کلانه (کردی)
موارد اولیه
- آرد گندم 1 کیلو
- پیچک 1کیلو
- روغن حیوانی 150 گرم
- نمک به مقدار لازم
- شکر
دستور پخت
- ابتدا آرد گندم و آب را باهم مخلوط میکنیم تا تبدیل به خمیر شود
- حال خمیر را به تکه های مساوی تقسیم میکنیم و با هرکدام از تکه ها یک لایه ی نازک درست میکنیم
- وسط لایه های نازک خمیری یک مشت پیچک میریزیم بعد همانند دلمه آن را میپیچیم
- بعد برروی ساج میگذاریم تا بپزد
- حال مانند تیلیت آن را خرد میکنیم و در روغن حیوانی داغ میکنیم و روی نان ها میریزیم
- در صورت دلخواه میتوانیم دراین غذا شکر بریزیم
نکته:
- پیچک نوعی گیاه است که کوه های کرمانشاه می روید
- ساج وسیله ی دایره شکل است که جهت پختن نان استفاده میشود و باید برروی آتش گذاشت. (تصویر)
با تشکر از خانم پونه منهویی از کرمانشاه که این غذای خوشمزه رو از طریق فرم ارسال غذا برای ما فرستادند.
طرز تهیه ش خیلی سخته ولی واقعاً خوشمزه ست در ضمن تو منطقه ما به جای پیچک از پنیر محلی و پیازچه هم استفاده می کنند. یکبار امتحان کنید
بله. دستور تهیهاش با پیازچه رو هم دیده بودم.
خیلی خیلی این نان کردی خوشمزه اس
?
chio khoord mikonim sorkh mikonim rooye nanha mirizim?
man nageregftam?
منظور تو روغن غلطاندن است.
روغن مالی
واقعا خوشمزس ….
ساج همون تابه ست دیگه؟
سلام. اگر متن را خوب خونید ساج را تعریف کردیم و لینک تصویر آن را نیز گذاشته ایم.
ساج یه چیزی مثل دیش ماهواره است
با ذوغ مخلی بهترین عصرونه هست.با پیازچه خوشمزه تره
دیده نشده کسی کلانه بخوره و به شدت دوس نداشته باشه! فوق العاده ست
نوش جانتون
یه بار برای دیدن دوستان رفتیم سنندج، از یه مغازه ای کلانه خریدیم… ینی عجیب خوشمزه بودا ! بازم از این غذاهای کردی بذارین لطفا. یه نون دیگه هم داشت که شیرینه شبیه فطیره، یه چیزی هم بود که تخم مرغ داشت اونم خیلی خوب بود
غذایی که میگید با تخم مرغ هست اسمش شلکینه است و شبیه پنکیکه
البته این غذا چون توش پیچک استفاده میشه،ایجاد باد شکم میکنه!
وای کلانه چه خوشمزه س هوس کردم دیدم
همسرمن که هم عاشق شهرسنندجه هم شیفته خوراکی هاش مخصوصاکلاته ومردم خونگرمش /خسته نباشیدهموطن/
بسیار عالی و واضح توضیح دادید ولی یک اشکالی که داشتید این بود که به جای پیچک توش پیازچه میریزن.البته درسته که خیلی جاها پیچک می ریزن و من دیدم ولی خوب اصلش پیازچه هست.این نون محلی واقعا خوشمزه است و به بقیه توصیه می کنم که امتحان کنن.از سایت فوق العاده تون هم ممنونم.
پیچک بیشتر در کوههای استان ایلام می روید.
بد بود
سلام…بجای روغن کره باشه خیلی بهتره…بالاخره ما کردیم و بهتر میدونیم…مامانم درستش میکنه فوق العادس
پیچک رو تو تهران هم داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ به جاش چی میشه ریخت
از پیازچه استفاده کن
من با اینکه کوردم تا حالا با پیچک نخوردم!!
خیلی خیلی خوشمزست.درود به هموطنان کرد
وای من و شوهرم جون میدیم واسه کلانه. هیچوقت باهم شریک نمیشیم
سلام امسال عید تو جاده اورمان ما کلانه خوردیم پلو کردای مهربون جاتون خالی بود
شاید تو کردستان و ایلام و مناطق کمی از کرمانشاه با پیازچه و یا حتی تره باشه اما ورژن اصلی کرمانشاهیش با پیچک هستش.هم کل فامیل ما و هم اطرافیانمون تو کرمانشاه با پیچک درست میکنن.اتفاقا من تا الان با پیازچه نخوردم
ما داخلش سیرموک یا جیکه یا تره میریزیم و میگگیم مشتک
استان بوشهر
با سلام به تمام طرفداران کلانه( یکی از غذاهای محلی کردستان)
در ماه های فروردین و اردیبهشت در کوهستانهای کردستان لابلای برفها، دو نوع سبزی بهاری محلی از زیر برفها سر در می آورند که بسیار خوش خوراک و خوش طعم هستند به نامهای پیچکه و کنیوال (کنیوال گیاهی است که در دشت ها و کوهستان می روید. ازتیره Liliaceae بوده و همانند پیچک و طعمی شبیه پیاز دارد. بصورت خام و پخته شده خورده می شود. برای درمان اکثر بیماری های گوارشی ( روده ) مورد استفاده قرار می گیرد.) و آنهای که این گیاه را می شناسند می گویند بسیار مفید است و خاصیت طبی دارد.با این سبزی ها در کردستان غذاهای متنوعی درست می کنند که یکی از آنها کلانه است که خیلی مورد علاقه آنها می باشد. >هموطنانی که برای تجارت وخرید و یا برای سیاحت به شهرستان بانه آمده اند کم و بیش با این نوع غذای محلی آشنایی دارند در مسیر سقز – بانه درمیان کوههای و رودخانه های زیبا می توانید این نوع غذا(کلانه) را با دوغ های محلی صرف نمود
سلام ببخشید میشه بگید بجای پیچک از چی استفاده کنم ما اینجا پیچک نداریم وداخل فر میشه درست کرد با چه دمای خوب میشه
سلام ببخشید بجای پیچک چی میشه استفاده کرد شهرما پیچک نداره واینکه داخل فرمیشه پخت خوب میشه یانه ممنون میشم پاسخ دهید
عالیه عالی😊
سلام من می خواهم دستور پخت یک غذای محلی می خواستم وعکس که مال شهرستان بانه باشه لطفا زود به فرستین
سلام دوستان اصلش پیچک هستش اما بدلیل نبود در تمام فصل ها از تره هم استفاده میشه ولی من هر سال با پیچک میخورم و لحظه شماری میکنم تا بهار بعد بیاد ودوبارهههههههههههههههههه…..نگم بهترههه
درود به دوستان گلم.باافتخار کورد کلهر کرمانشاهم.آفرین برشمابه این زیبایی دستور پخت کلانه رونوشتید.کلانه با کره کرمانشاهی بهتراز روغنه!کره بخاطردوغش گرمی پیچک رومعتدل میکنه.ماگیاه پیچک روداخل قوطی دربسته درفریزر میذاریم برای زمستان.هرچندبه فصل خودش(بهار)عطردیگه داره.