خورش خلال بادام (کرمانشاه)

موارد اولیه

  • کره -------------------------------- 25 گرم
  • گوشت خورشی ------------------ 300 گرم
  • خلال بادام درشت ---------------- 250 گرم
  • زرشک ---------------------------- ¾ لیوان
  • زعفران دم شده ------------------ 1 استکان
  • گلاب ------------------------------ ¼ استکان
  • رب گوجه فرنگی ------------------ 2 قاشق غذا خوری
  • پیاز -------------------------------- 1 عدد متوسط
  • دارچین نسائیده ------------------- یک تکه 3 سانتی
  • نمک و زردچوبه -------------------- به مقدار لازم

دستور پخت

  1. کره را خارج از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسد و نرم شود .
  2. در قابلمه مناسبی مقداری روغن گرم کنید و بعد پیاز ریز خرد شده و زردچوبه را تفت دهید تا پیاز سبک شود،
  3. رب گوجه را همراه گوشت خرد شده به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند.
  4. سه لیوان آب داخل ظرف بریزید و یک ساعت و نیم زمان دهید تا گوشت با حرارت متوسط و درب بسته بپزد.
  5. خلال بادام پاک شده را به مدت 15 دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا نرم شود، بعد آب آن را خالی کنید و به مدت 5 دقیقه دیگر در محلول زعفران دم شده بخیسانید.
  6. بعد از این مدت مخلوط خلال بادام و زعفران را همراه با چوب دارچین به خورش اضافه کنید و مواد را هم بزنید .
  7. آب خورش در این مرحله باید به اندازه ای باشد که کاملا روی مواد را به ارتفاع 2 – 3 سانتی متر بپوشاند.اگر کمتر از این حد بود به مقدار لازم آب جوش به خورش اضافه کنید .
  8. حرارت زیر خورش را کم کنید و اجازه دهید خورش به مدت 1 ساعت دیگر روی حرارت ملایم بماند.
  9. 20 – 30 دقیقه قبل از طبخ کامل خورش، زرشک شسته شده را همراه با گلاب و کره نرم شده به خورش اضافه کنید و باقی زمان پخت را اجازه دهید خورش با درب باز روی حرارت متوسط بماند تا کاملا جابیفتد .
  10. در انتهای طبخ، چوب دارچین را از خورش خارج کنید، نمک خورش را اندازه کنید و به ظرف مورد نظر انتقال دهید.

نکته:

  • برای این خورش بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کنید .
  • این خورش در انتها نباید زیاد آبدار باشد . اگر قبل از سرو آب خورش زیاد بود، کمی حرارت را بالا ببرید تا آب اضافی آن چیده شود .
  • نیازی به خیس کردن زرشک قبل از استفاده نیست.
  • اگر از خلال بادام تازه استفاده میکنید نیازی به خیس کردن آن نیست. فقط به مدت 5 دقیقه در محلول زعفران بخیسانید تا خوشرنگ شود.
  • استفاده از چوب دارچین به این علت است که رنگ خورش در اثر استفاده از پودر دارچین تیره نشود. چوب دارچین یا دارچین نسائیده در تمام عطاری ها به راحتی در دسترس است.
  • مصرف این خورش به کسانی که معده حساس دارند ” به هیچ وجه ” توصیه نمیشود !

با تشکر از پریسا شهسواری که این غذای خوشمزه رو از طریق فرم ارسال غذا برای ما فرستادند.

  از اینجا می توانید دیگر غذاهایی که ایشون برای ما ارسال کردند را مشاهده کنید. 

توسط: چی بپزم؟

73 نظر برای خورش خلال بادام (کرمانشاه)

  1. سلام این غذا تا جایی که من میدونم مخصوص شهر خاصی نیست!!!!!!!

    پاسخ
    1. خب کرمانشاهی‌ها اینجوری درستش می‌کنند. اردبیلی‌ها هم جور دیگری درست می‌کنند که دستورش را گذاشتیم. اگر در شهرستان شما هم جور دیگری درستش می‌کنند بفرمایید ما در سایت می‌گذاریم.

      پاسخ
      1. سلام وتشکر
        در لیست مواد از لیمو عمانی نام برده نشده پس لطفا تصویر رو هم منطبق با همان استفاده کنید.

