خورش ماست 2 (اصفهانی)

موارد اولیه

  • گوشت با استخوان حدود ۱۲۵۰ گرم
  • ▪ ماست ۷ کیلوگرم
  • ▪ شکر ۱/۵ تا ۲ لیوان
  • ▪ زعفران سائیده شده ۱ قاشق مرباخوری
  • ▪ گلاب یک دوم استکان
  • ▪ تخم مرغ ۶ عدد

دستور پخت

  1. گوشت را همراه بایک عدد پیاز و آب می پزیم تا خوب پخته شود و تنها یک استکان آب داشته باشد
  2. سپس آن را از استخوان جدا کرده و خوب می کوبیم، البته گوشت را باید در ظرفی بزرگ قرار داده و با گوشت کوب آن را خوب نرم کرد.
  3. در حین کوبیدن آب باقی مانده را به آن اضافه می کنیم تاگوشت سفید شود،
  4. تخم مرغها را دانه دانه شکسته می کوبیم، در ضمن کوبیدن اگر رگ در گوشت بود از آن جدا کرده
  5. ماست را که قبلا” کیسه انداخته تا حدود ۲/۵ کیلوگرم شود، ملاقه ملاقه اضافه می کنیم و به کوبیدن ادامه می دهیم تا ماست تمام شود
  6. ظرف را روی حرارت ملایم قرار داده و شکر و گلاب را به آن اضافه می کنیم و آن را هم می زنیم تا مایه کم کم رقیق شود و جوش بخورد و به آن زعفران را که در آب جوش حل کرده ایم، اضافه می کنیم و شعله را خاموش می کنیم تا رنگ دلخواه به دست آید، در ظرف را می کشیم و رویش را با زرشک و خلال پسته تزئین می نماییم،
  7. پس از این که خورش ولرم شد، دو مرتبه سفت می شود، معمولا” خورش ماست را سرد میل می نمایند.

این غذا رو “آرزو” خانم در نقد خورش ماستی که قبلا در سایت گذاشته بودیم برای ما فرستادند و گفتند ما اصفهانی‌ها اینجوری درستش می‌کنیم.

توسط: چی بپزم؟

107 نظر برای خورش ماست 2 (اصفهانی)

  1. مزخرفه

    پاسخ
    1. البته از نظر شما مزخرفه. لکن هم جزء محبوب‌ترین دسرهای اصفهانی‌هاست. من هم خیلی خوشم میام ازش.

      پاسخ
      1. اگه گلاب و شکر نداشته باشه خوبه

        پاسخ
      2. عالیه

        پاسخ
    2. من اصفهانی نیستم ولی خورش ماست را خیلی دوست دارم فکر میکنم دستور دوم بیشتر به خورش ماست واقعی شبیه باشه در ضمن اگر دوست ندارید میتوانید مودب تر بگویید

      پاسخ
    3. خوب شما دوست نداشتید بنویسید من خوشم نیومد.البته با این سلیقه انتخاب کلماتی که دارید عجیب هم نیست که خورش ماست دوست ندارید.

      پاسخ
    4. ثریا جان اگه خوردی ومیگی مزخرفه بدسلیقه ای( البته این هم بگم خورش ماست مثل زیتون میمونه برا اینکه دوست داشته باشی یکی این که زیتون درجه یک بخوری وبعدیش چندین بار امتحان کنی من خودم بار اول ودوم که خوردم خوشم نیومد ولی بعدش هر کجا خوردم دوست داشتم اصفهانی ها درشام عروسی وهتل ها سرو میکنن )اگه هم نخوردی ومیگی زود قضاوت نکن چون فوق العادس

      پاسخ
    5. احتمالا یا یه جا رفتین خوردین که درست درسش نکردن.
      نکته ای که هست اینه که رستوران ها به خورش ماس انقد که تو دستور بالاس گوشت نمی نن. چون یه مقداری بوی زحم میگیره و همچنین براشون صرف نمیکنه.اصلا بعضی رستورانا بش گوشت نمیزننو مرغ اضافه میکنن که البته درس کردنش با مرغ سخته
      و نکته ی دیگه این که اگه درست کردین و تیکه ی گوشت زیر دندون حس کردین اشتباه درس شده.باید انقد کوبیده بشه تا مث حلیم بشه کش بیاد. پس تو درس کردنش تنبلی نکنین.

