ماهی شکم‌پر

موارد اولیه

  • ماهی قزل‌آلا 1 عدد 800 کیلوکالری
  • پیاز خرد شده 1 لیوان 25 کیلوکالری
  • گشنیز خرد شده 1 لیوان 25 کیلوکالری
  • سیر تازه خرد شده نصف لیوان 10کیلوکالری
  • رب انار 3 قاشق غذاخوری 5 کیلوکالری
  • گردو 10 عدد 225 کیلوکالری
  • روغن کانولا 3 قاشق غذاخوری 270 کیلوکالری
  • کره 1 قاشق غذاخوری 90 کیلوکالری
  • آب‌لیموی تازه 4 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زعفران به میزان دلخواه

دستور پخت

  1. رو و داخل شکم ماهی را با آب‌لیموی تازه آغشته کنید و آن را نیم ساعت در یخچال قرار دهید.
  2. پیاز را در تابه‌ای که یک قاشق غذاخوری در آن روغن کانولا ریخته‌اید، تفت دهید.
  3. پس از نرم شدن پیازها، سیر خردشده و گردوی کوبیده و پس از کمی تفت دادن، رب انار را اضافه کنید.
  4. حالا گشنیز خرد شده را نیز بیفزایید و این مخلوط را از روی حرارت بردارید.
  5. ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و داخل شکم آن را با مایه تهیه شده پر کنید.
  6. ته تابه‌ای نچسب را با 2 قاشق غذاخوری روغن کانولا چرب کنید و ماهی را در آن قرار دهید و تابه را در فر (با دمای 180 درجه سانتی‌گراد) بگذارید.
  7. پس از گذشت 40 دقیقه، ماهی آماده سرو کردن خواهد بود. البته 10 دقیقه قبل از بیرون آوردن غذا برای سرو کردن، روی ماهی کمی زعفران آب شده بریزید و آن را با یک قاشق غذاخوری کره آب شده آغشته کنید و بگذارید در فر برشته شود.

نکته‌هایی که باید هنگام پخت این غذا رعایت کرد، عبارتند از:
1. برای طبخ این غذا هر ماهی‌ای را می‌توانید انتخاب کنید ولی ماهی سنگسر، صبور و سفید جز بهترین‌ها هستند. البته ماهی‌های نازک را نیز می‌توان به صورت شکم‌پر طبخ کرد بنابراین خریدن ماهی تازه و مناسب اولین قدم است. بعد از آن، روش مزه‌دار کردن ماهی به هرچه خوشمزه‌تر شدن آن کمک می‌کند.
2. برای هرچه خوش‌طعم‌تر شدن مواد غذایی داخل شکم ماهی کمی آن‌ها را تفت دهید و بعد استفاده کنید.
3. اگر می‌خواهید این غذا را به سبک جنوبی تهیه کنید، نباید ادویه کاری را از قلم بیندازید اما برای طبخ آن به سبک شمالی، باید از ادویه‌هایی نظیر زردچوبه و زعفران استفاده کرد.
4. برخی افراد دور ماهی کاغذ آلومینیومی می‌پیچند یا کف سینی فر را با این کاغذ می‌پوشانند اما بهتر است کف سینی را با سبزی‌هایی نظیر هویج، کرفس و پیاز بپوشانید. به این ترتیب هم بوی غذا در فضای خانه پخش نمی‌شود، هم ماهی به کف سینی نمی‌چسبد.
5. ابتدا سینی محتوی ماهی را در طبقه پایین فر قرار داده و سپس به طبقه بالاتر منتقل کنید تا علاوه بر پختن، روی ماهی نیز برشته شود.
6. شما می‌توانید ماهی‌های پولک درشتی مانند ماهی سفید را به صورت نعل اسب در سینی فر خم کنید و به صورت ایستاده در آن قرار دهید و روی پوست ماهی را به مخلوط آب‌لیمو زعفران آغشته کنید. به این روش پوست ماهی پس از پخت کاملاً برشته شده و به راحتی از گوشت جدا خواهد شد.
7. این غذا را می‌توانید در ماهیتابه نیز تهیه کنید البته به این شرط که ماهی نیم‌پز باشد و محتویات داخل شکم آن حتماً تفت داده شده باشند. حین سرخ کردن نیز نباید در تابه را گذاشت زیرا در این صورت ماهی له می‌شود و شکل خود را از دست خواهد داد.
8. بسیاری از افراد سبزی‌پلو را با ماهی شکم‌پر می‌خورند اما بهتر است برنج سفید در کنار آن سرو شود زیرا ماهی شکم‌پر به اندازه کافی مزه‌دار است و خوردن برنج مخلوط شده با سبزی‌های معطر با آن چندان مناسب نخواهد بود.
9. نوشیدنی‌ای که همراه این غذا به شما پیشنهاد می‌کنیم، شربت آب‌لیموی تازه است. از خوردن این غذا با آب‌میوه‌های مختلف از جمله آب پرتقال و آب آلبالو بپرهیزید زیرا طعم مناسبی را ایجاد نخواهند کرد.

منبع:www.beytoote.com

6 نظر برای ماهی شکم‌پر

  1. 20سانت اول که سرشه 20 سانت دوم دومشه یه وجب بیشتر نمیمونه اینجا ی سوالی پیش میاد این چهار نفر ب نظر من یا خیلی لاغرن یا اشتها ندارن یا میتونیم احتمال بدیم که سیر باشن عـــــــــاقا 4 نفر چیه ؟ این واسه بابام تا زمانی که غذا اصلی بیاریم شاید سرگرمش کنه ههههههههههههه:))))

    پاسخ
  2. در آستارا به لونگی یک سبزی میریزن نام آن سبزی چیست؟

    پاسخ
    1. بالخ قارنی
      به معنی شکم ماهی

      پاسخ
    2. به ترکی بالخ قارنی
      اسم دیگش خالواش

      پاسخ
  3. سلام
    من استفاده کردم.خیلی خوشمزه شد.مهمونم هم خیلی خوشش اومد.تمرهندی هم ریختم خیلی عالی شد.
    ما نفری یه ماهی خوردیم.ترشی سیر هفت ساله هم چاشنیش بود
    دمتون گرم

    پاسخ
  4. عالی

    پاسخ

نظرت چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.