نازخاتون – غذای محلی شمالی
موارد اولیه
- بادنجان قلمی: 8 عدد
- گوجهفرنگی درشت: 5 عدد
- آب غوره: نصف لیوان
- نعنای خشک: یک قاشق غذاخوری
- پیاز رنده شده: سه قاشق سوپخوری
- گلپر: یک قاشق غذاخوری
- آب انار: 2 لیوان
دستور پخت
- بادنجانها را میتوان کبابی کرد و یا در صورت دلخواه آنها را در فر به مدت نیم ساعت قرار داد تا نرم شوند. سپس پوست میکنیم و خوب ساطوری میکنیم.
- در این زمان مقداری آبجوش روی گوجهفرنگیها میریزیم تا پوست آنها به راحتی کنده شود. سپس گوجهها را خرد کرده و کنار میگذاریم.
- آنگاه بادنجان ساطوری شده را همراه با آب انار و آب غوره میگذاریم تا آهسته بجوشد و غلیظ شود.
- پس از آن گلپر، نعنا و پیاز رنده شده را ریخته و از روی شعله بر میداریم و با گوجهفرنگی خرد شده مخلوط کرده و در ظرف میکشیم. سپس با مقداری گردوی خرد شده تزیین میکنیم
منبع:www.ashpazonline.com
سلام روز اول که سایتتونو دیدم خیلی خوشحال شدم اما فقط یک انتقاد دارم غذاهایی که میگین بعضی چیزایی توش هست که اصلن توی لیست من نیست بهتر نیست دقیقن با همونا باشه
بازم ممنون
سلام. غذاهایی که در ابتدای نتایج جستجو به شما پیشنهاد میشود بیشترین مطابقت را با مواد اولیه دارند. به ترتیب هر چه پایینتر و به صفحات بعدی میروید درصد مطابقت کمتر میشود.
گاهی نیز ممکن است با مواد اولیه ای که شما وارد کرده اید نتوانیم موادی را به شما پیشنهاد دهیم. یا آن غذا اصلا وجود خارجی ندارد یا اینکه آن غذا در سایت ما ثبت نشده است. در حال حاضر حدود 550 غذا در سایت قرار دارد که فکر کنیم عدد کمی نیست و معمولا اکثر غذاهای معمول و همچنین جدید را شامل میشود.
اولا نازخاتون غذا نیست یه مدل ترشیه…دوما اصلا پخته نمیشه فقط بادمجونش کباب میشه…سوما کلی سبزی محلی توش استفاده میشه که به غیر از شمال جایی گیر نمیاد…چهارما این دستور رو از کجا درآوردین؟ یکم تحقیق کنین
منم اومدم همینُ بگم!
با این وضع اعتماد آدم به رسپیهاتون کم میشه این طوری خب.
چرا؟
به نظرم عالی بود من تازه آشپزی یاد گرفتم و این یکی از بهترین تجربه هام بود
باسلام و تشکر فراوان از سایت خوبتون نظر حوا جون و رعناجون کاملا درسته چون منم بچه شمالم این غذا اصلا با اسمش فرق میکنه نازخاتون به عنوان ترشی اشتهاآوریه که همراه با عذای اصلی سرو میشه
ابتدا بادمجون کبابی و ساطوری کرده بعد دلال مخصوص نازخاتون(سبزیهای معطرمحلی) اضافه کرده با آب غوره مخلوط میکنیم البته بعضیها به جای آب غوره از آب انار یا آب شاه توت هم استفاده میکنن اگه دوست داشته باشیم داخلش پیاز تکه شده میریزیم
باسلام
میتونیم به جای آب انار از رب انار استفاده کنیم
دوستای عزیز بعضیا مدل انتقادتون قشنگ نیست انگار دعوادارید خوب شما که دستور درست رو بلدی با آرامش اونو بفرست همه داریم از هم چیز جدید یاد میگیریم عصبانیت نداره
البته ناز خاتون مدلهای مختلفی داره در نقاط شمالی ایران
سلام، ازتون خواهش میکنم ویرایش کنین دستور نازخاتون رو، شیوا جان کاملا درست میگن و مرسوم ترینش آب غوره هستش، برای کسانی که چربی خون دارن فوق العاده مفیده.
سلام، ازتون خواهش میکنم ویرایش کنین دستور نازخاتون رو، شیوا جان کاملا درست میگن و مرسوم ترینش آب غوره هستش، برای کسانی که چربی خون دارن فوق العاده مفیده..
بعضی ها هم بجای بادمجان از کدو سبزهای خورشتی استفاد میکنن.
کدو را با کمی آب میپزن له میکنن و آب غوره و دلال و نمک رو به کدو اضافه میکنن، حتما باید خنک خورده بشه، بیشتر تو تابستون مصرف میشه ، ممنونم.
فکر کنم اون “گوجه سبز” باید باشه نه “گوجه فرنگی”
چیزی که من خوردم مثل یک دسر بود واینا رو داشت:
کدو خورشتی آبپز
سبزی معطر
گوجه سبز
اگه گوجه سبزش یکم رسیده باشه و ترش و شیرین باشه خیلی خوشمزه است. ولی بعضی ها همون ترشش رو دوست دارند. البته من دیدم بعضی ها که ذائقه شون شبیه من ه توی اون مدل ترشش شکر میریزن.
ماکه نفهمیدیم چی شداخرش!!!!
