ته چین مرغ
موارد اولیه
- برنج: 1 کیلو
- روغن آب کرده: 150 گرم
- ماست چکیده: 1 کیلو
- زعفران ساییده: دو قاشق مرباخوری
- مرغ پاک کرده: یک عدد
- زرده تخم مرغ: 2 تا 5 عدد
- زرشک : 100 گرم
- شکر: 2 قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
دستور پخت
- برنج را شسته و با نمک خیس می کنیم.
- مرغ را با یک عدد پیاز ، نمک و 3 فنجان آب می پزیم ، طوریکه بعد از پختن یک فنجان آب مرغ داشته باشد. سپس استخوان های مرغ را جدا می کنیم.
- زعفران را در کمی آب جوش حل می کنیم. ماست را بهم می زنیم. نصف زعفران حل شده در آب جوش را با کمی نمک ، فلفل و سه عدد زرده تخم مرغ داخل ماست می ریزیم و بهم می زنیم .
- سپس گوشت مرغ را در ماست می خوابانیم . برنج را پخته و قبل از نرم شدن مغز برنج ، آن را آبکش می کنیم. در ته یک قابلمه تفلون دو تا سه عدد زرده تخم مرغ ، نصفی از روغن لازم و یکی دو ملاقه از ماستی را که گوشت را در آن خوابانده بودیم ، می ریزیم و دو تا سه کفگیر برنج در این مایه می ریزیم و به آرامی آن را هم می زنیم. مایه را در ته ظرف با پشت قاشق صاف می کنیم .
- مقداری گوشت مرغ روی برنج می چینیم و مقداری برنج روی آن میریزیم و بقیه گوشت را روی برنج چیده و با بقیه برنج روی گوشت را می پوشانیم . با قاشق، برنج را کمی فشار میدهیم که بهم بچسبد. آب مرغ را با بقیه زعفران و روغن آب کرده و ماست مخلوط می کنیم . این مایه را روی سطح برنج می دهیم.
- در ظرف را می بندیم و ظرف را روی شعله اجاق قرار می دهیم. مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت صبر می کنیم تا ته چین دم بکشد . در ضمن هر چه قدر حرارت ملایم و مدت طبخ طولانی تر باشد، ته دیگ پلو کلفت تر می شود .
- زرشک را شسته و با یک قاشق روغن، کمی آن را تفت می دهیم . سپس شکر و یک چهارم فنجان آب به آن اضافه می کنیم تا زرشک حالت مربایی به خود بگیرد.
- پس از دم کشیدن ته چین ، قابلمه را در یک دیس گرد بر می گردانیم و روی آن را با زرشک تزیین می کنیم . در صورت تمایل می توانیم نصف زرشک را لابلای گوشت و برنج قرار دهیم .
gorosnam shod vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay
متشکرم
اگر ساده تر بود بهتر بود
عالی بود ممنون
man khosham nayomad
kheily khob bod
man balad nabodam
vali alan mitonam shoharam o surprise konam
az lotfeton mamnon
خواهش میکنم. خوشحالیم که خوشحالتون کردیم.
نکشیمون خارجی
سلام من ته چین خیلی دوست دارم ولی ای کاش یه ذره ساده تر توضیح بدین
سلام اگه مثلابرای2نفردرست کنیم خوب برنج کمی هم احتیاج است به همین دلیل آخه دیگه لازمه نیست که یبارسری اول برنج روباموادمخلوط کنیم ویه بار سری آخر؟همون یه سری همه رو باهم مخلوط کنیم وته قابلمه بریزیم میشه؟
سلام. اصولا این نوع ته چین ها برای یکی دو نفر خوب در نمی آید به همین دلیل که فرمودید. میتوانید برای دو وعده درست کنید و آنگاه مقدار طبیعی مواد را استفاده کنید. نهایتا برای اینکه برای افراد کمتری درست کنید و بتوانید برنج را با گوشت لا به لا بریزید میتوانید از قابلمه کوچکتری استفاده کنید.
بله
سلام ممنون از راهنمایتون؛من ته چین رو درست کردم همون واسه 2نفرانقدر هم خوشمزه شدهمسرم خیلی خوشش اومدخیلی خوشمزه شد مثلا ازکلیه موادبه اندازه کم استفاده کردم واقعاغذای بی نظیری هستش مرسی ازتون
هنوز درست نکردم ولی ظاهرش اشتها آوره
سلام من اگربخوام برای دو نفر درست کنم باید مواد رو به چه اندازه درست کنم
سلام. طبق نظرات دوستان در بالا میتونید نسبت مواد را کم کنید. مواد اولیه حاضر برای حدودا 6 نفر است.
من درست کردم امیدوارم خوب شه فقط یه ایرادی داره کارتون
من به حرف شما کل مواد و ماست و استفاده کردم بعد یهو آخرش گفتین حالا باقیمانده ماست رو …..
خیلی بد اینجوری توضیح دادن
ببخشید. کاش قبلش یه بار کلا مرور میکردید. مثلا در برخی دستور ها آخرش میگیم میتونید از روش دومی که اینجوری هست هم استفاده کنید.
