مانی پلو (دامغانی)

موارد اولیه

  • برنج : 3 ليوان
  • لپه : يک ليوان
  • کشمش پلويي : 250 گرم
  • زرشک : 75 گرم
  • زعفران دم کرده : به مقدار لازم
  • گوشت گوسفند يا فيله گوساله : 300 گرم
  • رشته پلويي : 200 گرم
  • پياز داغ / 2 تا 3 قاشق غذاخوري
  • نمک ، فلفل ، زردچوبه : به مقدار لازم
  • زيره سياه : يک قاشق چاي خوري ( به دلخواه )
  • روغن : به مقدار لازم
  • !مواد لازم براي ته ديگ : ( در صورت دلخواه )
  • زعفران دم کرده : يک قاشق چاي خوري
  • ماست معمولي : يک ليوان
  • زرده ي تخم مرغ : يک عدد

دستور پخت

  1. در قابلمه اي يک تا دو قاشق روغن مي ريزيم و روي حرارت داغ مي کنيم . گوشت را در روغن کمي تفت مي دهيم ، پياز داغ ، زردچوبه و فلفل را اضافه مي کنيم ، پس از 1 تا 2 دقيقه دو ليوان آب به آن مي افزاييم و درب قابلمه را مي گذاريم تا بپزد ( در انتهاي پخت گوشت ، نمک را به آن اضافه مي کنيم ) .
  2. لپه را با دو ليوان آب مي جوشانيم و پس از دو دقيقه در آبکش مي ريزيم ( با اين کار نفخ لپه گرفته مي شود ) و بعد دوباره با يک ليوان آب و کمي نمک مي گذاريم تا بپزد .
  3. ـ برنج را که دو ساعت قبل در آب و نمک خيس کرده ايم در آب جوش مي ريزيم چند دقيقه به برداشتن برنج مانده ، رشته و لپه را به آن اضافه مي کنيم و بعد از يکي دو جوش در آبکش مي ريزيم ( دليل اين کار اين است که رشته نرم شود و لپه لعاب نيندازد و برنج هنگام دم کشيدن به هم نچسبد ) .
  4. در قابلمه اي کمي روغن مي ريزيم و رو ي حرارت داغ مي کنيم . در کاسه اي ماست و زعفران دم کرده و زرده ي تخم مرغ را با يک تا دو کفگير برنج مخلوط کرده ، در ته قابلمه مي ريزيم ( برنج به حدي باشد که مايع ته ديگ نه خيلي شل و نه خيلي سفت شود ) . بقيه برنج را روي آن ريخته و دم مي کنيم .
  5. کشمش و زرشک ( پاک کرده و شسته ) را جداگانه با مقدار خيلي کم روغن سرخ مي کنيم و سه چهارم از هر دو را با هم مخلوط و يک چهارم بقیه را براي تزئين کنار مي گذاريم .
  6. بعد از اينکه برنج دم کشيد ، روي آن زعفران دم کرده مي ريزيم ؛ گفتني است که اين پلو تقريبا زعفراني است .
  7. هنگام کشيدن در ديس لا به لاي آن مخلوط کشمش و زرشک را مي ريزيم و سطح روي برنج را برنج ساده مي ريزيم تا بتوان طبق سليقه تزئين کرد .

مانی پلو از غذاهای سنتی دامغان می باشد . دامغان در منطقه کویری ، در استان سمنان واقع شده و معمولا غذاهای پرانرژی این شهر به گونه ای است که بدون گوشت نیز تهیه می شود

توسط: چی بپزم؟

9 نظر برای مانی پلو (دامغانی)

  1. به قیافه اش نمیاد خوب باشه

    پاسخ
  2. این غذا خیلی خوشمزه س. امتحان کنین

    پاسخ
  3. خیلی خیلی خوشمزه واز نظر تغذیه غذایی کامل است

    پاسخ
  4. من خودم دامغانی ام اگه غذای شیرین دوست دارید بهتون پیشنهاد میکنم امتحانش کنید!

    پاسخ
  5. با سلام در واقع دامغانی ها مخلوط مواد را لا به لای برنج آبکش شده دم می کنند که طمعش فوق العاده بهتر می شود همانند ماکارونی که ایتالیایی ها بدون دم و ما دم کشیده می خوریم البته سلیقه ایست با تشکر از شما

    پاسخ
  6. این غذا خیلی خیلی خوشمزه است
    فقط کافیه یکبار امتحان کنید عاشقش میشید

    پاسخ
  7. واقعا غذای خوشمزه ایهـ ، همونطور که دوستمون هم گفت من با دم کردش امتحان کردم عالی بود

    پاسخ
  8. واقعا غذای خوشمزه ایهـ ، همونطور که دوستمون هم گفت من با دم کردش امتحان کردم عالی بود

    پاسخ
  9. من تو قطار از یک خانم دامغانی یاد گرفتم امدم تهران درستش کردم بچه ها که خیلی پر ادا هستند خوششون اومد خوشمزه بود امتحان کنید

    پاسخ

نظرت چیه؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.