خورش زرشک

موارد اولیه

  • گوشت گوسفندي 750 گرم
  • زرشك 250 گرم
  • لپه نصف پيمانه
  • پيازداغ چهار قاشق غذاخوري
  • رب گوجه‌فرنگي به ميزان لازم
  • نمك و فلفل و روغن به ميزان لازم

دستور پخت

  1. ابتدا گوشت را به ابعاد 3×3 سانتي‌متر خرد كرده و به همراه پياز، نمك و فلفل در روغن تفت مي‌دهيم.
  2. لپه را شسته و به گوشت اضافه كرده و خوب تفت مي‌دهيم زرشك شسته شده را هم به گوشت مي‌افزاييم.
  3. چهار ليوان آب داخل قابلمه ريخته و حرارت را كم مي‌كنيم تا خورش بپزد و به روغن بيفتد. سپس آن را همراه پلو سرو مي‌كنيم.

با تشکر ویژه از سرکار خانم سعیدی برای ارسال تصویر دست پخت خودشون به چی بپزم:

خورش زرشک

توسط: چی بپزم؟

37 نظر برای خورش زرشک

  1. خیلی سایت فوق العاده ای بود

    پاسخ
    1. سلام من اولین بارمه که به ساتتون سر زدم اخه وقته گذاشتن شامه و نمیدونستم چی بپزم حالا میخوام این خورشتی که ظاهرا یه کوچولو طعم ترش داره رو امتحان کنم امیدوارم همسرم خوشش بیاد تا همیشه با مشورت گرفتن از شما غذا بپزم اخه همسرم خیلی خوش اشتهاست و دوست دارم با غذاهای خوشمزه خوشحالش کنم. ممنون از سایت کار امدتون

      پاسخ
      1. ما هم از شما متشکریم. اگر پختید به ما خبر بدید لطفا

        پاسخ
  2. این با خورشت قیمه چه فرقی داره

    پاسخ
    1. خب عکسش کمی شبیه قیمه است ولی
      در قیمه سیب زمینی میریزند و در این خورش نمیریزند.
      در قیمه ساده، زرشک نمی‌ریزند و ولی در این میریزند.
      قیمه بدون لیمو عمانی قیمه نیست، ولی در این غذا لیمو عمانی نیازی نیست.
      همین تفاوت هاست که غذاهای مختلف رو می‌سازه.
      خوشحال میشیم نظرتون رو راجع به مزه‌اش برای ما بفرستید. خوشحال شدیم به ما سر زدید.

      پاسخ
  3. اگر توش لپه نریزیم بد میشه؟

    پاسخ
    1. سلام. چرا بد بشه؟
      لپه نریزید میشه یه نوع خورش زرشک دیگه. دوست عزیزی در قسمت نظرات همین دستور غذا پرسیده بودند فرقش با قیمه چیست؟ که می‌توانید پاسخمان را به ایشان ببینید.
      غذاهای مختلف یعنی کم و زیاد کردن مواد غذایی مختلف. یک تخم مرغ با اضافه کردن گوجه تبدیل به املت گوجه فرنگی می‌شود. آن املت با اضافه کردن مواد دیگر غذاهای دیگری را درست می‌کند با کم کردن برخی مواد نیز غذاهای دیگری درست می‌شود. از این بابت مطمئن باشید که باید غذایی بخوریم که از خوردن آن لذت می‌بریم. اگر لپه دوست ندارید می‌توانید نریزید. اگر لپه ندارید می‌توانید با ریختن جایگزینی دیگر تجربه‌ای جدید کسب کنید.
      شما اگر هر روز یک وعده غذا هم درست کنید سالی بیش از 300 وعده غذا می‌پزید. پس غذاهای مختلف را تجربه کنید!

      پاسخ
  4. خوب بود ولی درست از آب در نیامد.

    پاسخ
    1. خب احتمالش هست برای بار اول اگه از این غذاهای سنتی مامان‌پز رو نتونیم مثل نمونه واقعی بپزیم. ولی با چند بار درست کردن فوت و فن دستمون میاد. موفق باشید.