        پاسخ
    2. این غذا متعلق به کرمانشاه است و همانطور که دوستان گفتند هیچ شهری با این غذا اشنائی ندارد

      پاسخ
    3. خورشت خلال مخصوص استان عزیزم کرمانشاه است .زنده بادکرمانشاه وکرمانشاهی.

      پاسخ
    4. من کرد هستم..کرمانشاهی هستم..داداش این غذای کرمانشاهی ها هستش..اینکه جایی دسگه درست میکنن من نمیدونم

      پاسخ
    5. عزیزم من کرمانشاهی هستم واین غذا مخصوص کرمانشاه هست

      پاسخ
    6. خورش خلال از غذاهای سنتی کرمانشاهه…شهرهای دیگه ام اگر درست میکنند مثل کرمانشاه نیستش 100%…..فقطو فقط کرمانشاه خورش خلال اصل رو داره…صرفا جهت اطلاع

      پاسخ
  2. منظورم اینه که این طرز پخت را تقریبا همه شهرا دارند پس متعلق به یک شهر نیست (مثل قیمه یا قورمه) اما اگه روش خاصی باشه حرف دیگه ایه(مثل همین تبریزیش که میگید)

    پاسخ
    1. توی دانشگاه ما (فردوسی مشهد) با این اسم هستش این غذا ” خورشت بادام کرمانشاهی”. یعنی کاملا “کرمانشاهیه” ??

      پاسخ
  3. راستش ماکه خارج از استان کرمانشاه به هرکی گفتیم خورشت خلال گفت چی؟؟!
    حالا شما میگید همه جا هست.! ببین آشنا هاتون از کجا یاد گرفتن شاید شمام فامیل کرمانشاهی داشته باشی

    پاسخ
  4. منم هیچ کجا خارج از کرمانشاه و غیر از کرمانشاهی‌ها ندیدم کسی اسم این غذا رو شنیده باشه ، این خورشت اصالتا مال کرمانشاهه(استناد به کتاب‌های تاریخی که در مورد فرهنگ کرمانشاه نوشته شده). حالا این‌که جاهای دیگه تغییری جزئی توی غذا بدن و درستش کنن دلیل حذف اصالت غذا نمیشه.

    پاسخ
  5. من اولین بار توی کرمانشاه اسم این خورشت رو شنیدم و خیلی خوشمزه بود و هربار که سمت کرمانشاه برم حتما باید یه خورشت خلال هم بخورم.
    غیر از کرمانشاه جای دیگه هم ندیدم
    واقعا یکی از خوشمزه ترین خورشت های ایرانه
    البته نوع زرشکش هم مهمه و اینکه لیمو امانی هم داره

    پاسخ
  6. من عاشق خورش خلال هستم و همیشه درست می کنم.

    پاسخ
  7. سلام.ممنون از ارائه این دستور غذا.لطفا دستور غذاهای کرمانشاهی رو بیشتر تو سایتتون بذارید.با تشکر از سایت خوبتون

    پاسخ
    1. سلام. میتونید این غذا رو هم ببینید: کلانه

      پاسخ
  8. بسیارعاالی ومخصوص کرمانشاهیاس

    پاسخ
  9. خیـــــــــــــــلی خوشمزس….این غذا اصالتا کرمانشاهیه…مثل کلانه

    پاسخ
  10. این غذا مال ما کرمانشاهی هاست نه مال شهرهای دیگه!!!!
    توصیه میکنم این غذارو حتما حتما حتما حتمادرست کنین تا ببینین ما کرمانشاهی هاچه قدرغذاهای خوشمزه ای داریم…!

    پاسخ
  11. من بااینکه کرمونشاهی نیستم این غذاروخیلی دوست دارم…..!!!

    پاسخ
  12. این غذا پراز گوشته نه مثل تصویر…!!!

    پاسخ
  13. ناشناس جان ببخش گوشتاش افتادن ته بشقاب.

