قلیه ماهی (بندرعباسی)

موارد اولیه

  • گشنیز۲۵۰گرم
  • شنبلیله ۵ شاخه
  • پیاز بزرگ ۱عدد
  • سیر بزرگ ۱عدد
  • فلفل سبز ۱عدد
  • ماهی به میزان دلخواه(هرنوع ماهی می شود.ولی بیشتر با ماهی هوور یا همان ماهی تن تازه).
  • تمر هندی که بهتر است از تمبر هندی بی هسته که رنگ سیاه دارد استفاده کنیم . به علت رنگ و طعم آن
  • رب گوجه فرنگی ۱قاشق سرصاف غذاخوری

دستور پخت

  1. ابتدا سبزی هارا به اضاففه پیاز و سیر وفلفل رادر غذا ساز می ریزیم تا کاملا ریز شود و مانند خمیر یکدست شود .
  2. روغن را در ظرفمان می ریزیم و کمی که داغ شد مواد را از غذا ساز یا همان میکسر بیرون می آوریم ودر روغن سرخ می کنیم
  3. کم زرد چوبه هم میریزیم تا رنگ بهتری بگیرد و با شعله ملایم می گذاریم خوب پخته شود .و بوی دل انگیز مواد در بیایید
  4. وقتی کلا سرخ شد ماهی ها را هم اضفه می کنیم و با شعله ملایم پخته شود.(نکته:ماهی اگر خوب با سبزی پخته نشود غذایمان بوی ضخم می دهد.)
  5. کاملا که سرخ شد. تمبر هندی ۱۵۰گرم را در ۱/۵اب گرم از قبل می گذاریم به مدت نیم ساعت خیس بخورد.
  6. وقتی ماهی را با موادمان سرخ کردیم آب تمبر را از صافی با توری ریز رد می کنیم و بعد آب تمبر را به مواداضافه می کنیم تا کاملا بجوشد و ماهی با آب تمبر خوب پخته شود.
  7. رب گوجه فرنگی را همزمان با آب تمبراضافه می کنیم .و شعله اجاق را زیاد می کنیم
  8. وقتی که قلیه ما جا افتاد به مدت ۱۰دقیقه شعله را بسیار کم می کنیم تا کاملا روغن را پس دهد.الان قلیه ما آماده است
  9. که بسیار هم لذیذ است .این قلیه را برنج آبکش شده میل مکنند به اضافه سبزی خوردن و لیموی تازه.نوش جانتان .
  10. تمبر هندی سیاه را در بازار تجریش می توان در ایام مختلف سال تهیه کرد.

با تشکر از سرکار خانم «فروغ»  که این غذا را در بخش تماس با ما معرفی کردند.

🙏 برای حمایت از ما، روی تبلیغات زیر کلیک کنید 👇

112 نظر برای قلیه ماهی (بندرعباسی)

  1. همین1غذا رو بلد بودین!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟

    پاسخ
    1. سلام فعلا تا این تاریخ غذای ماهی دار همین یه دونه رو داریم. البته افزایشش میدیم.

      پاسخ
    2. سلام
      طبق دستور قلیه را درست کردم دختر ٢سالم و همسرم خوششان آمد
      به خاطر أین سایت خوب از شما ممنون

      پاسخ
    3. بیعشور

      پاسخ
  2. خیلی جالب

    پاسخ
  3. Fogholadeh bod ba tashakoor az shoma Doste aziz :)

    پاسخ
  4. عالی بود دست شما درد نکنه

    پاسخ
    1. خواهش می کنم عزیزم واقعا باهات موافقم.

