حلیم
موارد اولیه
- گندم پوست کنده 3 کیلوگرم
- گوشت گوسفند 1 کیلوگرم
- کره 250 گرم
- نمک 2 قاشق غذاخوری
- آب 3 برابر میزان گندم
دستور پخت
- گندم را از شب قبل خیس کنید. گندم را همراه گوشت و نمک به مدت 5 الی 6 ساعت بعد از به جوش آمدن آب بگذارید بپزد.
- آنقدر هم می زنیم تا کاملاً لعاب پس دهد. گوشت بایستی ریش ریش شود ولی بقیه مواد را باید با گوشتکوب کوبید.
- مرتب هم بزنید وگرنه ته می گیرد. 1.5 تا 2 ساعت زمان نیاز دارد.
- حلیم را بعد از برداشتن از روی حرارت، مدتی در ظرف بماند تا خودش را بگیرد و سپس تزیین کنید. 3 قاشق شکر و 1 قاشق دارچین را در کاسه ای با هم مخلوط کنید و برای تزیین حلیم استفاده می شود. کره و روغن را دور شکر تزیین شده بریزید.
منبع:cooking.akairan.com
خیلی این حلیمو دوست دارم روغنش هم اگه روغن زیتون باشه دیگه عالی میشه
سلام من بچه سیستان وبلوچستانم ما این حلیم رو طور دیگه ایی درست میکنیم داخلش حبوبات داره مثل نخود عدس لوبیا قرمز و سیر هم بهش اضافه میکنیم واقعا خوشمزه هستش به نظر من نظیر نداره
در جواب فرزانه خانم از استان دلیر سیستان آنچه که شما در آن استان طبخ می کنید شباهت زیادی با شله قلمکار یا شله نیشابوری داره تا حلیم.البته تفاوت اندکی هم با شله داره در هر حال من که یک بار خوردم به نظرم اومد بیشتر بهش باید شله نام نهاد.
سلام خیلی ممنون این غذا در استان ما به زبان محلی ما سیستانی هاقلور گفته میشه که به فارسی همون حلیم میشه
نه، شله نیست. همون حلیم. فقط ما فجور دیگه طبخ میکنیم
حوبه ولی خیلی سخته حالشو نداریم
من خودم نیشابوری هستم مقیم شهرستان مازندران هیچ حلیمی مثل شهرخودم ندیدم خصوصاحلیم روستای بشروی که امسال باچهارده دیگ وچهل ودو گوسفنددرست کردنندازمازندران میگم نیشابورتوبرچم بالا
من خودم نیشابوریم تهران ساکنم خیلی از شهرها رفتم ولی واقعاااااا هیچی حلیم نیشابور نمیشه باید بخوری تا باور کنی مزه اش ی چیز دیگه س
ببخشید اگر گوشت و گندمو با هم بپزیم که نمیشه یکیشم کوبید یکیشم ریش ریش کرد گندم وگوشت رو باید جدا جدا پخت در ضمن حلیم توش نخود لوبیا نداره
اینو راست گفت حلیم توش اینا را نداره همه چیزحلیم را بایدجداجدادرست کردمگه بلغوره تازه اونم بایدبعضی چیزاشوجدادرست کردنیشابوری های مقیم مازندران
سلام عزیز
برای دفعه ی دوم هم این حلیم بسیار خوشمزه را
پختم مهمان داشتیم همه لذت بردند . ممنون
حلیم فقط و فقط نیشابوری،ولاغیر
اگه هر کدوم فقط یکبار حلیم نیشابور رو بخورید،تا آخر عمر مزش فراموشتون نمیشه
فوق العاده لذیذه
حلیم یعنی حلیم نیشابور و لاغیر
من نیشابوری نیستم
حلیم فقطططط حلیم نیشابوووور
من خانواده شوهرم جنوبین از وقتی من براشون حلیم پختم دیگه لب به هیچ حلیمی نمیزنن
نمیشه با ارد گندم حلیم پخت؟
با درود به همه دوستان عزیز .. من مشهدی هستم و حلیم نیشابوری را دوست دارم آنهم مخصوص اگر نذزی باشد و در هیات درست کرده باشند ..
می تونید شب ی قلم بزرک یا چند قلم کوسفند با گندم و کمی گوشت با پیاز با شعله کم داخل زود پز بزارید بپزد و صبح با پیاز تفت شده و ادویه بریزید و بعد با گوشت کوب بکوبید در ضمن باید اب نداشته باشه محشر می شه
من خودم رودست همه حلیم پذا میزنم. وقتی میپذم بچه هام انگشتانشون با اون میخورن.
من خودم رو دسته همه حلیم پذام
جاتون خالی امروز حلیم داریم
جطوره انکشت دازیدبنویسید
ادلبذ
حلیم نیشابوری یه چیز دیگه اس.اونایی که نیشابور رفتن و خوردن میدونن
حلیم نیشابور حرف نداره . با هیچ چیز قابل مقایسه نیست . من ساکن اهواز و جنوبی هستم . پارسال اتفاقی اربعین مشهد بودم . اونقدر این حلیم بهم چسبید و مزه اش خاص بود که امسال عاشورا رفتم نیشابور فقط به خاطر اونکه این حلیم رو توی این مراسم میپزن