    پاسخ
  14. خانم شهسواری… هیچ غذایی به این خوشمزگی نخورده بودم.شما فوقالعاده اید

    پاسخ
  15. بد نبود. غذای بندر عباس که خوش طعم تره…استفاده کنید

    پاسخ
    1. خب کاکا جان. برای ما دستور غذای بندرعباسی با روش پخت خودتون از طریق فرم ارسال غذا بفرستید تا با نام خودتون در سایت قرارش بدیم.

      پاسخ
  16. صرفا جهت اطلاع: زرشکش سیاه باشه بهتره….

    پاسخ
  17. سلام. غذای خوشمزه ای بود.خیلی وقت بود دنبال دستورش بودم

    پاسخ
  18. غذا ی فوق العاده ای بود . وا قعا ممنون……………………………………………………………..

    پاسخ
  19. خورش خلال غذای محلی و اعیانی کرمانشاهانه. توجه داشته باشید که منظور از زرشک، زرشک سیاه است که فقط در منطقه غرب و فقط در کرمانشاه هستش و شهرهای دیگه حتی از وجودش هم بی اطلاع هستن.
    با سپاس از ادمین محترم و ممنون از سایت پربارتون

    پاسخ
  20. این غذا یکی از خوشمزه ترین خورش هاست و یکی از ادویه های مهمش هل هست و البته گلاب هم نداره.

    پاسخ
  21. دوست عزیز این غذا اصالتا کرمانشاهیه و اصلا جالب نیست در مورد مسائلی که اطلاع نداری نظر قطعی بدی شما باید یک مطالعه داشته باشی و بعد نظر بدی ! ضمنا خورش خلال خیلی هم خوش مزه اس البته این غذا به طبع خیلی از شهر های دیگه نمیخوره … اما ما دوستش داریم (^_^)
    http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%B4_%D8%AE%D9%84%D8%A7%D9%84_%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85

    پاسخ
  22. به هر حال خوش مزه بود.

    پاسخ
  23. غذای فوق العاده ای برای دانشجو ها بود … ممنون………………………………

    پاسخ
  24. ولی من زیاد خوشم نیومد ای کاش غذای بهتری از کرمانشاه را می نوشتید

    پاسخ
  25. دوست کرمانشاهیم یه بار درست کرد عالی بود

    پاسخ
    1. این خورش یکی از غذاهای مقوی و بسیار لذیذ شهر آریایی کرمانشاهه…مسلما مردم شهرهای دیگه ام یاد گرفتن و درست کردن…مثل من که ترک نیستم ولی کوفته تبریزیو از ترکا بهتر میپزم ولی نمیگم کوفته کرمانشاهیه…خلاصه اینکه هر شهری غذای مخصوص به خودشو داره..بهتره بجای اینکه هنر و فرهنگ شهری رو بخودمون نسبت بدیم سعی کنیم یاد بگیریم و لذت ببریم.با تشکر از دوستان عزیزم

      پاسخ
  26. واقعا عالیه… ممنون من همیشه به سایتتون سر میزنم.

    پاسخ
  27. سلام. چرا به غذای کاربران دقت نمیکنید؟؟؟؟؟؟

    پاسخ
  28. salam man asheghe in ghaza hastam agar kho dorostesh konid vaghean harf nadare.man khanevadam keramanshahi hastam vaghean maherane dorostesh mikonam.faghat behtare limohasho ghabl az rikhtane badom limohasho dar biyarid .mamnon az sayte kheily khobeto man asheghe in saytam

    پاسخ
  29. عالللللللللللللللللللییییییییییییییییی

    پاسخ
  30. باسلام خدمت شما عزیزان من یک کرمانشاهی هستم وخورشت خلال یکی از غذا های بسیار خوشمزه در شهر ماست در این خورشت گوشت ریز فراوان با خلال بادمی وجود دارد .

    پاسخ
  31. حرف نداشت.از این اعیونی تر هم مگه میشه.

    پاسخ
  32. سلام. این غذا فقط و فقط مخصوص کرمانشاهه و زرشک سیاه به جز کرمانشاه هیچ حای ایران پیدا نمیشه حتی مشهد!!!!!!

    پاسخ
  33. خب الان که من توام ارای پن شمه درسی بکم،زرشک سیه وه کوره بارم؟اوشن زرشک سیه هر او زرشک آوگیریه،درس اوشن؟

    پاسخ
    1. سلام قباد جان.
      بله با زرشک عادی هم میتونید درست کنید. البته زرشک سیاه در کرمانشاه یافت می‌شود.