      پاسخ
  5. من خودم بندری هستم طرز تهیه قلیه ماهی شما با قلیه ماهی بندری متفاوت است پس اسمش رو بگذارید قلیه ماهی تهرانی نه بندری …………………………………

    پاسخ
    1. سلام. خب ما خوشحال میشیم شما دستور قلیه‌ماهی که میفرمایید واسه اصل بندر هست رو برای ما ارسال کنید، این دستور رو به نام خودتون تو سایت منتشر می‌کنیم.
      از اینجا اقدام کنید
      با تشکر

      پاسخ
    2. Vaaaaayyyyyyy man mikham dasture sho :((

      پاسخ
  6. بسیار خوب

    پاسخ
  7. اتفاقا من هم بندری هستم و مادرم قلیه ماهی رو همینجوری درست می کنن و کلی هم طرفدار داره

    پاسخ
  8. قلیه ماهی غذای محبوب بندری ها هستش که زیاد هم طبخ میشه البته در قدیم سبزی و پیاز و سیر رو باهم در (هاون) اینقدر میکوبیدن که خمیری شکل بشه؛و ظهر ها تو اکثر آشپزخونه ها صدای هاون کوبیدن میومده :D

    پاسخ
  9. به نظرم باید خیلی خوشمزه باشه، حتما درست میکنم مرسی

    پاسخ
    1. درست کردید عکس بگیرید برامون بفرستید تا بزاریم توی سایت !
      موفق باشید

      پاسخ
  10. بسیارعالی بید

    پاسخ
    1. منم همش دوست دارم درست کنم قشم خوردم بی نظیر بود حتما دیگه درست میکنم

      پاسخ
      1. واقعا عالی بود ممنون از راهنمائی شما

        سهیلاازشماممنون

        پاسخ
  11. از سایت شما خیلی ممنونم واقعا عالیه ولی موادرو که انتخاب میکنم روی چی بپزم کلیک میکنم ولی غذایی که با موادم هماهنگ باشه نمیاد؛با تشکر فراوان؛مریم

    پاسخ
    1. سلام مریم خانم. میشه بفرمایید چه موادی را زدید؟

      پاسخ
  12. من این غذاراخیلیدوستدارم معرکه است

    پاسخ
  13. ممنونم .خیلی دلم می خواست غلیه ماهی یادبگیرم .اینو برای دوستام هم فرستادم.

    پاسخ
  14. من توی بندرعباس از این خورش خوردم
    عااااااااااالی بووووووووووود

    پاسخ
  15. دست شمادردنکند خیلی خوشمزه بود

    پاسخ
  16. mrc az amuzeshetun

    پاسخ
  17. خیلی خوب بود

    پاسخ
  18. اگه بهش گوجه فرنگی رنده شده هم اضافه کنین محشر میشه من که اینجوری درست میکنم حتماً امتحان کنین ،راجع به نظر کسی که گفت به این مدل نمیگن بندرعباسی باید بگم اتفاقاً این خود قلیه ماهی بندرعباسی اصل اصل،البته بعضی ها ماهی رو جدا سرخ میکنن و بعد اضافه میکنن

    پاسخ
  19. سلام من برای قلیه ماهی ماهیمو جدا سرخ میکنم وبعد ازسرخ شدن پوستشو جدا میکنم وتوی خورشت میریزم وبرای اینکه خورشت لعابداربشه 2-1قاشق غ آردبرنجو در1لیوان آب سرد حل میکنم وداخل خورشت میریزم ولی باید مرتب به هم بزنیم که ته نگیردورب هم نمیزنم که رنگ سبز خودشوازدست نده.

    پاسخ
  20. وای من این غذا رو خیلی دوست دارم

    پاسخ
  21. عالییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی

    پاسخ
  22. درست کردم عالی شد

    ممنون

    پاسخ
  23. ممنون از سایت چی بپزم….

    پاسخ
  24. ممنون از سایت چی بپزم….

    پاسخ
  25. ممنونم از دستور قلیه ماهی.حتما امتحان میکنم.

    پاسخ
    1. خواهش میکنم حتما نتیجه رو به ما هم اعلام کنید. حتی اگر ازش عکس بندازید و برامون بفرستید هم خوشحال میشیم.

