بورانی لوبیا سبز(اورمیه)

موارد اولیه

  • لوبیا سبز: 1 دسته بزرگ
  • پیاز: 1 عدد
  • برنج :2-3 قاشق غذا خوری پر
  • بلغور:1 قاشق غذا خوری
  • نعناع خشک:1 قاشق غذا خوری پر
  • نمک و فلفل قرمز و زرد چوبه
  • لپه :1/3 پیمانه
  • رب:1 و نیم قاشق غذا خوری
  • ماست و سیر

دستور پخت

  1. لوبیا ها رو بشورید و خورد کنید
  2. پیاز رو سرخ کنید بهش زرد چوبه و نمک و فلفل بزنید و کمی تفت بدید و رب رو اضافه کنید رب رو هم چند ثانیه تفت بدید و لوبیا ها رو اضافه کنید و با مواد قبلی کمی تفت بدید
  3. لپه را که از قبل خیس کرده اید رو اضافه کنید همراه با نعناع - هم بزنید
  4. و 1-2 پیمانه اب بریزید
  5. در ظرف رو بزارید و اجازه بدید تا لوبیا ها و لپه ها خوب بپزن
  6. بعد از پخت لوبیا و لپه برنج و بلغور را اضافه کنید و بورانی رو هم بزنید
  7. و بزارید تا برنج بپزد و غذا لعاب دار شود وقتی اب بورانی کشیده شد غذای خوشمزه شما حاضر هست
  8. موقع سرو مقداری سیر رو داخل ماست رنده کنید و با هم مخلوط کنید و بریزید روی بورانی

19 نظر برای بورانی لوبیا سبز(اورمیه)

  1. سلام
    بلغور؟ چه بلغوری؟

    پاسخ
    1. بلغور از گندم درست میشود‌ . در واقع گندم را می‌ جوشانند و برای مدتی در مقابل آفتاب خشک میکنند و سپس با دستار یا همان آسیاب دستی خرد میکنند و تبدیل به گندم شکسته میشود. که خیلی سریعتر از گندم میپرد. یادش بخیر آن قدیمها

      پاسخ
      1. آسیای دستی را ” دستآس ” گویند .یعنی آسی که با دست می چرخد
        نه دستار که به معنی سربند و…است هم چنان که آسباد یعنی آسی که با نیروی باد می گردد و یا آسیاب که با نیرو ی آب می گردد

        پاسخ
  2. این غذا بورانی محسوب نمیشه،به این غذا خوراک گفته میشه.با تشکر

    پاسخ
    1. این دقیقا بورانی هست دوست عزیز یا حداقل میلیونها ایرانی در شمال غرب این را بورانی میدانند. من از ارومیه هستم و با این غذا آشنایی کامل دارم

      پاسخ
    2. اسم این غذا بورانی هست و مخصوص شهر ارومیه هست.
      ممنون از دستور خوبی که نوشتید. فردا ناهار بورانی لوبیا میپزم😋

      پاسخ
  3. من 6 و 7 رو نفهمیدم. یعنی برنجو بزارم دم با اون مایه؟ اندازه برنج کته ای دوباره آب بریزم؟ دم کنی بزارم یا نزارم؟

    پاسخ
    1. بورانی لوبیای ارومیه شهر خوبم یه غذای سالم و خوشمزه اس گیاهخوارها هم میتونن استفاده کنن . ممنون از دستور پخت خوبتون

      پاسخ
  4. خیلی خوشمزه شد.من درست کردم

    پاسخ
  5. بلغوری که از گندم نیم پز تهیه میشه استفاده میکنند
    برنج هم کمه و مثل برنجی که تو آش میریزند مصرف میشه فقط غذا باید آبشو بکشه ولی نرم وکمی آبدار باشه
    بهش بورانی میگن و ربطی به معنای بورانی در فارسی نداره
    یه غذای تابستانیه آذریه با نام آذری
    لوبیا بورانی سی

    این پاسخ چند کامنت گذشته بود
    با تشکر

    پاسخ
    1. در ارومیه به گروهی از غذاها که عموما با آن ها لپه و برنج اضافه میشه و پایه اصلی اون گیاهی است بورانی گفته میشه مثلا هویج بورانی سی
      لوبیا بورانی سی
      کدو بورانی سی

      پاسخ
      1. دقیقا همینطور هست عزیز. زنده باد فر‌‌‌‌‌‌‌‌هنگ غنی ارومیه

        پاسخ
  6. وای عالی من این غذارو وقتی دانشجو شبستر بودم دوست عزیزم هانیه که از شهر ارومیه بود برام درست کرد خیلی وقتا دلم میخواد .اما دوست دارم بازم هانیه برام بپزه .متاسفانه دیکه خبری از دوستم ندارم.

    پاسخ
  7. درارومیه ما بطریق خیلی سنتی میپزیم لوبیاها را نگینی خورد میکنیم پیاز داغ درست کرده فلفل و زرد چوبه و نمک میریزیم لپه را روی پیاز داغ ریخته کمی تفت میدهیم ابش کافی ریخته و لوبیا ریخته کمی که لوبیا پخت کمی هم ربع اضافه میکنیم برنج میریزم وقتی ابش کشید به روغن افتاد بر میداریم و با ماست و سیر میل میکنیم …….

    پاسخ
  8. بسیار عالی پاینده باشی

    پاسخ
  9. سلام.این بورانی که با لوبیا سبز درست میکنن نیست اصلیش با تخم مرغه اول سیب زمینی سرخ میکنیم بعدش پیاز و گوشت چرخ کرده و بعدشم گوجه و اخرشم لوبیا سبزی که یک سانت یک سانت خرد شده اخرشم سه یا چهارتا تخم مرغ خیلی خوشمزه میشه

    پاسخ
  10. فک کردم صفحه یملیلر رو باز کردم .

    پاسخ
  11. عالی بود.ممنون از دستور خودتون.یاشاسین ارومیه

    پاسخ
  12. عالی بود.ممنون از دستور کاملتون.یاشاسین ارومیه

    پاسخ

نظرت چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.