خاگینه-قیقناق

موارد اولیه

  • آرد - چهار قاشق غذاخوري
  • تخم‌مرغ - چهار عدد
  • دارچين - يك قاشق چايخوري
  • پودرهل - مقداري
  • شكر - سه قاشق غذاخوري
  • گردوي خرد شده - مقداري

دستور پخت

  1. ابتدا تخم‌مرغ‌ها را با چنگال هم زده
  2. سپس آرد، شكر، گردوي خرد شده و پودرهل را به تخم‌مرغ‌ها اضافه كرده و هم زدن را ادامه مي‌دهيم.
  3. از طرفي در تابه روغن ريخته و روي شعله مي‌گذاريم تا داغ شود، مخلوط مواد را درون تابه مي‌ريزيم، در آن را گذاشته و حرارت را كم كرده تا تخم‌مرغ‌ها بپزند.
  4. بعد از پخت، خاگينه را در ظرف مناسبي گذاشته و روي آن را با دارچين و پودرقند تزئين مي‌كنيم.

56 نظر برای خاگینه-قیقناق

  1. دوست نداشتم

    پاسخ
    1. معمولا آذری‌ها عاشقش‌ند.

      پاسخ
  2. به نظرم آرد خاگینه کم است.

    پاسخ
    1. منظورتون چیه؟ به نظر شما ما میزان آرد را کم نوشتیم یا اینکه باید میزان آرد را کم کنیم؟

      پاسخ
      1. ما یه جور دیگه درست میکنیم، اصلا بهش شکر نمیزنیم، آردش هم فقط یه قاشق.. بعد یه کارامل زعفرونی شکر درست میکنیم، آب میریزم رو کارامل میگذاریم یه کم که جوشید و یکدست شد، قیقناق رو تیکه تیکه میکنیم توش میخوابونیم، اتفاقا یکی از دوستانم هم که اهل ارومیه است همین کار رو میکنن… اینی که شما میگید خاگینه هست… همه هم از روتون کپی کردن، خاگینه با قیقناق فرق داره!!!!!!

        پاسخ
    2. اگر بخوای توی خاگینه آرد زیاد بریزی طعم خامی آرد میمونه و زیاد پف میکنه واگر هم آرد کم بریزیم کم پف میکنه و هم اینکه خام نمیمونه

      پاسخ
  3. میزان آرد را کم نوشتید

    پاسخ
  4. منظورم این است که میزان آرد را کم نوشتید

    پاسخ
    1. خب چقدرش کنیم؟

      پاسخ
    2. آرد خاگینه زیاده نه گیگناخ

      پاسخ
  5. چهار قاشق غذاخوری بس است.(میزان آرد)

    پاسخ
  6. متشکرم.

    پاسخ
  7. من درست کردم.پیشنهاد می کنم هل نریزید

    پاسخ
    1. سلام چرا؟ تلخ میشه؟
      مقدار کمی هل باعث خوش طعم و بو شدنش میشه‌ها

      پاسخ
  8. قیقاناق چیمدی بالام؟ بو گیگاناخ دی اوقلان!

    پاسخ
    1. قیقاناق یه کلمه ترکمنی هستش با ترکی اشتباه نشه!

      پاسخ
  9. سلام دستور اصلیش که توسط یه تبریزی عزیز داده شده اینه:
    1. دولیوان آب رو با یه لیوان شکر میذارید روی حرارت تا کم کم بجوشه و شربت قوام بیاد.
    3.زعفرون به مقدار کافی رو با دو تا قاشق آب بذارید قشنگ دم بکشه.
    2. به ازای هر یه دونه تخم مرغ، یه قاشق آرد گندم و یه قاشق ماست اصافه کنید و خوب بهم بزنید.
    3. زعفرون دم کرده رو به تخم مرغ خوب همزده و یک دست شده اضافه کنید.
    4. روغن رو توی تابه به اندازه کافی گرم کنید. در این جا دو حالت وجود داره.
    الف(وقتتون زیاده و حوصلهش رو دارید : پس از مخلوطتون قاشق قاشق توی تابه بریزید و دونه دونه سرخش کنید.
    ب) وقت ندارید حوصله هم ندارید: کل مایع رو میریزید توی تابه یه طرفش که سرخ شد مثل کوکو برش می زنید و بر میگردونید.
    یا برش نمیزنید که رولت درست کنید باهاش
    5. ادیویه ش ایناس: گل محمدی + هل سبز+ دارچین توی آسیاب میکس کنید.
    6. دو طرف خاگینه که سرخ شد، شربت قوام اومده رو روش می ریزید تا چند تا جوش بخوره.
    7. برای سروش ، از ادویه ای که تهیه کردید همراه با گردوی خرد شده روش بریزید.
    8. نوش جان!

    پاسخ
    1. من با وجودی که از آشپزی هیچی سرم نمی شه و تا حالا گیگاناخ درست نکردم (البته چندین بار گیگاناخ خوردم) امروز با این دستور گیگاناخ پختم واقعا عالی بود البته به نظرم اگر به جای شکر از دوشاب (شیره انگور) استفاده کنیم معرکه بشه!!!
      شکوه خانیم اللرین آغریماسین چوخ گشه دی!

