کبه برنجی
موارد اولیه
- گوشت چرخ کرده=250گرم
- برنج =یک بیمانه
- سیب زمینی = یک عدد متوسط
- نخود لپه =به میزان دلخواه
- بیاز =یک عدد بزرگ
- جعفری خرد شده ادویه فلفل سیاه نمک
- روغن برای سرخ کردن
دستور پخت
- بیاز را کمی تفت میدهیم گوشت را اضافه میکنیم +ادویه+فلفل سیاه +نمک+نخود لبه بخته شده+جعفری در مرحله بعدی سیب زمینی را در اب برنج می گذاریم تا با برنج ببزه مثل بلو بختن معمولی .
- وقتی برنج بخت ان را ابکش می کنیم و همراه سیب زمینی میکوبیم تا خمیر مانند بشه بعد کمی از برنجها بر می داریم توی دستمون بهن میکنیم وازمواد گوشتی مقداری وسط ان می گذاریم ومیبندیم به طوری که مواد برنجی دور تادور مواد گوشتی را بگیره .
- بعد روغن را داغ میکنیم وکبه ها را یکی یکی سرخ میکنیم وگرم گرم نوش جان می کنیم فقط توجه کنید موقع سرخ کردن کبه ها در ما هیتا به به همدیگه نچسبند .(بهتره که بعد از اینکه کبه ها رو پیچیدید قبل از سرخ کردن داخل تخم مرغ زده شده غلط بدید و بعد داخل روغن بندازید تا سرخ شه)
منبع:www.ashpazonline.com
مامان من استاد کبه درست کردنه! من که عاااششششق کبه م! فقط خواستم چندتا نکته اضافه کنم.
1. برنج نباید آبکش بشه،بلکه باید به صورت کته درست بشه که خمیرمون خشک و سفت نشه.
2. باید به کته زرد چوبه بزنیم که رنگ خمیر زرد و در نتیجه بعد از سرخ شدن طلایی بشه.
3. ما لپه نمیزنیم اما به گوشت سبزی معطر تازه اضافه میکنیم. گاهی هم زرشک میزنیم که ترش و خوشمزه بشه.
من که خیلی دلم خواست!!! شما چطور؟!
خیلی خیلی ممنونم فریبا خانوم
دقیقاً ما هم لپه توش استفاده نمی کنیم. بر حسب ذائقه زرشک یا کشمش اضافه می کنیم. خدایی خوشمزه س.
اونی که توی متن نوشته نخود لپه منظورشون لپه نیست
منظور اینه که نخودی که جزو حبوبات هست باید استفاده بشه نه نخود فرنگی
که بهش میگن نخود لپه
آفرین ، و روغن نباید به برنج یا مواد داخل اضافه بشه تا موقعرسرخ کردن وا نره ، و ما هم به برنج یه زرده تخم مرغ و زعفرون میزنیم ، سیب زمینی به برنج اضافه نمیکنیم ، خوب چنگ میزنیم گوله میکنیم وسطش رو مواد میذاریم دوباره میبندیمش، میتونی به مواد داخلش گردو های خیلی ریز شده اضافه کنی که خیلی خیلی خوشمزه میشه
عالی
bayad emtehan conam
سلام من بعداز اینکه کپه هاراپیچیدم توی سفیده تخم مرغ که البته کمی هم اسانس هل بهش اضافه کردم میزنم بعد سرخ میکنم اینجوری نه کپه ها باز میشن نه اینکه بوی ضخم تخم مرغ میگیرن
خیلی راه خوبیه. تشکر میکنم.
ممنون
خوشمزه بود مرسی
کبه خیلی خوشمزه هست میخواید کبه خوب بخورید برید دولت آباد تهران اونجا محله ی عرب هاست.
خیلی غذای خوشمزه ای است.
سلام ای کاش از مراحل تهیه غذاهاتون عکس بزارید اینجوری خیلی بهترتر میشه هر چند همین حالا هم سایتتون خیلی عالیه.ممنون.
برای محله عربا تو دولت آباد معرکس… حتما برید اوجا
حوب بود ممنون
سلام،من اولین بار کبه رو تو لشگرک اهواز خوردم، تک بود،توش کشمش هم داشت،اگه اهواز رفتین، حتما اونجا برین.یادت بخیر اهواز
دقیقا..منم توی اهواز،خیابون فلافلی هاش خوردم..خیلی باحال بود..اونجاهم رنگش قشنگ زرد و خوشگل بود..فقط طعم برنجشو احساس میکردی نه سیب زمینی..انگاری سیب زمینی نداشت.خوشم اومد.
