مانی پلو (دامغانی)

موارد اولیه

  • برنج : 3 ليوان
  • لپه : يک ليوان
  • کشمش پلويي : 250 گرم
  • زرشک : 75 گرم
  • زعفران دم کرده : به مقدار لازم
  • گوشت گوسفند يا فيله گوساله : 300 گرم
  • رشته پلويي : 200 گرم
  • پياز داغ / 2 تا 3 قاشق غذاخوري
  • نمک ، فلفل ، زردچوبه : به مقدار لازم
  • زيره سياه : يک قاشق چاي خوري ( به دلخواه )
  • روغن : به مقدار لازم
  • !مواد لازم براي ته ديگ : ( در صورت دلخواه )
  • زعفران دم کرده : يک قاشق چاي خوري
  • ماست معمولي : يک ليوان
  • زرده ي تخم مرغ : يک عدد

دستور پخت

  1. در قابلمه اي يک تا دو قاشق روغن مي ريزيم و روي حرارت داغ مي کنيم . گوشت را در روغن کمي تفت مي دهيم ، پياز داغ ، زردچوبه و فلفل را اضافه مي کنيم ، پس از 1 تا 2 دقيقه دو ليوان آب به آن مي افزاييم و درب قابلمه را مي گذاريم تا بپزد ( در انتهاي پخت گوشت ، نمک را به آن اضافه مي کنيم ) .
  2. لپه را با دو ليوان آب مي جوشانيم و پس از دو دقيقه در آبکش مي ريزيم ( با اين کار نفخ لپه گرفته مي شود ) و بعد دوباره با يک ليوان آب و کمي نمک مي گذاريم تا بپزد .
  3. ـ برنج را که دو ساعت قبل در آب و نمک خيس کرده ايم در آب جوش مي ريزيم چند دقيقه به برداشتن برنج مانده ، رشته و لپه را به آن اضافه مي کنيم و بعد از يکي دو جوش در آبکش مي ريزيم ( دليل اين کار اين است که رشته نرم شود و لپه لعاب نيندازد و برنج هنگام دم کشيدن به هم نچسبد ) .
  4. در قابلمه اي کمي روغن مي ريزيم و رو ي حرارت داغ مي کنيم . در کاسه اي ماست و زعفران دم کرده و زرده ي تخم مرغ را با يک تا دو کفگير برنج مخلوط کرده ، در ته قابلمه مي ريزيم ( برنج به حدي باشد که مايع ته ديگ نه خيلي شل و نه خيلي سفت شود ) . بقيه برنج را روي آن ريخته و دم مي کنيم .
  5. کشمش و زرشک ( پاک کرده و شسته ) را جداگانه با مقدار خيلي کم روغن سرخ مي کنيم و سه چهارم از هر دو را با هم مخلوط و يک چهارم بقیه را براي تزئين کنار مي گذاريم .
  6. بعد از اينکه برنج دم کشيد ، روي آن زعفران دم کرده مي ريزيم ؛ گفتني است که اين پلو تقريبا زعفراني است .
  7. هنگام کشيدن در ديس لا به لاي آن مخلوط کشمش و زرشک را مي ريزيم و سطح روي برنج را برنج ساده مي ريزيم تا بتوان طبق سليقه تزئين کرد .

مانی پلو از غذاهای سنتی دامغان می باشد . دامغان در منطقه کویری ، در استان سمنان واقع شده و معمولا غذاهای پرانرژی این شهر به گونه ای است که بدون گوشت نیز تهیه می شود

20 نظر برای مانی پلو (دامغانی)

  1. به قیافه اش نمیاد خوب باشه

    پاسخ
  2. این غذا خیلی خوشمزه س. امتحان کنین

    پاسخ
  3. خیلی خیلی خوشمزه واز نظر تغذیه غذایی کامل است

    پاسخ
  4. من خودم دامغانی ام اگه غذای شیرین دوست دارید بهتون پیشنهاد میکنم امتحانش کنید!

