خورش ماست (اصفهانی)

موارد اولیه

  • مرغ يك كيلوگرم
  • ماست كيسه‌اي 750 گرم
  • زعفران ساييده‌شده دو تا سه قاشق غذاخوري
  • پياز سرخ‌كرده دو تا سه قاشق سوپخوري
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

دستور پخت

  1. مرغ، پياز سرخ‌كرده، نمك، زردچوبه و دو ليوان آب را در قابلمه‌اي ريخته و مي‌گذاريم به طور كامل بپزد، به طوري كه بعد از پخته شدن كمي آب داشته باشد.
  2. زعفران ساييده و فلفل را به آن اضافه كرده و مي‌گذاريم چند جوش بزند.
  3. مرغ را از قابلمه خارج كرده و به صورت قطعه قطعه يا درسته درون ظرفي ديگر قرار مي‌دهيم.
  4. حرارت خورش را ملايم كرده و ماستي كه از قبل هم زده و صاف و يك‌دست شده را به خورش اضافه كرده و مخلوط مي‌كنيم و بلافاصله بر روي مرغ‌ها مي‌ريزيم. توجه داشته باشيد كه بعد از ريختن ماست، نبايد خورش بجوشد و فقط در حدي كه ماست گرم شود خورش روي حرارت باقي مي‌ماند. مي‌توانيد اين خورش را با زرشك تزيين كرده و با برنج سرو كنيد.

نسخه‌ی دیگری از طرز تهیه خورش ماست را به گفته یکی از کاربران خوب سایت در اینجا ببینید.

66 نظر برای خورش ماست (اصفهانی)

  1. سلام من سیب زمینی دارم ولی ‍‍پس از انتخاب غذایی را معرفی نکرد!

    پاسخ
    1. خوببود

      پاسخ
    2. عزیز این خورش ماست اصفهانی نیست

      پاسخ
  2. خیلی جالب بود، مرسی

    پاسخ
  3. خیلی عالی بود

    پاسخ
  4. خورشتی که توضیح دادی با خورشت ماست سنتی زمین تا آسمون تفاوت داره،با این حال اینم روش جالبی برای طبخ مرغه.جدید بود.

    پاسخ
    1. خب شما دستورش رو برامون بفرستید تا توی سایت به نام خودتون در بخش غذاهای بومی قرار بدیم. خوشحال می شیم…
      متشکر

      پاسخ
    2. موافقم :)

      پاسخ
  5. سلام من از اصفهان هستم
    خورشت ماست یک دسر که اصالتا و کلا مال اصفهانه و طرز تهیش اینطوری نیست
    اصلا این دسر را نمیشه با برنج خورد
    سایـت خوبی دارید اما اول اطلاعاتتون را تکمیل کنید بعد منتشر کنید

    پاسخ
    1. سلام. نظر شما را می‌پذیریم. دستور تهیه خورش ماستی که برای ما ارسال کردید رو در http://chibepazam.ir/?p=899 گذاشتیم

      پاسخ
  6. در لیست غذا ها کوفته تبریزی ندارید. اگر بخواهید دستور پخت آن را برایتان (از طریق نظرات) می فرستم.

    پاسخ
    1. خوشحال میشیم
      البته. اگر لطفا این کار و از طریق قسمت تماس با ما انجام بدید بهتره

      پاسخ
  7. لطفا قنادی هم آموزش بدین،مرسی

    پاسخ
  8. dastoore khoresht mas kamelan eshtebahe

    پاسخ
    1. خب شما میتونید دستور صحیحش رو برای ما بفرستید.
      البته ما دوتا دستور برای خورش ماست تو سایت گذاشتیم. هر دوتاش اشتباهه؟

      پاسخ
  9. طرز تهییه اشتباه بود

    پاسخ
  10. جالب بود مرسی میشه طرز تهیه فاسولیه رو یادمون بدید.

    پاسخ
  11. من اصفهانی ام این خورش با گوشت گردن گوسفند درست می شود بعد از پختن زیاد باید خیلی خوب کوبیده شود سپس ماست کیسه ای را کم کم اضافه می کنیم حرارت کم اگر شیرین مزه بخواهیم کمی شکر با زعفران اضافه می کنیم اندازه ماست بستگی به مقدار گوشت دارد آنقدر می ریزیم تا رقیق شود حالا بخورید و به به بگید.

    پاسخ
  12. خورشت بسیار لذیذی هست بشرط آنکه سرد سرو شود بهتر است حداقل
    هشت ساعت قبل از سرو درست شود تا به اصطلاح “جا بیافتد”و خوشمزه تر شود
    در دستور آن میتوان تخم مرغ بکار نرود و فقط گوشت کوبیده و ماست چکیده و شکروزعفران با هم خوب مخلوط شود

    پاسخ
  13. این چیه دیگه ، خورشت ماست که این طوری نیست

    پاسخ
  14. واقعا زشته که طرز تهیه خورشت ماست رو اشتباه نوشتین اصلا یه جور دسره نمیشه با برنج خوردش

    پاسخ
    1. اینم یه مدلشه زشته چیه تو هر کاری میشه یه تحول و ابتکار داد. من که درست کردم خیلی هم خوشمزه شد تازه من با مقدار کمتری مرغ درست کردم عالی بود

      پاسخ
    2. حتما امتحان کنید عالی میشه

      پاسخ
    3. دوست عزیز.من این خورش رو با همین دستور در مهمانی خانواده های عشایر قشقایی در سمیرم خوردم و خیلی هم لذیذ بوده. جوری نوشتی زشته که انگار خدای ناکرده به مقدسات توهین شده!!!!!

