مجبوس با تن ماهی
موارد اولیه
- تن ماهی : ٢ تا ٣ عدد
- برنج : ٣ پیمانه
- گوجه فرنگی : ١ عدد
- رب گوجه فرنگی : ٢ ق غ
- پیاز : ١ عدد
- فلفل دلمه ای: ١ عدد
- فلفل سبز تند :٣ عدد
- گشنیز خرد شده : ١ لیوان
- آب لیمو : ۴ ق غ
- سیر نده شده : ٢حبه
- سیب زمینی: ١ عدد
- ادویه (زنجبیل ، زیره ، زردچوبه، دارچین)
دستور پخت
- سیب زمینی را به صورت مکعبی خرد کنید و در روغن سرخ کنید بعد اونو از روغن جدا کنید و تو یه ظرف دیگه بریزید.
- تو همون قابلمه پیاز رو با زردچوبه کمی تفت بدید بعد فلفل و گوجه فرنگی و سیر و ادویه رو به پیاز اضافه کنید
- بعد از ۵ دقیقه سیب زمینی سرخ شده رو هم بریزید بعد تن ماهی رو کمی خرد کنید و سپس آب لیمو و رب گوجه اضافه کنید
- در انتها وقتی که کاملا موادمون سرخ شد برنجی رو که از قبل خیس کرده بودیم رو از آب جدا میکنیم و داخل موادمون میریزم و یه تفت کوچیک بهش میدیم
- گشنیز رو اضافه میکنیم و بلافاصله مقداری آب جوش به برنجمون اضافه میکنیم. نمک هم میریزیم.
- خلاصه حواستون باشه زیاد آب نریزید این برنج شبیه برنچ کته درست میشه مثل استانبولی پلو
- وقتی آب برنج خشک شد آب و روغن رو فراموش نکنید!
- بعد از اینکه دم کشید غذا آمادست!
اینم از مجبوس ما! اگه از طعم تن ماهی زیاد خوشتون نمیاد حتما این غذا رو تهیه کنید چون تو این غذا طعم تن ماهی کاملا عوض میشه.
منبع مطلب و تصویر: http://zeitoonesiah.persianblog.ir
من این غذا رو درست کردم.. خیلی خوشمزه بود.. توصیه می کنم ی بار حتما درست کنید..
alieee in ghaza. alan dorostesh kardam. kheyli khoshmazze bud.
به نظرم اسم غذا محبوس هست نه مجبوس
اسم غذا نه محبوس هست نه مجبوس
اسمش مچبوسه که یه اسم عربیه
شما ترکی ؟ از کی تا حالا عربها چ دارن ما خبر نداریم
اتفاقا در برخی لهجهها بهع این غذا مچبوس گفته میشود. در گویش عربی لبنانی شما حرف چ را بسیار پرکاربرد میبینید.
خدایا کی این ملت ما شعور اجتماعی پیدا می کنند تا بفهمند بین قومها تفاوتی نیست
آفرین آفرین آفرین
یه ذره شعورم بد نیس شمایی که نفهمی نه ترکا. در ضمن در مورد چیزی که نمیدونین نظر ندین
هموطن ترک زبان منه فارس از بی حرمتی هم زبانم به شما که از نا آگاهی او بود عذر خواهی میکنم
😂😂😂😂😂😂
مجبوس یا مچبوس به چه معنیه؟ لطفا اگه کسی غذای محلی از ارومیه رو یاد داره بزاره تو سایت.
قیافش که اصلا جالب نیست :(
من دوست دارم یه بار امتحانش کنم بعد نظر خودم رو راجع خوب و بدش بگم نه اینکه از روی قیافش تشخیص بدم خوبه یا نه…!!!
این غذا محبوس ( به لهجه عربهای ایران مچبوس ) به معنی زندونی شده و حبس شده و در هم هست… کلا اعراب به هر غذایی که باید دم بکشه و جا بیفته محبوس می گن… معمولا با هر نوع گوشت یا سبزیجاتی درست میشه .. با مرغ یا گوشت قرمز درست می کنن (همون دمی خودمونه بابا!!!!) یه مدل دیگه هم هست که بهش مغلوبه می گن ( یعنی برعکس شده ) که همون ته چین خودمونه!!!!
