فلافل

موارد اولیه

  • نخود خام: 250 گرم حدودا یا 2 و نیم پیمانه خیس خورده
  • سیب زمینی خام: 1 دونه متوسط
  • پیاز: 1دونه
  • تخم مرغ: 1 دونه
  • مغز نان باگت یا همبرگر: 1 نون
  • نمک و مقادیر زیادی فلفل!!
  • یه کم زرچوبه

دستور پخت

  1. نخودها رو از شب قبل خیس کرده و چند بار آبش رو عوض کنید
  2. خمیر داخل نون ها رو درآورده و توی کمی شیر خیس دهید..بعد اونها رو در غذاساز بریزید و حسابی له کنید.
  3. سیب زمینی و پیاز رو هم جداگانه توی غذاساز بریزید و خورد کنید.. آبشون رو بگیرید و به نخود اضافه کنید.
  4. نون خیس خورده و نمک و فلفل و زرچوبه هم زده و خوب مواد رو قاطی کنید و تخم مرغم توش بشکونید.
  5. هرقدر دوست دارین می تونین تندش کنین...
  6. خمیرمون رو خوب مخلوط کرده و کنار بگذارید. توی یه دیگ کوچک (مثل شیرجوش) روغن ریخته و بگذارید حسابی داغ شه. حرارت متوسط باشه که روغن نسوزه و فلافل ها مغزپخت بشه.
  7. بعد اگه قالب فلافل دارین که راحتین و توی قالب می ذارین و توی روغن میندازین.. یا توی دست فرم بدید و توی روغن بندازید.
  8. هردو طرف رو سرخ می کنیم و حتما حتما لای دستمال تمیز آشپزخانه می ذاریم تا روغن اضافیش بره

منبع: http://hanichef.blogfa.com

86 نظر برای فلافل

  1. من این غذا رو درست کردم بهتر از قبل شده بود ولی یه مقدار سفت بود کلا اینطوری هستش یا من خوب درست نکردم ؟

    پاسخ
    1. نه فلافل نباید خیلی سفت بشه. البته من نمیدونم فلافل شما چقدر سفت شده ولی فلافل سفت نیست. البته به جنس سیب‌زمینی‌تون هم بستگی داره ولی نباید خیلی سرخ بشه.

      پاسخ
      1. من فلافل رو به ایین روش که میگمدرست میکنم هم خیلی خوشمزه میشه هم کاملا ترد و اصلا سفت نمیشه-ابتدا یک لیوان نخودهایی رو که خیس کردید رو چرخ کنید بعد یکعدد پیاز متوسط و 2 حبه سیر توش رنده کنید 1 عددتخم مرغ و نمک و زردچوبه وکلی فلفل و یک قاشق بکینگ پودر بهش اضافه کنید بکینگ پودر باعث پوکی و ترد شدنش میشه بعد داخل یه ظرف کوچیک روغن بریزید و سرخ کنید حتما امتحانکنید خیلی خوشمزه میشه من امروز میخوام این غذا رو درست کنم جای همه خالی………..

        پاسخ
  2. اگر هنگام درست کردن فلا فل نخود را پوست بکنیم و تخم مرغ به آن اضافه نکنیم .هم خوش مزه تر و سفت هم نمی شود

    پاسخ
  3. فکر میکردم خیلی سختر باشه

    پاسخ
    1. خوش مزه نبود

      پاسخ
  4. فکر کنم خوشمزه بشه

    پاسخ
  5. من این غذا رو بدون تخم مرغ درست کرد عالی شد به نظر من تخم مرغ رو حذف کنید چون بدون اون خیلی خوشمزه شد درحالی که من با تخم مرغ هم امتحان کردم

    پاسخ
    1. سلام.
      بله بدون تخم مرغ هم میشه درستش کرد و خورد ولی خب اگر بدون تخم مرغ درست کنید دیگه غذاتون پروتئین نداره!