      پاسخ
    2. ممنون دستورتون خیلی عالی بود

      پاسخ
    3. عالیه خیلی نزدیک هست به روش مامان من…

      پاسخ
    4. ما با این روش 8 گزینه ای میپزیم طعمش عالی میشه.دستور اصلی اینه!!! دستتون طلا

      پاسخ
    5. سلام؛
      من اولین بار این غذا رو از مادرم یاد گرفتم. آذری های بهش میگن گیناناق(خ) و تهرونی ها مثل اینکه میگن خاگینه. دستور پخت مادرم اینکه که هر کدوم از مواد نسبتش مساوی باید باشه و اینکه ماست هم اضافه میشه که بنظرم خوشمزه ترش میکنه و علاوه بر اینکه به خود مواد شکر میزنن آخرش توی شربت شکری که قبلا با آب و شکر و حرارت تهیه شده میخوابونن. من خودم سلیقه ام اینکه که آرد نسبتش بیشتر بشه تا حالت بفی تر به خودش بگیره در ضمن یادمه وقت خواهرم رفته بود هلند برامون همین خاگینه رو که هلندی ها( بهش میگن پاناکوک) و کلا خیلی از کشور های دیگه هم دارن اورد. البته به شکل صنعتی و بسته بنده شده بود. مزه ش تغریبا همین مزه خاگینه های خودمونو میده. با این تفاوت که بعد از کمی تفت دادن روی شعله ملایم با کره یک شیره خاص روش میریزن که مزه اش چیزی بین عسل و شیره انگوره. کلا غذای خوشمزه ای هست.

      پاسخ
    6. مرسی عزیز عالی و راحت

      پاسخ
  10. سلام.درهر شهری خاگینه رو یه جوردرست میکننو.ولی مهم اینه که خیلی خوشمزه ست ودر ضمن خیلی مفید برای ماه رمضان چون ماندگاری زیادی در معده داره.ممنون

    پاسخ
  11. تو خاگینه شیر داره

    پاسخ
  12. man in ghazaro ba yekam taghir dorost kardam va mareke shod 1.shekar va hel hazf kardam 2.bhesh piyaz ezafe kardam

    پاسخ
  13. همینی که گفتین خوبه ولی من مثل خانم شکوه درست کردم (منظورم همون خانم تبریزیه)حقیقتش از برای شما بهتر بود.با تشکر

    پاسخ
  14. ممنون. به نظر میرسه خوشمزه باشه

    پاسخ
  15. بجای شکر با دوشاب {شیره انگور که پخته میشه)اگه موجود بود بپزید حداقل دو برابر خوشمزه تر میشه {{دستور پخت اورمیه ایش… دی}}

    برای این منظور مایعش رو بدون شکر سرخ میکنیم و یکم مونده کامل سرخ شه دوشاب رو اضافه میکنیم ابدار و خوشمزه میشه
    البته مامانم اینجوری درست میکنه یبار جای دیگه باشکرشو خوردم اونموقع فهمیدم با دوشاب چییییی میشههههه

    تقریبا میشه گفت یه جور نون حساب میشه تا غذا که برایعصرونه یا صبحانه میشه میل کرد

    پاسخ
  16. خاگینه با گیگاناخ زمین تا آسمون فرق میکنه!من خیلی خوردم.

    پاسخ
  17. بدنبوداما پن کیک خوشمزه تر

    پاسخ
  18. خوب بود ممنونم ولی یکم شیر بریزید بهترم میشه ممنون

    پاسخ
  19. خاگینه ی سیب رو چه جوری بپزیم؟

    پاسخ
  20. سلام ما در اصفهان خاگینه را با مزره خشک شده درست می کنیم. خیلی هم خوشمزه میشه.دستورش را حتما براتون ارسال می کنم.

    پاسخ
  21. درست کردم خوب نبود

    پاسخ
    1. جزء خوشمزه ترین هایی بود که در سفر تبریز خوردم :)

      پاسخ
  22. عالی بود .مقادیر مواد لا زم هنگام استفاده از دوشاب چقدرباید باشه..

    پاسخ
  23. خیلی بد بود

    پاسخ
  24. سلام بهترین روش تهیه قیقناق
    سه عدد تخم مرغ -سه قاشق آرد – ماست یک قاشق – یک قاشق کره – زعفران یا دارچین یا هل بسته به ذایقه به اندازه کافی
    بعد در یه کاسه همه را مخلوط کرده و به میزنیم بعدش در یه ماهی تابه روغن ریخته و مخلوط آماده را در ان قشنگ سرخ میکنیم و میتونیم خلال پسته و گردو را اضافه کنیم و حالا در یه ظرف جداگانه مقداری نبات را در دو لیوان شیر در حرارت ملایم جوش میاریم وقتی حاضر شد روی ماهی تابه اضافه میکنیم و به چند قسمت برش میدهیم و زیر اجاق کمی با حرارت ملایم بمدت پنج دقیفه قرار میدهیم و حالا نوش جان ….