      پاسخ
  26. اگه تو قلیه از تکه های سرخ شده ماهی سکن یا شیر استفاده کنید خوشمزه تر میشه هر چند هوور هم عالیه…

    پاسخ
  27. خیلی عالیه

    پاسخ
  28. میخام امروز درست کنم ایشا. خوشمزه میشه

    پاسخ
    1. منم میخوام امروز درست کنم انشاءلله خوشمزه میشه

      پاسخ
  29. من هم این غذا رو درست می کنم خیلی خوشمزه است شوهرم خیلی دوست داره

    پاسخ
  30. ساختم خوشمزه بود شوهرم از این غذا خوشش اومد و تا حالا نخورده بود.

    پاسخ
  31. سلام . عالی بود. مرسی

    پاسخ
  32. سلام.من اصلا ماهی نمیخورم ولی ذوست دارم این غذارو درست کنم به نظرم خوش طعم بشه قطعا همسرم هم خوشش میاد

    پاسخ
  33. خیلی خوب بود فقط فکر میکنم جعفری هم داره

    پاسخ
  34. آقا من عاشق این قلیه ماهیم مرسیییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی

    پاسخ
  35. من که تو عمرم قلیه ماهی نخوردم هوس کردم

    پاسخ
  36. سلام امیدوارم خوب شه

    پاسخ
  37. خوب بود خوش مزه خیلی

    پاسخ
  38. ممنون از اموزش زیباتون

    پاسخ
  39. سلام من خودم بندرعباسیم قلیه ماهی به همین شکل درست میشه ولی اگه سیرشو بیشتر بریزین خوشمزه تر میشه مثلا چهارحبه

    پاسخ
  40. انواع غدای بندرعباسیم ایناهستش
    قلیه میگو.تندازماهی.هواری ماهی و میگوهریسه ماهی

    پاسخ
  41. یکی سوال منو جواب بده این ماهی تیغ نداره؟ من اصلا نخوردم از ماهی متنفرم این غذا بوی ماهی میده؟ لطفا زمان پختش رو هم بگید مرسی موفق باشید.

    پاسخ
  42. عالیه من همیشه درست. میکنم

    پاسخ
  43. من میخوام درست کنم
    چوری عکسشو واستون میل بزنم؟
    من عروس بندرعباسم
    همینجوری قلیه درست میکنن
    متاسفانه من همیشه خوردم!
    ایندفه میخوام درست کنم ببینم چیکاره ام

    پاسخ
  44. تارا جون ماهی هوور و شیر تیغ های ریز نداره
    واسه همین شبیه تن ماهی تیکه های بزرگ گوشت هستن

    پاسخ
  45. سلام من بوشهری هستم.قلیه ماهی قلق خاصی داره مثلا کی سرقابلمه روبازبذاریم یاببندیم.من سبزی تازه وکمی سبزی خشک استفاده میکنم تاخوش عطربشه ورنگش زیباتر.بااب تمر هم یکی دوقاشق ارد حل میکنم البته تمرصورتی استفاده میکنم.اسمش اینه.وقتی یه بوته سیروپیازروتفت دادم سبزی خشک رو وبعدازان سبزی تازه رو وبعدادویه که شامل خسرودار وزنجبیل وزردچوبه.و نمک وفلفل هست اضافه میکنم البته ادویه خاص خودم دارم.ماهی روتفت میدم وبیرون می اورم بعداب تمر رو اضافه میکنم چندغل زد ماهی رو اضافه میکنم .تا این لحظه مدام سرقابلمه بسته بود از این به بعد ابکش میذارم روی قابلمه …اینو زنان قدیمی انجام میدادن.شعله روکم میکنم تاقلیه جا بیفتد وماهی پخته شود.

    پاسخ
    1. سلام مییشه ادویه ای ک توی جنوب استفاده میکنید رو بگید؟

      پاسخ
  46. عالیه

    پاسخ
  47. آره منم بوشهری -خورموجی هستم مثل تارا درست میکنیم خیلی خوشمزه ست

    پاسخ
  48. من این غذا رو درست کردم ولییه مزه شیرینی میده باید چیکارش کنم

    پاسخ
  49. سلام.چرا قلیه شیرین میشه تمرشم سیاه بوده همچیش عالی شده جز مزه شیرینش

    پاسخ
  50. قلیه باید ترش باشه وبه هیچ وجه ترش وشیرین نمیشه چه برسه به شیرین! مشکل ازتمره که حتماباید تمر سیاه هندی باشه. اینقدر ترشه که فقط برای غذا به کار میره.تو بنادر ماجنوبی ها که واردات زیاده اصلش به راحتی گیر میاد.

