قوروت (خراسان جنوبی)

موارد اولیه

  • کشک سیاه بیرجندی (قوروت) واسه هر نفر یک قاشق سوپ خوری پر
  • گردو برای هر نفر 2 عدد
  • پیاز 1 عدد متوسط
  • نعناخشک و نمک و فلفل سیاه و دارچین به مقدار لازم
  • روغن
  • آب 4-5 لیوان

دستور پخت

  1. گردو ها و پودر قروت رو توی مخلوط کن میریزیم به همراه اول 2 لیوان آب و روی درجه کند میزاریم 6-7 دقیقه خوب خوب بچرخه و تقریبا روغن گردو در بیاد.
  2. تو این فاصله شما فرصت دارید توی قابلمه پیاز رو خرد خرد کنید و تفتش بدید وقتی پیاز به مرحله تغییر رنگ رسید و سبک شد بهش نعنا و نمک و فلفل سیاه رو اضافه کنید.
  3. وقتی مواد توی مخلوط کن آماده شد و رنگ بنفش تیره زیبایی گرفت میریزیم شون توی قابلمه و با اون 2 لیوان آبی که مونده هم میتونید باقی قروتها رو از دیواره مخلوط کن جمع کنید و به قابلمه اضافه کنین.
  4. صبر کنید تا جوش بیاد و یکی دو قل بخوره اونوقت خاموشش کنید.
  5. اگر دوست داشته باشید غذا تون ترش تر بشه اونو یکم بیشتر جوشش میدیم! بعد میکشیم توی کاسه!
  6. موقع سرو حتما روش دارچین بپاشید!

 

این غذای فوق العاده رو با خوراک بادمجان یا پوره سیبزمینی یا مخلوطی از عدس و کدو و سیب زمینی آبپز هم میخورن!خیلی خوب میشه.
اگر فرصت آماده کردن این ها رو نداشتید اشکال نداره ولی سبزی و پیاز در کنارش خیلی میچسبه!

با تشکر از خانم مهسا مودی که این غذای خوشمزه رو از طریق فرم تماس با ما برای ما ارسال کردند.

توسط: چی بپزم؟

17 نظر برای قوروت (خراسان جنوبی)

  1. با تشکر از عزیزانی که غذاهای خوب محلیشون رو برای ما می فرستند.

    پاسخ
  2. salam….kheyli khoshmaze bood ma emroz dorost kardim.mareke boood..

    پاسخ
  3. سلام.من خودم بیرجندی هستم این غذارو خیلی دوست دارم/مرسی که دستورشو واسه بقیه گزاشتین

    پاسخ
  4. kheyli ghazaye khoshmaze va salemi hastsh/mamnon:)

    پاسخ
  5. از اینکه دستور قوروت رو گذاشتین ممنونم

    پاسخ
  6. این غذای مورد علاقه امه تشکر

    پاسخ
  7. سلام
    مادر من بیرجندیه . و سالهای کودکیم از این غذا خیلی خوردم . الان در مسکو مشغول تحصیل هستم . چند وقت پیش یکی از دوستامون از ایران پودرش رو فرستاده بود برام ولی من دستور پخت پودرش رو نمیدونستم . مادرم هم نمیدونه چون همیشه به سبک سنتی توی تغار درست کرده . خلاصه دستتون درد نکنه که دستورش رو گذاشتین . فکرشم نمیکردم بتونم دستورش رو پیدا کنم

    پاسخ
    1. سلام. بسیار خوشحالیم. :)

      پاسخ
  8. کسی وجود نداره که این غذا رو بخوره و عاشقش نشه.

    پاسخ
  9. واقعا شگفت زده شدم از این که دستور این غذای زیبا و بی نظیر بیرجندی را در این سایت دیدم. البته ناگفته نماند که خوردن قوروت به همراه قاتق بنه خیلی بیشتر میچسبد.
    زنده باد غذای بنفش
    با تشکر از این که در گسترش فرهنگ عامه جامعه ایرانی تلاش میکنید.