      پاسخ
  2. خورشتش بیشتر شبیه دسر بود تا خورش.مزخرف بووووووووووووود.

    پاسخ
    1. غذای محبوبی در اصفهانه، لاکن طعم و مزه این غذا به ذائقه اهالی محترم اصفهان خوش میاد و شاید غیر اصفهانی هایی که ذائقه ای مشابه دارند
      ولی اسما خورش هست و بیشتر دسر هست و شما درست می فرمایید

      پاسخ
    2. مجددا می گم: شما دوست نداری درست نکن.نیمرو بخور بجاش…

      پاسخ
    3. سلام ما اصفهانی ها این خورش را به عنوان دسر استفاده می کنیم.
      درضمن تخم مرغ ها راباید تنها زرده ی آنها را بریزیم.

      پاسخ
    4. شما نخور مجبوری

      پاسخ
    5. بله این یه دسره
      کسی تو اصفهان به عنوان خورش نمی خوره بلکه همون دسر استفاده میشه اون هم سرد سرد

      پاسخ
      1. عجب
        اگه دسره پس چرا اسمش خورشته؟!؟!؟!؟!؟!

        پاسخ
    6. شما که خورشت ماست دوست ندارید بیاید اینا بخورید

      پاسخ
    7. هع.ابگوشت بزباش هم حتما انتظار داری بعد از خوردنش بز باشی یا بز توش باشه؟
      کباب برگم انتظار داری برگ درخت توش باشه؟خجالت اوره طرز فکرتون

      پاسخ
  3. عجیب بود

    پاسخ
  4. این خورش که شاید واقعاً دسر باشه از قدیمیترین ومحبوبترین غذاهای اصفهانه که حتماً در مهمونی های اصفهان سرو میشه وشاید به این علت اسم دسر نداره که قدیمیتر از اونه که واژه بیگانه دسر وارد زبان ما بشه

    پاسخ
  5. دلم واسه خورش ماست میسوزه اسمش معلوم نیست چیه .مگه چقدر قدیمیه! در ضمن اولین دسر برای ایرانیان بوده بنام لرزانک.راستی چی شد آشپزیه ما فراموش شد؟؟؟

    پاسخ
    1. واقعا فراموش شده؟ ما به نوبه خودمون یه بخش غذاهای محلی درست کردیم و داریم تکمیلش می کنیم. کمک شما دوستان می تونه در این بخش مفید واقع بشه تا هیچ غذایی فراموش نشه و جواب “چی بپزم” به بهترین حالت داده بشه.

      پاسخ
      1. افرین بلا

        پاسخ
    2. چرا دلت مسوزه دل سوختن نداره حالا چه دسر چه خورشت مهم اینکه خیلی طرفدار داره چه تو اصفهان چه تو غیر اصفهان.منم دلم برا کسایی میسوزه که این غذارو نخورده میگن چقدر بد و عجیب ومضخرف و…

      پاسخ
  6. خیلی خوشمزه و
    فوق العادست

    پاسخ
  7. عالیه

    پاسخ
  8. عالیه.به این میگن غذا

    پاسخ
  9. باسلام، من خورشت ماست رو به توصیه همسرم اولین بار تو اصفهان خوردم و فوق العاده دوستش دارم.خیلی خوشمزه است. ممنون.