    پاسخ
  51. مرسی خوب بود

    پاسخ
  52. اه اه حالم به هم خورد

    پاسخ
  53. کسی که نخورده میگه آه آه ولی عالیههههه من که عاشقشم !طعمشم ترش مزه اس مشکل از تمرتون بوده که شیرین شده

    پاسخ
  54. من قلیه ماهی رو از رو همین دستور پختم و عالی شد. مرسی

    پاسخ
  55. عالی

    پاسخ
  56. سلام. من همیشه قلیه را خوردم و تاحالا درست نکردم. میخواستم بپرسم گشنیز همیشه باید از شنبیله بیشتر باشه؟؟؟ چقدر بیشتر؟؟؟ ممنون میشم اگه جواب بدین. آخه فردا میخوام درست کنم.

    پاسخ
    1. Salam, geshniz, faghat yeki 2 ghashogh baraye atre Ghaza amma geshniz sabziye asliye in Ghaza hast yani har ci bishtar khoshmaze tar. mizane geshniz bastegi be andazeye khoreshti ke mikhaid bepazid dare, amma natarsid geshniz ro age khob sorkh konid, har chi berizid khosh Maze tar mishe ghelye.

      پاسخ
    2. Salam, Shanbalile faghat yeki 2 ghashogh baraye atre Ghaza hast, amma Geshniz sabziye asliye ghelye hast, mizanesh bastegi be meghdari dare ke mikhaid bepazid, amma natarsid geshniz ro khob taft bedid va sorkh konid har chi bishtar bashe khosh Maze tar mishe. on shanbalile hast ke age Ziad berizid talkh mishe ghelyaton.

      پاسخ
  57. منم وقتی بندرعباس زندگی میکردم این غذا رو خوردم فوق العادست.
    حالا که ازدواج کردم دلم میخواد درست کنم چون همسرمم تا حالا نخورده

    پاسخ
  58. من درست کردم خیلی خوشمزه شد.البته یه کوچولو تندش کردم

    پاسخ
  59. بچهامن پرنیان هسام من تا13سالگی ک ازدواج کنم بندرعباس بودم بخاطر شغل بابام ک خط پرواز نیروی هوایی اونجابودیم اوناموندن من اومدم بابا استان مازندران چون ما بابلی هستیم بندر ن تنها قلیه ماهی عالی داره همه آدماشو شهرش عالیه. من برعکس شما ووقتی قلیه ماهی میپزم داغ دوری ازونجا برام زنده میش دم بندریا. باقلیه ماهیشون گرمه گرم

    پاسخ
  60. من تازه ازدواج کردم ودوس دارم غذا های خوشمزه واسه همسرم درست کنم تا حالا قلیه ماهی نخوردیم فک کنم خوشمزه باشه باید با این غذا همسرم رو سورپریز کنم

    پاسخ
  61. سلام عزیزان ممنونم گه از این طرز پخت قلیه ماهی خوشتون اومده. واز نظرهای شما هم ممنوم.سعی می کنم طرز پخت میگو پفکی هم براتون بذارم. مرسی

    پاسخ
  62. عزیزم ضخم نه !!!درستش ضحم است.

    پاسخ
  63. بسیار عالی بود

    پاسخ
  64. عالی بود
    درست کردم خیلی خوشمزه شد

    پاسخ
    1. سلام
      میخواستم بدونم برای قلیه حتمابایدماهی روازقبل کباب کرد،یاخام هم میشه به قلیه اضافه کر
      متشکرم

      پاسخ
  65. سلام
    حتمابایدماهی روکباب کردبعدبه قلیه اضافه کردک

    پاسخ
  66. سلام
    من مدت بیست سال بندرعباس زندگی کردم، لذیذترین قلیمه ماهی بندرعباس به همین سبک تهیه میشه