      پاسخ
      1. نخود خودش حاوی پروتئین هستش

        پاسخ
        1. یکی از دوستان خانوادگکی مون که بندر عباسی بودند، گوجه هم توی فلافل می ریختن….

          پاسخ
      2. البته خود نخود سرشار از پروتیینه برا همین بهش تخم مرغ اضافه نمی کنن

        پاسخ
  6. چون من هر دوتاش رو امتحان کردم ولی بدون تخم مرغ خیلی بهتر شده بود باز این نظره من شاید دوستان نظر دیگری داشته باشند

    پاسخ
    1. نظر شما کاملا محترم و قابل ارائه است. چون در کنار تامین مواد مورد نیاز، غذا باید خوشمزه هم باشه. جمع بین این دو باعث میشه بهترین غذاها درست بشند.
      البته دوست دیگری هم در نظرات همین غذا به خوشمزه شدن فلافل بدون تم مرغ اشاره داشتند.

      پاسخ
  7. غذاتون برای چند نفره؟

    پاسخ
    1. اگر دقت کند بالای تصاویر نوشتیم این غذا برای چند نفر سرو می‌شود.

      پاسخ
  8. بسیار غذای خوشمزه و من دوسش دارم از راهنمای شما ممنونم.

    پاسخ
  9. خیلی خوبه غذای جنوبی حرف نداره مرسی

    پاسخ
  10. نمیشه به جای نون باگت ازنون دیگه ای استفاده کرد من این نون روندارم

    پاسخ
    1. به دلیل حجم اسفنجی محتوای نان باگت این نان را توصیه میکنیم.

      پاسخ
  11. باتشکرفراوان.اگر اصلا نون نداشته باشیم چیکارکنیم؟

    پاسخ
  12. اضافه کردن یک استکان آب به مواد؛ فلافل نرم و یکدستی به ما میده.

    پاسخ
  13. اضافه کردن یک استکان آب به مواد؛ فلافل نرم و یکدستی به ما میده.

    پاسخ
  14. ه ه ه ه ه ه نوزااااااااامتحاااااان نکردم/

    پاسخ
    1. امتحان کردید یه عکس بگیرید و برامون بفرستید تا به اسم خودتون بزاریم توی سایت !
      موفق باشید

      پاسخ
  15. سلام باتشکرازسایت خوبتون میشه بجای شیرنان پاگت رادراب بخیسایم وسیب زمینی وپیازومیشه رنده کنیم

    پاسخ
    1. سلام بله. البته خب کمی متفاوت تر از دستور اصلی میشه ولی این هم راه قابل قبولیه. با رنده ریز امکان پذیره.

      پاسخ
  16. ایشالا درست می کنم همهی مطالب خوب بود عکس می فرستم

    پاسخ
  17. salam be nazare man in falafel ba ezafe kardane sose anbe kheyli kheyli khoshmazetar mishe ba tasha

    پاسخ
  18. نخود ها رو نگفتید چی کارش کنیم ؟ بپزیم؟ نپزیم؟ نپزیم که خیلی سفت میشه!!!

    پاسخ
  19. عزیزم آموزشت اشتباس من خودم فلافلی هستم ونباید به فلافل تخم مرغ وسیبزمینی اضافه کرد چون سفت میشه وترد نیس

    پاسخ
    1. خب علی آقا لطفا دستور پخت صحیح رو با یه تصویر خوشگل از فلافل‌هات برای ما ارسال کن! تا به اسم خودت تو سایت منتشر کنیم.