    پاسخ
  10. نمیشه مقدار اولیه اش را کمتر بگین تا بشه درستش کرد

    پاسخ
  11. گلابش فکر کنم بد مزش بکنه نمیدونم تا ادم نخوره نمیتونه نظر بده

    پاسخ
    1. میشه گلاب نزنید.
      ما معمولا خودمون اصن گلاب بهش نمیزنیم.
      درضمن خورشت ماست شماره 3 به نظرم بی نقص تره.

      پاسخ
  12. من یه بار بیشتر نخوردم اولش چون هم طعم ترش داشت هم شیرین دوست نداشتم. ولی بعدش بهم مزه کرد. طعم گوشت خوشمزه ش میکنه. در ضمن من اصفهانی نیستم

    پاسخ
  13. Kheyli khoobeeeeeeeeeeee

    پاسخ
  14. عالی بود خانواده من تو تهران حسابی لذت بردن و الآن 2 ماهه تو فامیل ما باب شده وهر دو هفته همه درست می کنیم

    پاسخ
    1. سلام
      ممنون
      باز به “چی بپزم” سر بزنید و به دوستاتون هم معرفی کنید
      موفق باشید

      پاسخ
  15. سلام تقریبا یک مقداری به طرز تهییه خورست ماست اصفهانی نزدیک بود ولی تخم مرغ داخلش استفاده نمی شه

    پاسخ
  16. واقعا خوشمزه است اونی که نوشته ” مزخرفه ” انسان بی فرهنگی است که به ذائقه دیگران توهین میکنه

    پاسخ
  17. به نظر من خیلی خوشمزه است من یه بار خوردم واقعا عالیییییییییه وخوشمزه حتما امتحان کنید

    پاسخ
  18. سلام
    من یک اصفهانیم خواستم بگم این دستور درسته نه با مرغش
    و اینکه اونایی که به عنوان خورش نگاهش میکنند سخت در اشتباهند و این یه دسر خوشمزه است
    حالا ممکنه کسی خوشش نیاد دلیل نمیشه اینقدر بد بگه

    پاسخ
  19. فکر نمیکنک چیز جالبی باشه

    پاسخ
  20. من اصفهانیم و خیلی خورش ماست دوست دارم. در ضمن دستور اصلیش با گوشت گردن گوسفند که باعث کشدار شدنش میشه. این یه دسر فوق العاده است که طعمش مثل بستنی زعفرونیه.نباید به چشم یه خورش بهش نگاه کرد. معمولا بعد از غذا چهار پنج قاشق میل میکنن که خیلی خیلی خوشمزه است.

    پاسخ
  21. فوق العادس….بهترین دسریه که تا به حال خوردم

    پاسخ
  22. این خورش که در اصل میشه گفت دسر بسیار بسیار خوشمزه هست و از محبوبترین و بهترین دسرهای اصفهانیه پیشنهاد می کنم اومدید اصفهان حتما تست کنید البته در رستورانهای بسیار عالی چون کمتر کسی می تونه خوب درستش کنه

    پاسخ
  23. من اصفهانی نیستم ولی واقعا عاشق خورشت ماستشونم. میمیرم براش به عشق این خورشتش هر سال میریم اصفهان

    پاسخ
  24. خیلی از غذاهای محلی یا ملل یرای ما قابل تصور نیست که چقدر خوشمزس . پیشنهاد می کنم اگه به اینجور دستورها برخورد کردید برای اولین بار خودتون درست نکنید صبر کنید تا در یک فرصتی از تهیه شدش بچشید اونوقت می بینید که خیلی هم وحشتناک نیست

    پاسخ
  25. سلام
    من اصفهانی هستم ،این دسر فوق العاده خوشمزه اس و من عاشقشم،ولی درست کردنش سخته و خیلی لم داره، پیشنهاد میکنم برای حداقل یکبار هم که شده از یه رستوران خوب توی اصفهان بخرید و نوش جان کنید،مثلا طباخی دادا در اصفهان خورشت ماست های فوق العاده ای داره.ممنون از سایت خوبتون.

