کوفته تبریزی

موارد اولیه

  • سبزی معطر : ۲۵۰ گرم خرد شده
  • لپه : دو استکان
  • برنج : یک استکان
  • گوشت چرخ کرده : ۳۰۰ گرم
  • نمک و فلفل : به میزان لازم
  • تخم مرغ خام : یک عدد
  • تخم مرغ پخته : یک عدد
  • گردو : نصف استکان
  • زرشک : نصف استکان
  • پیاز : دو عدد

دستور پخت

  1. لپه و برنج را میگذاریم تا بپزد، گوشت را با پیاز خوب میکوبیم بعد از اینکه لپه و برنج پخته شد به مخلوط گوشتمان اضافه میکنیم بعد از اینکه خوب کوبیدیم نمک و فلفل و سبزی را به آن اضافه کرده و با دست خوب ورز میدهیم. بعد از آن تخم مرغ خام را به آن میزنیم و دوباره با دست خوب هم میزنیم.
  2. یکی از تخم مرغ های پخته را بر میداریم و مواد را دور آن میپیچیم تا اندازه ای که از قالب دستتان کمی بزرگتر شود.
  3. کمی گردو و زرشک را برمیداریم و به دور آن مواد کوفته را میپیچیم.
  4. سس کوفته :پیاز را سرخ میکنیم ، رب را در آن سرخ میکنیم و بعد کمی زردچوبه میزنیم و آب میریزیم تا خوب بچوشد
  5. بعد از ده دقیقه جوشیدن کوفته ها را یکی یکی به کمک کفگیر در آن میریزیم. بعد از انداختن هر کوفته صبر کنید آب که دوباره به جوش آمد کوفته بعدی را اضافه کنید. سس آن باید مقداری باشد که روی کوفته ها را بگیرد در قابلمه را نگذارید .تا بعد از یکساعت در سس خوب پخته شود. نیم ساعت مانده به اینکه کوفته ها آماده شود سیب زمینی را خوب میشوئیم و در سس ریخته تا بعد از نیم ساعت آنها هم به همراه کوفته آماده شود.

نکته های ضروری :
۱- گوشت کوفته بهتر است مخلوط گوساله و گوسفند باشد چون چربی باعث نمیشود که کوفته سفت شود
۲- سبزی انواع کوفته ها میتواند تره، جعفری، گشنیز، شوید، ترخون و مرزه باشد(سبزی کوفته تبریزی فقط تره و مرزه میباشد)
۳- برنج کوفته باید به حالت کته پخته شود که چسبندگی بیشتری داشته باشد
۴- کوفته دستورهای مختلفی دارد در تبریز در داخل کوفته پیاز داغ، زرشک، گردو، بادام؟،کشمش میریند

البته یک نوع از کوفته تبریزی هم هست که داخلش یک مرغ درسته قرار می دهند که البته ما اسمش رو میزارم کوفته شاخ دار اما خیلی خیلی خوش مزه است باور کنید.

منبع:banki.ir

توسط: چی بپزم؟

38 نظر برای کوفته تبریزی

  1. عین دستورالعمل بالا این غذا رو درست کردم محض رضای خدا حتی یکیشم سالم نموند
    همش وارفت خیلی هم بدمزه شد!!!!

    پاسخ
    1. سلام!
      بریزید مواد رو تو غذاساز تا حسابی اونجا هم بخوره خودشو اینطوری میگیره کمی هم ارد یا ارد نخود بزنید برای سفت شدنش عالی میشه

      پاسخ
    2. سلام.در جواب دوست عزیزم از تجربه خودم میگم برنج و لپه نپخته را یابکوبید یا آسیاب کنید اصلا وا نمیرود.

      پاسخ
    3. شما طبق دستورالعمل بالا عمل کنید ولی به مخلوط تهیه شده دو قاشق آرد نخودچی اضافه کنید و بعد از تهیه کامل آن، حداقل ده دقیقه بگذارید استراحت کند. در صورتی که می‌خواهید برای 9 نفر یک کوفته درست کنید آن را داخل تنظیف گذاشته و ببندید ولی اگر در اندازه‌های کوچک می‌خواهید درست کنید نیازی به این کار نیست. ما این غذا را برای هرچند نفر که باشد فقط یکی درست می‌کنیم. این دفعه امتحان کنید شاید موفق شدید. آرد نخودچی مانع از وارفتن مواد می‌شود.

