آبگوشت بهآلو
موارد اولیه
- 500 گرم گوشت ماهیچه یا 750 گرم گوشت آبگوشتی
- 300 گرم لوبیا سفید
- یک عدد پیاز متوسط
- 2 عدد به متوسط
- 300 گرم آلو بخارا
- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- دارچین، یک قاشق چایخوری سرخالی
دستور پخت
- لوبیا را شسته و به مدت 8 ساعت یا از شب تا صبح خیس کنید. طی این مدت، چند بار آب آن را عوض کنید تا به اصطلاح، خاصیت نفاخی آن از بین برود.
- بهها را شسته و همینطور با پوست به 4قاچ تقسیم کنید. پس از خرد کردن به، دانههای آن را نیز خارج کنید. [آشنایی با خواص به]
- آلوها را نیز به مدت چند ساعت در کاسهای فلزی محتوی آب، خیس کرده و سپس روی اجاق گاز حرارت دهید تا بپزند. پس از اینکه آب اضافی آلوها از بین رفت، هستههای آنها را از گوشت جدا کرده و به ظرف دیگری منتقل کنید.
- پیاز را نیز پوست کنده و پس از شستن به صورت 4قاچ خرد کنید.
- همه مواد شامل پیاز، گوشت، زردچوبه و لوبیا سفید را در قابلمهای گود حاوی مقداری آب ریخته و روی اجاق گاز قرار دهید تا بپزند. برای پخت آبگوشت در قابلمه، مدت 3 تا 4 ساعت زمان لازم است ولی اگر برای پخت آن زمان کمتری دارید، به جای قابلمه از دیگ زودپز استفاده کنید. گوشت و لوبیا در دیگ زودپز، یک ساعته میپزند.
- بعد از اینکه لوبیا و گوشت کاملا پخته شد، استخوانها را از داخل مواد آبگوشت خارج کرده، سپس آلو، دارچین و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت نیمساعت دیگر بجوشد تا آبگوشت کاملا جا بیفتد.
- در پایان مواد را از آب آن جدا کرده و مخلوط گوشتی را با گوشتکوب، خوب بکوبید و آب آن را نیز به صورت جداگانه سرو کنید.
نکته 1: استفاده از ماهیچه برای آبگوشت، باعث لعابدار شدن آن میشود.
نکته2: کاشانیها برای پخت این آبگوشت، آلو را حذف کرده و آب انار را جایگزین آن میکنند. در ضمن به جای لوبیا سفید نیز از عدس استفاده میکنند. البته این غذا دیگر آبگوشت به آلو نیست بلکه آبگوشت به کاشانی نام دارد.
منبع:hamshahrionline.ir
دیدگاهتان را بنویسید