خورش خلال بادام (کرمانشاه)

مواد اولیه

  • کره -------------------------------- 25 گرم
  • گوشت خورشی ------------------ 300 گرم
  • خلال بادام درشت ---------------- 250 گرم
  • زرشک ---------------------------- ¾ لیوان
  • زعفران دم شده ------------------ 1 استکان
  • گلاب ------------------------------ ¼ استکان
  • رب گوجه فرنگی ------------------ 2 قاشق غذا خوری
  • پیاز -------------------------------- 1 عدد متوسط
  • دارچین نسائیده ------------------- یک تکه 3 سانتی
  • نمک و زردچوبه -------------------- به مقدار لازم

دستور پخت

  1. کره را خارج از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسد و نرم شود .
  2. در قابلمه مناسبی مقداری روغن گرم کنید و بعد پیاز ریز خرد شده و زردچوبه را تفت دهید تا پیاز سبک شود،
  3. رب گوجه را همراه گوشت خرد شده به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند.
  4. سه لیوان آب داخل ظرف بریزید و یک ساعت و نیم زمان دهید تا گوشت با حرارت متوسط و درب بسته بپزد.
  5. خلال بادام پاک شده را به مدت 15 دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا نرم شود، بعد آب آن را خالی کنید و به مدت 5 دقیقه دیگر در محلول زعفران دم شده بخیسانید.
  6. بعد از این مدت مخلوط خلال بادام و زعفران را همراه با چوب دارچین به خورش اضافه کنید و مواد را هم بزنید .
  7. آب خورش در این مرحله باید به اندازه ای باشد که کاملا روی مواد را به ارتفاع 2 – 3 سانتی متر بپوشاند.اگر کمتر از این حد بود به مقدار لازم آب جوش به خورش اضافه کنید .
  8. حرارت زیر خورش را کم کنید و اجازه دهید خورش به مدت 1 ساعت دیگر روی حرارت ملایم بماند.
  9. 20 – 30 دقیقه قبل از طبخ کامل خورش، زرشک شسته شده را همراه با گلاب و کره نرم شده به خورش اضافه کنید و باقی زمان پخت را اجازه دهید خورش با درب باز روی حرارت متوسط بماند تا کاملا جابیفتد .
  10. در انتهای طبخ، چوب دارچین را از خورش خارج کنید، نمک خورش را اندازه کنید و به ظرف مورد نظر انتقال دهید.

نکته:

  • برای این خورش بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کنید .
  • این خورش در انتها نباید زیاد آبدار باشد . اگر قبل از سرو آب خورش زیاد بود، کمی حرارت را بالا ببرید تا آب اضافی آن چیده شود .
  • نیازی به خیس کردن زرشک قبل از استفاده نیست.
  • اگر از خلال بادام تازه استفاده میکنید نیازی به خیس کردن آن نیست. فقط به مدت ۵ دقیقه در محلول زعفران بخیسانید تا خوشرنگ شود.
  • استفاده از چوب دارچین به این علت است که رنگ خورش در اثر استفاده از پودر دارچین تیره نشود. چوب دارچین یا دارچین نسائیده در تمام عطاری ها به راحتی در دسترس است.
  • مصرف این خورش به کسانی که معده حساس دارند ” به هیچ وجه ” توصیه نمیشود !

با تشکر از پریسا شهسواری که این غذای خوشمزه رو از طریق فرم ارسال غذا برای ما فرستادند.

  از اینجا می توانید دیگر غذاهایی که ایشون برای ما ارسال کردند را مشاهده کنید. 

کلمات جستجو شده:
  • خورشت خلال
  • خورش خلال کرمانشاهی
  • خورش خلال بادام کرمانشاهی
  • خورش خلال کرمانشاهی
  • خورش خلال
  • خورش خلال بادام
  • خورش بادام
  • خورشت بادام
  • خورشت خلال بادام
  • طرز تهیه خورش خلال کرمانشاهی
توسط: چی بپزم؟

۳۶ نظر برای خورش خلال بادام (کرمانشاه)

  1. سلام این غذا تا جایی که من میدونم مخصوص شهر خاصی نیست!!!!!!!

    پاسخ
    1. خب کرمانشاهی‌ها اینجوری درستش می‌کنند. اردبیلی‌ها هم جور دیگری درست می‌کنند که دستورش را گذاشتیم. اگر در شهرستان شما هم جور دیگری درستش می‌کنند بفرمایید ما در سایت می‌گذاریم.

      پاسخ
    2. این غذا متعلق به کرمانشاه است و همانطور که دوستان گفتند هیچ شهری با این غذا اشنائی ندارد

      پاسخ
    3. خورشت خلال مخصوص استان عزیزم کرمانشاه است .زنده بادکرمانشاه وکرمانشاهی.

      پاسخ
  2. منظورم اینه که این طرز پخت را تقریبا همه شهرا دارند پس متعلق به یک شهر نیست (مثل قیمه یا قورمه) اما اگه روش خاصی باشه حرف دیگه ایه(مثل همین تبریزیش که میگید)

    پاسخ
  3. راستش ماکه خارج از استان کرمانشاه به هرکی گفتیم خورشت خلال گفت چی؟؟!
    حالا شما میگید همه جا هست.! ببین آشنا هاتون از کجا یاد گرفتن شاید شمام فامیل کرمانشاهی داشته باشی

    پاسخ
  4. منم هیچ کجا خارج از کرمانشاه و غیر از کرمانشاهی‌ها ندیدم کسی اسم این غذا رو شنیده باشه ، این خورشت اصالتا مال کرمانشاهه(استناد به کتاب‌های تاریخی که در مورد فرهنگ کرمانشاه نوشته شده). حالا این‌که جاهای دیگه تغییری جزئی توی غذا بدن و درستش کنن دلیل حذف اصالت غذا نمیشه.