    پاسخ
  67. سلام دوستان حقیقتش طرز تهیه قلیه ماهی بوشهری با بندر عباس خیلی فرق میکنه و فکر میکنم قلیه ماهی بوشهر خیلی خوشمزه تره

    پاسخ
  68. راستش تو قلیه ماهی بوشهری سبزی رو تو غذاساز نمیریزن چون شکل غذا رو خراب میکنه سبزی رو با دست ریز خورد کنیم وسرخ کنیم خیلی بهتر میشه

    پاسخ
    1. خب ما بندری ها هم با دست ریز میکنیم و حتی سبزی ماهی مون کلی پر ملاته این فقط دو چیز گفته یا با دست ریز میکنیم یا سبزی خورد کن
      این دیگه سلیقه ایع که چطور سبزی تو اماده کنی و جوز هندی هم میزنیم بهش

      پاسخ
  69. خیلی عالی بود مرسی

    پاسخ
  70. خیلی قلیه ماهی دوست دارم ولی خوشمزه نبود الان که دستور شما را خوندم میپزم.امیدوارم خوب بشه.

    پاسخ
  71. خیلی عالی بود فقط من یه دوست بندری دارم که وقتی این دستور قلیه ماهی رو به من داد،گفت که یه ادویهء مخصوص داره که فقط توی بندر هستش میخواستم اگه امکانش هست ترکیب اون ادویه رو برام بگین تا خودم ادویه اش رو درست کنم.ممنون

    پاسخ
  72. سلام آیا با ماهی حلوا سیاه هم میشه قلیه ماهی درست کرد

    پاسخ
  73. عالی بود

    پاسخ
  74. منم بندرعباس هستم، قلیه اصیل بندری سبزی رو بایدبا دست خرد کرد و با سیر وپیاز در هاون کوبید، تو غذاساز نمیریزن، مادربزرگامون که غذاساز نداشتن، قلیه ماهی بندری باید باماهی هوور باشه، طعمشم ترش وتند ، عااااااالیه غذای محبوب همه استان هرمزگانیا

    پاسخ
  75. سلام من خوزستانی هستم از توضیح کاملتان کمال تشکررا دارم ولی برای قلیه ماهی فقط ماهی استفاده میشه نه هر نوع ماهی فقط ماهی که خار نداشته باشه یا خیلی کم مانند شیر هامور سنگ سر شوریده وبدون پوست باشه واگر غذایی جدید هست میتونیم از سایت تان منتشر کنید ممنون ار لطفتان خسته نباشی

    پاسخ
  76. سلام من قله ماهی خیلی دوست دارم امیدوارم بتونم خیلی خوب درستش کنم

    پاسخ
  77. سلام.منم بندرعباس زندگی میکنم و قلیه ماهی بندرعباسی فوق العاده ست البته من چون از بوی ماهی خوشم نمیاد با تون ماهی درست میکنم عالی میشه…..

    پاسخ
  78. سلام.منم ازوقتی بندرعباس زندگی میکنم قلیه ماهی رو یادگرفتم درست کنم و واقعا خوشمزه هست البته من به خاطر بوی ماهی که دوست ندارم با تون ماهی درست میکنم و علاوه بر تمرهندی از مغزلیموعمانی هم استفاده میکنم و بسیارعالی میشه حتماامتحان کنین

    پاسخ
  79. سلام .منم قلیه ماهی رو خیلی دوست دارم البته به خاطربوی ماهی به جای ماهی ، تون ماهی میریزم خیلی عالی میشه و علاوه بر تمرهندی از مغزلیموعمانی هم استفاده میکنم محشر‌میشه حتما امتحان کنین

    پاسخ
    1. اشتباه میکنی ازتن ماهی استفاده میکنی..اگه خوب تفت بدی بوی ماهی میره

      پاسخ
  80. از شهرستان ایذه من ک هنوز درست نکردم حتما امتحان میکنم با تشکر

    پاسخ
  81. سلام منم بندریم. قلیه ماهی به همین سبک درست میشه فقط یه تفاوت کوچیک داره اینکه ما گوجه فرنگی رنده شده و یه قاشق رب رو همزمان با ماهی و سبریها تفت میدیم تا هم رنگش بهتر بشه و هم بوی رب نده. اونایی که قلیه ماهی رو جا سرخ میکنن قلیه ماهی بوشهر هست نه بندرعباسی

    پاسخ
  82. بعدازاینکه سبزی وپیازوسیرتفت داده شدداخلش گوجه رنده شده هم بریزین خوشمزه ترمیشه.نمک هم به میزان کافی بزنین که شیرین نشه خورشت.

