زولبیا، بامیه، گوش فیل و شربت

موارد اولیه

  • مواد لازم براي شربت:
  • شكر 2فنجان
  • آب يك فنجان
  • گلاب 2 قاشق سوپخوري
  • زعفران حل شده يك قاشق مرباخوري
  • آبليمو يك قاشق مربا خوري
  • مواد لازم براي زولبيا
  • 200 گرم نشاسته
  • 180 گرم ماست
  • 20 گرم آرد
  • يك قاشق سوپخوري زعفران حل شده در آب
  • يك قاشق چايخوري روغن جامد
  • 2/1 قاشق چايخوري جوش شيرين
  • يك قاشق سوپخوري آب يا گلاب
  • روغن مايع براي سرخ كردن
  • مواد لازم براي باميه
  • آرد 200 گرم
  • آب 300 گرم
  • تخم مرغ 3عدد
  • روغن جامد يك قاشق سوپخوري
  • شكر نيم كيلو
  • نمك يك سوم قاشق چايخوري
  • آبليمو 2 قاشق سوپخوري
  • گلاب كمی
  • مواد لازم براي گوش فيل
  • تخم مرغ 2 عدد
  • ماست نصف فنجان
  • روغن جامد يك قاشق سوپخوري
  • بيكينگ پودر يك قاشق چايخوري
  • آرد به مقدار كافي

دستور پخت

  1. طرز تهيه شربت:
  2. آب و شكر را روي حرارت ملايم قرار مي دهيم تا بجوشد.
  3. بعد گلاب و زعفران را اضافه كرده، سپس آبليمو را مي ريزيم.
  4. پس از چند جوش، شربت آماده شده را از روي شعله بر مي داريم.
  5. طرز تهيه زولبيا:
  6. نشاسته و ماست را مخلوط كرده، چند دقيقه اي صبر مي كنيم تا نشاسته در ماست خيس خورده و به راحتي حل شود.
  7. سپس آرد را اضافه مي كنيم و با همزن خوب به هم مي زنيم تا مايع زولبيا صاف و يكدست شود.
  8. روغن جامد را اضافه كرده و در حين به هم زدن آب يا گلاب را همراه با زعفران حل شده به مايع اضافه مي كنيم و آن را در قيف مخصوص مي ريزيم.
  9. در اين مرحله جوش شيرين را هم اضافه مي كنيم و مايع را خوب به هم زده، در حالي كه روغن روي شعله قرار دارد، زولبيا را توسط قيف در روغن كاملا داغ به صورت دايره هاي بزرگ و كوچك فرم مي دهيم و بلافاصله پس از كمي سرخ شدن آنها را پشت و رو مي كنيم.
  10. زولبياها را در شربت قرار مي دهيم و پس از15- 10 دقيقه آنها را از شربت خارج كرده و در صافي قرار مي دهيم تا شربت اضافه آن خارج شود.
  11. طرز تهيه باميه:
  12. آب را جوش آورده، با شعله ملايم آرد را اضافه مي كنيم و مرتب به هم مي زنيم تا خمير تقريباً سفتي به دست آيد.
  13. بعد روغن را اضافه كرده و مرتب به هم مي زنيم ( در حدود 3-2 دقيقه )، به طوري كه خمير به صورت يك تكه درآيد.
  14. سپس بعد از كمي سرد شدن خمير، تخم مرغ ها را يكي يكي اضافه مي كنيم و خوب خمير را ورز مي دهيم تا خمير نرم و لطيف شود.
  15. براي اين كه باميه رنگ زيباتري به خود بگيرد، بهتر است از شربت باميه يك قاشق سوپخوري به خمير باميه اضافه كرده و با خمير مخلوط كنيم.
  16. بعد خمير را در قيف با ماسوره كنگره دار متوسط مي ريزيم و سپس در روغن مايع سرخ مي كنيم.
  17. براي سهولت كار بهتر است روغن را كمي داغ كرده، باميه ها را به وسيله دست و يا با قيچي مخصوص آشپزخانه در روغن ريخته، بعد آن را روي حرارت مستقيم قرار دهيم تا باميه ها سرخ شوند.
  18. باميه ها را در حين سرخ شدن مرتب به هم مي زنيم تا به هم نچسبند و يك دست سرخ شوند.
  19. باميه ها را در همان حال كه داغ مي باشد، به شربت گرم اضافه مي كنيم تا شربت را خوب به خود جذب كنند، در غير اين صورت باميه ها شربت را جذب نخواهند كرد.
  20. اگر باميه پس از چند ساعت شربت خود را از دست داد، علت آن رقيق بودن شربت مي باشد.
  21. طرز تهيه گوش فيل:
  22. در ظرف گودي ماست و تخم مرغ و بيكينگ پودر را خوب به هم مي زنيم و روغن را اضافه كرده و آرد را كم كم اضافه مي كنيم تا خمير صاف و يك دستي تهيه شود.
  23. سپس آن را چند قسمت كرده و چانه مي گيريم و روي خمير را با نايلون مي پوشانيم تا سطح خمير خشك نشود و جا بيفتد.
  24. بعد از يكي دو ساعت هر يك از خميرها را با وردنه روي ميز به قطر 2 ميلي متر پهن كرده و با قالب گردي خمير را به صورت دايره قالب مي زنيم.
  25. سپس يك طرف دايره را جمع كرده و در روغن داغ سرخ مي كنيم.
  26. سپس روي آنها پودر قند مي پاشيم و در ظرف مي چينيم.