    پاسخ
  26. سلام
    من تازه میخام درست کنم اما نمیدونم با گوشت بهتره یا مرغ اگه دستورش برای تعداد کمتر هم میدادین خیلی خوب میشد حداقل بار اول اگ خراب میشد خیلی مواد اصراف نمیشد اینطوری. ممنون

    پاسخ
  27. خیلی جالب بود ………….

    پاسخ
  28. محشره

    پاسخ
  29. برای اولین بار توی رستوران تو اصفهان خوردم . یه چیزی بین شل زرد و فرنیه . یکمی زیادی شیرینه ولی خوشمزس

    پاسخ
  30. من هم اصفهانی هستم ولی متاسفانه هنوز امتحانش نکردم اینجور که معلومه خوشمزس دراولین فرست حتما امتحانش میکنم .

    پاسخ
  31. سلام یه سوال
    تخم مرغها رو به گوشتهای کوبیده شده اضافه می کنیم؟
    تخم مرغ خام رو؟

    پاسخ
  32. عالی بود ای ول به اصفهانیها….

    پاسخ
  33. مرسی از پستتون . این خورش طعم و مزه عالیی داره . و مطمنا هر کسی بخوره طعمش رو می پسنده .

    پاسخ
  34. دسر محشریه!!! من یه اصفهانی هستم و هیچوقت ازخوزدنش سیر نمیشم.البته گوشتش باید گوشت گزدن گوسفند باشه تا خوشمزه بشه. به همه پیشنهاد می کنم حتما امتحانش کنن. واقعا خوششششششمزس.
    از سایت خوبتوتم ممنون

    پاسخ
  35. دقت کنید خورش ماست اصلی حتما باید گوشت گوسفند باشه دلیلش هم فقط به خاطر کش اومدن نباید شل باشه. تخم مرغ هم نداره این را مطمین باشید .ویکی پدیا دستور درستش را گذاشته فقط اگه مرحله ورز دادن را با دست انجام بدهید (کمی پر زور باشید)یه چیزی میشه که تاابد مزش را از یاد نمیبرید.

    پاسخ
  36. سلام.
    ماه رمضون اولی که به تکلیف رسیده بودم وروزه میگرفتم بابام برای اینکه تشویقم کنه افطاری یه شب در میون برام خورش ماست میخرید.اونم از کجا ؟یه رستوران تو خیابون اردیبهشت. نمیدونین چقققققدر خوشمزه بود
    من عاشق خورش ماستم

    پاسخ
  37. فوق العادس.. برای اینایی که میگن مزخرفه متاسفم

    پاسخ
  38. یه خاطره واسه همه تعریف کنم.بصورت جمعی رفته بودیم یه رستوران خوب توی اصفهان زیبا.اونجا سرمیز خورشت ماست هم سرو میشدوبعد از غذا خیلیا که تا حالا نخورده بودند یک قاشق خوردند وگذاشتند کنار.یه اصفهانی محترم توی جمع ما بود که شروع کرد از خواص وخوشمزه گی این دسر تعریف کردن.بعد از تعریفات ایشون همه دوباره ظرف خورشت ماستو کشیدن جلو واینبار با به به و چه چه تا آخرشو خوردند وته ظرفش رو هم کاملا” تمیزکردندو دنیال دستور تهیه ش بودن.اینم از ذائقه خیلی از ماها که با تعریف تحریک میشه.

    پاسخ
  39. ممنون خیلی جالب بود واگه کسی دوست نداره خوب نخونه ودرست نکنه

    پاسخ
  40. بی نظیره خیلی دوستش دارم ممنون از شما

    پاسخ
  41. خورشت ماست منو دیوانه خودش کرده ،همیشه از اقوام خواهش میکنم واسم بیارن از دیارشون،بهههههه بههههه

    پاسخ
  42. من شماره3 رو متوجه نشدم
    اب باقی مونده چی رو ب چی اضافه میکنیم؟؟؟
    به نظر خوشمزه میاد میخوام درست کنم

    پاسخ
  43. با سلام به همه دوستان من اهل اصفهان هستم و مشتری درجه اول خورش ماست اگه هرکسی اومد اصفهان از خیابان خواجه عمید ‘ طباخی دادا خورش ماست بخره و میل کنه . عالیه .