    پاسخ
  5. با سلام در واقع دامغانی ها مخلوط مواد را لا به لای برنج آبکش شده دم می کنند که طمعش فوق العاده بهتر می شود همانند ماکارونی که ایتالیایی ها بدون دم و ما دم کشیده می خوریم البته سلیقه ایست با تشکر از شما

    پاسخ
  6. این غذا خیلی خیلی خوشمزه است
    فقط کافیه یکبار امتحان کنید عاشقش میشید

    پاسخ
  7. واقعا غذای خوشمزه ایهـ ، همونطور که دوستمون هم گفت من با دم کردش امتحان کردم عالی بود

    پاسخ
  8. واقعا غذای خوشمزه ایهـ ، همونطور که دوستمون هم گفت من با دم کردش امتحان کردم عالی بود

    پاسخ
  9. من تو قطار از یک خانم دامغانی یاد گرفتم امدم تهران درستش کردم بچه ها که خیلی پر ادا هستند خوششون اومد خوشمزه بود امتحان کنید

    پاسخ
  10. خوشمزه ست حتمادرست کنید

    پاسخ
  11. میخوا امروز درستش کتم

    پاسخ
  12. سلام به همه
    راستش من دامغانی هستم
    تمام دستورات بپخت مانی پلو رو در اینترنت خوندم و هیچ کدوم دستور پخت اصلی نیست
    گوشت گوسفند چرب مثل ماهیچه و دنده رو می پزیم و می گذاریم ابش کاملا کم بشه حد یک ملاقه
    (دامغانی ها می گن بذارین اب گوشت چفت شه)
    برنج رو هم یا ساده یا با رشته ابکش می کنیم
    حالا مانی:
    پیاز فراوون رو با حرارت کم تفت می دیم که هم خوب سرخ بشه هم نرم
    بعد کشمش رو اضافه می کنیم و یک یا دو دقیقه با پیاز تفت می دیم
    بعد زیره ی فراوون و فلفل و زردچوبه و نمک اضافه می کنیم
    لپه را که قبلا پختیم ابکش می کنیم تا اب نداشته باشه و به مخلوط پیاز و کشمش اضافه می کنیم و کمی با هم تفت می دهیم و زعفران (تقریبا نصف استکان اما غلیظ) اضافه می کنیم
    حالا نصف برنج مان را در یک قابلمه جدا دم می کنیم (معمولی با ته دیگ معمولی) و نیم دیگر را با مخلوط مانی جدا دم می کنیم و روی ان یک ملاقه اب گوشت را هم می ریزیم
    برنج مانی نصف برنج اصلی زمان برای دم نیاز دارد
    در اخر زرشک راتفت داده و با برنج مانی قاطی می کنیم
    (هنگام کشیدن غذا)
    حالا در دیس کمی برنج سفسد یک لایه گوشت تکه تکه ،یک لایه مانی و به همین ترتیب
    طعم این غذا به یاد ماندنی است
    لذت ببرید عزیزان

    پاسخ
  13. من عاشق مانی پلو دامغانی ام،دوست دارم هر هفته این غذا رو درست کنم

    پاسخ
  14. سلام
    من این غذا رو چند روز پیش که برای اولین بار در سایت دیده بودم درست کردم . خیلی خوشمزه شد. بنظر م عالی بود.
    دستتون درد نکنه

    پاسخ
  15. 😍😍😍😍😍😍

    پاسخ
  16. هنوز درست نکردم. ولی مشتاق شدم. 😍😍برا ناهار حتما میپزم

    پاسخ
  17. دیشب منزل یک خانواده دامغانی خوردم. با ماهیچه و دنده گوسفندی. یکی از بی نظیرترین مزه غذاهای اصیل ایرونی بود. امروز دارم میرم که مواد لازم و تهیه کنم.

    پاسخ
  18. عزیزان دامغانی من یک بارنذری خودم به جای لپه دال عدس ریخته بودن به نظر شما عزیزان میشه دال عدس جایگزین لپه کرد؟

    پاسخ
  19. پس گوشتش چی شد؟ کاش موقع دستور غذا این توضیح رو کا با یک قابلمه و ماهیتامه چند دسته از مواد رو میتونیم آماده کنیم . اینطوری که مینویسید کلی ظرف کثیف میشه

    پاسخ
  20. نگفتین گوشت رو کی اضافا میکنیم

    پاسخ

نظرت چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.