نکته:

  1. برای سرخ کردن بامیه و زولبیا و گوش فیل از روغن مایع استفاده کنید، چون روغن جامد باعث سفت شدن آنهاخواهد شد.
  2.  در صورتی که بخواهید روی گوش فیل پودر شکر بپاشید، در این صورت قطر خمیر را کمی نازک تر کنید.
  3. گوش فیل را می توانیم به شکلهای، مختلفی مانند مربع، پاپیونی و برگ هم در بیاوریم.
  4. اگر روغن گوش فیل سرد باشد، خمیر پف نخواهد کرد.
  5. اگر شربت رقیق باشد، گوش فیل زود نرم و بیات می شود.
نکته: برای سرخ کردن بامیه و زولبیا و گوش فیل از روغن مایع استفاده کنید، چون روغن جامد باعث سفت شدن آنهاخواهد شد.  در صورتی که بخواهید روی گوش فیل پودر شکر بپاشید، در این صورت قطر خمیر را کمی نازک تر کنید. گوش فیل را می توانیم به شکلهای،…

امتیاز سرآشپز

دستور پخت غذا مناسب نوشته شده؟
طعم نهایی غذا چطور بود؟
مواد اولیه در دسترس و کافی بودند؟

درجه یک

زولبیا بامیه ، سرشار از انرژی است و طعمی به یادماندنی دارد. در مصرف این غذا باید دقت کرد تا مانع از سیر شدن کاذب و باعث افت انرژی بدن نشود. به هر حال اونقدر خوشمزه است که نمی شه ازش گذشت.

امتیاز کاربر: 4.12 ( 6 رای)

9 نظر برای زولبیا، بامیه، گوش فیل و شربت

  1. فک کنم خوب بشه ممنون

    پاسخ
  2. سلام من چندین بارمجله اشپزی رودرمورد بامیه خوندم شیرینی مورد علاقه من هستش ولی تا حالا اراده نکردم درستش کنم چون می ترسم خراب بشه

    پاسخ
    1. با سلام وخسته نباشی لطفا درمورد بامیه ونان برنجی بیشتر توضیح دهید من یکبار این شیرینی رودرست کردم وقتی حرارت دید کاملاوارفت شکل همه چی بود الا شیرینی

      پاسخ
    2. سلام.فقط انسان های مرده هستند که اشتباه نمی کنند.درست بفرمایید خراب نمیشه.ما که درست کردیم خراب نشد

      پاسخ
  3. خیلی طولانیه اگ درس کنم و خوب نشه تو ذوقم میخوره

    پاسخ
  4. باسلام من گوش فیل رادرست کردم خوب نشد

    پاسخ
  5. سلام . کاش اندازه ها را بصورت پیمانه میگفتید . میخواستم امروز درست کنم اما ترازوم خراب شده . با تشکر.

    پاسخ
  6. دوستان من بامیه درست کردم خیلی خوب شد

    پاسخ
  7. کم درست کن که قلق دستت بیاد

    پاسخ

نظرت چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.