      پاسخ
  34. سلام
    لطف کنید داخل مواد لازم حتما ذکر کنید زرشک سیاه. چون با زرشک پلویی زیاد جالب و خوش رنگ نمیشه

    پاسخ
  35. سلام غذای بسیار خوشمزه ایه. اما زرشک سیاه در شهر ما هم هست(دماوند)

    پاسخ
  36. man dorost kardam kheili khoshmazast :)

    پاسخ
  37. من این خورشتو پختم خیلی خوش طعم شد ممنونم

    پاسخ
  38. عاشق خورشت خلالم :)

    پاسخ
  39. سلام
    خورش خلال خیلی خوشمزه است ولی ما که می پزیم توش لیمو هم میریزم توی عکس شما هم لیموهاش معلوله ولی تو دستور پختش نیاوردین. گلاب هم توش نمیریزیم. در ضمن این غذا مال کرمانشاهه بعضی شهرای نزدیک هم می پزن مث ما کوهدشتیا که اونم به خاطر نزدیکی ما به کرمانشاهه

    پاسخ
  40. سلام
    یکی از مزیت های غذاهای ایرانی اینه که میشه اونارو به روش های مختلف تهیه کرد.گلاب و لیموعمانی بیشتر برای طعم و بوی غذا به کار میره.پس اضافه کردن یا نکردنشون به سلیقه ی آشپز بستگی داره.

    پاسخ
  41. این غذا مال کرمانشاهه توش گلاب نمیریزن دارچین و کره هم ندیدم که بریزن من کرمانشاهی هستم و این یکی از بهترین غذا هاست گوشت ریز زیاد داره و زرشکش هم زرشک سیاه هست که اونم تو کرمانشاه پیدا میشه حالا ممکنه شهرای دیگه از کرمانشاه بیارن بفروشن لیمو عمانی داره و بازم میگم بسیار بسیار خوش مزس خلال بادام و زرشکزیادی هم داره و خلاصه غذای پرخرج ولی بسیار خوش مزه ایه

    پاسخ
  42. من این غذاروبا گوشت مرغ که به صورت مکعبی میکنم درست میکنم بی نظیرمیشه من کرمانشاهیارو خیلی دوست دارم هم با معرفتن هم لهجه قشنگی دارن

    پاسخ
  43. سلام، من این خورش رو خونه ی خواهرم خوردم، خیلی عالی بود ، ولی از اول هم به عنوان خورش خلال کرمانشاه شنیدم، ولی به قول دوستان زرشکش پلویی بود ومزه ی زرشک تقریبا از بین رفته بود، ممنون که تمام فوتهاش رو یاد دادید ، با تشکر از همه ی کرمانشاهی های باسلیقه

    پاسخ
  44. سلام این غذا متعلق به شهر عزیزم کرمانشاه هست و شما توی دستور پخت لیمو امانی رو فراموش کردید باید حتما توی خورش باشه.باتشکر

    پاسخ
  45. سلام
    من یه بار درست کردم ولی بادومی که تو خورشت ریختم فوق العاده طعم بدی داشت
    باید چه نوع بادومی بریزیم؟
    من از این خلال های بسته بندی شده که روی شعله زرد هم میریزند استفاده کردم

    پاسخ
  46. خوشمزه نیست

    پاسخ
  47. وااای من یه بار توی کرمانشاه خورش خلال خوردم واقعااااااا خوشمزه بود خیلییییییییی زیاد
    چقدرم خوده کرمانشاهی ها مهمون نوازن رستورانی که رفتیم دید خوشمون اومده یه کاسه هم مجانی داد بهمون

    پاسخ
  48. بادام غذا اگه از این بسته بندیها باشه بد مزه میشه ؟؟؟
    واگه زرشک معمولی قرمز بریزیم بد مزه میشه؟؟؟
    لطفا جوابم رو بدید….ممنون

    پاسخ
    1. سلام. نه طبیعتا اون مزه اصلی رو نمیده ولی چون چاره‌ای نیست همینم خوبه

