخل مواد با کشمش تفت داده شده اضافه میکنن و همچنین سیرابی پخته شده 😍 چوخ یملیده 😊
گندم داخل شیر ترشیده نمیشد
من سالهاست ارزو دارمبرای یگانه فرزندم این غذا را درست کنم افسوس که خدا نوه ای به ما نداده تر خدا دعا کنید نصیب ما هم بشه
عالیه من همین روش درست میکنم تبریز به همین روش میپزن
نمک هم میریزین واسه دیشلیق؟
ممنونم از دستور پخت اتون عالی بود منتها من به جای پیاز داغ از دارچین در روغن داغ شده استفاده خواهم کرد
خیلی عالیه البته بهتره بهش اب قلم هم بزنین که خوشمزه تر بشه امروز منم برا دخترم میخام درس کنم میزارم تو پیج اینستام می تونین اونجا تزیین و دستورشو ببینین من چجور درس کردم shokoliksweetاین پیج منه اموزش انواع شیرینی و کیک کافه ای باقلوا داره
سلام
یه سوال ؟
یک کیلو گندم چند پیمانه میشه
سلام این برای چند نفر کافیه؟
4پیمانه