سلام، همه مواردی که خانمهای شمالی گفتن درسته؛ یعنی هم میشه با بادمجون پخته شده و ساطوری شده با آب غوره و دلال(سبزی های مخصوص) درستش کرد، هم با کدوسبز پخته شه و له شده و آب غوره و دلال و هم با کدو سبز پخته شده و له شده و گوجه سبز(اول خته شود و در آبکش ریخته تا پوست و هسته اش جداشود)ودلال.در هر حال یک نوع ترشی است که همراه با غذا سرو میشود و باید خنک هم باشد.به نظر من نوع اولش(بامجان کبابی و آب غوره و دلال) خوش مزه تره.
سلام
من شمالی هستم.نازخاتون غذای شمالی هست.
ولی طرز تهیه اش متفاوته.گوجه هم باید کبابی بشه.بجای آب انار از رب انار و رب گوجه سبز استفاده میشه.گردو هم ساییده میشه و همه هم مخلوط میشن
البته که من طرز تهیه ناز خاتون و از ی نفر پرسیدم همینطور ی بود دیگه نمیدونم
سلام من امروز نازخاتون درست کرم بامجون کبابی ساطوری سیر وآبغوره نعنا سرسم فلفل سیاه نمک و سکر آب سرد رختم اهل شمالم عالی سده
درود…من یه پسره شمالی ام که تو آبادان زندگی میکنم …چیزی که من از بچگی دیدم و میل کردم یه چاشنی همراه با غذا هست معمولا ناهار سرو میشه گوجه فرنگی تاحالا ندیدم توش استفاده کنن …اما مامانم برای خوش رنگ شدنش از تمشک له شده استفاده میکنه…ضمنا از دلال هم برای تثبیت طعم استفاده میشه …دلالی که سبزیش برگ سیر انار ریژه زولنگ اوجی سرسم باشه و با سیر و فلفل سبز تند و نمک آسیاب شده باشه
سلام اصلا دستور پختتون درست نیست
با سلام به همه ی عزیزان که تجربیات خودشون در اختیار بقیه هم قرار میدن همه ی خانومهای ایران کدبانو هستن حالا هر منطقه ذائقه و سلیقه های خودشو داره با تشکر از همه شما یه پیشنهاد دارم شاید خوشتون بیاد مخصوصا تو گرمای تابستون خیلی خوبه ناز خاتونی که با کدو سبز درست میکنین داخلش اب گوجه سبز بریزید امیدوارم خوشتون بیاد من خودم مازندرانی هستم و مطمعن باشید که به این روش هم در اینجا درست میشه
اتفاقا اقا محمد درست میگن شاید شما مازندرانی نباشید چون عطری که سبزی زولنگ و اناریجه و اوجی و سرسم داره که ما توی شکم پرم هم میریزیم بجز سرسم روح وجون ادم پاک و معطر میکنه اقا محمد دمت گرم الحق که اخرش بود کدبانویی خودت
واقعا این یه غذا نمیتونه باشه . یه جور ترشیه🤔
سلام و خسته نباشی به مدیر بااخلاق سایت و ممنون از کاربرای خوب و باسلیقه منم یه دختر دورگه هستم شمال و ترک الان نازخاتون درست کردم با کمک از نظرای همتون منتها چاشنیش رو رب آلوچه و آبغوره زدم و محتواشم بادنجونه کباب شده گلپر روغن زیتون نمک کمی شکر فلفل سیاه و چیلی که همون فلفل تند سبز یا قرمز خودمونه و دو عدد گوجه فرنگی و 6 حبه سیر له شده و دلال که نداشتم بجاش جعفری خورد شده ریختم خلاصه همرو مخلوط کردم و ریختم تو شیشه ولی دوستان بفرمایید نوش جان کنید البته مجازی و حتما درست کنید به سلیقه ی خودتون فوق العاده خوشمزس به قول پسرا بنزه بنزه
مرسی از همه ی دوستان عالی بود خصوصا از مدیر بااخلاق سایت منم درست کردم با رب آلوچه و آبغوره اونم خیلی عالی شد
باسلام وتشکر من شمالی ام گوجه فرنگی نداره بادمجان کبابی داره پختنی نیست
اصلا شما نمیدونی نازخاتون چی هست ..بهتره اول حداقل از دونفر شمالی بپرسی تا اینکه بخوای چرت و پرت بنویسی
سلام بر همه
من شمالی ام
اگه بادمجان کبابی و سبزی معطر(چوچاق و نعناع)و سیر و غوره ، همه را ساطوری و مخلوط کنیم میشه ناز خاتون. به همین سادگی!
در صورتی که به همین مخلوط گردوی آسیاب شده اضافه و به جای غوره از دانه یا آب انار استفاده کنیم میشه کال کباب.
هر دو یه جور دسره نه غذا
کام تان شیرین
سلام من خودم ترک هستم ولی ۲۰ سال عروس مازندرانی ها هستم و خوب نازخاتون رو بلدم و میخورم عالیه ی نوع دسر ترش هست با بادمجان کبابی سیر و ریحان مخصوص نازخاتون درست میشه و اصلا گوجه و سبزی دیگه نداره فقط همین سه تا مواد رو داره خیلی هم عالیه تازه با همین سه مواد آماده شده بورانی بادمجان هم میشه درست کرد بعد مخلوط کردن این سه مواد ماست چکیده هم بهش اضافه کنید البته با نمک و فلفل