قوروت بادمجان (خراسان جنوبی)

موارد اولیه

  • کشک بیرجندی معروف به قروت
  • بادمجان
  • پیاز
  • روغن
  • گردو
  • نعنا داغ

دستور پخت

  1. کشک ها را در داخل یک ظرف ریخته و آب به آن اضافه می کنند تا خیس بخورد
  2. همزمان با خیس خوردن کشک ها تعدادی گردو را که بستگی به تعداد قرووت خور و نیز بضاعت صاحب قرووت دارد مغز کرده و در داخل تقارچه می ریزند.
  3. سپس با سنگ گرد و مخصوصی این گردو ها در تقارچه خورد شده حسابی سائیده شده و تبدیل به پودر می گردند .
  4. گردو ها را با این سنگ آنقدر بر گرد تقارچه می چرخانند و می سایند تا روغن جانشان بیرون بریزد این زمان است که دست از سرشان بر می دارند و کشک ها را که حالا حسابی خیس خورده اند به تقارچه اضافه می کنند نا دل گردو برای دقایقی به همسایگی آنها خوش گردد.ولی این دلخوشی دوامی ندارد و چرخش بر گرد تقارچه دوباره آغاز می گردد این بار هر دو باهم
  5. بعد از اضافه کردن کشک ها به تقارچه و مخلوط شدن آن با گردو ها معمولا خانم خانه آستین را بالا زده و گردو و کشک ها را با همدیگر بر گرد تقارچه به چرخش در می آورد و به اصطلاح روستای گز وامی مالد. این چرخش و وامالیدن آنقدر ادامه پیدا می کند تا کشک بخشی از وجود خود را از خود جدا می نمایند . در این زمان است که:
  6. باید آب به کشک ها اضافه کرده تا در واقع ذرات جداشده از کشک ها در آب حل گردند سپس این آب قروت آلود را در ظرف جداگانه ای می ریزند. عمل فوق نسبت به تعداد قرووت خور و نیز میزان غلظت مورد علاقه قرووت خواران چند بار تکرار می گردد تا به میزان و غلظت مورد نظر برسند.
  7. حالا محلول قروت آمده است . در ظرفی پیاز ها را خورد کرده و باروغن سرخ می کنند.
  8. روغن حیوانی یا با اصطلاح محلی روغن زرد یکی از عوامل مزه دهی به قرووت است و در صورت امکان قرووت باید با این روغن تهیه گردد.
  9. بعد از سرخ شدن پیاز ها محلول یا به عبارتی سوسپانسون قرووت را به آن اضافه می کند و بر روی اجاق باقی می گذارند تا حسابی داغ شود و تقریبا به مرحله جوشش برسد ولی قبل از اینکه شروع به جوشش کند آنرا از روی اجاق بر می دارند.
  10. قرووت خوشمزه آماده است اگر در کنار آن بادمجان و سبزی ریحان هم باشد که نور علی نور است.

با تشکر از آقا مهدی که این غذای خوشمزه رو از طریق فرم ارسال غذا برای ما فرستادند.

ضمنا منبع اصلی این غذای خوشمزه وبلاگ روستای زیبای گز در بیرجند است به نشانی http://gazvillage.persianblog.ir

در سایت دستور دیگری برای تهیه‌ی قوروت به نشانی http://chibepazam.ir/?p=1029 نیز قابل مشاهده است که میتونید از اون هم برای تهیه‌ی این غذای مقوی استفاده کنید.

توسط: چی بپزم؟

13 نظر برای قوروت بادمجان (خراسان جنوبی)

  1. من به اندازه موهای سرم این غذا رو خوردم وقتی هنوز ازدواج نکرده بودم ما هر جمعه این غذارو می خوردیم آخه حسنش به دور هم بودنه مثل آبگوشت واقعا مقوی و عالی من که عاشقشم الانم هر وقت می رم خونمون مامانم برام باز می ÷زه آخه این غذا حوصله می خواد که فقط مامانای قدیم دارن نه مامانای جدید مثل من

    پاسخ
    1. یادش بخیر! کاش خانواده ها همیشه دور هم جمع بشن و مثل گذشته غذاهای سنتی و مقوی بخوریم.

      پاسخ
    2. سلام واقعا خوشمزه هستش من گهگاهی که وقت میکنم میساونم

      پاسخ
  2. من وشوهرم خیلی دلمون میخواست این غذا رو بخوریم امروز حتماً درستش میکنم .

    پاسخ
  3. باسلام . درست کردن این غذا به خاطر ساییدن کشک واقعا سخته ، کشک بیرجندی ساییده شده در مغازه ها موجود هست میشه ازش استفاده کرد ولی مزه اش به اون خوبی کشک هایی که مامان ها توی تقار میسابند نیست
    رنگ این غذا که بنفش هست برای کسانی که اولین باره دارند اون را میخورند ، کمی عجیبه

    پاسخ
    1. آقا بیژت عزیز از توضیحاتی که دادید خیلی ممنونیم.

      پاسخ
  4. باردمجان رو چه جوری باید با این غذا مصرف کرد؟

    پاسخ
  5. سلام،

    دوستان بادمجان رو چه جوری با این غذا باید مصرف کرد؟
    من تا بحال درست نکردم، لطفاً راهنمایی بفرمایید.

    ممنون

    پاسخ
    1. بادمجان سرخ شده رو توی تیلیت شده غذامیریزیم

      پاسخ
  6. سلام خیلی تعجب کردم این غذارواینجادیدم معرکست بادمجان سرخ شده را تو ی تیلیت شده غذا میریزند و نوش جان میکنند

    پاسخ
  7. مهشره یکی از غذاهایی که خیلی دوست دارمه از چلو گوشت بیشتر میچسبه البته فقط با بادمجون

    پاسخ
  8. برای آگاهی دوستان باید بگم که الان پودر کشک بیرجندی هم اومده مخصوص مامانای جدید تنبل مثل من!!! بجای ساییدن کشک ،این پودر رو با نسبت مساوی پودر گردو و کمی اب میریزین داخل مخلوط کن،سه دقیقه روشن یک دقیقه خاموش،اینکارو تا 15 دقیقه ادامه بدین .این کشک رو در پیاز داغ و نعنا داغ میریزین و بقیه اش مشابه دستور اصلی!! پودر کشک در بازار بیرجند براحتی دردسترسه

    پاسخ
  9. این غذای سنتی فوق العاده خوشمزه است و البته پر زحمت

    پاسخ

نظرت چیه؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.