با غذاهای محلی رامسر آشنا شوید

 

غذاهای محلی رامسر

رامسر یکی از شهرهای توریستی کشورمان بوده که معروف به عروس ایران است. این منطقه آب و هوای مطبوع و دلنشینی دارد که سبب شده تا زیبایی رامسر چندین برابر شود. جالب است بدانید رامسر در میانه کوه، جنگل و دریا واقع شده و دارای جاذبه‌های گردشگری فراوانی است. نمونه‌ای از آنها جنگل دالخانی با درختان انبوه و طبیعت شگفت‌انگیز است. هتل ترنج رامسر نیز یکی از اقامتگاه‌های پرطرفدار این شهر است. سوغات رامسر شامل صنایع دستی، مربا، ترشیجات، برنج و کلوچه‌ است؛ البته که این شهر دارای غذاهای محشری است. غذاهای محلی رامسر حرف ندارد. بیایید با چند مورد از آنها آشنا شویم…

مالابیج

یکی از غذاهای معروف در شهرهای گیلان و مازندران مالابیج است که به عنوان غذای محلی رامسر نیز شناخته می‌شود. برای پخت این غذا از مواد اولیه‌ای همچون ماهی سفید، سبزی‌های معطر، مغز گردو، رب انار، نمک، فلفل و گلپر کمک گرفته می‌شود. باید بدانید این غذا را با ماهی سفید نر درست می‌کنند!

شمالی‌ها معتقدند که ماهی سفید نر از ماهی سفید ماده، خوشمزه‌تر بوده و گوشت آن سفت‌تر است. برای طبخ مالابیج پس از پاک کردن ماهی، شکم آن را با محتویاتی مانند رب انار و گردو و ادویه‌ها پر کنید و با نخ و سوزن بدوزید. سپس آن را با حرارت آتش یا فر بپزید. اگر غذاهای دریایی را دوست داشته باشید، مالابیج موردپسند شما قرار می‌گیرد.

اسپناساک

مواد اولیه اسپناساک شامل گوشت گوسفند یا گاو، اسفناج تازه، سبزیجات معطر، برگ سیر و نعناع، پیاز، هویج، آب و ادویه‌جات است. البته می‌توان به جای گوشت از تخم مرغ هم استفاده کرد تا یک غذای گیاهی داشته باشید. اسپناساک غذایی سرشار از پروتئین و آهن بوده و برای رفع کم خونی و فقر آهن نیز مفید است. خورشت اسفناج رامسری‌ها بو و طعم خوبی داشته و جزو لذیذترین غذاهای محلی رامسر است. در واقع اسفناج یکی از سبزی‌هایی است که در خطه شمال کشور خوب رشد می‌کند. به گونه‌ای که اکثر مردم محلی رامسر در باغچه و حیاط خود اسفناج پرورش می‌دهند!

اسپناساک

ناز خاتون

نازخاتون هم یکی از غذاهای محلی رامسر است که طرفداران زیادی دارد. شاید بتوانید این غذا را در رستوران‌ها و کترینگ‌هایی که غذاهای محلی سرو می‌کنند پیدا کنید و نوش جان نمایید. البته که برخی از هتل های این شهر به طبخ انواع غذاهای محلی می‌پردازند و شما با اقامت در آنها می‌توانید طعم خوشی را تجربه کنید. این غذا با استفاده از گوجه فرنگی، پیاز رنده شده، آبغوره، نعنای خشک، گلپر و رب انار یا آب انار و بادمجان تهیه می‌شود.

کدوبره

اگر حتی در سفر هم به رژیم غذایی خود پایبند هستید و دوست دارید یک غذای سنتی و کم‌کالری را امتحان کنید، کدو بره رامسر را سفارش دهید. این خوراک خوشمزه یکی از غذاهای محلی رامسر بوده که با استفاده سیب زمینی، کدوی سبز، گوجه فرنگی، پیاز، سیر و تخم مرغ و ادویه درست می‌شود. با اقامت در یکی از هتل های این شهر مانند هتل کارن رامسر می‌توانید به جاذبه‌های گردشگری آن سر بزنید و طعم این خوراکی‌ها را بچشید.

باقالا ویچ

اگر به دنبال یک غذای لذیذ و خاص هستید، باقالا ویچ را امتحان کنید. این خوراکی یکی از غذاهای محلی رامسر است که در اکثر رستوران‌های شمال کشور یافت می‌شود. این غذای معروف و خوشمزه با کمک باقالا، شوید خشک، تخم‌مرغ، سیر، کره، روغن و ادویه تهیه می‌گردد. سپس با برنج شمالی، زیتون پرورده، ماهی شور و ماست سرو می‌شود.

آغوز مسما

یکی از غذاهای محلی رامسر که بسیار مقوی نیز هست، آغوز مسما نام دارد. این غذا با گوشت اردک و گردو طبخ می‌شود و سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین است. برای پختن آغوز مسما از گوشت اردک، گردو، پیاز سرخ شده، رب انار، آب، شکر، دانه‌ ساییده شده‌ انار و ادویه کمک گرفته می‌شود و معمولا با برنج، نان و انواع ترشی‌های محلی سرو می‌گردد. اگر خودتان خواستید این غذای لذیذ را بپزید، دقت داشته باشید برای جا افتادن خورشت ۲ ساعت زمان نیاز است.

