طرز تهیه پیتزا ناپولی به روش ایتالیایی و اصیل!

پیتزا از آن غذاهای خوشمزه‌ای است که شیفتگانی در تمام سنین دارد. ترکیب خوشمزه خمیری ترد با موادی که در همراهی پنیر پیتزا چند برابر خوشمزه‌تر می‌شوند، رمز موفقیت پیتزاهای مختلف است. پیتزا ناپولی هم که از قلب خاستگاه این غذا یعنی ایتالیا به ما معرفی شده، از پرطرفدارترین پیتزاهای دنیا است. در این مقاله می‌خواهیم از دستور تهیه آن برایتان بگوییم. اگر دلتان هوس پیتزایی خوش‌عطر و سبک کرده، یا سفارش پیتزا ناپولی را به‌خاطر داشته باشید یا خودتان برای درست‌کردن آن دست‌به کار شوید.

مواد لازم برای تهیه پیتزا ناپولی

طرز تهیه پیتزا ناپولی به روش ایتالیایی و اصیل!

برای آماده‌کردن یک پیتزای ناپولی خوشمزه باید مواد زیر را در اختیار داشته باشید:

  • ۱ کیلوگرم آرد پیتزا؛
  • ۳۰ گرم نمک معادل ۵ قاشق چای‌خوری؛
  • ۱ تا ۲ گرم مخمر تازه معادل نصف قاشق چای‌خوری؛
  • ۶۰۰ میلی‌لیتر آب یا معادل ۲ و نیم پیمانه آب با دمای اتاق.

مواد لازم برای سطح روی خمیر یا به‌قول فرنگی‌ها تاپینگ پیتزا:

  • برگ‌های ریحان تازه؛
  • کمی روغن زیتون بکر؛
  • کمی پونه کوهی خشک؛
  • گوجه فرنگی گیلاسی ورقه ای نازک.

سفارش آنلاین غذا همیشه ایده جذابی است اما درست‌کردن این پیتزای خوشمزه هم کاری ندارد. پس اگر وقت و حوصله دارید، خودتان آستین‌ها را بالا بزنید.

طرز تهیه پیتزا ناپولی ایتالیایی؛ آماده‌سازی خمیر

حالا که مواد لازم را در اختیار دارید، نوبت به شروع کار می‌رسد. برای آماده‌سازی پیتزای خوشمزه باید:

  • کاسه‌ای بزرگ بیاورید و ۶۰۰ میلی‌لیتر آب را در آن بریزید و ۳۰ گرم نمک به آن اضافه کنید.
  • این ترکیب را با هم به‌خوبی مخلوط کنید تا نمک حل شود.
  • ۱۰۰ گرم آرد (۱۰ درصد آرد) را به آب اضافه کنید و با دست مخلوط کنید تا آرد حل شود. این روند باعث می‌شود که ترکیبی یک‌دست داشته باشید.
  • در مرحله بعد، مخمر را به مخلوط اضافه کنید تا به‌سرعت در آب حل شود و آن‌ها را دوباره با دست مخلوط کنید.
  • حالا، باقی آرد را به مواد قبل اضافه کنید و شروع به ورزدادن خمیر با دست‌ها کنید. آن‌قدر ورزدادن را ادامه بدهید تا تمام آرد جذب شود.
  • در مرحله بعد باید بررسی کنید که آیا خمیر شما به اندازه کافی ورز داده شده و آماده است یا خیر.
  • توپ خمیر را با یک انگشت فشار دهید و اگر به عقب برگردد، به احتمال زیاد آماده است.

مرحله دوم تهیه پیتزا ناپولی؛ آماده‌سازی سطح خمیر پیتزا

طرز تهیه پیتزا ناپولی به روش ایتالیایی و اصیل!

 

بعد از گام نخست در آماده‌سازی خمیر باید به‌سراغ مراحل بعدی بروید:

  • پس از آماده شدن خمیر پیتزا، آن را کنار بگذارید تا روی یک سطح صاف قرار گیرد و روی آن را با یک پارچه مرطوب بپوشانید تا خشک نشود. دست‌کم ۲ ساعت بگذارید تا استراحت کند.
  • پس از گذشت ۲ ساعت، وقت آن است که توپ‌های خمیر خود را درست کنید. برای انجام این کار، یک تکه از خمیر را برش دهید و آن را روی ترازو به ۲۵۰ گرم برسانید.
  • برای درست‌کردن گلوله خمیر، ساده‌ترین راه این است که آن را به‌صورت دایره‌ای در یک نقطه و با کف دست بچرخانید تا سطحی صاف و گرد داشته باشید.
  • هنگامی که توپ‌های خمیر پیتزای ناپولی را درست کردید، آن‌ها را در یک ظرف دربسته با سطح صاف قرار دهید. خمیرها را در محیطی با دمای بین ۱۶ تا ۱۸ سانتی‌گراد، به مدت 24 ساعت بگذارید.
  • بعد از ۲۴ ساعت، گلوله‌های خمیر باید ور بیایند و آماده استفاده باشند. روی سطح کار آشپزی آرد بپاشید، خمیر را روی آن قرار دهید و چند سانت از اطراف خمیر را به‌سمت داخل لوله کنید.
  • خمیر را روی سطح پهن کنید و به‌حالت کشیده درآورید و اطرافش را به همان شکلی که در مرحله قبل گفته شد، حالت بدهید.