      پاسخ
    4. من طبق تجربه خودم میگم برنج و لپه رو خام بکوبید بعد با گوشت و تخم مرغ و باقی مخلفات حسابی ورز بدین .تخم مرغ اب پز هم بد بو و بد مزش میکنم بجاش از آلو استفاده کنید عالی میشه

      پاسخ
  2. سلام تبریزیها همین هارو خوردن مقوی هستن باز تو برو پیتزا بخور

    پاسخ
    1. اختیار دارید؛
      ما حداقل 10 روز یه بار کوفته می‌خوریم ولی هنوز قوی نیستیم. انسان باید فکرش قوی باشه نه بازوش و شما از این نعمت برخوردارید خدا را شکر کنید. انشاءالله یه روزی جشنواره‌ای برپا میشه اونوقت یه کوفته 5 کیلوئی درست می‌کنم و در معرض نمایش می‌گذارم. اصلاً دلتان نمیاد بخورید فقط می‌خواهید باهاش عکس بگیرین

      پاسخ
      1. سلام با آرزوی موفقیت برای شما …امیدوارم کوفته و آشپزی شما را در جشنواره ای ببینیم….سلامت باشید…غفوری

        پاسخ
  3. خوبه

    پاسخ
  4. مرسی عالی بود

    پاسخ
  5. سلام
    توضیحاتتون کامل نیست – لطفا دقت بیشتری در نوشتن جزئیات داشته باشید.

    پاسخ
  6. من درست کردم همش وا رفت خیلی هم بوی بدی میداد

    پاسخ
  7. توی مایه کوفته مگه تخم مرغ میزنن؟ فکر کنم بو بگیره

    پاسخ
  8. منم فکر میکنم تخم مرغش باید حذف شه اصلا جالب نیست…

    پاسخ
  9. من این مدلشو درست نکردم ولی کوفته ای که من درست کردم هم تخم مرغ و داره بیشتر بخاطر چسبندگیه مواد ازش استفاده میشه

    پاسخ
  10. دوستای خوبم کلا یکی از دلایلی که کوفته اصطلاحا وا میره اینه که در مراحل اولیه مواد و خوب ورز نمیدین….مواد کوفته باید خیلی ورز داده بشه

    پاسخ
  11. میشه به جای لپه از نخود استفاده کرد؟ وقتی ازلپه استفاده میشه انگار داری خورشت قیمه می خوری

    پاسخ
    1. از نخود هم که استفاده کنی انگار داری آبگوشت میخوری

      پاسخ
  12. منم پختم وا رفت
    دلم می خواد یک بارآماده بخورم ببینم اصلا چه مزه ای داره به زحمتش می ارزد. اگه تو اصفهان جایی را سراغ دارید که کوفته خوشمزه درست می کنه بگید.

    پاسخ
  13. من درست کردم شد اش. بجای کوفته حیف اون همه مواد اولیه. دستوراتش کامل نبود.

    پاسخ
  14. من عاشق کوفته ام…
    ولی از ترس وا رفتن هیچوقت درست نمی کنم

    پاسخ
  15. سلام مرسی از سایت خوبتون. یه پیشنهاد و یه خواهش میشه لطفا در بالای دستور غذاهاتون درج کنید این دستور برای چند نفر است مرسسسسسسیییییی……….

    پاسخ
  16. منم امشب دارم کوفته درست میکنم حدا کنه حوش مزه بشه از نظرات شما هم ممنونم

    پاسخ
  17. من تبریزی هستم.باید بگم که کوفته خیلی غذای خوشمزه ایه. فقط یه چندتا قلق داره برا اینکه وا نره.اولا که باید خوب ورز داده بشه.تخم مرغ هم نمیخواد. برا احتیاط یه قاشق آرد نخود بزنین. موقع پخت هم بعد اینکه سسش جوشید کوفته رو بندازین داخل سس.قبل از جوشیدن بندازین وا میره.و دیگه اینکه زیر گاز رو خیلی خیلی کم کنین و در قابلمه رو کامل نذارین روی تابه.به صورت یه وری بزار ین. کامل درشو ببندی کوفته ترک ورمیداره

    پاسخ
  18. من درست کردم خیلی خوشمزه شد.ولی داخلش تخم مرغ ابپز نزاشتم زرشک گذاشتم
    فقط یکی از کوفته هام ترک برداشت
    البته کمی هم ارد نخودچی زدم به موادم

    پاسخ
  19. روش تهیه کوفته تبریزی با چیزی که شما نوشتین مقداری فرق داره

    پاسخ
  20. سلام.با تجربه ای ک من دارم مواد کوفته اگه همه ب صورت خام استفاده بشه کوفته وا نمیره اما زمان پختش بیشتر میشه ب این صورت که برنج و لپه را جداگانه از شب خیس میکنیم اما نمیپزیم بسته ب سلیقه بعضی ها عدس اضافه میکنند ک آن هم باید از شب خیس شود.گوشت چرخ کرده باید چربی کمتری داشته باشد چون بعد از پخته شدن چربی ها آب میشه و باعث وا رفتن کوفته میشه.موقع آماده کردن مواد خیس شده آنها را آبکش کرده و همه ی مواد خام ب همراه گوشت چرخ کرده سبزی و کمی آرد ک میتونید از آرد گندمم استفاده کنید.را با هم مخلوط کرده کمی نمک زرد چوبه و فلفل هم اضافه میکنید و کاملا ورز میدهید تا حالت چسپندگی ب خود بگیرد.در صورت نیاز از یک تخم مرغ استفاده میشود.بعد از ورز دادن کوفته ها را درست کرده و در ظرفی چیده و در یخچال استراحت میدهیم.تا وقتی ک کمی سفت شود.اگر هنگام گرد کردن مواد ب دست چسبید آرد اضافه نکنید.دستها را کمی مرطوب کنید و در سس جوشیده قرار دهید تا پخته شود

