آش دوغ کردی
موارد اولیه
- گشنیز 200گرم
- تره 200گرم
- نعنا 100-گرم
- نخود 1ویک نیم لیوان از 2روز قبل خیس میکنیم .
- نیم برنج 1لیوان 45 دقیقه قبل خیس میکنیم
- دوغ محلی نیم کیلو
- ماست چکیده یک کاسه
- 2عددتخم مرغ
- نمک وفلفل
- سیر دو بوته
دستور پخت
- دوغ وماست را در 1لیتر آب حل کرده وبعد روی حرارت میگذاریم
- دونه دونه تخم مرغ ها رو اضافه می کنیم تا دوغ و ماست نبرد
- کم کم به هم میزنیم وسپس سبزیها رو که درشت ساتوری کردیم اضافه می کنیم
- بعد نخود را اضافه کرده و رو حرارت ملایم میگذاریم هم میزنیم تا ته نگیرد
- ودرآخر نمک وفلفل را اضافه میکنیم
- این آش 45 دقیقه ای آماده میشود فقط باید مرتب هم زد.
- بعد سیرها را پوست گرفته رنده کرده وبعد سرخ کرده درآخرموقع سرو استفاده میکنیم.
نکته: بهتر است نخود را نیم پز کنیم.این آش باید کمی تند باشد.
با تشکر از خانم مهدیه جعفری که دستور تهیه این غذای خوشمزه را از طریق فرم ارسال غذا برای ما ارسال کردند.
ممنومن خانم جعفری من طبق دستور پختم اش فوق العاده خوش مزه ای بود.
اش محلی کردی محشره
مرسی خانم جعفری غذای محشریه من که کیف کردم.
خیلی غذای خوشمزیه
من که خیلی دوست داشتم
عالی شد البته من
1.تخم مرغ را توی الک شکستم و دوغ را ریختم روش تا صاف بشه
2. سیر را حلقه حلقه کردم و موقع پختن ریختم داخلش
خسته نباشید پس برنج روکی میریزیم بعدم نمیشه ماست نریزیم توش فقط دوغ باشه
سلام برنج رو کی بریزیم؟
سبزی برنج ونخود پخته و ماست تخم مرغ و خواستی اب مرغ رو باهم میریزید و باید اب رو اگه اب مرغ نمیذارید اب برای رقیق کردن ماست باشه
سلام – اگه کمی آرد و یک عدد تخم مرغ بهش اضافه کنید دیگه نیاز نیست مرتب هم بزنید و میس تونید هر از گاهی اونو هم بزنید تا ته نگیره
سلام ممنون از سایت بینظیرتون ولی سبزی اش دوغ ما کردها که همون ( دو کولیو ) میگیم جعفری گشنیز شبید و هر کی دوست داره برگ جغندر هم میریزن و اب مرغ رو بریزید که عالی تر میشه
پس برنج رو کی می ریزیم؟؟
بوی بد تخم مرغ تو مزه آش تاثیر داره؟؟
من کردم اما تا بحال چنین دستور اش دوغ کردی ندیدم
سلام منم کردم اما این آش مخصوص ما نیست این طرز درست کردنش نیست
شاید خوشمزە باشە ولی ما ھمچین دستوری رو تا بحال ندیدیم
آش کردی یا دوکیلو
یە سطل کوچیک ماست رو با نصف ھمون سطل آب قاطی میکنیم ٧۵٠ گرم سبزی آش شامل گشنیز شوید جعفری اگە دوست داشتین برگ چغندر و من بعضی وقتا تلخون ھم میریزم ھرچە سبزی ریزتر باشە جلوەی زیباتری دارە سبزی رو با دو حبە سیر توی ماست میریزیم توی یە ظرف دیگە یە قاشق آرد گندم رو با آب سرد حل میکنیم و یە دونە تخم مرغ توش میشکنیم و قشنگ ھم میزنیم کە از حالت کشدارش خارچ بشە و بەە ماست و سبزی اضافە میکنیم حالا پنج ششم پیمانە نیم برنج رو میشوریم اضافە میکنیم ویە قاشق غذا خوری نمک اضافە میشە و حالا اونو روی آتیش میزاریم وقتی آش در حال کف کردن بود چند باری ھم میزینم تا بجوش بیاد وقتی جوش اومد زیرشو کم میکنم تا با شعلە متوسط آش بپزە ھم بە غلظت کافی برسە ھم سبزیش خوب بپزە و در آخر کە مطمئن شدیم سبزی پختە نخودی رو کە قبلا خیلی خوووب پختە بھش اضافە میکنیم چند تا جوش بخورە کافیە
اگە از اول نخود رو بریزین با ترکیب ماست نخود سفت میشە و زیر دندون میاد کە حالت خوشایندی ندارە
اگە آش تند دوست داشتین میتونین دو تا فلفل از اول بھش اضافە کنید من مخالف آب گوشت برای این آش ھستم چون این آش ھیچ گونە روغنی ندارە و با روغن و گوشت این آش از اصالت خودش درمیاد