ماهی صبور

موارد اولیه

  • ماهی‌ صُبور: 2 عدد
  • سبزی‌ پلویی: ‌ 300 گرم‌
  • سبزی ماهی گشنیز و شنبلیله: کمی
  • پیاز متوسط: 2 عدد
  • سیر: یک حبه‌
  • آب‌ تمر هندی: ‌ نصف‌ لیوان‌
  • نمک‌ و فلفل‌ سیاه: به مقدار لازم
  • رب‌ گوجه‌فرنگی‌: یک‌ قاشق‌ غذا خوری‌

دستور پخت

  1. ابتدا داخل‌ شکم‌ ماهی‌ را تمیز می‌کنیم و می‌شوییم. فلس‌ ماهی‌ را لازم نیست جدا کنیم. بهتر است مقداری شیره خرما بر پوست ماهی بمالیم (ولی حتمی نیست) تا از سوختن آن به هنگام کباب کردن روی آتش، جلوگیری شود، چون پوست سوخته‌ی آن باعث ایجاد مزه تلخ می‌شود.
  2. شکم ماهی را کاملا باز کرده و صاف می‌کنیم.
  3. مقداری‌ آب‌ تمرهندی‌ روی‌ شکم‌ ماهی‌می‌ریزیم‌ تا جذب‌ ماهی‌ شود.
  4. بهتر است مقدار شنبلیه خیلی کم باشد تا مزه‌ی سبزی ماهی تلخ نشود. سپس‌ سبزی‌ ماهی و سبزی پلویی راشسته‌ و خرد می‌کنیم‌.
  5. پیاز و سیر را نیز خرد می‌کنیم.
  6. سیر و پیاز خرد شده را سرخ می‌کنیم. سپس با سبزی ماهی، سبزی پلویی و مقداری تمرهندی سفت مخلوط می‌کنیم.
  7. در مرحله‌ بعد فلفل‌، نمک‌ و بقیه‌ آب‌تمرهندی‌ را به‌ همراه‌ رب‌گوجه‌ فرنگی‌ به‌ بقیه مواد اضافه‌ کرده‌ و هم‌ می‌زنیم‌ و روی شکم‌ ماهی‌ می‌مالیم.
  8. مخلوط به دست آمده را که روی شکم ماهی می‌گذارند، به زبان محلی " حشو " می‌گویند،هدف از این کار، خوشمزه شدن ماهی و جلوگیری از سوختن گوشت آن است.سپس‌ ماهی‌ها را به پشت (یعنی شکم باز شده‌ی آن رو به بالا باشد) داخل‌ توری‌ ‌قرار داده‌ و آن‌ را روی زغال کباب‌ می‌کنیم‌، و یا می‌توانیم‌ آنها را درون‌ فر گذاشته‌ و کباب کنیم.

یک نظر برای ماهی صبور

  1. خیلی سایت تون عالیه.دستوراش هم کامله.ممنون
    غذاهای لذید تو وبلاگ منم هست
    Ghashoghtala.mihanblog.com

    پاسخ

نظرت چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.