      پاسخ
  20. باسلام و احترام . حالا آخرش چکار کنیم تخم مرغ اضاف کنیم یا نه . کدوم روش خوشمزهتره . اون مهمه . خیلی ممنون از راهنمایی تون

    پاسخ
    1. نباید توش خم مرغ و سیب زمینی و نون به فلافل بزنید فقط نخود رو خیس کن بعد دو بار چرخش کن و بهش پیاز رنده شده و ادویه بریز فلفل قرمز اگه بچه کوچیک نداری زیاد بزن یه خورده پودر کاری یه ته استکان هم آب بریز بعد سرخش کن ببین چه فلافلی میشه اندازه اش هم اندازه توپ پینگ پنگ درست کن بعد یه ذره روش رو فشار بده بعد سرخش کن

      پاسخ
      1. عالی بود

        پاسخ
      2. چه ادویه هایی؟

        پاسخ
  21. ببخشید من عکسی از فلافل های خودم نگرفتم هنوز اول شما نخودهای پاک شده رو بذار در حدود 8 ساعت آب بخوره وخوب باد کنه وبهد از اون شما نخودها رو با سبزی وسیر وپیاز چرخ بکش البته یکی از دلیل هائی که فلافل حالت خمیری وسفت به خودش میگیره اندازه سوراخ چرخ شماست اگر درشته 2 بار واگر ریزه یه بار چرخ بکشید به این معنی که اگر سوراخ شبکه چرخ ریز باشه وشما هم اونو دوبار چرخ بکشی قرص فلافل شما حالت سفت به خود میگیره وترد وپوک نمیشه وبعد از این مرحله نوبت به درست کردن خمیره که شما باید نخودهای چرخ کشیده شده رو با بیکینگ پودر وادویه کاری وکمی فلفل قاطی کنید وبرای پخت آن در ظرفی مثل جام که ته آن گود باشه وروغن که قرص درآن شناور باشه اقدام به پخت نمائید ودرضمن وقتی که اونودرنون ساندویج قرار میدید اونو در نون له کرده وبمالید وروی ان میتونید از خیارشور گوجه یا سالاد که از خیار ریز شده تنها یا خیار با کلم سفید وکاهو که ریز شده استفاده نمائید وسس آن بهتره که از پودر انبه باشه که خیلی مطبوعه اگر سوالی دراین ضمینه یا به مشکلی بر خوردید ایمیل بزنید درخدمتم

    پاسخ
    1. hatman nesfe ghashoghe chay khori berizid. podre anbeh asasi tarin ghesmateshe

      پاسخ
    2. من با دستور شما درست کردم فوق العاده خوشمزه و خوب شد. ممنونم

      پاسخ
    3. پودر انبه چیه؟؟ O.o

      پاسخ
    4. چرا واس من وا میره

      پاسخ
    5. سلام علی اقا
      ممنون از راهنماییتون
      من میخوام فلافلی بزنم میخواستم راهنماییم کنید
      اگه میشه شمارتون رو برام ایمیل کنید

      پاسخ
  22. خیلی باحاله

    پاسخ
  23. واقعان مطلب خوبی نوشتید

    پاسخ
  24. خیلی ممنون من چند بار درست کردم بد نیست ولی فلافل مغازه یه چیز دیگه است

    پاسخ
  25. سلام، به جای خمیر نون باگت می شه از آرد سوخاری استفاده کرد.

    پاسخ
  26. ببخشید دفعه پیش یادم رفت علامت سؤال بگذارم!
    به جای خمیر نون باگت می شه از آرد سوخاری استفاده کرد؟

    پاسخ
  27. سلام . دوستان گل اصلا تو فلافل هاتون تخم مرغ نزنید چون کاملا مزه فلافل رو عوض میکنه دلیل خوشمزه بودن فلافلهای بیرونم همینه 1-خمیر نون باگت 2- نزدن تخم مرغ

    پاسخ
  28. اگرمغز نان باگت یا همبگر نداشتیم چى

    پاسخ
  29. اهم اهم خوب من ١۵سالمه و اومدم اینو با نخود خیس نخورده درست کردم و عملا تخت سنگ شده! :دی ولی میرسی از سایت خوبتون!

    پاسخ
  30. من نخودشو حذف کردم خیلی خوب شد

    پاسخ
    1. آره نخودشو حذف کنید ببینید چی میشه…!!!