مرحله سوم؛ آماده‌کردن مواد روی پیتزا

بعد از اینکه خیالتان بابت خمیر راحت شد، باید به‌سراغ مواد روی پیتزا ناپولی بروید:

  • با پخش‌کردن سس گوجه فرنگی روی خمیر، کارتان را شروع کنید.
  • سس را روی خمیر بریزید و به‌حالت دایره‌ای پخش کنید.
  • برگ های ریحان تازه، کمی پونه کوهی خشک، کمی روغن زیتون بکر و گوجه‌فرنگی گیلاسی ورقه‌ای نازک را اضافه کنید.
  • پیتزا را در فر با دمای ۴۰۰ سانتی‌گراد قرار دهید تا بپزد.
  • پنیر موزارلا را هم به‌اندازه دلخواه روی پیتزا بریزید و بگذارید که در فر آب شود.

اندازه موادی که روی پیتزا قرار می‌دهید، وابسته به سلیقه و ذائقه شخصی‌تان است.

توی پرانتز؛ طرز تهیه سس پیتزا ناپولی!

طرز تهیه پیتزا ناپولی به روش ایتالیایی و اصیل!

احتمالاً کنجکاو هستید که بدانید منظور از سس گوجه‌فرنگی پیتزا ناپولی در مرحله قبل چیست. باید بگوییم که این سس ایتالیایی هم بسیار ساده درست می‌شود و طعمی عالی دارد. برای درست‌کردن آن باید مواد زیر را در اختیار داشته باشید:

  • سیر تازه؛
  • روغن زیتون؛
  • پونه خشک شده؛
  • نمک و فلفل سیاه.

مراحل کار هم به‌شرح زیر است:

  • ابتدا سیر و روغن زیتون را در تابه بریزید، روی حرارت ملایم بگذارید و تفت بدهید تا کمی مزه‌دار شوند.
  • گوجه‌فرنگی‌ها را خرد کنید؛ این کار بسیار ساده است. با دست‌های تمیز، کل گوجه‌فرنگی‌ها راا بردارید و به سادگی آن‌ها را در قابلمه‌تان له کنید.
  • مقداری پونه کوهی خشک و نمک و فلفل به تابه اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • سس را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشانید. با جوشیدن سس مقداری از مایع آن تبخیر و کمی غلیظ می‌شود
  • بعد از غلیظ‌شدن سس می‌توانید بلافاصله از آن استفاده کنید، یا به سادگی آن را در یخچال بگذارید تا زمان استفاده آن برای پیتزا فرابرسد.

امکان قراردادن سس در یخچال و فریزر هم وجود دارد. آن را در ظرف دربسته بریزید و ۶ تا ۸ هفته، سس را نگه دارید. در اضافه‌کردن هر نوع ادویه به این سس هم آزاد هستید. مثلاً اگر دلتان بخواهد، اضافه‌کردن کمی ریحان خردشده به آن یا پودر آویشن و پونه ایده خوبی خواهد بود. دست‌تان در این زمینه باز است و می‌توانید مطابق سلیقه شخصی‌تان پیش بروید. هنگام سفارش پیتزا هم حواستان به درخواست این سس باشد.

نوبت شماست!

پیتزا ناپولی بسیار خوشمزه است و آماده‌کردن آن هم اصلاً سخت نیست. در واقع، با صرف زمانی اندک و موادی محدود می‌توانید پیتزایی بپزید که حسابی لذیذ است و همه‌پسند. ترکیب سبزی‌ها و ادویه‌های خوشبو با پنیر و گوجه همیشه ترکیبی برنده و دوست‌داشتنی بوده است. تابه‌حال پیتزا پخته‌اید؟ ناپولی را امتحان کرده‌اید؟ این بار که هنگام سفارش آنلاین غذا هوس پیتزا کردید، این گزینه را جست‌وجو کنید یا خودتان دست‌به‌کار شوید و پیتزایی خوشمزه و سبک آماده کنید.

توسط: چی بپزم؟

نظرت چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.