آش بلغور
موارد اولیه
- سیبزمینی متوسط: یک عدد متوسط
- فلفلدلمهای کوچک: یک عدد
- گوجهفرنگی: یک عدد
- بلغور: یک پیمانه
- لوبیا قرمز پخته: یک پیمانه
- پیاز: یک عدد
- رب گوجهفرنگی: یک قاشق غذاخوری
- نعنا خشک: یک قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
- لیمو ترش تازه: به مقدار لازم
دستور پخت
- بلغور را نیم ساعت قبل خیس کنید.
- سیبزمینی و فلفل دلمهای را نگینی خرد کنید و کنار بگذارید.
- پیاز را خلالی کنید و بعد سرخ کنید.
- نمک، فلفل و زردچوبه را هم بریزید و تفت دهید.
- سپس رب گوجهفرنگی را هم اضافه کرده و باز هم تفت دهید.
- بلغور خیس خورده را با کمی آب به بقیه مواد اضافه کنید.
- یکی دو جوش که زد، سیب زمینی و فلفل را هم بریزید و بگذارید با در بسته و حرارت ملایم سیبزمینی نرم شود.
- اگر آبش کم بود آب جوش بریزید. مواظب باشید ته نگیرد.
- سپس سیب زمینی که پخته شد لوبیا قرمز پخته شده را هم اضافه کنید.
- مواد که پخته شد نعنا خشک را هم بریزید و هم بزنید.
به این آش در زبان ترکی یارماشورباسه می گویند.
سلام ممنون از دستورهای اشپزی خوبتون
من نفهمیدم گوجه و لیمو ترش برای چی بود؟
بلغور جو یا گندم