    پاسخ
  83. ماهی هم ازقبل سرخ کنیم بهتره

    پاسخ
  84. من مالزی هستم و با امکانات محدود این غذارو درست کردم هنوز نخوردم ولی بوش که عالی شده ممنون

    پاسخ
  85. سلام ، عاشق این غذا هستم ، یه پیشنهاد اگر ماهی در دسترس ندارید از تن ماهی استفاده کنید البته در آخرین مرحله ی پخت

    پاسخ
  86. منـ که نخوردم ولی شاید خوب باشه

    پاسخ
  87. باسلام ما اهوازیها سبزی قلیه ر ا مانند خورش سبزی سرخ میکنیم و برای لعاب دادن به آن کمی نیز آرد برنج که خودمان اسیاب میکنیم در خورش اضافه میکنیم ماهی سنگ سر وهامور برای قیه استفاده میکنیم و ماهی سرخ شده را اخرسراضافه میکنیم که ماهی توی خورشت خورد وله نشود با تشکر

    پاسخ
  88. وای بچه ها مارفتیم اهواز پیش دوستای عربمون تو روستا یک قلیه ماهی بمون دادن که واقعا عالی بود تو قلیه ماهی سرخ شده میزاشتن میگن این غذا ی اجدادیشونه جا تون خالی

    پاسخ
  89. سلام بر دوستان قلیه ماهی بوشهری بی نظیره و با قلیه ماهی بندرعباس فرق داره مادر من ادویه مخلوط و کمی دارچین و فلفل هندی و نمک میده و اب تمر هندی سیاه با هسته و بی هسته قاطی میکنه و یک قاشق ارد گندم توی کاسه اب تمر قاطی میکنه تا قلیه قوام بباد و ابکی نشه اکثرا با ماهی سنگسر و هامور که قلیه یه طعم خوشمزه تری میگیره ولی ماهی سکن و شیر و زمین کن هم برای قلیه خوبن فقط تنها ماهی که کله اش توی قلیه نمیندازن کله ماهی زمین کن هست . قلیه ماهی بوشهر حرف نداره بی نظیره . لیمو عمانی هم نمیدیم . فقط گاهی اوقات یک با دو عدد فلفل سبز درسته هم توی قلیه میندازیم . ماهی رو هم سرخ نمیکنیم بندازیم توی قلیه با سبزی هم سرخ نمیکنیم ففط اوایل پخت لعد از ۵ دقیقه ماهی ها رو اضافه میکنیم . به جنوبی ها بگی با تن ماهی قلیه درست میکنیم بهتون میخندن . یه جا دستور قلیه زده بودن و نوشته بود رب انار بدین به قلیه اخ نیست بگه مگه میخواین فسنجون درست کنید .

    پاسخ
  90. سلام بایدپوست ماهی گرفته شودوسپس داخل خورشت ریخته شود؟

    پاسخ
  91. سلام دوستان.من امروز که تمر هندی نداشتم با قره قوروت هم که در اب حل کردم عالی شد.خواستم امتحان کنید..

    پاسخ
  92. سلام .این مقدار مواد اولیه که گفتید برای چند نفر هست؟

    پاسخ
  93. دقیقا مثل این دستور پختم فقط رب نریختم اصلا.خیلی خوشمزه شد.باهور پختم.دفعه اول بود میخوردم

    پاسخ
    1. منم درست کردم خیلی عالی شده بود

      پاسخ

نظرت چیه؟

پاسخ دادن به عاطی لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.