    پاسخ
    1. طباخی دادا رو خوب اومدی!!!
      واقعا رستوران خوبیه

      پاسخ
    2. واقعا دادا خیلی خوشمزه خورش ماستاش

      پاسخ
  44. من پختمش اما خیلی مزه گوشتش زیاد بود. با این تعریفایی که ازش شنیدم بعید می دونم که اینطوری باید باشه. راهنمایی کنید که باید چکارش کنم تا مزه گوشت نده

    پاسخ
  45. من یکبار در اصفهان در یک رستوران درجه یک خوردم عالی بود ولی خودم جرات نمی کنم درست کنم می ترسم خاطره خوب طعمش را خراب کنم شاید هم ماه رمضانی درست کنم اتا ببینم

    پاسخ
  46. سلام و خسته نباشید خدمت شما عزیز هنرمند
    ممنونم از این که دستور پخت خورشت مایت رو هم اضافه کردید.
    یک نکته رو برای کامل شدن این غذا می خواستم اضافه کنم و اون هم اینکه معمولا از گوشت گردن گوسفند جهت کش دار شدن خورشت استفاده میشه.
    و اینکه این خورشت با همه چیز سرو میشه اما ما اصفهانی ها بیشتر در کنار کباب کوبیده این خورشت رو سرو می کنیم.
    موفق باشید و پیروز

    پاسخ
  47. منکه عاشق این غذام.

    پاسخ
  48. من اصفهانی نیستم ولی خورش ماست بهترین و خاص ترین دسریه که خوردم عالیه

    پاسخ
  49. می توانید تخم مرغ را حذف کنید

    پاسخ
  50. دستورهای مختلفی برای خورش ماست هست گوشت گردن گوسفند و بعد بز از همه خوشمزه تره با بوقلمون هم میشه درست کرد و در اولویت آخر مرغ با گوشت مرغ و بوقلمون خورش ماستی خواهید داشت که کمتر کش میاد تخم مرغ حذف بشه بهتره به دلیل ایجاد بوی زهم و اینکه خورش حاوی تخم مرغ بعد از نگهداری در یخچال آب میندازه برخی گلاب میریزند در حد کم مثلا یک قاشق غذاخوری خوش عطر میشه اما استفاده بیشتر از این حد طعم بقیه مواد رو از بین میبره.

    پاسخ
  51. این خورشت ماست فوق العاده هست من شیرازی هستم ولی بی نهایت از این غذا یا همون خورشت ماست لذت بردم و همچنین خانواده ام به طوری گه تو برنامه غذایی هفتگی ما قرار گرفته واقعا عالی بود خیلی ممنونم

    پاسخ
  52. ی بار بیایند اصفهان و از ی رستوران خوب امتحانش کنید بعد خواهشا نظر بدیدند بعد اون موقع عاشق این غذا میشید

    پاسخ
  53. دلیل اینکه اسمش دسر نیست و خورشته کاملا معلومه چون توش گوشت داره اونم زیاد!

    پاسخ
  54. من اصفهانیم
    برای اینکه این دسر اب نندازه ب مدت 15 دقیقه در گرم کن فر قرار دهید