      پاسخ
    2. خیلی با مزه بود ،اصل کاری که نخوده

      پاسخ
  31. بعضی وقتا موادی را که انتخاب می کنیم ،توی غذایی که ارائه میدین نیست.یک سال به سایت شما سر می زنم یک مقدار غذای جدید اضافه کنید

    پاسخ
  32. چرا فلافل من که تو روغن سرخش میکنم وا می ره، با اینکه خمیرش چسپندگی خوب داشته، حرارت ملایم یا بالا ببرم کلا وا میر ه
    یکی بگه چرا اینجوری میشه البته من بادستور ى که نخود پخته و چرخ میکنن درست کردم

    پاسخ
    1. چرا فلافل من وا می ره

      پاسخ
      1. من خودم بچه جنوبم و فلافل خور حرفه ای ، باید یه تخم مرغ اضافه میکردی

        پاسخ
  33. سلام من نسرینم.ازکاشان خیلی ازغذاهاتون استفاده کردم .عالی بودن .عزیزم تصویرچندتاازدسراتوواسم ایمیل کن…

    پاسخ
  34. سلام من 17 سالمه،میخوام برای اولین بار فلافل درست کنم.لطفا راهنمایی کنید که سیب زمینی و تخم مرغ را اضافه کنم بهتره یا اینکه اضافه نکنم؟کدومش بهتره؟!حتما جواب من را بدید.

    پاسخ
    1. راستی فردا حتما درست میکنم و عکسش را میفرستم

      پاسخ
      1. بسیار تشکر! :)

        پاسخ
  35. من فلافل اینجوری درست میکتم نخودراخیس میکنم بعدچرخ باپیازدرشت با2حبه سیرنمک وادویه کاری وکمی اب عالی میشه پیازتون اب نداشته باشه چون وامیره

    پاسخ
  36. سلام
    خدا قوت
    خیلی خوب بود

    پاسخ
  37. چه کاریه از خمیر نون استفاده شه!!!!!!! سیب زمینی رو اب پز کنید خیلی بهتره. به جای سیر هم می تونید از پودر سیر استفاده کنین

    پاسخ
  38. سلام.من مامانم هر وقت فلافل درست می کنه همش مزه سیر می ده با این که سیر کم توش می ریزه چی کار کنیم؟؟

    پاسخ
    1. سلام.سیرو به مقدار کمی 2 حبه در 1 کیلو استفاده کنید فقط به خاطر عطر سیر.نخود با جعفری و گشنیز و ادویه بهترین طعم رو میده.نیاز به سیب زمینی و تخم مرغ هم نداره.برای نرم شدن هم به مقدار مورد نیاز آب اضافه کنید.فقط دقت کنید که به حدی بریزید که مایع فلافل شل نشه

      پاسخ
  39. سلام.من درست کردم زیاد خوشمزه نشد فک میکردم خوشمزه میشه

    پاسخ
  40. من بدون تخم مرغ پختم و بعدش توی نون باگت با گوجه و خیار شور و یه مقدار جعفری خورد شده سرو شد. واقعاااااااا عالی شد. خودمم باورم نمیشد که انقدر خوشمزه بشه. واقعا ممنون از سایت خوبتون و ممنون از کامنت های بقیه که باعث شد بهترین دستور آشپزی رو برای فلافل انجام بدم!

    پاسخ
  41. دیشب این غذا رو درست کردم.ممنونم بخاطر سایت خوبتون.
    خوشمزه شد فقط یکم سفت شد که فهمیدم نباید زیاد سرخ میکردم.اما در کل خوب بود.

    پاسخ
  42. وفلافل میگن اینه من درست کرد اصلا خوشمزه نبود بوی نخود خام میداد

    پاسخ
  43. یکم برنج آبکش شده قاطی مواد فلافل کنید البته بامواد تون چرخ بشه ببین چی میشه.حتی توی یخچال هم سفت نمیشه..پودر انبه هم توعطاری هست به عنوان ادویه اش بریز عالی میشه بوی خامی نخود میره

    پاسخ
  44. باسلام به همگی دوستان من میخوام بگم چراموادفلافل من بعدازمدتی موندن ترش میشود.