      پاسخ
  49. سلام.این غذا مختص کرمانشاهه.به جای زرشک باید بنویسید زرشک سیاه.
    و دستورش کاملا اشتباس حتی عکس خورشتتون هم با خورشت ما نمیخونه
    خلال رو باید از شب قبل حتما خیسوند
    از همون اول که اب رو هم اضافه میکنیم باید خلال رو هم اضافه کنیم
    رب رو نباید سرخ کنیم با پیاز و بعد گوشت رو بریزیم
    گوشت رو اول با روغن حیوانی کرمانشاه و ته استکان اب تفت میدیم و پیاز و ادویه های لازمه رو اضافه میکنیم رب باید در اخر غذا بهش اضافه بشه که رنگ زیبای خودش رو از دست نده
    غذا باید چربی گوسفندی داشته باشه
    یه وجب باید روغنش باشه
    لطفا غذاهارو درست بزارید .اول تحقیق کنید

    پاسخ
  50. واقعا خوشمزست

    پاسخ
  51. سلام ، این خورش ظاهرا قلق های زیاد و خاصی داره به طوری که اون که توی رستوران خوردم با اون که توی خونه ها درست میکنن فرق داره و از هر کس که پرسیدم یه جور دیگه برام توضیح داد طوری که درست کردن این غذا با طعم مورد نظرم که رستوران خوردم برام به یه آرزوی دست نیافتنی تبدیل شده

    پاسخ
  52. من این غذارو امروز درست کردم.خیلی خوشمزه بود هم خودم و هم همسرم خیلی دوست داشتیم
    ممنونم بخاطر دستور این غذای خوشمزه

    پاسخ
  53. این خورشت کرمانشاهی و فوق العاده خوشمزه هست. همونطور که دوستان بالاتر اشاره کردن لیمو امانی جا افتاده از دستور و زرشک سیاه هم که اگه نباشه اصلا دیگه خورشت خلال نمیشه که! من عروس خانواده کرمانشاهی هستم… و همیشه دیدم با گوشت گوساله میپزن چون گوشت گوسفندی اونقدر ریز خرد بشه له میشه تو خورشت و قیافش بد میشه…یکی از اصول این خورشت اینه که کم آبه(برخلاف عکس) ولی آبش خیلی شفاف و خوشرنگه… اینطور که شنیدم به صورت سنتی رب گوجه نداره و رنگش رو از زعفران میگیره..حالا مادر شوهر من که به نظرم خوشمزه ترین خورشت خلال رو میپزه فقط یک یا دو قاشق چای خوری رب گوجه سرخ شده میزنه به خورشتش که هم رنگ بگیره و هم به کل قرمز نشه و مزه اش عوض نشه…

    پاسخ
    1. دوست عزیز
      من یک بار این خورشت را خورده ام فوق العاده خوشمزه است واقعا کرمانشاهی ها با سلیقه هستند . خواهش می کنم اگر امکان دارد لطف کنید دستور کامل پخت آن را همان طور که شما درست می کنید برای من ارسال کنید متشکرم
      زحمت و جسارت مرا به بزرگی خود ببخشید.

      پاسخ
  54. همچین مالی ام نیست !!!!!

    پاسخ
  55. من که اصلا این خورشت رو دوست نداشتم

    پاسخ
  56. سلام ععععععععععععععععععععععااااااااااااااللللللللللاالللللللللللیییییی

    پاسخ
  57. ولی این دستور با دستوری که ما کرمانشاهیا درست می کنیم تفاوت دارد حتی عکسشم شبیه خورشت خلال ما نیست!!!!

    پاسخ
  58. سلام من کرمانشاهی هستم و معمولا برای پخت این خورشت در استان ما از گوشت گوساله و فیله گاو استفاده می کینم چون باید به قطعات یک سانتی خرد شه و گوشت گوسفند مناسب نیست واز زرشک سیاه و لیمو عمانی و برای معطر شدن غذا از هل و گلاب و دارچین استفاده می کینم

    پاسخ
  59. غذا هاتون خوشمزس ولی اصالتا شما یا قاچاقچی هستین یا عضو باند های سرقت مصلحانه

    پاسخ

نظرت چیه؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.