خورش به
موارد اولیه
- گوشت گوسفندي 500 گرم
- آلو خورشي 200 گرم
- بِه 300 گرم
- روغن مايع 100 گرم
- لپه 150 گرم
- پياز سرخشده يك پيمانه
- شكر دو قاشق سوپخوري
- رب گوجهفرنگي 100 گرم
- نمك، فلفل و دارچين به ميزان لازم
دستور پخت
- ابتدا گوشت خردكرده را خوب ميشوييم و با مقداري روغن مايع همراه با پياز داغ تفت ميدهيم،
- سپس لپه را داخل آن به مقدار سه دقيقه حرارت ميدهيم و رب و ادويه را اضافه ميكنيم.
- ميگذاريم با حرارت ملايم پخته شود، بِه را اضافه كرده و آلوي خيس شده را نيز به مواد ميافزاييم تا زماني كه خوب بپزد.
- شكر و آبليمورا اضافه نمیوده و به مدت يك ربع آرام ميجوشانيم تا طعم آلو و آبليمو داخل خورش برود
- سپس سرو ميكنيم.
سلام
جایگذین الو چی میشه
واقعا هیچی جای آلو رو نمی گیره!
ممنون
سلام ممنون
به این خورش به الو می گویند.
سلام باتشکر از سایت خوبتون ما شهرکردیها خورش به را اینجوری درست میکنیم گوشت خورشتی را با پیاز وزردچوبه تفت میدهیم (حتما باید قلم و دنده داشته باشد) آب میریزبم ومیگداریم بپزد (ترجیحا در زودپز گوشت هم له نشود)-به را خورشتی خرد کرده در کمی روغن تفت میدهیم گوشت که پخت به را به آن اضافه میکنیم ویک چوب دارچین کوچولو سپس بقیه ادویه ها ولی فلفل آن بایدکم باشد بعد هم سرکه وشیره انگور وکمی زعفران ومیگداریم جا بیفتد وروغن بیفتدومیتونیم کمی کره یا روغن حیوانی بهش اضافه کنیم این خورش ملس است ولی بسته به سلیقه میتونید سرکه یا شیره آن را تغییر دهید ادویه مخصوص آن هم دارچین است من که خیلی دوست دارم
سلام
بهتون تبریک میگم ،واقعا سایت خوبی دارید.
راستش مادر من تو خورشت به دارچین و شکر و آبلیمو نمی ریزه و ضمنا به رو قبل از اضافه کردن به خورشت تفت میده.فوق العاده میشه …
هر کسی توی این سی و چند سال تو خونه خورشت مارو بااین طعم خورده خوشش اومده .امتحان کنید
سلام
ما اصفهانی ها خورش به رو یه جور دیگه می پزیم. فکر می کنم اون خیلی خوشمزه تر و خوشرنگ تره.
گوشت رو با پیاز تفت می دیم و آب جوش به اون اضافه می کنیم و می گذاریم نیم پز بشه (نصف زمان پخت کامل)
بعد به رو با پوست خرد می کنیم و بهش اضافه می کنیم و در قابلمه رو محکم می بندیم، طوری که تقریبا بخاری از اون خارج نشه (برای این کار میشه از زودپز استفاده بشه ولی روی حرارت کم گذاشته بشه) اینطوری به رنگ قرمز تیره خیلی قشنگی پیدا می کنه.
تا آخر پخت نباید به هیچ وجه در قابلمه باز بشه، و حتی بعد از پخت کامل هم باید کمی صبر کنیم تا به اصطلاح خورش دَم بکشه و رنگ بندازه.
بعد به اون کمی مربای آلبالو و در صورت تمایل کمی آبلیمو و شکر اضافه می کنیم.
ادویه ی این غذا هم فقط دارچین و زعفران هست.
سلام
آره شهرکرد هم خورش رو آروم میپزن تا رنگ بندازه ولی حای شکر وابلیمو ومربا ،سرکه وشیره انگور اضافه میکنیم که اینطوری هم خوب میشه امتحان کنید!
فکر کنید شیره انگور شکر مربای البالو کابوسییییییییی ها منکه اصالا حاضر نیستم امتحان کنم فکر می کنم اونهایی که این غذا ها رو می خورن خیلیییی خیلی خوش خوراکن.
نه عزیزم،اونا که میخورن ،خوش خوراک نیستن،این غذا فوق العاده خوشمزه و عالیه،شمام امتحان کنین،ضرر نمیکنی!!
میخوام فردا درست کنم برا مهمانهایم یعنی خوب میشه
آبلیمو رو در مواد ننوشتین