سر گنجشکی
موارد اولیه
- گوشت چرخ کرده : 250 گرم
- پیاز کوچک : 1 عدد
- پیاز متوسط : 1 عدد
- سیب زمینی : 2 عدد متوسط
- هویج : 2 تا 3 عدد متوسط
- نمک : 1 قاشق چایخوری
- فلفل : به مقدار دلخواه
- زردچوبه و دارچین و پودر سیر: هر کدام نصف قاشق چایخوری
- رب گوجه فرنگی : نصف قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش : 1 قاشق غذاخوری
- روغن : 2 قاشق غذاخوری
- آب : 1 لیتر (4 - 5 لیوان)
دستور پخت
- پیاز متوسط رو ریز خرد می کنیم.
- سیب زمینی ها رو مکعبی خرد می کنیم. تقریبا به اندازه ی 1.5 سانتی متر.
- هویج ها رو حلقه ای خرد می کنیم.
- پیاز کوچک رو به صورت کاملا ریز، رنده می کنیم و با گوشت چرخ کرده و نصف ادویه ها، مخلوط می کنیم. با دست کاملا ورز میدیم تا یکنواخت بشه.
- از گوشت گلوله هایی به اندازه ی گردوی کوچک بر میداریم و با کف دو دست اون ها رو کاملا گرد می کنیم و توی یه ظرف می چینیم.
- توی یک قابلمه 2 قاشق غذاخوری روغن می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدیم. پیاز خرد شده رو توی قابلمه می ریزیم و تفت میدیم، تا طلایی بشه.
- سیب زمینی و هویج های خرد شده رو به پیاز طلایی شده اضافه می کنیم و حدود 4 تا 5 دقیقه، با حرارت متوسط، تفت میدیم.
- بقیه ی ادویه ها رو به اونها اضافه می کنیم و باز هم کمی تفت میدیم.
- بعد رب گوجه فرنگی رو اضافه می کنیم و بعد از کمی تفت دادنِ اون، آب لیمو ترش رو به همراه یک لیتر آب به اون اضافه می کنیم و حرارت رو کم می کنیم و درب قابلمه رو می بندیم.
- بعد از حدود یک ربع، گلوله های گوشت رو به آرومی و یکی، یکی داخل آب قابلمه می ریزیم و درب قابلمه رو می بندیم و به مدت حدودا یک ساعت اجازه میدیم تا غذا خوب بپزه و جابیفته.
- در آخر پخت، آب غذا رو به هر اندازه ای که دوست داشتیم، اندازه می کنیم. و اگر به اون آب اضافه کردیم، می گذاریم حدود 5 دقیقه اضافه تر جوش بخوره و جا بیفته.
نکته:
1. این خوراک رو میشه با آب خیلی کم، همراه چلو یا شوید پلو و یا نون خورد.
2. میشه آب این غذا رو زیاد کنیم و موقع سِرو اون، آب رو جدا کنیم و توی اون نون تریت کنیم و با بقیه ی مواد اون رو بخوریم.
با تشکر از خانم آشپز تازهکار که این غذای خوشمزه رو از طریق فرم ارسال غذا برای ما فرستادند. در ضمن این غذا در وبلاگ ایشون نیز منتشر شده.
غذاهای ارسالی دیگر خانم آشپز تازهکار را می توانید در اینجا ببینید.
salam,mamnoon az dastoor pokhte khoobetoon
من این غذا رو خیلی دوست دارم خوشمزس البته دارچین و سیر تا حالا بهش نزدم.
یه بار با سیر و ادویه امتحان کنین، به نظر من خیلی خوشمزه میشه. امیدوارم شما هم بپسندین.
راست میگه خیلی عالی میسه
من خودم کله گنجشکی پختم اماهویج نریختم ممنون این بارامتحان میکنم
Salam . Emshab in khorak ro dorost kardam
mareke shoddddddd
سلام من یک بار این غذا رو درست کردم خیلی خوشمزه شد۰حتما امتحان کنید۰
هچی
خودم زیادخوشم نیومد امادخترکوچولوم خیلی دوست داشت
سلام من این خورشتو درست کردم خیلی خوب شد ممنونم.
سلام و مرسی بابت سایت مفیدتون
قبلا خورشت زرشک رو درست کردم و حالا سرگنجشکی.خیلی خوب شد و استقبال کردن.
برم سراغ غذاهای بعدی!
این غذا خیلی خوشمزه ست.و من رو به یاد بچگی هام که مامانم درست میکرد می اندازه.البته مامانم آلو هم اضافه می کرد.
بابا اینجوری نیست که!!
این خیلی بی رنگه
ما یجور دیگه درست میکنیم
خیلی وقت این غذا رو درست نکردم مرسی که بیادم انداختید ولی من بجای هویج
خیلی وقت این غذا رو درست نکردم مرسی که بیادم انداختید ولی من بجای هویج، فلفل دلمه ایی و فلفل سبزاضافه می کنم گاهی وقتها هم یه دونه گوجه خورد می کنم به غذا اضافه می کنم ولی دارچین نمی زنم چون بوش خیلی قویه.
سلام . خیلی خوشمزه است منم با هویج شو درست نکردم امشب امتحان میکنم
به نظر میاد خوشمزه باشه امشب درست میکنم
راستش می شه مثل خورشت رشتی درستش کرد یعنی سیب زمینیشو سرخ کرد واخر روش ریخت ,کمی هم ابدار که البته رب اونو سرخ مبکنیم تا خوش رنگ بشه چاشنی هم یک کم زعفرون ولیمو عمانی ودارچین میزنیم.
ماگاهی وقتا ” نعنا ” هم اضافه میکنیم هم خوش رنگ میشه و هم خوشمزه…
در کل غذای خیلی خوشمزه ایه مخصوصا اگه سرسفره پیاز هم باشه خیـــــــلی می چسبه!
مابصرت خورشتی ورب گوجه می زنیم با نان می خوریم
هویچ شیرینش میکنه نه
دارم درست میکنم.واسه اولین بار درست میکنم.اما نظرات عزیزان رو ک خوندم نخورده فهمیدم خوشمزه هست…
من آبکی میپزم
ورمیشل هم میریزم توش
یه خورده سرکه ترشی سیر هم بهش میزنم
عالی میشه
من آبکی میپزم
ورمیشل هم میریزم توش
یه خورده سرکه ترشی سیر هم بهش میزنم
عالی میشه
سلام ممنون فک کنم خوشمزه باشه … اممم … کاش بشه زمان پخت از شروع تا سرو غذاهایی که آموزش میدید رو هم بذارید! عالی میشه … بازم ممنون خدا قوت
خوبه