    پاسخ
  55. عالی بود منم خیلی دوسش دارم

    پاسخ
  56. بلاخره بعد از ۲سال تلاش و هزینه بالا موفق به اخذ مجوز برای اولین واحد تولید دسر سنتی اصفهان . خورشت ماست محبوب اصفهان شدیم . که با یه فرمول و طعم ثابت که سعی شده با همه سلیقه ها سازگار باشه و با دستگاههای کاملا استریل و بهداشتی در سالنهای کاملا تحت مراقب و بدون دخالت دست تهیه میشه .
    ایشالا تا چند روز اینده سایت هم راه اندازی میشه . خیلی خوشحال میشم نظرات و پیشنهاداتون رو مرقوم کنید . به خصوص در مورد صادرات به شهرهای دیگه هنوز اقدامی نشده و نیازمند یاری همه دوستانی که میتونن کمکی بهمون بدن هستیم .
    ادرس سایت رو هم میزارم . البته به زودی . Tilatam.ir

    پاسخ
  57. وای من اینو چند شب پیش خوردم تو یه مراسمی به معنای واقعی چرته خیف این همه مواد

    پاسخ
  58. عالیه اوووووووووووووووم

    پاسخ
  59. این غذا یک دسره و بعنوان خورشت استفاده نمیشه منتها از قدیم به این اسم معروف شده. یک دسر بسیار لذیذ و مقوی که هیچ جای دنیا پیدا نمیشه امتحان کنید البته از نوع عالی و خوبش رو در ضمن ماست کیسه ای بعد از یکی دو روز ترش میشه بهتره که از ماست سون استفاده کنید بسیار عالی میشه

    پاسخ
  60. ممنون .خیلی دلم میخواست طرز تهیه اش رو بدونم. چند سال پیش خوردم هنوز مزه اش تو دهنمه. البته مهم نیس اسمش چی باشه مهم طرز تهیه اس بچه ها

    پاسخ
  61. ممنون از نظرات دوستان فقط یک سوال ماست باید شیرین باشه یا ترش

    پاسخ
    1. صد البته که شیرین

      پاسخ
  62. واقعا خوشمزه است من اصفهانی نیستم اما عاشق این غذا هستم حالا اسمش میخواد خورشت باشه یا دسر.

    پاسخ
  63. من درست کردم ولی ماستش برید لطفا بگید چیکار کننم

    پاسخ
    1. دوست عزیز با یه بار درست کردن نمی تونی بدون هیچ مشکلی درست کنی منم خیلی به مشکل برخوردم تا بالاخره مشتری دار شدم
      بازم تلاش کن دوست عزیز

      پاسخ
    2. درواقع این دسر اصلا نباید جوش بخوره. جوشیدن حتما شکل این دسرو خراب می کنه.
      راستش این روش اصلا روش اصولی نیست. البته قصد توهین به دوست عزیرمونوندارم ولی روش سنتی چیز دیگه ایه. اما بعضی ها به همین روش درست می کنند!
      تخم مرغ که اصلا نمی خواد اینم با این تعداد بالا !!!!
      به هر حال دوستمون هم زحمت کشیدن وشما هم تلاش کنید؛ میشه.

      پاسخ
  64. سلام،من دیروز واسه اولین بارخوردم،واقعا خوشمزه بود خوشم اومد.بازم دلم میخواد!!

    پاسخ
  65. من اصفهانی ام خیلی این خورشتو دوست دارم چون مخترعش جد خودم حاج مجید فر هادیه بود و پدرم خدا بیامرز علی فرهادیه
    بهترینش رو می پخت

    پاسخ
  66. سلام میشه به جای کوبیدن توی غذاسازبریزیم تا گوشت رو هم بزنه؟؟؟؟آخه کوبیدنش سخته!!!!

    پاسخ
  67. سلام چراهیشکی جواب منونمیده؟میشه موادرو به جای کوبیدن توی غذاسازیا مخلوط کن ریخت؟؟؟؟؟

    پاسخ
    1. نه نمیشه،چون گوشت بریده میشه ودیگه خورش ماست کش نمیاد،

      پاسخ
  68. همسر من یه سفر کاری به اصفهان داشن و خورست ماست رو برا اولین بار خوردن.و اینقدر تعریف کردن که من کنجکاو شدم دستور تهیه اش رو بدونم.بهم قول دادن تو سفر بعدی به اصفهان حتما امتحانش کنم

