رشته پلو

موارد اولیه

  • برنج 1000 گرم
  • رشته پلوئی 500 گرم
  • گوشت ماهیچه گوسفندی 750 گرم
  • روغن 200 گرم
  • خرما 500 گرم (برای تزئین)
  • كشمش 250 گرم (دلخواه)
  • زعفران 1 قاشق مرباخوری

دستور پخت

  1. برنج رو با یه مقدارنمک خیس می کنیم.
  2. پیاز رو ریز خرد می کنیم،‌ یه کم زردچوبه می ریزیم گوشت رو تویش سرخ می کنیم. کشمش رو اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
  3. توی قابلمه مقداری آب می ریزیم و می گذاریم جوش بیاد. برنجی رو که خیس کرده ایم آبش رو خالی می کنیم و توی آب درحال جوش می ریزیم. ٣،۴ دقیقه قبل از زمان آبکش کردن برنج،‌ رشته رو توی برنج می ریزیم و می گذاریم دو سه جوش بزنه. و بعد آبکش می کنیم.
  4. توی قابلمه مقداری آب روغن درست می کنیم و میگذاریم جوش بیاد. نیمی از آب روغن رو کنار می گذاریم،‌ ته دیگ مورد نظرمون رو کف دیگ می گذاریم،‌مقداری از مخلوط برنج و رشته توی قابلمه می ریزیم،‌ مقداری از مایه گوشت و کشمش. دوباره مقداری برنج،‌مقداری از مایه... تا خلاصه برنج تموم بشه (مقداری از مایع گوشتی برای تزیین کناربگذارید). دقت کنید مثل همه برنج های آبکش کردنی برنج و مایه رو به صورت کوت بریزید. یعنی مثل تپه دیواره های قابلمه رو خالی کنید و مواد رو وسط جمع کنید که دیواره ها ته دیگ نبندد.
  5. بقیه آب روغن رو روی برنج می دهیم و با دم کف گیر یا موجود مشابهی سوراخهایی عمیق توی برنج ایجاد می کنیم. درب قابلمه رو می گذاریم و روی حرارت بالا می گذاریم تا برنج بخار کند.
  6. وقتی بخار برنج بالا آمد،‌ دم کنی می گذاریم،‌ درب قابلمه رو کیپ می بندیم،‌و حرارت را ملایم می کنیم و اجازه می دهیم برنج دم بکشه. هسته خرما ها رو در می آوریم، حدود ٢٠ دقیقه روی برنج که در حال دم کشیدن است می گذاریم تا کمی حالت پخته بشه.
  7. برنج رو می کشیم،‌ میشه مقداری از برنج رو زعفرانی کرد و روی دیس داد و وسط دیس رو با مایه گوشتی تزیین می کنیم. و خرما ها رو روی آن می چینیم.

منبع: hehalle.persianblog.ir

12 نظر برای رشته پلو

  1. خوشمزه میشه

    پاسخ
  2. من خیلی رشته پلو دوست دارم خیلیم درس می کنم اما دوس دارم روشهای پختشو تغییر بدم یا مثلا یه چیز جدیدی توش اضافه کنم اینم جالب بود من تا حالا خرما توش نریختم خوب می شه

    پاسخ
  3. می تونین این غذا رو با عدس هم درست کنین خیلی خوب میشه و یا مثل سیب پلو سیب زمینی بهش اضافه کنین که برای اینکار باید وقتی برنج رو ریختین توی آبجوش سیب زمینی نگینی رو بهش اضافه کنید و دو سه دقیقه بعد رشته رو اضافه کنید… عالی میشه با پیاز داغ فراوون و کشمش و خرمای سرخ کرده… می تونید بجای گوشت از مرغ هم استفاده کنید…. لازم به ذکر هست که این غذایی است که کردها شب عید درست می کنن ( بجای سبزی پلو و ماهی ) که رشته عمرشون دراز باشه و رشته امور رو به دست بگیرن!!!!!…. و البته یه دلی از غذا در بیارن!

    پاسخ
    1. عجب فلسفه زیبایی از قول کردهای عزیز گفتید.
      عالی بود.
      ممنون

      پاسخ
  4. من چند نوع غذا رو براتون ارسال کردم

    پاسخ
    1. سلام. بله دریافت شد. در وقت مقتضی اونها رو حتما در سایت قرار خواهیم داد.

      پاسخ
  5. سلام.من رشته پلو زیاد درست میکنم همسرم خیلی دوست داره.ولی با اجازتون یه چیزایی اضافه میکنم.خیلی خوشمزه میشه امتحان کنید.
    من مرغ ریش شده با سیب زمینی نگینی ریز سرخ شده با هویج رنده شده رو با پیاز تفت میدم البته به اضافه ادویه.بعد لابلای برنج و رشته میریزم و دارچین هم لابلا میپاشم.با ته دیگ سیب زمینی.میذارم خوب دم بکشه.آخرسر هویج رنده شده رو همراه کشمش تفت میدم نرم که شد روی دیس روی برنج میریزم. اگه تو قابلمه چدن میذارید زیر ته دیگتون کنجد بپاشید و همون جوری غذارو رو دیس برگردونید
    امیدوارم خوشتون بیاد

    پاسخ
    1. ممنون عزیزم

      پاسخ
  6. خیلیییییییییییییییییییییییییییییی

    خوشمزههههههههههههههههههههههه

    پاسخ
  7. خانمهای خانه دار من شنیدم تفت دادن کشمش مشکل شرعی داره و نباید حرارت ببینه شما هم برا اطمینان از مرجع تقلیدتون حتما بپرسید

    پاسخ
    1. اگه حرارتش زیاد باشه و موقع سرخ شدن بترکه مشکل داره
      ی تفت کوتاه باید داد

      پاسخ
    2. اگه حرارت زیادباشه و کشمش بترکه مشکل داره
      ی تفت کوتاه با شعله کم مشکلی نداره

      پاسخ

نظرت چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.