.ولی عکسای اینجا شکل و رنگش شبیه کتلت و شامی هست..چرا؟!!
سلام مامان من هم خیلی خوب میپزه این غذارو. عاااالی فقط ما هم به برنج زعفران میزنیم بخاطر رنگ و عطرش و سیب زمیبی اب بپز نداریم بلکه کته رو با تخم مرغ خمیر میکنیم.ما هم نخود نداریم بجاش سیب زمینی ب مقدار کم با گوشت و پیازش سرخ میکنیم . واقعا ک غذای لذیذیه
کبه چطوری تلفظ میشه؟؟؟ kobe یا kebeیا kabe
برنج موقع پختن نمک نمی خواد؟ اینطوری که بی مزه می شه
چرا دیگه یه کته ی ساده باید درست کنی که نمک هم میخواد
منم سوال الهه جون رو دارم
کبه چطوری تلفظ میشه؟؟؟ kobe یا kebeیا kabe
Kobe
خیلی بدمزه هست این غذا
من دوران دانشجویی توسط یکی از دوستای ایلامی بااین غذا اشناشدم واقعا خوشمزس محشرهههههههههههههه
سلام منم دوران دانشجویی توسط یه دوستای ایلامیم بنام فریبا آشنا شدم نکنه با هم همکلاس بودیم
من خودم ایلامی هستم…کپه درستشه
واقعا غذای خوشمزه ایه…توصیه میکنم همه یه بار درست کنن
به تخم مرغ هم نیازی نداره اگه برنج خوب کوبیده و نرم بشه..البته میشه برنج رو چرخ کرد که یکدست تر بشه
سوال من اینه برنجو که کته میکنید در حد اینکه آب برنج تموم شه یا برنجو دمش میکنید بعد دم کشیدن میکوبید؟
سلام دوستان عزیز این غذا خیلی روغن می بره چیکار کنیم کم چرب بشه
موقعی که سرخ کردی روی دستمال قرار دهیم تا چربی ان کم شود
In ghazaro mishe Tu fer ham dorost kard!
این غذارو میشه تو فر هم درست کرد!؟
مواد گوشتی رو.خام میذاریم وسطش؟؟؟؟؟؟ چرا اینقد بد توضیح دادی مدیر جون
من تا حالا 10 بار کبه درست کردم یکبارم مزشو نفهمیدم چون وا میره هر نکته ایم میشنوم رعایت می کنم اما نمیشه؟ممنون میشم شمائم تمام نکات را بگیید.
با تشکر
سپیده
کبه من وا میره همین باعث شده دیگه فراموش کنم ای غذارو
کبه من وا میره همین باعث شده دیگه فراموش کنم این غذارو
سلام
من ایلامی هستم این غذا فوق العاده س
اتفاقا دیشب درست کردم
ما برنج محلی خودمون درست میکنیم که بهش میگیم برنج کردی یا همون برنج انبر بو شیروان
باید کته نرم درست کنید توش هم زعفران نمک بریزید میتوانید زرد چوبه بریزید
مواد داخل هم گوشت گوسفند چرخ شده شوید جعفری خورد شده مغز گردو کشمش و زرشک ادویه زردچوبه پیاز بعد از پیچیدن کبه ها به تخم مرغ آغشته کنید و تو سینی بچینید بارید داخل یخچال دو ساعت تو روغن زیاد سرخ کنید
معدود افرادی لپه و کشمش میزنن
سلام به جایی که برنج ابکش کنید کمی اب برنج بیشتر کرده یعنی دو برابر معمول
برنج وقتی کته شده شعله خاموش می کنیم وقتی کمی سرد خنک شد با دست خیس برنج بدون سیب زمینی به شکل خمیر در اورده
در این صورت کبه کمتر وا میره وروغن کمتری به خود جذب می کندوخوشمزه تر میشه
چیکار کنیم خمیر به دستمون نچسبه من کپه برنجم رو چرخ کردم ولی از دستم جدا نمیشه با اینکه دستمو چرب کردم
منم همین مشکل رو دارم
میتونیم توش ادویه عثمانی هام بریرزیم
متونیم توش ادویه بریرزیم
سلام
یه پیمانه برنج تقریبا چند عدد کبه در میاد
ممنون میشم هر کی میدونه بگه
سلام
یه پیمانه برنج تقریبا چند عدد کبه در میاد
ممنون میشم هر کی میدونه بگه
هر پیمانه برنج واسه ۲ نفر کافیه ولی نمیدونم چندتا کبه میشه