10 غذای برتر برای دیابتی ها در تابستان (قسمت یک)
تا حالا شده فکر کنید با وجود داشتن دیابت چه خوراکیهایی میتوانند علاوه بر ایجاد حس شادابی و طراوت، مواد مغذی مناسب را به بدنتان برسانند؟ از میوه های تازه گرفته تا سبزیجات متنوع، مسلماً دوست دارید بدونید چطور با در نظر گرفتن دیابت از خوراکی های تابستانی لذت ببرید.
هندوانه
میوه خوشمزه که هم حس تازگی را ایجاد میکند و هم جهت رفع تشنگی و بالا بردن آب بدن در روزهای گرم تابستان مفید است. با وجود طعم شیرین میتواند در برنامه غذایی دیابتیها قرار بگیرد. آنتیاکسیدان های ضد التهاب در هندوانه در کاهش مشکلات ناشی از دیابت، سرطان، بیماریهای قلبی و آرتریت مفید است. هندوانه سرشار از ویتامین های C و A از نوع بتاکاروتن میباشد. لیکوپن آنتیاکسیدان که به جهت کاهش خطر دژنراسیون ماکولا و سرطان پرستات شناخته شده است و همچنین پتاسیم، کمک کننده به عملکرد عصب و عضله، در هندوانه فراوان است. علاوه بر اینها هندوانه به تعادل اسید و الکترولیت بدن وکاهش فشار خون نیز کمک میکند.
یک پیمانه هندوانه 45 کالری انرژی و 12 گرم کربوهیدرات دارد.
خیار
با اضافه کردن سبزیجات به لیست مواد غذایی تان مثل طبع سرد خیار خودتان را خنک نگه دارید. منافع خیار برای سلامتی بی شمارند. پوست و دانههای خیار سرشار از مواد غذایی اند پس از خوردن کل میوه غافل نشوید. خیار محتوی فیتوکمیال لیگنین است که به لحاظ ضد سرطان بودن شناخته شده است. به اینصورت که به عملکرد یک باکتری محافظت کننده در دستگاه گوارش کمک میکند.
یک پیمانه خیار حاوی 16 کالری انرژی و 4 گرم کربوهیدرات است.
آلو پلوت
آلو یکی از خوشمزه ترین میوههای تابستانی با شیرینی طبیعی و طعم منحصربه فرد است. در رژیمهای دیابتی و لاغری به، دلیل بالا بودن ارزش غذایی، به راحتی میتوان پلوت را اضافه کرد. پلوت نتیجه پیوند آلو و زردآلو است با ظاهری بسیار شبیه آلو چرا که از لحاظ ژنتیکی از70 درصد آلو و 30 درصد زردآلو تشکیل شده است.
پلوت سرشار از ویتامین C و A میباشد. میزان چربی و سدیم آن بسیار کم و عاری از کلسترول است. شیرینی پلوت آن را مناسب انواع سالاد میوه تابستانی کردهاست. از پلوت در انواع دسرها و حتی سس پنکیک هم میتوان استفاده کرد. به عنوان جایگزین موز و کشمش و اضافه کردن آن به غلات صبحانه تنوع فصلی را به میز صبحانهتان بیاورید.
در یک پیمانه پلوت 90 کالری انرژی و 20 گرم کربوهیدرات موجود است.
برگ چغندر
با اینکه معمولا اهمیت کمی به برگ چغندر داده میشود؛ خواص تغذیه ای آن هم برای دیابتی ها و هم برای غید دیابتی ها غیر قابل انکار است. رنگهای سبز برگها و ساقههای قرمز، بنفش و زرد آن نشان دهنده وجود فیتونوترینت ها میباشد که به که برای مقابله با التهاب آنتیاکسیدان تولید میکنند.
مطالعات نشان میدهد که برگ چغندر مزایای بسیاری به جهت منظم کردن قند خون دارد. آزمایشها نشان میدهد. اسید سیرینجیک موجود در برگ چغندر توانایی کنترل انزیم آلفا گلوکوسیداز را دارد. این آنزیم گلوکز را به قند ساده میشکند. وقتی از عملکرد آنزیم جلوگیری میشود کربوهیدرات کمتری به قند تبدیل میشود و قند خون کنترل میشود.
برگ چغندر حاوی 3.5 گرم فیبر و 3.5 گرم پروتیین در هر پیمانه پختهشده است؛ غذاهای با فیبر بالا برای کنترل قندخون مفید هستند ازآنجا که سرعت هضم و جذب را منظم میکنند.
یک پیمانه برگ چغندر پختهشده 35 کالری انرژی و 7 گرم کربوهیدرات دارد.
بادمجان
با اضافه کردن این سیفی بنفش طعم مدیترانه ای، فیبر بالا و آنتیاکسیدان را به غذای خود اضافه کنید. بادمجان به دلیل طعم و بافت منحصر به فردش اجازه میدهد تا آن را با انواع روشهای طبخ آماده کنیم. کباب کردن و تنوری کردن بادمجان با کمی روغن زیتون آنرا مناسب انواع دورچین میکند در ضمن باقیمانده را میتوان به صورت سرد در انواع سالاد هم استفاده نمود.
رژیم مدیترانه ای شامل انواع مغز، دانهها، روغن زیتون و مقادیر زیادی میوه و سبزیجات میباشد. بادمجان به عنوان منبع عالی فیبرو منگنز و همچنین مولیبدنوم و پتاسیم میباشد. بادمجان غنی از ویتامین K ، مگنزیم، مس، ویتامین C ، ویتامین B6، فولات و نیاسین است. پژوهشگران بخش کشاورزی آمریکا در بادمجان کلورجنیک اسید که عامل مهمی در پایین آوردن کلسترول بد، LDL، یافتهاند.
یک پیمانه بادمجان پخته حاوی 35 کالری انرژی، 9 گرم گربوهیدرات و 2 گرم فیبر است.
منبع مقاله:
http://www.diabeticlivingonline.com/food-to-eat/nutrition/top-10-foods-you-should-eat-summer?page=0
عکس از اینترنت
عالیه
سلام علیکم خیای خیلی متشکر از راهنمایی وتفسیروتوضیح خوب از میوه جات مخصوص دیابتی ها من خودم انارخور وهندوانه خور درجه یکم وخوشحال شدم که هندوانه ازمیوه های کنترل دیابت است من چون دوست داشتم خیلی میخورم و به بالا رفتن قندم فکر نکردم الان دراین مقاله روحیه ام برای خوردن هندوانه دوچندان شد قربان لطف شما