      پاسخ
  15. خوب بود ممنون

    پاسخ
  16. خوبه ولی کامل. نبود

    پاسخ
  17. اه اه اه وای وای

    پاسخ
  18. خورش ماست عالی بود

    پاسخ
  19. این تنها چیزی که نبود خورشت ماست! خندم گرفت وقتی خوندم. اصلش گوشت گردن گوسفنده مرغ کجاااا بود؟؟؟ انقدر باید کوبیده بشه تا کاملا کش بیاد!

    پاسخ
  20. حتما درست میکنم ایشاالله که خوشمزه ست

    پاسخ
  21. دستت دردنکنه عالی بود

    پاسخ
  22. خورش ماست اصفهان دسره اصلا با برنج سرو نمیشه که

    پاسخ
  23. خورشت ماست درست کردم با گوشت گردن ولی مزه ی زیاد خوبی داشت

    پاسخ
  24. خورشت ماست با مرغ اشتباه است واقعا که

    پاسخ
  25. سلام وعرض ادب خورشت ماست اصفهان این نیست حتما در اول مطلب ذکر شود ممنون

    پاسخ
  26. خورش ماست اصفهانی اصلا اینطوری طبخ نمیشه
    با مرغ نیست با گوشت گردن گوسفند پخته میشه

    پاسخ
  27. عزیزان اینطوری که شما واسه نویسنده محترم نوشتین که دیگه…خوب آدم اشتباه میکنه شما تصحیح اش کنین!از یه اصفهانی همچین طرز برخوردهیی جایز نیس!

    پاسخ
  28. این می تونه یه غذا باشه ولی اسم خورش ماست اصفهانی روش نگذارید چون هیج ربطی به خورش ماست اصفهان نداره .

    پاسخ
  29. وای وای وای خیلی شرمنده شدم وقتی دیدمم این غذای من در اوردی رو میگن خورشت ماست اصفهان چه جراتی داشتن………،،،

    پاسخ
  30. خیلی ممنون

    پاسخ
    1. اصا کارتون اشتباهه که دستور غلط رو زدید بعد درست رو ضمیمه کردید
      این دستور اشتباس

      پاسخ
  31. دستورهای مختلفی برای خورش ماست هست گوشت گردن گوسفند و بعد بز از همه خوشمزه تره با بوقلمون هم میشه درست کرد و در اولویت آخر مرغ با گوشت مرغ و بوقلمون خورش ماستی خواهید داشت که کمتر کش میاد تخم مرغ حذف بشه بهتره به دلیل ایجاد بوی زهم و اینکه خورش حاوی تخم مرغ بعد از نگهداری در یخچال آب میندازه برخی گلاب میریزند در حد کم مثلا یک قاشق غذاخوری خوش عطر میشه اما استفاده بیشتر از این حد طعم بقیه مواد رو از بین میبره.

    پاسخ
  32. عرض ادب
    این خورش هست
    خورش ماست هم هست
    چون همه مخلفات لازم واسه یه خورش را داره و ماست هم داره ولی خورش ماست اصفهانی نیست
    خورش ماست اصفهان از گوشت گردن گوسفندی، ماست چکیده و زعفران و شکر درست میشه که یه دسر میشه
    به نظرم اسم خورش ماست غلط اندازه و این باور را بوجود آورده که خورش باید باشه و مناسب واسه سرو با پلو
    به هر حال از تلاشتون سپاس
    این ترکیبی هم که گفتین با کمی پودر لیمو عمانی و 2 قاشق غذاخوری لیمو ترش که بهش اضافه بشه یه خورش بسیار خوشمزه می ده که من پیشنهاد می کنم امتحان کنین
    سپاس

    پاسخ
    1. بسیار ممنون نیره خانم.
      به ما سر بزنید.

      پاسخ
  33. عاللللللللللللللللللللللللی بببببببببببببببببببود

    پاسخ
  34. سلام خورش ماست کاملا غلط
    گوشت گردن پس از پختن باید حالت کف مال بشه وبعد ماست وزعفران و شکر اضافه شه بهترین دسره اگه گپشت گردن کف مال نشه خورش ماست کش نمیاد

    پاسخ
  35. خورش ماست رو من خیلی دوس دارم خودمم مالی ناف شهرستان اصفانم

    پاسخ
  36. خیلی خووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووب
    نیست

    پاسخ
  37. اصفهانی های عزیز،
    چرا انقدر ناراحت شدین!
    یه دستور غذا بودش….فقط همین!

