کاچی
موارد اولیه
- آرد گندم یک پیمانه
- کره 100 گرم
- شکر 2 پیمانه
- گلاب یک چهارم پیمانه
- زعفران ساییده شده به میزان دلخواه
- آب 3 پیمانه
دستور پخت
- ابتدا آب و شكر را در ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم اجاقگاز بگذارید تا شكر در آب حل شود.
- زعفران را به مواد اضافه كنید تا مخلوط آب و شكر قوام پیدا كند. شیره قوام یافته باید مانند شیره مربا غلیظ و كشدار شود. دقت داشته باشید گلاب را در مرحله پایانی قوام آمدن شیره اضافه كنید تا عطر آن از بین نرود.
- بعد از این مرحله كره را در یك ظرف ریخته و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید.
- از اینكه كره آب شد، آرد گندم را به آن اضافه كنید و مرتب هم بزنید تا آرد تغییر رنگ پیدا كرده و طلایی متمایل به قهوهای شود.برای اینكه از كافی بودن میزان سرخ شدن این مخلوط آردی مطمئن شوید، با یك قاشق چایخوری كمی از آرد سرخ شده را داخل آب بریزید اگر حباب از آن خارج شد به معنای سرخ شدن آرد است.
- پس از آماده شدن آرد، شیره را به آن اضافه كنید و مرتب آن را روی شعله ملایم اجاق گاز به هم بزنید. این مرحله حداقل یكربع به طول میانجامد.در این مرحله باید كاچی را دم كنید. بنابراین قابلمه را روی شعله پخشكن قرار داده و روی در آن دمكنی بگذارید.
- حالا اجازه بدهید تا حدود نیم ساعت تا 45 دقیقه كاچی دم بكشد. بعد از این مدت آن را در ظرف مورد نظر بریزید و سرو كنید. غلظت كاچی باید مانند فرنی نه خیلی سفت و نه خیلی شل باشد.
باید خوشمزه باشه دستتون درد نکنه
نوش جان
سلام ممنون من اینو یه بار سر سفره نذری خوردم خیلی خوشمزس اما اونا بهش تره حلوا میگفتن
میشه ار آرد برنج استفاده کرد
کاچی بهتر از هیچی
من کاچی کم شیرین دوست دارم نسبت هام اینه: آرد 1 پیمانه، آب 4 پیمانه، شکر نصف پیمانه، گلاب نصف پیمانه، زعفران، کره
اگر با این دستور کاچی بپزید عملا کاچیتون خواهد سوخت
اولا ک مدت پخت از 15 دقیقه کمتر باشه 5 6 دقیقه کافیه
مدت دم کشیدن هم 20 دقیقه و این ک قبل دم گذاشتن 1 پیمانه آب جوش اضافه کنید.