      پاسخ
  5. kheyli khob bood

    پاسخ
  6. به به عالی شده بود پیشنهاد می کنم به دوستان حتما درست کنن همه راضی بودن

    پاسخ
  7. خورشت جدیدی خوشم آمد حتما امتحانش می کنم خیلی ممنون

    پاسخ
  8. زرشکو زیاد ریختم انگار ترش شد حالا چه کنم؟ D:

    پاسخ
    1. سلام. کمی شکر میتونه راه حل باشه

      پاسخ
  9. من خورش زرشک رو با ران مرغ و بدون لپه با کنی شکر بلد بودم از قبل، که خیلی خوش مزه می شه. (مثل زرشک پلو-مرغ با این تفاوت که حجم زرشکش خیلی بالاتره و توی آب مرغ هم پخته شده.)

    این رو باید امتحان کنم!

    چون زرشک نیاز به پختن زیاد نداره، اگر حدود 30 دقیقه (یا حتی کمتر) قبل از سرو غذا ریخته بشه، رنگ خیلی قشنگتری خواهد داشت.

    کمی خلال پسته روی برنجی که باهاش سرو می شه هم خیلی خوب می شه!

    پاسخ
  10. سلام
    خدا قوت
    من دفعه اولمه که از سایتتون استفاده میکنم
    چند نظر داشتم که با اجازتون میگم:
    به نظرم دستور غذاهاتون خیلی کبیه و به درد کسایی میخوره که با غذاهای آشنا باشن!نیاز به جزییات در دستور العملهاتون هست. مثلا اینکه لپه هاتفت شدنشون تا چه حد باشه و چه رنگی بشن
    تازه تو بعضی از غذاهاتون تعداد نفرات رو داره بعضی نه!!
    یه چیز دیگه که میتونه خیلی کمک کنه ممیزان مواد اولیه است.در برخی از مواد اولیه از گرم استفاده شده و در برخی از پیمانه و غیره!بهتر است که شما تبدیل اینها را هم بگذارید! خوب آخه بعضیا ترازو ندارن و بعضی هام پیمانه اندازه گیری!
    ممنون

    پاسخ
    1. سلام
      امیدواریم شما دوست عزیز بازم به چی بپزم سر بزنید
      نظراتتون خیلی خوبه ولی باید طوری برنامه ریزی کنیم که برای افرادی که آشنایی دارند هم ملال آور نباشد !
      فکر تبدیل بسیار خوبه. باید در این مورد برنامه نویسی ویژه ای انجام بدیم
      ممنون :)

      پاسخ
  11. این خورشت رنگش قرمز به نظر میاد ولی توی موادتون رب گوجه نبود یعنی نیازی به رب گوجه نداره !!!

    پاسخ
    1. بله نیاز داره. با تشکر از یادآوری

      پاسخ
  12. سلام
    دستتون درد نکنه .
    من درستش کردم . خوب بود . همسرم خیلی خوشش اومد ولی دخترم دوست نداشت گفت ترشه . خودم هم دوست داشتم.
    فکر کردم رب بخواد ولی چون همیشه طبق دستور درست میکنم نریختم .
    واقعیتش یه عالمه زرشک داشتم نمیدونستم باهاش چی کار کنم .

    پاسخ
  13. من این غذا رو پختم واقعا مرسی خیییییلی خوش مزه شد

    پاسخ
  14. از سایت خوبتون متشکر هستم اگه تو غذا ابلیمو نریزیم و از ترشی مخصوص استفاده کنیم مزه. ی غذا تغییر می کند

    پاسخ
  15. سلام ممنونم واقعا همه چیز عالیه. من 18 سالمه ولی واقعا عاشق آشپزیم خیلی دلم میخواد تو این زمینه حرفه ای بشم/ وقتی به سایت شما سر زدم واقعا ذوق کردم .براتون آرزو ی موفقیت دارم.