    پاسخ
  5. من اولین بار توی کرمانشاه اسم این خورشت رو شنیدم و خیلی خوشمزه بود و هربار که سمت کرمانشاه برم حتما باید یه خورشت خلال هم بخورم.
    غیر از کرمانشاه جای دیگه هم ندیدم
    واقعا یکی از خوشمزه ترین خورشت های ایرانه
    البته نوع زرشکش هم مهمه و اینکه لیمو امانی هم داره

    پاسخ
  6. من عاشق خورش خلال هستم و همیشه درست می کنم.

    پاسخ
  7. سلام.ممنون از ارائه این دستور غذا.لطفا دستور غذاهای کرمانشاهی رو بیشتر تو سایتتون بذارید.با تشکر از سایت خوبتون

    پاسخ
    1. سلام. میتونید این غذا رو هم ببینید: کلانه

      پاسخ
  8. بسیارعاالی ومخصوص کرمانشاهیاس

    پاسخ
  9. خیـــــــــــــــلی خوشمزس….این غذا اصالتا کرمانشاهیه…مثل کلانه

    پاسخ
  10. این غذا مال ما کرمانشاهی هاست نه مال شهرهای دیگه!!!!
    توصیه میکنم این غذارو حتما حتما حتما حتمادرست کنین تا ببینین ما کرمانشاهی هاچه قدرغذاهای خوشمزه ای داریم…!

    پاسخ
  11. من بااینکه کرمونشاهی نیستم این غذاروخیلی دوست دارم…..!!!

    پاسخ
  12. این غذا پراز گوشته نه مثل تصویر…!!!

    پاسخ
  13. ناشناس جان ببخش گوشتاش افتادن ته بشقاب.

    پاسخ
  14. خانم شهسواری… هیچ غذایی به این خوشمزگی نخورده بودم.شما فوقالعاده اید

    پاسخ
  15. بد نبود. غذای بندر عباس که خوش طعم تره…استفاده کنید

    پاسخ
    1. خب کاکا جان. برای ما دستور غذای بندرعباسی با روش پخت خودتون از طریق فرم ارسال غذا بفرستید تا با نام خودتون در سایت قرارش بدیم.

      پاسخ
  16. صرفا جهت اطلاع: زرشکش سیاه باشه بهتره….

    پاسخ
  17. سلام. غذای خوشمزه ای بود.خیلی وقت بود دنبال دستورش بودم

    پاسخ
  18. غذا ی فوق العاده ای بود . وا قعا ممنون……………………………………………………………..

    پاسخ
  19. خورش خلال غذای محلی و اعیانی کرمانشاهانه. توجه داشته باشید که منظور از زرشک، زرشک سیاه است که فقط در منطقه غرب و فقط در کرمانشاه هستش و شهرهای دیگه حتی از وجودش هم بی اطلاع هستن.
    با سپاس از ادمین محترم و ممنون از سایت پربارتون

    پاسخ
  20. این غذا یکی از خوشمزه ترین خورش هاست و یکی از ادویه های مهمش هل هست و البته گلاب هم نداره.

    پاسخ
  21. دوست عزیز این غذا اصالتا کرمانشاهیه و اصلا جالب نیست در مورد مسائلی که اطلاع نداری نظر قطعی بدی شما باید یک مطالعه داشته باشی و بعد نظر بدی ! ضمنا خورش خلال خیلی هم خوش مزه اس البته این غذا به طبع خیلی از شهر های دیگه نمیخوره … اما ما دوستش داریم (^_^)
    http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%B4_%D8%AE%D9%84%D8%A7%D9%84_%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85

    پاسخ
  22. به هر حال خوش مزه بود.

    پاسخ
  23. غذای فوق العاده ای برای دانشجو ها بود … ممنون………………………………

    پاسخ
  24. ولی من زیاد خوشم نیومد ای کاش غذای بهتری از کرمانشاه را می نوشتید

    پاسخ
  25. دوست کرمانشاهیم یه بار درست کرد عالی بود

    پاسخ
  26. واقعا عالیه… ممنون من همیشه به سایتتون سر میزنم.

    پاسخ
  27. سلام. چرا به غذای کاربران دقت نمیکنید؟؟؟؟؟؟

    پاسخ
  28. salam man asheghe in ghaza hastam agar kho dorostesh konid vaghean harf nadare.man khanevadam keramanshahi hastam vaghean maherane dorostesh mikonam.faghat behtare limohasho ghabl az rikhtane badom limohasho dar biyarid .mamnon az sayte kheily khobeto man asheghe in saytam

    پاسخ
  29. عالللللللللللللللللللییییییییییییییییی

    پاسخ
  30. باسلام خدمت شما عزیزان من یک کرمانشاهی هستم وخورشت خلال یکی از غذا های بسیار خوشمزه در شهر ماست در این خورشت گوشت ریز فراوان با خلال بادمی وجود دارد .

    پاسخ
  31. حرف نداشت.از این اعیونی تر هم مگه میشه.

    پاسخ

نظرت چیه؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.