ته چین آلبالو

موارد اولیه

  • برنج 4 پیمانه
  • زرده تخم‌مرغ 4 عدد
  • ماست 5 قاشق سوپ‌خوری
  • گوشت چرخ‌کرده 300 گرم
  • پیاز یک عدد بزرگ
  • آلبالو 500 گرم
  • شکر 100 گرم (بسته به ذائقه)
  • کره 25 گرم
  • روغن ‌مایع به مقدار لازم
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • زعفران ساییده شده یک قاشق چای‌خوری

دستور پخت

  1. بعد از شستن آلبالوها، هسته آنها را درآورید. سپس آلبالوها را در کاسه درداری بریزید و روی آنها شکر بپاشید و در یخچال قرار دهید.
  2. البته توجه داشته باشید که این کارها را یک روز قبل از درست کردن ته‌چین باید انجام دهید.
  3. برنج را بشویید و همراه با مقداری نمک، حداقل به مدت 2 ساعت خیس کنید. در این فاصله زمانی، کاسه حاوی آلبالو را از یخچال خارج کنید و در سبدی که روی کاسه دیگری قرار گرفته است بریزید و آب حاصل را کنار بگذارید.
  4. پیاز را به صورت خلالی خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس پیاز خرد شده را داخل روغن سرخ کنید. پس از آن، گوشت را نیز اضافه کرده، با کمی نمک و فلفل مزه‌دار کنید. بعد از اینکه گوشت را نیز همراه با پیاز تفت دادید، نصف استکان آب داخل تابه بریزید و در آن را بگذارید تا گوشت بپزد.
  5. قابلمه مناسبی را تا نیمه از آب پر کنید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس برنج را در آب در حال جوش بریزید و پس از نیم‌پز شدن برنج، داخل سبد آبکشی کنید.
  6. کاسه بلوری بزرگی آماده کنید و زرده‌های تخم‌مرغ را در آن بریزید. سپس 4 قاشق ماست نیز به آن اضافه کنید و توسط چنگال خوب هم بزنید.
  7. پس از آن، محلول زعفران را نیز بیفزایید و دوباره با چنگال هم بزنید
  8. حالا برنج آب‌کش شده را داخل کاسه بریزید و با کمک قاشقی بزرگ به این مایه آغشته کنید. البته این کار را به آرامی انجام دهید تا برنج له نشود.
  9. تابه گرد نچسبی آماده کنید و مقداری روغن در آن ریخته، نیمی از برنج را داخل تابه بریزید. سپس آلبالوی بدون آب را روی برنج بریزید و با پشت قاشق سطح آن را صاف کنید. حالا سطح آلبالو را با لایه‌ای از گوشت چرخ‌کرده سرخ شده، بپوشانید. در مرحله آخر، باقیمانده برنج را روی گوشت بریزید و دوباره با پشت قاشق صاف کنید. به این ترتیب ته‌چین برای دم‌کردن آماده است.
  10. شما می‌توانید به جای ریختن آب روی برنج، به همان میزان از آب شیرین شده آلبالو به همراه روغن یا کره استفاده کنید.
  11. مدت زمان لازم برای دم کشیدن ته‌چین حدود 2 ساعت است. بعد از این مدت یک سینی یا دیس گرد را روی دهانه تابه قرار دهید و آن را برگردانید

نکته: شما می‌توانید مانند آلبالو پلو، گوشت چرخ‌کرده را به صورت کوفته‌های ریز درآورده، همراه با آلبالو در میان برنج بریزید.

پودر زعفران را در 3 قاشق سوپ‌خوری آب‌جوش حل کنید. سپس روی کتری در حال جوش بگذارید تا دم بکشد

نظرت چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.