اقا من عرب هستم و اسمه این غذاها رو کاملا بلدم.اسمش مچبوس یا مکبوس هست یعنی پرس شده نه محبوس و زندانی!اون یکی هم اسمش مقلوبه هست نه مغلوبه .مقلوبه یعنی برعکسی.چون دیگو برعکس میکنن تا قالب در بیاد.
چقد جالب!!!!
سلام و خسته نباشید از از زحماتتون . من اهل بندرعباسم ما این غذا رو درست می کنیم .که به آن هواری با فتحه ه تلفظ می شود.می گویندودر بعضی اوقات با ماهی تازه و میگو درست میکنیم .البته با کمی تغییرات جزئی.
سلام خانمی که گفتن اهل بندر عباسم ؛شما با ماهی تازه چه جوری مجبوس درس میکنین؟
sepasgozar. toy in tanhaei va ghorbat in akharin tone mahi bood ke dashtam va sham khoobi be lotf shoma taheyeh shod.
این دستور پخت با اون چیزی که ما جنوبی ها درست میکنیم خیلی فرق داره. یعنی این دیگه مجبوس نمیشه
عالیه.چه سایت خوبی دارین
خیلی خوشمزه هست . ممنون از دستور پختتون
شکلش جالب نیست
اسم این غذا مچبوس است. مچبوس مرغ و مچبوس گوشت هم داریم.
خوشمزه به نظر میرسه
عالیه میشه از فلفل سبز تند استفاده نکنی ///
سلام من قراره این غذا را درست کنم امیدوارم خوب بشه از شکلش معلومه که باید خوشمزه باشه
یه سوال داشتم یعنی چی برنجو تفت می دهیم؟ یعنی وقتی موادآماده شد برنجو باهاش تفت می دیم بعد میزاریم بپزه؟
منظورشون این نیست که برنج رو سرخ میکنیم که عزیزم. یعنی برنج رو که ریختی روی مواد سرخ ده یه همشون میزنیم تا خوب مخلوط بشن بعد آب جوش اضافه میکینم. خوب توضیح دادم ؟
واییی صددرصد درست میکنم دستورشو یادداشت کردم
خیلیییی خوشمزه به نظر میاد با تنی که خودمون تو خونه درست میکنیم بهتر هم میشه
سلام میشه بگید واسه دو پیمونه چقد روبرنج اب بریزم؟
salam mishe begin vase 2 peimone cheghad abe josh berizam
من این غذا رو درست کردم… خیلی خوشمزه شد… همسرم هم خیلی خیلی خوشش اومد… پیشنهاد میکنم اگر تن ماهی دوست دارید، این غذا رو امتحان کنید :)
سلام خانوما منم میخوام این غذارا براشام درست کنم انشااله خوب بشه و غذای خوش مزه ای بشه چون به حرفای شما اعتماد کردم و میخوام این غذارا درست کنم
سلام خانوما منم میخوام این غذارا براشام درست کنم انشااله خوب بشه و غذای خوش مزه ای بشه چون به حرفای شما اعتماد کردم و میخوام این غذارا درست کنم
واسه من که خیلی تند در اومد .. بنظرم ۱ کنسرو کافی باشه .. فلفل رو خیلی زیاد گفته .. بعد مشخص نکرده فلفل سبز رو ریز خرد کنیم یا درسته بزاریم تو غذا .. من ریز خرد کردم که خیلی تند شد .. زنجبیل هم تند میکنه غذا رو .. مقدارش رو اصلا مشخص نکرده .. دستور پختش دقیق نیست .. واسه من که ناجور از آب در اومد
خیلی خوشمزه شد مرسیییی
درست کردم اصلا خوشم نیومد متاسفانه کلی هم تو ذوقم خورد
برا دمپخت حالا از هر نوعی باید یه بند انگشت اب روی برنج باشه تا برنجتون خوب از اب دربیاد نه خشک بشه ونه شفته یا همون نرم
من این غذا ارو بارها پختم . البته گوجه فرنگی رو چند تا بیشتر و فلفل دلمه هم همینطور و برا سبزی هم شوید خشک ریختم عالی شد