    پاسخ
  38. این آموزش شما با غذای سنتی اصفان زمین تا آسمان فرق داره.
    در ضمن به جای مرغ از گوشت گردن استفاده میشه

    پاسخ
  39. من مهمان خانواده أی در أصفهان بودی زحمت کشیده بودن و برای انهار إز یک رستوران خوب نهار سفارش داده و خورش ماست هم به عنوان پیش غذا سرو کردن با مرغ تهیه شده بود و مزه بستنی سنتی اب شده میداد من بدم نیامد ظاهرش هم شبیه به همین عکس بود

    پاسخ
    1. نه عزیزم خورشت ماست اصلا با مرغ درست نمیشه و فقط با گوشت کردن تازه درست میشه البته شنیدم با گردن بوقلمون هم میشه ولی امتحان نکردم این عکس اصلا خورش‌ماست اصفهان نیست همون جور که خودتون و دوستان گفتن خورش ماست اصفهان فقط اسمش خورش هست و در واقع یک دسر هستش و شیرینه و با این غذا زمین تا آسمون فرق داره

      پاسخ
  40. سلام. من هم یه اصفهانیم. با احترام به نظر همشهریام باید بگم این خوراک خورش ماست اصفهان نیست

    پاسخ
  41. سلام این طرز تهیه خورشت ماست کاملا غلطه اگر هم همچین خورشت ماستی باشه مسلما خورشت ماست اصفهانی نیست

    پاسخ
  42. اى بابادوستان مدیربنده خدابارهاکفت دستوردرست ضمیمه شده شمابه بزرکى خودتون ببخشید!طرف دیکه غذاى اصفهانى توسایتش نمیذاره!!!بى خیال بشید

    پاسخ
  43. عامو ولوش کنیذ بنذه ی خذارو

    پاسخ
  44. من ا صفهان زندگی میکنم خورشت ماست معرکه ام خوردم تعریف از خودنباشه تو رستورانمون خورشت ماستامون معروفه ای بابا اصفهانیا خودشونو کشتن بی ادب نباشید اینم یه خورشته دیگه چتونه دعوا دارید

    پاسخ
  45. ما اصفهانیا اصلا خورش ماست رو با مرغ درست نمیکنیم با گوشت گردن درست میشه خیلی خوشمزه ……ودر ضمن یه دسره نمیشه با برنج خورد

    پاسخ
  46. من زیاد اهل پست گذاشتن نیستم ولی تو این پست مجبور شدم نظر بدم،چند نفر اصفهانی که خوندن دیدن تو نظرات نوشته شده که این خورشت ماست نیست دیگه خودتونو گم نکنید و اه اه و زشته و این جرفا بنویسید،ادب داشته باشید ذائقه داشته باشید وقتی اینو دیدین قرار نیست اینو درست نکنید من درست کردم خیلی خیلی هم خوشمزه بود،چرا اینقدر غذاها رو صداتون در نیومده ولی اینجا اینطوری میکنید؟اگه نگاه کنید 2جور خورشت ماست هست تو پیج،نگاه کنید اگه اونم نیست با ادب بگین فلانی خورشت ماست اصلش اینطوریه…طرفو پشیمون نکنید از این خورشت…?

    پاسخ
  47. بریدبابامگه اصفهانی هام گوشت میخورن؟آخه خرجش میزندبالا………………

    پاسخ
  48. من شمالی ام . تو اصفهان تو یه رستوران از این دسر خوردم . از هرچی درست شده بود فوق العاده خوشمزه بود. من سعی میکنم هم با گوشت گردن هم با گوشت مرغ درست کنم ..

    پاسخ
  49. پختمش.کمی هم کاری زدم عالی بود.مرسی

    پاسخ
  50. ممنون. روش جالبیه

    پاسخ
  51. اصلا این شکلی نیست و طرز تهیه دوم هم یه مقداری شبیه به اصل است باید ماست را با زرده تخم مرغ با حرارت ملایم بزنی تا دانه دانه نشود ( ن ب رد ) سپس گوشت مرغ یا گوسفند پخته کوبیده شده را با آن مخلوط کنید و زعفران اضافه کرده از روی اجاق بردارید و دقیقا باید شکل بستنی کشدار شود .

    پاسخ
  52. وضعتون خوبه هاااااا….دوووو تا سههه قاشققق غذااااااخووووررررییییی زعفروووننن
    خواهر من زعفرون زیادیش ضرر داره چه خبره میدونی دو قاشق غذا خوری زعفرون یکجا تو غذا چه میکنه؟؟مگه میخوای یه هیئت و غذا بدی

    پاسخ
  53. واقعا مزخرف ترین غذایی که خوردم و خورش ماست ک خیلی بیخود بود اخه این غذاها رو از کجا در میارید ب فکر ذائقه دیگران هم باشید اه اه یعنی امشب خوردم از هرچی غذای این مدلی زده ام .بچه ها نخورید واقعا بد مزه ست.گوشت اصلی ترین موادشه ولی ی جوری درست میکنن ک انگار ادویه مواد اصلیشون .

    پاسخ

نظرت چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.