    پاسخ
  16. مرسی جدید و جالب بود.پختمش .همه استقبال کردن خوشگل و خوشمزه شده بود.

    پاسخ
    1. سلام. نوش جان. تصویرش رو هم برامون بفرستید تا با نام خودتون تو سایت نمایشش بدیم

      پاسخ
      1. ئه وا ! خوردیمش از ذوقمونم عکس یادمون رفت.باشه سری بعد انشالله!

        پاسخ
  17. سلام خیلی خوب به نظر میرسه ولی نکته قابل تامل اینجاست که چطور رنگش شبیه قیمه است،ولی در مواد اولیه رب نیست؟

    پاسخ
  18. من امروز درست کردم خیلی خوب شد. ممنون

    پاسخ
  19. زرشکو نمکو اگه آخر کار اضافه کنیم بهتر نیست؟
    چون این طوری گوشت زودتر میپزه…

    پاسخ
  20. باسلام و تشکر از وبسایت خوبتون
    امشب شام خورش زرشک گذاشتم خوب بود فقط یکم ترش بود که خودم 2 قاشق چایخوری شکر ریختم توش و چون واسه 2 نفر پختم 100 گرم زرشک و سه چهارم پیمانه لپه ریختم و اینکه در جواب بعضیا که گفته بودن زرشک و آخر بریزیم باید بگم با گوشت تفت بخوره و پخته بشه بهتره و اینکه نیاز به رب گوجه نداره و خودش رنگ میگیره بعده پخت…
    فقط یه راهنمایی میخواستم؛عکس خورشم و چطوری باید بفرستم؟

    پاسخ
    1. سلام.
      در قسمت بالای سایت قسمتی به نام ارسال غذا تعبیه شده.
      میتونید از اون طریق برای ما ارسال کنید.

      پاسخ
  21. دستتون درد نکنه بسیار عالی و خوشمزه بود. من خودم از این غذا بیشتر از قیمه خوشم اومد یعنی تصمیم گرفتم از این به بعد به جای قیمه این غذا رو درست کنم.
    فقط تو مواد و طرز تهیه رب رو فراموش کردین بنویسید لطفا اگر مقدور هست لطفا ویرایش کرده و اونو اضافه کنید.
    با تشکر و سپاس فراوان.

    پاسخ
  22. واقعا غذاهاتون آدمو به هیجان میاره آشپزی کنه!!!من عاشق آشپزیم و بیشتر غذاهای سایتو از محلی گرفته تااااااا انواع فانتزی رو درست کردم!!!!حرف ندارن
    فقط دوستان اگه غذایی ظاهرخوبی نداره دلیل بر خوش مزه نبودنش نیس،این خودمونیم که باید ظاهرشو اشتهابرانگیز کنیم!!!
    من یه تازه عروسم که آشپزخونم به یه آزمایشگاه کاملا مجهز تبدیل شده!نقش آقای همسر هم که همه میدونن چیه!!!!

    پاسخ
  23. سلام واقعا خیلی عالیه .
    من امروز درست کردم با زرشک تازه درست کردم کمی هم پودر گل سرخ زدم چندتا هم برگه داخلش ریختم که مزش ملس شه.چون همسرم خیلی ترش دوست نداره ولی خودم عاشق مزه ی ترشم.راستی یکمی هم زعفران دم کردم ریختم.
    خلاصه که ممنون.

    پاسخ
  24. سلام
    درست کردم خیلی باحال بود شوهرم خوشش اومد. امتحانش می ارزه

    پاسخ
  25. سلام یادتون باشه بیشتر ذوج های جوان به سایت شما سر میزنن واین بچه ها همه چیز را با اندازه میخوان و از کلمه به میزان کافی استفاده نکنید در ضمن من با گوشت چرخ شده درست کردم خیلی خوشمزه و قیافه اش قشنگ شد

    پاسخ
  26. ممنون پیشنهاد خوبیه حتما امتحان میکنم.

    پاسخ

نظرت چیه؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.