    پاسخ
  25. این قیقناق با تمام دستوراش خوشمزه است . یک غذای مشابه هم است که 4 الی 5 عدد خرما را که هسته آن قبلا گرفته شده در مقدار کمی روغن تفت و له می کنیم بعد ازاینکه خوب مخلوط شد 2 عدد تخم مرغ هم زده را به مواد تابه اضافه می کنیم و هم خوشمزه است و هم مقوی و چون شیرینی آن طبیعی است کم ضرر تر هم است.

    پاسخ
    1. شکر مازندران و شکر هندوستان هردو شیرینند این کجا و آن کجا!!!!!!!!!

      پاسخ
    2. سلام.
      اینی که شما می گین اسمش قیساوا یا املت خرماست.
      در ضمن ما تبریزیا قیقاناخ رو به همون روش 8 تایی درست می کنیم.خیلی هم خوشمزه می شه.
      حالا بستگی داره که یکی شیرینی دوست داره می گه خوشمزه اس یکی دوس نداره می گه بد مزه اس.
      ممنون از سایت زیباتون.

      پاسخ
  26. من آذری هستم. خاگینه شربت مخصوص داره. بدون شربت خوشمزه نیست.

    پاسخ
  27. ممنون … خیلی سریع و راحت بود + خوشمزه …

    پاسخ
  28. ما آذری ها اصلا توش نه هل میریزیم نه شکر و نه دارچین و به خاطر شیرین و خوشرنگ شدنش شیره انگور (دوشاب) میریزیم و مقداری ماست اونم بخاطر اینکه پف کنه.
    این میشه گیگاناخ خیلیم خوشمزس تو زمستونم سرو میشه.

    پاسخ
  29. شربت خاگینه اصیل ارومیه با شیره انگور درست میشه نا با شکر!

    پاسخ
  30. به نظر من اون دستوره که توش ماست داره خیلییییییییییییییی بد مزس

    پاسخ
  31. سلام من کل نظرات رونخوندم ولی تا اونجایی که خوندم گفته شده بود خاگینه با قیقناق فرق میکنه اشتباه عزیزانم خاگینه اسم فارسیشه وقیقناق اسم ترکی .ولی خب آذری ها جای شکر شیره انگورمیریزن. ممنونم ازسایت بسیارجالبتون.

    پاسخ
  32. خانما حتی آب خنک رو هر خانواده ای یه جور دوست داره و یکی با یخ، یکی تو شیشه آب و یکی تو بطری آب معدنی،
    یه خانواده اصلا آب شیر نمی خورن، یه خانواده فقط آب معدنی، دیگری حتما آب رو می جوشونه و یکی هم مثل من فقط آب شیر میخوره
    قرار نیست همه بگن دستور من ، دستور اصل اصل است.
    حتی خاگینه عمه من با مامانم فرق میکنه. اگه اینجوری نبود که هنر اشپزی بوجود نمی اومد.
    دستور پخت همه خانما اصل اصل هستش

    پاسخ
  33. ما با شیره انگور درست می کنیم خیلی هم خوشمزس

    پاسخ
  34. تنها بودم خانمم خونه نبود تاحالا نخورده بودم
    درست کردم بد نبود خوشمزه بود
    ممنون

    پاسخ
  35. ای بابا چقدر نظرات متفاوته و گیج کننده!
    بالاخره من چجوری درستش کنم؟؟؟

    پاسخ
  36. با درود .عزیزان دستور خوبیه.البته بنظرم دوشاب بهتر باشه بجای شکر.
    من ترک هستم اهل تبریز. ما حتما شربت مخصوص درست میکنیم.ترکها بدون شربت درست نمیکنن.وبا دوستی که فرمودن جاهای مختلف طرز پخت مختلف دارن موافقم.

    پاسخ
  37. سلام من دستوراین قیقاناخ روازتویه کانال اشپزی خوندم ونکته ای که اونجااشاره کرده بودگفته بودیک قاشق چایخوری پودخمیرترش روباابگرم مخلوط می کنیم ومیذاریم یه چنددیقه ای بمونه وباموادبالا قاطی می کنیم بعد شربتشو اماده می کنیم وپس ازیکساعتی که موادمون موندوپف کرد قاشق قاشق توروغن میریزیم خیلی قشنگ پف میکنه وشناور ودوطرفش که سرخ شدتوی شربت میندازیم توی اون کانال اشپزی گفته بودبایدیا شربتش داغ باشه یاپفکیش اگه روی پفکیهای داغ شربت داغ بریزید خمیرمیشه پس حتمایکیش داغ باشه یکیش سرد مارفتیم شمال جاتون خالی بابچه هام درست کردیم چون احتیاجی به فرنداره راحته وشدیه خاطره جالب خوش باشید

    پاسخ
  38. خیلی خشمزه است عالی

    پاسخ
  39. اصل قیقناق با شیره انگور هستش که ما بهش میگیم دوشاب یعنی باید آردو تخم مرغ رو هم بزنی بعد که تخم مرغ بست شیره رو روش میریزیم قشنگ دو طرفش به خوردش بره

    پاسخ

نظرت چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.