    پاسخ
  69. باتشکر از سایت خوب ومفیدتون
    مزاج گوشت گرم وخشک ومزاج ماست سردوتر”
    این غذا ترکیب خوبی داره وبرای همین خوشمزه است
    باران از تبریز

    پاسخ
  70. من نظر گذاشته بودم چرا حذف کردید

    پاسخ
  71. سلام،بسیارعالی وخوشمزه است،ماحدود ۱۲سال ساکن اصفهان بودیم، هروقت بیرون غذامیخوردیم حتما سفارش میدانیم، طرز تهیه روبلد شدم،حالاکه آباده ام گاهی درست میکنم فوق العاده مزه خوبی داره امتحان کنید.

    پاسخ
  72. واقعا عالیه…………………………………… من خودم مال اصفهانم یعنی هروقت رستوران میریم پیش غذامون فقط خورشت ماسته…….. بی نظیره………….به به به به به به به به

    پاسخ
  73. سلام

    پاسخ
  74. دوست دارم امتحانش کنم بنظر خوشمزه میاددوست دا

    پاسخ
  75. یه بارتوبفرمایدشام من وتو پختن همه خوششون اومد منم دوستدارم امتحان کنم بنظرخیلی خوشمزه میاد

    پاسخ
  76. سلام
    خورشت ماست فوق العادست خیلی خوشمزست
    اما دوست عزیز خورشت ماست اصیل وسنتی اصفهان تخم مرغ نداره.خیلی ها تخم مرغ می زنند؛ ولی برای اینکه ماستشون نبره ( دون دون نشه )
    من خودم خورشت ماست خونگی برای فروش می پزم؛ بدون هیچ گونه تخم مرغ وبه روش حرارت دادن ماست درست می کنم ؛تعریف از خود نباشه همه هم خورشت ماستمو دوست دارن؛ در ضمن گلاب هم نزنی بهتره چون خورشت ماست همه خوشمزگی وعطرش به زعفرونشه گلاب که بزنی مزه بستنی سنتی میده.( اینی که می گم طی چندین سال تجربه می گم که بیشتر مشتری هام بعد از تست با گلاب وبدون گلاب دومی رو تایید کردنند، البته ذائقه ها مختلفه ومن بنا به درخواست مشتری اگر دوست داشته باشند براشون گلاب می زنم)
    در مورد دوستانی هم که دوست ندارن ونظرشونو بد اعلام می کنند کسی شمارو مجبور نکرده بخورید من خودم به شخصه تمام غذاهای محلی وسنتی شهرای مختلفو امتحان می کنم بعضی هاش واقعا خوشمزند ولی بعضی غذاها به نظر من خوب نیست ولی دلیل نمی شه بگم مز…. چون سنت هرکس برای خودش وشهرش محترمه.
    ما همه ایرانی هستیم

    پاسخ
  77. من برای اولین بار ولرد این سایت شدم برا چی می گین قبلا نظر دادم؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!

    پاسخ
  78. عالیه عالی. من اصفهانیم ولی چون شوهرم مشهدیه مشهد زندگی می کنم . دلم لک زده برا یک قاشقش . عاشق این غذام.

    پاسخ
  79. سلام دوستان من اصفهانی هستم وهمسرم آشپز حرفه ای بسیاری از مواد اشتباه میباشد وطرز تهیه خورشت ماست فن داره مثل نمک وزردچوبه کاملا غلطه .. لطفا خودتون درست نکنید و یکی از اصلی ترین نشونهاش سفت بودنشه ..

    پاسخ
  80. خورشتی که شیرین شده را چیکار باید کرد که کم شه؟

    پاسخ
  81. سلام ، مژده تو که گفتی من اینو چند شب پیش خوردم مزخرفه.میومدی ازمنو میخوردی،تا دوستداربشی@ممکنه ازاصفهان نبود ه

    پاسخ

نظرت چیه؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.