من دیشب درست کردم شل شد . نمیدونم چرا . اصلا ته دیگ نگرفت خواستم برشگردونم همش له شد . چرا ؟ :-(
خب حتما در زمان زودتری آن را برداشتید. ضمنا یادتون باشه اینجور غذاها معمولا برای افراد 5-6 نفر خوب در میآید. البته اگر به کامنت دیگر کابران عزیز نیز توجه کنید میبینید که برای دو نفر هم درست کردند و خوب توانستند در بیاورند.
vayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
من هنوزددرست نکردم دلم اب افتاد
من رفتم درستش کنم.اگه خوب شد خبرتون میکنم!
حتما. منتظریما
سلام.پختم،عالی شد!!!دقیقا مثل عکستون شد.باورم نمیشه اون غذا رو خودم پختم،مامان وشوهرم هم باورشون نمیشد!!خیلی خیلی ممنونم
سلام. خواهش میکنم. درصورت امکان تصویرش رو برای ما ارسال کنید.
خیلی خوب بود درست کردم مورد پسند خانوادم بود ممنون از سایت بسیار خوبتون موفق باشید
این غذا رو میشه با مخلوط کردن کل مواد درست کرد. یعنی همه ی مواد را با برنج مخلوط کرده به هم میزنیم بعد در قابلمه نچسب که قبلا چرب کردیم میریزیم. روشو با قاشق صاف میکنیم بعد از ته دیگ بستن خاموش میکنیم و در قاب برمیگردونیم. بسیار عالی میشه. با تشکر از چی بپزم.
بسیار از شما متشکریم.
سلام
من اولین باره میخوام این غذا رو بپزم میترسم خراب شه ! چه غذایی هست که ساده تر باشه ؟؟؟ممنون از سایت خیلی خیلی خیلی خوبتوووون
مارولس
خیلی خوب بود و خوشمزه شوهرم خیلی خوشش اومد بچه خواهرم هم دوست داشت دعا کنید منم بچه دار شم توروخدا
سلام. انشاءلله. خوشحالیم باعث خوشحال شدنتون شدیم.
سلام . من تا حالا درست نکردم میترسم خراب بشه
یه سوال اگه به جای ماست چکیده از ماست معمولی استفاده کنم اشکالی نداره . طور خدا زوتر جواب بدین ممنون
سلام من درست کردم خیلی خوب شد یک دنیا ممنون
سلام ممنون از آموزش خوبتون فقط میشه از ماست معمولی استفاده کرد به جای ماست چکیده ؟
سایتتون عالیهههه. مرسیییییییی
چرا این غذا انقدر سخته؟ :_:
سلام
به نظر که خیلی خوشمزه بیاد.
خیلی دوس دارم درستش کنم.ممنونم.
اینکه واسه یه خانواده پرجمعیته!!
یه دستور 2نفره بده …ممنون!
سایتتون رو لینک کردم.
درست کردم.خوب در اومد. ولی با اینکه وقت برد مزش زیاد جالب نبود…دیگه درست نمیکنم!!!
امشب می خوام ته چین درست کنم برام دعا کنید خوب بشه ……
سلام دم افطاری به حوص افتادم
سلام خیلی ممنونم مادرم درست کرد خیلی خوشمزه و عالی شد من که خوشم اومد
خیلی ممنونم برای اولین بار که درست کردم خیلی عالی شد امیدوارم غذا های دیگری هم به ما تو ضیح دهید متشکر
من الان دارم درست میکنم خدا کنه خوب شه
عالی شده بود خییییلی خوشمزه شوهرم خیلی خوشش اومد جاتون خالی
من درست کردم عالی شد برای 4نفر 1زرده تخم مرغ استفاده کردم.این طوری بوی تخم مرغ نمیگیره
من هم درست کردم ولی فکر می کنم نیازی نیست مرغ پخته را در ماست بخوابانیم
سلام ممنون از شمااااا. من درست کردم منتظرم آماده بشه
سلام خیلی خوب بود.خیلی خواهرم خوشش اومد.
با عرض سلام به مدیر محترم خانم جنت دوست من شاگرد ایشان در اذر بایجان شرقی بودم وافتخار میکنم خیلی دلم برای ایشان تنگ شده امید وارم به یاد بیا ورد شاگرد قدیمی را
از غذا های تکراری خسته شدم امروز میخوام ته چین بپزم خداکنه خوب دربیاد
ته چینم خوشمزه شده بود شوهرم خیلی خوشش اومد ممنووووووون
سلام ما اصفهانیا تو ته چینمون گردو و کشمش هم میریزیم مزه دار تر میشه
امروز با این دستور درست کردم و البته برای یک نفر،یعنی یک پیمانه برنج و عالی شد.ممنون از دستور پخت
سلام پختم خوب شد ولی قابلمم خوب نبود تهش برنگشت
میشه به جای ماست چکیده ماست معمولی استفاده کنیم؟
با ماست معمولی هم میشه درست کرد عایا؟