آغوز مسما

خورشت آلو

خورشت یا خوراک آلو یکی از غذاهای خوشمزه‌ای است که در مازندران و بخصوص رامسر طبخ می‌شود. البته این غذا با نام مرغ و آلوی مازندرانی نیز شناخته می‌شود. برای تهیه خورشت آلو رامسری، به این موارد نیاز دارید؛ مرغ تکه‌شده، دانه‌ انار ملس، آب نارنج، زعفران، پیاز، آلو و مغز گردو خرد شده. اگر دوست دارید می‌توانید این غذا را کمی ملس درست کنید! برای اینکار فقط کافی‌ست کمی شکر اضافه نمایید.

بیج بیج

یکی از بامزه‌ترین غذاهای سنتی رامسر، بیج بیج است. نام این غذا شاید کمی خنده‌دار به نظر برسد؛ در عین حال غذایی خوشمزه است که باید آن را امتحان کنید. برای پخت این غذای سنتی می‌بایست گوشت چرخ‌کرده، گوجه فرنگی، سیب زمینی، پیاز داغ، زردچوبه، نمک و فلفل داشته باشید. این غذا معمولاً با برنج کته سرو می‌شود که بسیار پرطرفدار و لذیذ است.

بادمجان شکم پر

یک غذای سنتی و گیاهی را می‌توانید همین حالا به لیست خود اضافه کنید! بادمجان شکم پر رامسری یک غذای گیاهی و سنتی است که با پر کردن بادمجان از سبزیجات، گوجه سرخ شده، سیر، گردو و انار درست می‌شود. بادمجان شکم پر رامسر معمولا با استفاده از بادمجان‌های ارگانیک طبخ می‌شود تا طعم لذیذی داشته باشد.

اسفناج مرجی

ترکیب اصلی اسفناج مرجی از اسفناج پخته، عدس، سیر و انار ترش است. این غذا یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای محلی رامسر بوده و مناسب افرادی است که فقر آهن دارند. سعی کنید اسفناج مرجی را به لیست غذایی خود اضافه کنید تا کمبود آهن را به طور کل از بین ببرید.

اردک شکم ‌پر

یکی از بهترین غذاهای سنتی رامسر، اردک شکم پر است. غذایی لذیذ که طعمش را محال است فراموش کنید. برای طبخ این غذا، ابتدا شکم اردک را با ترکیبی از پیاز، دانه‌های انار، آلو، گردو، زرشک و سبزی‌های معطر پر کنید و به آن زمان بدهید تا کاملا بپزد. معمولا مدت زمان طبخ اردک شکم‌ پر رامسری بیشتر از مرغ شکم‌ پر بوده؛ چون گوشت اردک سفت‌تر است. البته این غذا با همین مواد به کمک گوشت غاز یا خروس هم طبخ می‌شود.

ماهی شکم پر

ماهی شکم پر نیز یکی از غذاهای خوشمزه‌ای است که هیچ‌کس از آن نمی‌گذرد. البته ماهی شکم پر در بیشتر شهرهای ایران طبخ می‌شود؛ ولی رامسر بهترین نوع آن را برایتان سرو می‌کند. برای طبخ این غذا معمولا از ماهی قزل‌آلا کمک گرفته می‌شود. مواد داخل شکم ماهی شامل سیر، پیاز، سبزی‌هایی مثل گشنیز، جعفری و شنبلیله در کنار رب انار و ادویه‌ است. این غذای لذیذ را می‌توانید در اکثر رستوران‌های رامسر پیدا کنید.

ماهی شکم پر

خورشت سیر انار

اگر به دنبال غذایی با طعم باورنکردنی و خاص هستید، خورشت سیر انار را امتحان کنید. برای طبخ این غذا نیاز به پودر موسیر، پودر سیر، نمک، انار، سیر، رب انار، مرغ، پیاز، روغن کنجد و زعفران دارید. برای پختن خورشت سیر و انار ۵۰ دقیقه وقت لازم است. البته که این غذا را می‌توان به کمک گوشت بلدرچین هم آماده کرد.

بشته واش

اگر به انواع آش علاقه دارید، بشته واش را به لیست غذاهای خود اضافه کنید. این غذای محلی یک نوع آش است که با استفاده از اسفناج، عدس، سیر، پیاز، زیره‌ی سبز و ادویه طبخ می‌شود. برای جا افتادن بشته واش تقریبا ۲ ساعت زمان است. اغلب بشته واش را با نارنج و زیره‌ فراوان می‌خورند.

جمع‌بندی

غذاهای محلی رامسر را در این مقاله به شما معرفی کردیم. با اقامت در رامسر می‌توانید تمامی این غذاهای لذیذ را امتحان کنید. برای رزرو هتل های رامسر نیز می‌توانید به وبسایت ایران هتل آنلاین مراجعه نمایید. انوع هتل، هتل آپارتمان و اقامتگاه اقتصادی در این وبسایت قابل رزرو است.

توسط: چی بپزم؟

نظرت چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.