    پاسخ
  21. سلام ،من برای وانرفتن کوفته هاقبل ازانداختنشون توسس کوفته هاروتوروغن سرخ میکنم کاملا سفت میشن بعدمیندازم توی سس یه ساعتی بمونن اصلا هم ترک نمیخورن امتحان کنیدجواب میده.

    پاسخ
  22. سلام اگه ارد ذرت بزنیم با ارد نخودچی فرقی میکنه
    من درست کردم الان رو گازه هنوز درست نشده ببینم چکار کردم خدا کنه خوب بشه اولین بار که درست میکنم

    پاسخ
  23. سلام. من طبق تجربه شخصی خودم اینارو میگم. در مواد اولیه من اصلن از تخم مرغ استفاده نکردم. برنج و لپه را پختم. همه مواد را یکی یکی در غذا ساز ریخته و کاملا مخلوط کردم. اصلن ورز ندادم به اندازه پرتقال از مواد برداشته وسطش آلو گذاشتم و گرد کردم. کاملا چسبندگی داشت. برای اینکه وا نره و برای اطمینان قبل از گذاشتن در سس کمی کوفته هارو با روغن خیلی کم سرخ کردم. سس باید کم آب باشه بعد از جوشیدن، کوفته ها را در سس بگذارید شعله گاز کاملاً کم باشه. میتونید یک ربع یکبار با قاشق از سس روی کوفته ها بریزید و آخرین نکته به نظر من اصلن نباید در قابلمه را بزارید چون باعث میشه کوفته ها ترک بخوره یا وا برن. من با همین روشی که عرض کردم برای اولین بار درست کردم و عالی شد. راستی توی سبزی معطر حنما از مرزه استفاده کنید. عطر فوق العاده ای به غذاتون میده.

    پاسخ
  24. سلام موفق باشید ممنون هستم از دستور غذآئ شما من بمنظور وآ نرفتن کوفته بمقدار 100 گرم پآرمیجان (پنیر، ایتالیایی )ریختم اصلا وا نرفت بلکه خیلی سفت شد در ضمن لازم به تخم‌مرغ هم نیست

    پاسخ
  25. ممنون و تشکر از هنرمندان, کدبانو

    پاسخ
  26. ممنون و تشکر از هنرمندان, کدبانو
    لطفا و کوفته بدید

    پاسخ
  27. ممنون و تشکر از هنرمندان, کدبانو
    لطفا طرز تهیه نرگس و کوفته تبریزی یاد بدید. ممون

    پاسخ
  28. ممنون و تشکر از هنرمندان, کدبانو
    لطفا طرز تهیه نرگس کباب و بدهید

    پاسخ
  29. سلام و سپاس فراوان
    به نظر من مقد ار لپه به نسبت مواد دیکه خیلی بیشتره و اینکه از آرد نخودچی و با آرد گندم حتما باید استفاده بشه و در نهایت خوب ورز دادن و کمی استراحت دادن به مواد خیلی کمک میکنه که وا نره

    پاسخ
  30. منم درست کردم آرد نخود و 2 تا تخم مرغ هم زدم +زرشک + آبلیمو + شوید خشک
    واقعا خوشمزه شد

    پاسخ
  31. سلام برای اینکه کوفته وا نره باید وقتی سس جوش اومد زیر گازو کم کنید و یکی از کوفته هارو توش بندازین و صبر کنین تا دوباره جوش بیاد بعد کوفته بعدی رو بندازین وقتی تمام کوفته هارو به این صورت انداختینو سس دوباره جوش اومد بعد میتونین درش رو بزارین و با همون شعله کم بزارین بپزه اصلا نباید زیرشو زیاد کنین قل قل کردن سس باعث وارفتن کوفته ها میشه علت ترک خوردن کوفته ها اینه که موقع شکل دادن به کوفته ها باید دستتونو خیس کنین و بعد ازاینکه وسطش آلو کشمش گردو و یا هرمغزی که گذاشتین کاملا با دست خیس ترکاشو بگیرین و تو دستاتون بچرخونین تا کاملا بسته بشه

    پاسخ

نظرت چیه؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.