    پاسخ
  45. ممنون خیلی سایت خوبیه همه چی میشه پیدا کرد ;)

    پاسخ
  46. چرا درست میکنم تو روغن وا میره

    پاسخ
  47. سلام من برای اولین بار درست کردم تخم مرغ و نخود و زیره و ادویه کاری و پیاز و جعفری استفاده کردم خیلی خوب شد فقط یکم سفت شد دفعه بعد اب هم اضافه میکنم از بیرون هم بهتر شد.

    پاسخ
  48. با سلام
    طرز تهیهٔ مواد فلافل
    ۱_ نخود خیس خورده به مدت ۱۲ ساعت .مقدار یک کیلو
    ۲_ تخم مرغ یک عدد
    ۳_ سیب زمینی نیم کیلو
    ۴_ پیاز نیم کیلو و سیر بقدار لازم
    بعد از خیس خوردن نخود تمام موادی که از قبل اماده کردید را به وسیله سبزی خوردکن خورد کرده که به حالت خمیر بشود بعد ادویه و تخم مرغ و یه کم آرد اضاف وخوب مخلوط کنید و درآخر داخل ظرف روغن ریخته و بعداز داغ شدن فلافل را با قالب مخصوص درست کنید

    پاسخ
  49. سلام دوستان میشه بگید واسه پوک شدن فلافل جوش شیرین بهتره یا بیکینگ پودر؟

    پاسخ
    1. بکین پودر بهتره خب چون هم پوک میکنه هم ترد

      پاسخ
  50. هم پست رو خوندم هم همه ی کامنتا رو ترکیبی از گفته های دوستان رو درست میکنم خدا رحم کنه😆😂

    پاسخ
  51. سلام.
    برای درست کردن فلافل ادویه فلافل اویشن کمی یه دونه زرده تخم مرغ و داخل نون باگت و بکینگ پودر ریختم خیلی خوب شد.البته من نخودامو از شب توی اب جوش میخیسوننم و بعد هم 1ساعت میپزم اینجوری بوی خامی نخود نمیده.فلفل هم از این سبز قلمی ها دوتا تند و سیر و پیاز با نخودا چرخ کردم.یکم توی روغن وا میرفت ارد نخودچی اضاف کردم خوب شد

    پاسخ
    1. منظورم از داخل نون باگت اون خمیر وسطش هست

      پاسخ
  52. من اومدم برای ناهار فلافل درست کنم تو روغن جامد سرخ کردم وا رفت
    اصلا یه وضعی
    الان گذاشتم شب برم روغن سرخ کردنی بگیرم
    توشم ۲۵۰ گرم نخود. چهارتا سیب زمینی آب پز شده کوچیک و ادویه فلافل و نمک و زرد چوبه ریختم
    درضمن نخودارو آب پز کردم
    چون وقت نداشتم بذارم خیس بخوره

    پاسخ
  53. سلام این دستور اصلی فلافل نیست
    سیب زمینی باید آب پز باشه
    همراه با پیاز باید سیر اضافه بشه
    آرد سوخاری به جای خمیر اضافه بشه
    تخم گشنیز و ادویه کاری یا ادویه مخصوص فلافل اضافه بشه

    پاسخ
  54. سلام این دستور اصلی فلافل نیست
    سیب زمینی باید آب پز باشه
    همراه با پیاز باید سیر اضافه بشه
    آرد سوخاری به جای خمیر اضافه بشه
    تخم گشنیز و ادویه کاری یا ادویه مخصوص فلافل اضافه بشه

    پاسخ
  55. سلام ممنون از همه ی راهنماییاتون….قشنگگگ گیج گیج شدم😁 تازه فلافلیمونو راه انداختیم همش وامیره یا سفت و سنگی میشه خواستم کمکم کنید ازهرکی پرسیدیم یه چی گفته😢

    پاسخ
  56. اگه نخود ها رو از شب خیس نکنیم و صبح تا شب که برای شام می‌خوایم خیس بخوره چی ؟ نمیشه؟

    پاسخ

نظرت چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.