خاچاپوری
موارد اولیه
- ارد : 2 پیمانه
- اب ولرم: 3/4 پیمانه
- خمیر مایه فوری : 1 قاشق چای خوری
- نمک:1/2 قاشق چای خوری
- روغن مایع یا کره اب شده : 1/4پیمانه
- تخم مرغ
- پنیر موزارلا : نیم پیمانه رنده شده
- پنیر صبحانه نیم پیمانه خرد شده
- کره اب شده 2 قاشق غذا خوری
- کمی ارد برای روی میز
- 1 قاشق کره برای روی نان
دستور پخت
- اب رو با خمیر مایه -روغن - نمک و ارد مخلوط کنید و خوب ورز بدید . خمیر اگر چسبناک هست اشکالی نداره اصلاااااا ارد اضافه نکنید .
- روش رو بپوشونید بزارید یک جای گرم به مدت 1 ساعت تا خمیر ور بیاد .
- خمیر رو 2 قسمت کنید هر قسمت رو گرد کنید و بزارید کنار روش رو بپوشانید بزارید 15 دقیقه بمونه
- حالا هر گوله رو بدون اینکه ورز بدید با دست باز کنید اصلا خمیر رو مچاله نکنید خمیر حباب دار هست سعی نکنید خرابش کنید. دستهاتون رو اردی کنید
- وقتی نازک بازش کردید کناره هاشو رو کمی جمع کنید و یک شکل قایق مانند درست کنید . حتما نازک کنید چون بعد از پخت پف میکنه . روش یک دستمال بکشید بزارید 5 دقیقه دیگه هم بمونه
- پنیر ها رو باهم مخلوط کنید2 قاشق اب + 2 قاشق کره اب شده رو بریزید توشون و با چنگال لهشون کنید
- داخل هر خمیر مقداری از مخلوط پنیر صبحانه و پنیر پیتزا بریزید به اندازه ای که سطح خمیر رو خوب بپوشونه
- بعد یک عدد تخم مرغ رو بشکنید توش و بزارید داخل فر روی 350 درجه فارنهایت که از قبل گرم کرده بودید تا وقتی که روی خمیر سرخ بشه تقریبا 20-30 دقیقه بعد از پخت داخل نان یک قالب کره کوچیک قرار بدید .
- در روش سنتی زرده تخم مرغ رو جدا میکنن و بعد از پخت به صورت خام روی نون میزارن اگر زرده خام دوست دارید میتونید این کار روبکنید. بعد نون کناره های خاچاپوری رو به زرده تخم مرغ میزنن و میخورن. میدونم که تخم مرغ خام با ذائقه ایرانی ها زیاد جور نیست.
میتونید خمیر رو شب درست کنید روش رو خوب بپوشانید تا بهش هوا نرسه بزارید داخل یخچال صبح بزارید بیرون تا هم دمای محیط بشه و بعد بپزید.
این غذای گرجستانی هست و اسمش هم خاچاپوری نیست، خاچاپوری به یه غذای دیگه گفته میشه ولی ممنون بابت دستور پختش
اتفاقا طرز تهیه خاچاپوری همینه. و گرجستانی هم هست. البته ممکنه تو هر منطقه جور خاصی درستش کنند.
خاچاپوری (ხაჭაპური) همینه اما بسته به مناطق مختلف به شکل های مختلف درست میشه مثل آجارولی و ایمرولی که اکثرآ شکل هاشون باهم متفاوته ولی محتوا تفاوت آنچنانی نداره مثلا همین که تصویرش هست از نوع آجارولیشه و آجارا که یه استان چسبیده به دریا هستش میگن شکل قایقیش از همین اقتباس شده.
من خودم گرجستان بودم اینجوری درست نمی شه به جا ومحله ام نیست سرتاسرگرجستان یه جور دیگه درست می شه
اگر دستور تهیهای که میفرمایید رو بفرستید ممنون میشم.
دقیقا اسم این مدل غذا ها خاچاپوری هست و این عکسی که گذاشته شده نوعش آجاران خاچاپوری هست(خاچا پوری های مختلفی وجود داره)
شما تو گرجستان اگه دقیقا این غذا رو بخواین سفارش بدید باید بگید آجاران خاچاپوری
ajarian khachapuri سرچ کنید متوجه میشید
با سلام نوع ارد رو بگید ممنون میشم
سلام دقیقا همینطور درست میشه این یک نوعشه من خودم اونجا همین روشو دیدم