    پاسخ
  10. این غذا در مناطق دیگه خراسان به اشکنه کشک هم معروف است خیلی سریع درست می شه برای کسانی که فرصت کمی دارن توصیه می کنم.
    البته شما می تونید از کشک های شیشه ای بازار هم استفاده کنید.اما با کشک محلی که باید خودتون بسائید خوشمزه تره… ممنون

    پاسخ
    1. از توضیحات خوبتون ممنونیم.

      پاسخ
  11. خوبه حالاحتماهمنیازی نی که کشک سیاه باشه
    باکشک سفیدهممیشه

    پاسخ
  12. باسلام و احترام از سایت مفیدتون کمال تشکر را دارم
    امیدوارم لیست غذا هارو متنوع تر و غذاهای محلی و خارجی هم بگذارید
    سایت شما خیلی جالب و جذاب هست واقعاً متشکرم

    پاسخ
    1. سلام. حتما این کار را خواهیم. کرد.
      به زودی در چی بپزم شگفت زده خواهید شد.

      پاسخ
  13. به داشتن سایت خوب مثل سایت اموزشی و باارزش شما افتخار میکنیم باسپاس پاینده و تندرست باشید

    پاسخ
  14. باید بگم این دستور پختش ناقصه
    شوهر من عاشق این غذاس و منم از اصیل تریناو قدیم ترینای خراسان دستور پختشو گرفتم وتوصیه میکنم کامنتمو بخونین
    …حتما حتما حتما باید همراه گردو سیر هم باشه.اگه سیر نباشه کلا طعم دلپذیرش نصف میشه.روغن گردو اگه وقتی قاطی آب باشه در بیاد اونقدی که باید پودرو طعم دار نمیکنه

    0)نباید پودر قروت رو با آب زیاد مخلوط کنیدپس اول تر از همه باید مقدار کمی آب به پودرتون اضافه کنید در حدیکه فقط پودر خیس بشه و بذاریدش کنار تا بعد نوبت استفادش برسه

    1)باید کاملا گردو ها به تنهایی له بشه و تا روغنش دربیاد.
    2)باید به گردوهای له شده دو حبه سیر اضافه بشه و فرایند له کردنشون ادامه پیدا بکنه تا سیر هم کاملا له بشه
    3)باید به سیر و گردوهای کاملا له شده زیره سبز(یا همون کرابیه)و رازیانه(یاهمون بادیان) اضافه بشه و بازم همه مواد با هم له بشن تا روغن این دونه ها هم دربیان …

    (این مخلوط اینقده خوشمزس که اگه همینم میل کنید بینهایت لذت میبرید)

    4)باید قروتای خیس خورده شده رو به موادمون اضافه کنیم و بازم غذا سازو روشن کنیم تا هم مواد با هم مخلوط شن هم قروتا طعم دار شه…..مخلوط شدن همه مواد از همه مراحل طولانی تره چون طعم گیری کل غذا همین مرحله اس و در واقع لعاب نهاییش اینجا باید شکل بگیره برای همون اول نباید آب اضافه کرد بلکه باید 5_6دقیقه که هم زدینشون نصف فنجون آب اضافه کنید و دوباره برا 5 دقیقه غذاسازو روشن کنید وبعد مابقی آب ها رو اضافه کنید و بازم 3 دقیقه دیگه مخلوطشون کنین…مطمئن باشین اینطوری فوق العاده تر میشه

    پ.ن:
    برای تفت دادن پیاز هم اگه از روغن زرد استفاده بشه معرکه میشه

    هنگام تفت دادن پیاز استفاده از نعنا وفلفل سیاه و هنگام سرو استفاده از دارچین کاملا سلیقه ایه.مخصوصا دارچین چون طعم ب خصوصی به غذا میده و همه دوس ندارن و ازین سه مورد هیچ یک الزامی نیست

    آبی که قراره توی غذا استفاده بشه رو خودتون مقدارشو تعیین کنید بهتره…ببینید دوس دارین تا چه اندازه غلیظ یا رقیق باشه و بعد آب اضافه کنید

    توی ظرف سفالی بزرگ و اشتراکی با خونواده سرو کنید

    توصیه میکنم :
    غذارو به روش سنتی درست کنید
    یه دفه قروتی رو که هنوز گرم نکردین بچشین..از پخته شدش بی نظیرتره

    پاسخ

نظرت چیه؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.